Talvi Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Swedish melodic doom/death metallers SLUMBER have officially called it quits. The group's long-awaited new album, "Resonance", has been re-titled "Skylight" and will be released in the fall under the new band moniker ATOMA. ATOMA (MySpace page) features former SLUMBER keyboardist/vocalist Ehsan Kalantarpour alongside Rickard Insulander, Siavosh Bigonah and Markus Hill, among others. In other news, former SLUMBER guitarist/vocalist Jari Lindholm has launched an as-yet-unnamed new project. The band is scheduled to enter the studio in two weeks to begin recording its debut album. More information is available at this location. Quote
Stolet Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Pih. Preview zvuči dosta zanimljivo, skinuće se kad bude izdat album. Dosta drugačije zvuči od Fallout, tj. potpuno drugačije, ne čujem nigde growl vokal, a nešto mi deluje kao da će i sami vokali biti retki i više kao pozadina atmosferi. A wtf je ovo? Atoma started as an underground organisation. A council of 26, financing and sending out its members to join several major riots happening worldwide during 2005-2008. Jbt i time se ljudi bave? Plaćeni huligani? Do jaja Quote
AstralliS Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Fallout je vrlo dobar album, sa ovim promenama nešto mi i ne miriše na dobro. Videćemo. Quote
Stolet Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Iskreno, očekivao sam da novi album bude sličan prethodnom, ali malo kompleksniji recimo, ali samo malo. Na Fallout ima pesama koje deluju nedovršeno, kao npr. Conflict, koja je rekao bih samo ubačena radi popunjavanja 4 minuta vremena, a zvuči kao Dark The Suns, što nikako nije dobro Bez obzira na to, drago mi je što je ubačena, jer sam preko nje u nekoj kompilaciji i čuo za Slumber Ali ovaj nedostatak growl vokala mi se neće svideti definitivno. Ne razumem zašto takva promena, vokal na Fallout je bio odličan Quote
AstralliS Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Ma čim su oni muljali skoro 7 godina, tako nešto se i moglo očekivati Quote
forever*autumn Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 cenim da ce Jari-ev album biti za klasu bolji od novog Slumber-a. pesme sa linka koji je Talvi ostavio sa'ranjuju. Quote
forever*autumn Posted June 1, 2011 Report Posted June 1, 2011 nova pesma: http://www.youtube.com/watch?v=_EcCwE28t78&feature=channel_video_title Quote
AstralliS Posted June 1, 2011 Report Posted June 1, 2011 (edited) U neku ruku, veoma dopadljiva pesma edit: samo imam utisak da su se na onom delu na 1:25 malo pogubili. Edited June 1, 2011 by AstralliS Quote
forever*autumn Posted August 5, 2011 Report Posted August 5, 2011 Matthew ThompsonSkylight can't come out soon enough >.< Has a date been put on it yet aside from Fall of 2011? Atoma the releasedate is now a little unknown. With the new additions of management and the upcoming record label deal that's now under negotiations makes it difficult to say when the album will be released at the moment. I will announce it as soon as I know more nek' idu vise u kurac i oni i njihov usrani album. Quote
Lord Iffy Boatrace Posted September 28, 2011 Report Posted September 28, 2011 Ja sam tek danas imao prilike da preslusam Fallout,stvarno ODLICAN album...! Quote
forever*autumn Posted January 26, 2012 Report Posted January 26, 2012 Stockholm, Sweden-based apocalyptic post rock/metal band ATOMA have signed a worldwide recording deal with Napalm Records. Says the band: “We've inked a deal with Napalm Records, to leave earth behind and explore other worlds. Goodbye, planet earth.” Atoma's debut album, Skylight, will be released on the following dates: Spain, Finland, Sweden - March 28th Rest of Europe - April 2nd North America - April 3rd Skylight tracklisting: 'Atoma' 'Skylight' 'Hole in the Sky' 'Highway' 'Bermuda Riviera' 'Resonance' 'Solaris' 'Rainmen' 'Saturn & I' 'Cloud Nine' ne navodi se godina izdanja. nije iskljuceno da bude za deceniju il' dve. Quote
forever*autumn Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 Atoma - Rainmen sto se mene tice, bolja pesma od Highway, ali generalno mi se ne dopada u kom pravcu ide album. ps. mozda bi neko od nadleznih organa mogao da preimenuje ovu temu. Quote
forever*autumn Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 to, ili eventualno samo Atoma uz podnaslov "ex-Slumber". Quote
Grobodan Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 Kapiram da je bolje da su tu imena oba benda, a i Slumber je poznatiji (još). Evo odmah. Quote
forever*autumn Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=OBPQsprezcg fin instrumental, ali demo verzija pesme bese bolja, gitare jasnije i ne toliko u drugom planu. u svakom slucaju, najbolje od Atome do sada. Quote
NullPointerException Posted April 4, 2012 Report Posted April 4, 2012 E super je ovo, bas melodicno i atmosfericno. Quote
LotusEater-- Posted April 5, 2012 Report Posted April 5, 2012 veoma atmosfericno i bas prijatno za slusanje. jako sam zadovoljan albumom. Quote
forever*autumn Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 meni album deluje nekako prenatrpano, bez jasne ideje vodilje ili smera u kom bi se kretao. sve i svasta je ovde nabacano, od elektronike preko starog Slumber-a pa do post rock/metala. "Hole in the Sky" me na momente podseca cak i na jebeni Kamelot. ruku na srce, ima dobrih pesama ("Skylight", "Bermuda Riviera", "Resonance"), ali generalno album ostavlja slab utisak. neshvatljivi su mi komentari na Atominoj facebook stranici: "najbolji album ikad, salje me na kosmicko putovanje, dize mi babu iz mrtvih..." cini mi se da je cela prica o Atomi od samog pocetka prenaduvana, uglavnom od strane samog benda, sto je delom i pokrenulo ova ekstaticna proseravanja. daleko je to od Slumber-a, a verujem i od Jari-evog novog projekta. Quote
forever*autumn Posted September 7, 2012 Report Posted September 7, 2012 izgleda da je Jari Lindholm oformio nov bend/projekat po imenu Enshine. sudeci po ove dve pesme koje se zasad mogu cuti, Enshine nastavlja tamo gde je Slumber stao. 1 Quote
forever*autumn Posted September 7, 2012 Report Posted September 7, 2012 sudeci po "ove dve pesme"... e seljaku... Quote
forever*autumn Posted April 2, 2013 Report Posted April 2, 2013 album izlazi 15. maja, pod okriljem Rain Without End Records-a. okacena je i nova pesma, Stream of Light, bolja od kompletnog Atominog "Skylight"-a. Quote
perzekjušn menijak Posted October 17, 2015 Report Posted October 17, 2015 http://getmetal.org/death-metal/91302-enshine-singularity-2015.html Quote
Recommended Posts