Marko, Mon_a[MOR]e Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 Jeste ali su MNOGO jeftiniji od ostalih. Npr 2 DW francuza (3 u pretplati) mogu da se uzmu za cenu jednog kod nekog drugog izdavaca Слажем се, плус су по квалитету изнад. OK je Darkwood i cine veliku stvar na polju popularizacije stripa ovde, ali ne bih bas tako daleko isao. Pretpostavljam da posmatras HC Perle/Karusel da bi bilo uporedivo - to je skoro 700 kinti u pretplati, ostali izdavaci istu stvar daju za 900 -1200. Solidna je to razlika, ali nije ni 2x. Tehnicki, to sto im stampa Simbol je najnizi dopustivi nivo i ne pada mi na pamet niko ko Fra/Bel trvrdoukoricene albume radi losije.
Мајор Гашпар Posted May 7, 2016 Report Posted May 7, 2016 Ovog 7. maja, povodom 7 godina Komika pokrećemo akciju pod nazivom "Komikova sedmica" koja će, kako je i logično, trajati mesec dana, tj. do 7. juna 2016. Tokom trajanja akcije možete naručiti bilo kojih 7 naših različitih naslova za 7000 dinara. Poštarinu snosimo mi, za teritoriju Srbije. Takođe, na svaka 3 naručena stripa dajemo popust od 700 dinara, i opet snosimo troškove poštarine unutar zemlje. Spisak naslova u ponudi: 5000 kilometara u sekundi 1200 Alois Nebel 900 Arleri 1200 Baby's in Black 1200 Beleške za jednu ratnu priču 900 Bokser 900 Brek 600 Crvena trava 600 Crvenkapa 500 Divljak 900 Doživljaji Mike Miša 700 Fotofobija 700 Gospođica Elza 900 Grad od stakla 900 Ispod pokrivača 1900 Istinita priča o neznanom j. 800 Izgubljeni slučajevi 1400 Kitaja bluz 1400 Knjiga mudrosti Gosn Prirodnog 900 Ledeno doba 900 Ljubav je moja beskrajna 700 Ljubazni leševi 1400 Lude godine 1000 Lutalica Bili 700 More zove 700 Mračnim stazama 1000 Muke sa ženama 800 Mumin: Velike i male pustolovine 900 Niti snova o moći 600 Nove priče iz starog Palomara 700 Omnibus Danijela Žeželja 2000 Omnibus Didijea Komesa 2000 Plave pilule 900 Popaj, 1928/1930. 1800 Radosav: Hrastovo lišće 900 Radosav: Jutarnja magla 500 Rebetiko 1400 Roki 900 Slejn: Rogati bog 2900 Srednjovekovni zamak 1200 Sudija Dred: Betonska džungla 900 Sudija Dred: Dan kad je zakon umro 1400 Sudija Dred: Zakon smrti 900 Svet duhova 900 Sveti duh i voda 700 Tiho, tiše 900 Tišina 800 Tri sene 1300 Velika knjiga Roberta Kramba 1600 Vrle ništarije 900 Život i smrt Mačka Frica 900
Мајор Гашпар Posted May 14, 2016 Report Posted May 14, 2016 Набавио скенове Магичног ветра (Либелус), комплет. Како је то добар стрип!
Descender Posted May 14, 2016 Report Posted May 14, 2016 Apsolutni vrh Bonelija! Uz Ken Parkera, najkvalitetniji strip iz njihove produkcije. Posebno crtački je najvećim dijelom savršen. Velika šteta što ne postoji pristupačno crno-bijelo izdanje i što je jedini način da se prati Libellus. Ja sam krenuo da uzimam ovo američko izdanje, jako kvalitetno je urađeno, apsolutno perfektna, savršena štampa i oprema, jedna sveska - jedna epizoda, ali je u boji, to baš nije my cup of tea, a i nije baš brz ritam, ali šta da se radi - bolje išta nego ništa... Ovo je Frisendina variant naslovnica za broj 7. Inače, uskoro izlazi i njegovo najbolje djelo na Magičnom, Vultur, kao specijalno masterwork edition crno-bijelo izdanje na velikom formatu. To jedva čekam, mora se imati. 1
Мајор Гашпар Posted May 14, 2016 Report Posted May 14, 2016 (edited) Ово је фантазија. Има ли слика, да видим како је колорисано? Edited May 14, 2016 by Мајор Гашпар
Descender Posted May 14, 2016 Report Posted May 14, 2016 U principu je kolor daleko iznad onoga kako Boneli inače boji svoje stripove (posebno npr. Zagora i Teksa, tj. užasno). Nije izvrstan ali je prilično dobar, na momente i više od toga, recimo neka solidna 7 / 10 za kolor, pojedini dijelovi možda i 7,5. Samim tim uopšte ne smeta kod čitanja, ali ja ostajem nepopravljivi ljubitelj c/b stripa. Evo fotografisao sam ti par stranica iz mog izdanja, da vidiš iz prve ruke. Naravno, uživo bolje izgleda: Zadnja korica: 1
Мајор Гашпар Posted May 14, 2016 Report Posted May 14, 2016 Ха, мени не делује лоше. Нисам гадљив на колор. Јел ово Бонели формат?
Descender Posted May 14, 2016 Report Posted May 14, 2016 Nije, veći je, recimo na pola puta između Boneli formata i A4. Možda nekih 1,5 cm širi od standardnog i nekih 2,5-3 cm viši.
Runner Posted May 15, 2016 Report Posted May 15, 2016 Apsolutni vrh Bonelija! Uz Ken Parkera, najkvalitetniji strip iz njihove produkcije. Posebno crtački je najvećim dijelom savršen. Velika šteta što ne postoji pristupačno crno-bijelo izdanje i što je jedini način da se prati Libellus. Dobar je Magicni V(j)etar, dopao mi se, imam nekoliko svesaka kod sebe, uglavnom sam to kupovao na ulici, stara izdanja Wizard Comicsa i System Comicsa, ali nisam se nikad posvetio tome da to krenem skupljati redom, ganjati brojeve koji su objavljeni na nasim prostorima i slicno. Kada bi ga neko od ovdasnjih aktuelnih izdavaca poceo objavljivati u onom klasicnom crno-bijelom izdanju, uz neku pristojnu cijenu, sigurno bih ga krenuo uzimati redovno.
Мајор Гашпар Posted May 16, 2016 Report Posted May 16, 2016 Ја сам изгубио сваку наду да ће неко код нас то објавити и да ће уопште објавити цео серијал (јефтина варијанта, за рају), па сам се бацио на Либелус скенове. Вреди.
serblackbeard Posted May 16, 2016 Report Posted May 16, 2016 (edited) Pokupio ortak, treba da stigne za neki dan Edited May 16, 2016 by serblackbeard 1
Мајор Гашпар Posted May 20, 2016 Report Posted May 20, 2016 Rif Rebs je slobodnom adaptacijom čuvenog romana Džeka Londona svoj stil doveo do savršenstva pa, iako je Morski vuk obrađen bezbroj puta, čini se da je nemoguće, barem što se stripa tiče, nadmašiti grafički izraz ovog francuskog autora. U suštini filozofsko delo o mogućnostima čoveka i njegovom opstanku u nemogućim uslovima, grafički roman Morski vuk je pre svega vizuelna avantura koju će svako ko je doživi još dugo nositi u sebi. O autoru: Rif Rebs (Riff Reb's, pravim imenom Dominik Dipre) rođen je 1960. godine u Alžiru. Bio je učenik jedne od najuglednijih škola za grafički dizajn i vizuelne komunikacije – Goblen, koja je iznedrila pozamašan broj francuskih, pa i stranih, strip autora. Godine 1984, sa nekoliko kolega, osnovao je grafički studio Asylum, a od te godine i počinje da se profesionalno bavi stripom. Autor je većeg broja stripova, od kojih su neki i serijali, ali je nepodeljeni uspeh i kod publike i kod kritike postigao višestruko nagrađivanim grafičkim romanom Morski vuk, po prvi put objavljenim u Francuskoj 2012. godine. Rif Rebs Morski vuk slobodna adaptacija romana Džeka Londona preveo s francuskog Goran Kostrović Edicija STRIPČINE, broj 6 136 strana, kolor, format B5, tvrdi povez Izlazak iz štampe – kraj maja 2016. Ogledni odlomak ovde:https://www.scribd.com/doc/313156766/Rif-Rebs-Morski-vuk-ogledni-odlomak
Descender Posted May 22, 2016 Report Posted May 22, 2016 Kad smo već kod Epicenter Comics i njihovih (sjajnih!) izdanja, kreću i sa Dilanom, sa probranim najboljim epizodama. Prva će biti Mater Morbi. Već sam je rezervisao. Dakle, sad već uzimam tri njihova serijala. E da, Mater Morbi će ići u proširnoj verziji, sadržaće i kolor prolog iz Baovog deluxe izdanja. Stvarno rade ta izdanja bez i jedne mane, prosto savršeno.
Recommended Posts