SHUB- NIGGURATH Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Pretrazivanjem po forumu sam otkrio da tema ne postoji... Mislim, mozda je nekada postojala, ali ovaj vrhunski bend sigurno zasluzuje nasu paznju.... Behexen dolazi iz finske i osnovan je jos davne 1994. mada im prvi album "Rituale Satanum" izlazi tek 2000-te. Muzika je gitarska, brza, melodicna, glas vristeci... Sve u svemu jedan od bendova koji odskacu iznad proseka sirovog black metal zvuka. Na svojoj turneji sa Hornom su posetili i Beograd 06.10.2003. Evo i diskografije: Reality is in Evil... Demo, 1995 Eternal Realm Demo, 1997 Blessed Be the Darkness Demo, 1998 Rituale Satanum Full-length, 2000 By the Blessing of Satan Full-length, 2004 Horna / Behexen Split, 2004 From the Devil's Chalice Boxed set, 2007 Od pesama bih izdvojio "Christ Forever Die" i "RITUAL OF FLESH AND BLOOD" Quote
SATAN-iz Batajnice Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Rituale Satanum Full-length, 2000 Pro album.Stvarno dobar bend.Mada 2003 nisam bio obavesten da dolaze.Nisam ni znao za ovaj split covece moracu da nabavim.HAIL!!! Quote
SHUB- NIGGURATH Posted April 6, 2007 Author Report Posted April 6, 2007 Ma taj split sa hornom jebe keve. Jeste da su se tu nasle samo dve pesme behexena ali obe kolju. Quote
SHUB- NIGGURATH Posted April 6, 2007 Author Report Posted April 6, 2007 Uh...kako ne volim splitove... Iskreno i ja imam predrasude prema splitovima.. cak nisam ni hteo da preslusam taj split dok mi ga ortak nije preporucio... Quote
Blathaddar Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 a onda si skapirao da je extra! verovatno by the blessing of satan mi se mnoogo svidja,nazalost ostalo nemam... Quote
Grobodan Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 dobar je taj split,by the blessing of satan je odlican album,mnogo bolji od rituale satanum Quote
Guest xeperoth Posted April 11, 2007 Report Posted April 11, 2007 Behexen - Rituale Satanum je jedan od mojih omiljenih albuma, Raw do krajnosti, besprekorni Finci, prema cijim bendovima oduvek gajim neku slabost da im se oduprem...Sad kad cujem da su bili...Nisam imao pojma...ali nadam se da ce uskoro biti jos cool BM svirki u BG-u... Quote
Јарослав Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Uf, fenomenalan bend!!!! By the blessing of Satan je remek delo Black Metala, a ni Rituale Satanum ne zaostaje mnogo. Inače već duže vreme (oko dve godine sigurno) odlažu iylayak novog albuma, ali neki od nas srećnika već imaju po koju pesmu sa njega! Inače se izlazak odlaže zbog pedera iz Woodcut rec. koji seru neki kurac. Pičke!!! Quote
kuruz Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 Imao sam Rituale Satanum na originalu, al' sam ga bacio. Komedija, cover i tekstovi su idiotski, muzika je prosechna. Quote
kasapin Posted July 25, 2007 Report Posted July 25, 2007 Uf, fenomenalan bend!!!! By the blessing of Satan je remek delo Black Metala, a ni Rituale Satanum ne zaostaje mnogo. Inače već duže vreme (oko dve godine sigurno) odlažu iylayak novog albuma, ali neki od nas srećnika već imaju po koju pesmu sa njega! Inače se izlazak odlaže zbog pedera iz Woodcut rec. koji seru neki kurac. Pičke!!! Napokon je prekinut ugovor sa njima vise informacija vidite na www.behexen.tk jeeeeeeee najavljen je 3xep boxet (doduse jos pre 2 god ali nije izdat) from the devils chalice i izlazi valjda na jesen, kao i novi album ooo nesto occult nesto omega jedva cekam to da cujem!!! mrzi me sada ponovo da pisem, bila je tema ranije... ali fenomenalan bend... ponosan sam vlasnik skoro svih originala sto na cd-ovima, sto na lp-ovima sto original majice i duksa sa turneje :twisted: 666 Quote
sserbia Posted July 25, 2007 Report Posted July 25, 2007 hey ja prvi put chujem za taj bend ali volim satanic bm a i mnogo dobro mishljene imate od tog benda tako cu jedan album skinuti sa neta ako neko sluchajno ne zna imate na ''soulseek'' par njihovih albuma i shto je najvaznije download je besplatan samo ukucajte u googlu SOULSEEK i skinite taj program... ja prostiji program u zivotu nisam video,ali ima sve od black witchery do vangelisa npr. Quote
No name member Posted January 23, 2008 Report Posted January 23, 2008 (edited) Upravo skidam se novi Behexen album po nazivu "My Soul For His Glory". Pogledao sam i artwork na metal arhivama - obecava! Kao i ime albuma uostalom... PS. Ko ovo procita, nek primi k znanju da ni poslednji Belenos nije los, kao ni Sear Bliss... (mrzi me da trazim i otvaram teme, pa moram da spamujem ovako, jebiga) Edited January 23, 2008 by Крљар С. Quote
Triumfall Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 Novi Behexen je odlican. Na pravo slusanje me je malo iznenadio jer je produkcija malo losijeg kvaliteta, konkretno, nema onu snagu kao By the blessing of Satan, vokal je malo drugaciji i ima nekih rifova koji mi se nisu dopali, ali ima i jako dobrih. Sve u svemu, jako mi je dobro legao ovaj album i svima bih preporucio. Quote
Narsil Posted January 25, 2008 Report Posted January 25, 2008 Imam samo jedan album, jebeno remek delo! Quote
The Carver Posted January 25, 2008 Report Posted January 25, 2008 Dobar "My Soul For His Glory", dobar! Jel' ih gledao jos neko kad su dolazili? Zlo! Quote
Лударајко Posted January 28, 2008 Report Posted January 28, 2008 Dobar je album, dobar, al' je artwork jos bolji. Ovo je meni najbolji black cover u poslednjih par meseci... Mozda zato sto sam uz album svukao i taj omot u nekoj Boze sacuvaj rezoluciji od sto kila piksela, pa se vidi i trag olovke po papiru... Quote
kuruz Posted January 28, 2008 Report Posted January 28, 2008 Upravo skidam se novi Behexen album po nazivu "My Soul For His Glory". Pogledao sam i artwork na metal arhivama - obecava! Kao i ime albuma uostalom... PS. Ko ovo procita, nek primi k znanju da ni poslednji Belenos nije los, kao ni Sear Bliss... (mrzi me da trazim i otvaram teme, pa moram da spamujem ovako, jebiga) Коначно си узео wireless, a? Quote
kuruz Posted January 28, 2008 Report Posted January 28, 2008 И ја имам толико. Флет или онај од 3 гига? Quote
Josif Visarionovič Posted April 19, 2008 Report Posted April 19, 2008 Eve ga link http://uploaded.to/?id=yqo8ut pass blackmetaldungeon.blogspot.com Quote
Recommended Posts