Shamandalie Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Oficijelni sajt: http://www.tenhi.com/ Diskografija: » Kertomuksia 1997 Demo » Promo 1997 Demo » Hallavedet 1998 EP » Kauan 1999 Full-Length » Airut:Ciwi 2000 EP Vare 2002 Full-Length » Maaäet 2005 Full-Length Jako dobar finski bend! Quote
The Watchtower Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 (edited) Ima vec tema! A i nije joj ovde mesto. Edited April 3, 2007 by The Watchtower Quote
Turin Posted April 7, 2007 Report Posted April 7, 2007 ima tema, ja je otvorio pre mnogo leta. i jeste im mesto ovde, sad cu da trazim da je prebace. Kauan -> fantastican album koji ne treba propustiti Väre -> dobar, ali drugaciji, dosta vise samanske muzike (valjda zbog dizderidua) Maaäet -> razocaranje za mene, jos mi nije usao u usi, kao produzetak Väre-a, ali nema veze sa Kauan Quote
Novaliis Posted June 28, 2007 Report Posted June 28, 2007 Uf, upravo skidam poslednji album i preslušavam par pesama.. nemam neko veliko iskustvo sa njima ali već me "rade" tako što zamišljam kako umirem među vukovima u nekoj ledenoj šumi drugim rečima: "mnoogo dobro, mi to obožavam ja to.." Quote
Kveld Posted July 26, 2007 Report Posted July 26, 2007 mnogo je bre doomichan ovaj novi...Väre ostaje za mene jedan jedini...Kauan mi je malko bezbojan iako mogu da se zakunem u Tenhi a i par stvari sa ona prva dve dema su super..no Väre, ipak.... Quote
Novaliis Posted July 26, 2007 Report Posted July 26, 2007 Doomichan..? Šta drugo da se očekuje od njih.. Quote
Council A Posted July 27, 2007 Report Posted July 27, 2007 Meni su svojevremeno jako prijali, ali nisam cula Maaäet, hmm, ja nemam "poslednje" albume svih bendova koje sam uslovno receno prestala da slusam u vreme kad su albumi iz 2002 ili eventualno 2003 bili poslednji, hahaha.. Buahahahaha, logika mi je na mestu . Nego, fino, fino. Inace, hehehe, drug i ja smo se uvek sprdali sa drugom pesmicom sa Väre, evo, bacicu pogled kako se zove.. Jäljen, da (kao da sam ikada znala ), kaze "sexy" jedno trideset puta, hahahaha.. Tj, bas mi je to smetalo. Quote
Novaliis Posted July 27, 2007 Report Posted July 27, 2007 Nadam se da znaš da ne misle na ''seks'' već da na finskom te reči, konkretno '' ikuiseksi'' znače nešto drugo? Quote
kuruz Posted July 27, 2007 Report Posted July 27, 2007 Имам само Maaäet, није лоше. Ово је неки doom / folk, врло меланхоличан и неприкладан за лето, преслушаћу га опет за 5 - 6 месеци. :) Quote
Kveld Posted July 27, 2007 Report Posted July 27, 2007 sex je univerzalna rech haha...Jäljen je inache meni omiljena pesma...kad upadne ono chelo aaaaaaaaah...to mi upravo i fali na Maaäet-u,malo vishe zivota , krvi i sl.ovde kao da su se ponovo vratili na atmosferu Kauana.... Quote
Despot! Posted July 27, 2007 Report Posted July 27, 2007 Fin bend...ništa više Činimi se d aim je prvi album najbolji (ako se dobro sećam moj drug ga ima na lepom digi-pack izdanju) Quote
Turin Posted July 27, 2007 Report Posted July 27, 2007 sex je univerzalna rech haha...Jäljen je inache meni omiljena pesma...kad upadne ono chelo aaaaaaaaah...to mi upravo i fali na Maaäet-u,malo vishe zivota , krvi i sl.ovde kao da su se ponovo vratili na atmosferu Kauana.... taj tekst mozes da nadjes na darklyrics-u, ja sam ga preveo i poslao tamo. bend generalno nazvrlja nesto na engleskom sto nema veze sa pravim tekstom i ostavlja fanove u rebusu. u finskom jeziku postoji jedan padez (imaju ih 14 btw) koji se koristi da oznacava promenu necega, u smislu prelaska iz jednog u drugi oblik. nastavak za taj padez je -ksi. ako se imenica ili pridev koji treba da prebacis u taj padez zavrsava na odrdjeni nacin, recimo -us, -ys, -en itd... osnova ce se zavrsavati na -kse ili -se , sto sa ovim -ksi pravi -...seksi. ja jesam veliki matori perverznjak into all kinds of dirty sex, ali moram priznati da ovo nisam primetio sto ste napomenuli danas. u konkretnoj pesmi se pominje rdjanje, sto je proces promene, pa ce se od prideva "rustinen" (zardjao) praviti "rustiseksi" (onaj koji upravo rdja). Quote
Council A Posted July 28, 2007 Report Posted July 28, 2007 Nadam se da znaš da ne misle na ''seks'' već da na finskom te reči, konkretno '' ikuiseksi'' znače nešto drugo? :) People just crack me up. Quote
Turin Posted July 30, 2007 Report Posted July 30, 2007 :) People just crack me up. e da.... ikuiseksi znaci "vecno".. Quote
Novaliis Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Uskoro novi album: About ‘Saivo’. We hoped to get the album out this summer and didn’t want to disappoint you before all hope was gone. Despite the hopefully final delays, the album is well underway and the final parts are being recorded within couple of weeks, namely choirs and cello parts. We plan to finish our works on the album by the end of August eventually. ‘Saivo’ has taken its time and we didn’t want to rush it. Almost every of the songs has gone through a huge variety of alternative arrangements until we felt that we had achieved best result. Another excellent news is that Prophecy productions will rerelease all our previous full-length albums: ‘Kauan’, ‘Väre’, ‘Airut:aamujen’ and ‘Maaäet’ with special and significantly enhanced booklets and artwork. Stay tuned for more information about these re-issues! Bilo je vreme. Vidim ljudi ovde poceli da ih zaboravljaju. Quote
Brynhildr Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 ŠTA ova tema radi ovde? o.O Tenhi nema VEZE sa metalom. Inače, super za novi album. ^^ Quote
Novaliis Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Tenhi, kao i pola bendova ovde zajedno sa Neofolk temom nemaju veze sa metalom ali izgleda da nema odgovarajuceg foruma za njih. Recimo neki folk/neofolk forum. Bilo bi lepo da se uradi tako nesto. Quote
Brynhildr Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Ima podforum "ne-metal muzika" ili nešto tako, tu im je mesto. Ljudi ne kontaju da folk i folk metal apsolutno nisu ista stvar. Quote
Novaliis Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Podforum ne-metal muzika je veoma ranovrstan, od sabanskog repa do tehno muzike, te mislim da je bolje da ove teme ostanu ovde. Iako nisu metal, bendove poput Tenhi, Wardruna i sl. ionako slusaju uglavnom metalci i povezani su manje vise sa metal/rock scenom. A vremenom se mozda otvori forum (ili podforum) Folk i Neofolk Mislim da nije problem u tome da ljudi ne znaju da Tenhi nije metal. Razlika je ocigledna. Jednostavno, ovako je preglednije.. Quote
Novaliis Posted October 29, 2010 Report Posted October 29, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=GuyWqvKr61M Kako volim ovaj bend, cisto da ozivnem temu.. steta sto nema vise ljudi na forumu koji slusaju ovakve bendove.. Quote
Uruk Posted October 29, 2010 Report Posted October 29, 2010 steta sto nema vise ovakvih bendova Quote
Novaliis Posted October 29, 2010 Report Posted October 29, 2010 Dobro kazes. Ali bolje i jedan ali vredan nego milion kopija.. Quote
Novaliis Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=SdKtgHCLFK4 Jedva cekam. Quote
Masha Posted December 13, 2010 Report Posted December 13, 2010 Preslusala sam neke Tenhi pesme i stvarno su . A skoro sam naletela na isto zanimljiv bend iz Rusije, medjutim pevaju na finskom..slican je fazon, cenim da ce vam se dopasti Quote
Recommended Posts