Turin Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 Trollpiskat ödemarksblod koristis za nerviranje komsiluka? ne. repetitivno pevanje refrena (koji jedino znam napamet) dok se kupam koristim za nerviranje svega u krugu koliko dobacuje glas. ajde da ispadnem shabanchina do kraja: bio sam i u Norveskoj na nedelju dana :) (i to je otprilike to sto se tice inostranstva za mene) Quote
Shamandalie Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 @HowlingWind- Svaka cast na prevodilackom radu, pozavideli bi te i filolozi koji se bave tom tematikom. Ne znam kakv ti je komsiluk, ali bih ja za nerviranje iskoristila nesto manje folk.... Quote
Turin Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 da, da, kad pustim Orphaned Land - Kiss Of Babylon to im se jos i dopadne. :)... Nasum i Nile obavljaju posao kad mi supruga nije kod kuce. Quote
Shamandalie Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 Pa ja bas i nemam probleme sa komsijama, samo sa nekim komsinicama sto slusaju Cecu. Kad mi je suprug kod kuce, on to ih "prosvecuje" thrash metalom i Ramštajnom, a ja uglavnom pustam spanski power i vikinški folk. Quote
gavrosaurus Posted May 6, 2007 Report Posted May 6, 2007 Па ето, поскидах данас дискографију и пробаћу да, ових дана, ово мало ближе упознам. Ваљда вреди кад га толико нахвалисте, чак је и Ветар необично инспирисан овим бендом. Quote
gavrosaurus Posted May 6, 2007 Report Posted May 6, 2007 Молим? Централна фигура бенда - Vintersorg? Quote
gavrosaurus Posted May 6, 2007 Report Posted May 6, 2007 http://www.metal-archives.com/ Укуцај Otyg у претрагу и видећеш ... Quote
APOHAKC Posted May 6, 2007 Report Posted May 6, 2007 (edited) Hm ja sam znao, ali nisam bio siguran, pa nisam hteo da ispadnem glup, ko kad sam rekao da je Fenriz glavni vokal u Darkthrone-u jer sam to negde procitao hahahahaha Edited May 6, 2007 by Aronax Of Steel Quote
Turin Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 zar to nije common knowledge - Andreas Hedlund aka Vintersorg?? Cak sam ja pomenuo gore da njegov prvi solo album Till Fjälls nastavlja sa duhom Otyg-a. Quote
gavrosaurus Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 То сам видео али нисам довео у везу са овим бендом. Име Andreas Hedlund ми апсолутно ништа не значи али је Vintersorg нешто сасвим друго. Мислим, коме значи име Vegard Sverre Tveitan а то Ihsahn или Olve Eikemo а то је Abbath? Quote
freya Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Vintersorg ima niz projekata i projekata..nevjerovatno koliko je čovjek kreativan. Otyg mi se mnogo svidja!Imam čak i njihov prvi demo..jezik je inspirativan,zaista,ali kažu ljudi da je to arhaični Švedski,koji i mnogi Šveđani ne razumiju. Quote
Novaliis Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Da, o tome je govorio čovek malo gore..o tom arhaičnom jeziku. Quote
freya Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Da, o tome je govorio čovek malo gore..o tom arhaičnom jeziku. Nisam pročitala... Quote
Novaliis Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Ma opušteno Važno je da se sluša, a koliko se razume..blah.. Quote
freya Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Ma opušteno Važno je da se sluša, a koliko se razume..blah.. Da,al bi bio lijepo razumjeti..ili čak naučiti tako lijep jezik(kolko god se može naučiti). Quote
Novaliis Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Zato ja planiram da naučim makar Norveški, u skorije vreme Quote
freya Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Uh i ja isto.Samo kod nas nema takvog kursa niti škole Jedino da kupim neku knjigu i sama kod kuće da se obrazujem. Quote
Turin Posted August 30, 2007 Report Posted August 30, 2007 ono sto cujes u Otyg-u nije moderni knjizevni "juzni" svedski jezik, vec arhaicni brdjanski gde razlike nisu samo u recima i izrazima, vec i u izgovoru pojedinih glasova -> ono retrofleksno "SH" je u juznim krajevima "H" i slicno...vecina Svedjana ne razume tekstove... Quote
Jason Blood Posted October 16, 2007 Report Posted October 16, 2007 Haha, baš veliko interesovanje za Otyg (inače ovo "O" se čita kao "U") U prva dva albuma Vintersorg-a koristi se dosta arhaičnog švedskog, koji je primarni u Otyg-u. Andreas ima fenomenalan vokal, a on se najviše može čuti u Vilievandring, Ulvskrede i Trollslottet. Primetih da ima jedna pesma koja je na engleskom, Holy Diver, baš šteta. Šteta je i što neće biti više ovakvih maestralnih dela, mada nije ni Solens Rötter loš mada je to njegov glavni projekat. Pošto sam u proteklih 8 meseci postajao fanatik za švedski i norveški, sebi sam ubacio u glavu tu ideju da ću lepo učiti švedski od svoje devojke, a norveški od njene drugarice Nažalost, švedski me više privukao, i to baš zbog bendova poput Andreasovih, koji pevaju čistim vokalima na arhaičnom/modernom švedskom koji je zaista prelep. I tako naučio sam Vilievandring da pevam -.- only 23 songs more to go Quote
freya Posted October 16, 2007 Report Posted October 16, 2007 Meni mnogo ljepše zvuči norveški.Mada kažu ljudi da je nekako prostiji od švedskog,svedeniji.Upisaću kurs sledeće godine sigurno.A šteta je što kad većini ljudi pomeneš takve(skandinavske)jezike svi nešto odmahuju rukom jer nema niko predstave o tome. Quote
Turin Posted December 6, 2007 Report Posted December 6, 2007 meni su prve dve strofe Skymningdans (Sumracni ples) i refren od Trollpiskat ödemarksblod (Divlja trolovska krv) neizostavan deo repertoara prilikom tusiranja. samo toliko zato sto sam ostatak pozaboravljao (tesko je kad ucis napamet nesto za sta ti recnik od 70000 reci nije upotrebljiv za prevodjenje). Eh, kako samo odzvanja kupatilo ...Genom skog och mark, mot nordavind så stark, den svag lynta finner och död så bråd...komsije pokusavaju da se nadglasavaju sa Aspirinom i Bundom Od Nerca, ali moja pluca brdjanskog porekla i glasne zice kao korenje od stoletnih borova ne predaju se tako lako... Quote
Novaliis Posted August 26, 2010 Report Posted August 26, 2010 Meni su skoro sve omiljene, a mislim da imam sve sto su izdali, zajedno sa live albumom. Jedan od mojih omiljenih folk bendova, steta sto je Mr. V odlucio da prekine rad i posveti se mnogim drugim projektima (od kojih volim jedino progressive jazz orijentisani Waterclime). Mozda odluci da snimi jos jedan album? Bilo bi lepo, jer je ocigledno talentovan i za pagan/folk muziku.. mada, cini mi se da su male sanse.. Quote
Recommended Posts