Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Otprilike epizode (mislim naravno kompletne epizode, ne samo ove sveske): Okrutni Havak, Pun mesec, U potrazi za Zagorom i Ljudi izvan zakona. To je više-manje to.

I onda možeš redom ovu Južnoameričku odiseju koja kreće od Ponekad se vraćaju (prethodnica) tj. od Skiptar Tin-Hinan nadalje, mada ja ne dijelim sveopšte oduševljenje njom.

Ima i odličnih i bezveznih momenata, ali eto, u principu je bolja od većeg dijela redovne Zagorove produkcije u proteklih par godina.

Edited by Descender
Posted

Jednim naslovom sam označio cijelu jednu priču, svaka priča ima od 1,5 do 3 sveske.

Kao što sam uostalom i napisao u prvom postu :bigblue:

(mislim naravno kompletne epizode, ne samo ove sveske)

Posted

Naravno, ima još par pristojnih epizoda, ali ja sam naveo otprilike one po meni najkvalitetnije.

Crna krila noći su generalno OK, u svakom slučaju vrijedi ih pročitati barem zbog maestra Dela Monike, čiji svaki crtež je praznik za oči (mada ovo nije među njegovim najboljim djelima, opet lagano šije 90% Zagorovih crtača).

A da skoro svaka sveska bude crtački praznik za oči - tu je Tex. :bigblue:

Posted

To ne mogu tvrditi zato sto Teksa ne citam redovno, jako retko ga uzimam.

A retko uzimam zato sto je Zagor bolji.

Naravno, ima još par pristojnih epizoda, ali ja sam naveo otprilike one po meni najkvalitetnije.

Crna krila noći su generalno OK, u svakom slučaju vrijedi ih pročitati barem zbog maestra Dela Monike, čiji svaki crtež je praznik za oči (mada ovo nije među njegovim najboljim djelima, opet lagano šije 90% Zagorovih crtača).

Meni je recimo sto se Zagora tice onaj poslednji specijal Budjenje fantasticno nacrtan...totalno atipicno za Zagora, ali sjajno i osvezavajuce.

Posted

kadar.jpg

Poštovani citaoci,

za novosadski Sajam knjiga iz štampe izlazi nova knjiga Komikovog "Prvog izbora", za koju verujemo da će biti apsolutni favorit kod mnogih čitalaca.

U pitanju je centralno delo kultnog Barua - "Kitaja bluz".

Takodje, ovo je prva knjiga koju smo štampali na novom papiru, daleko najskupljem koji smo sreli do sada, i rekao bih da se rizik isplatio. Boje su apsolutno fenomenalne!

O delu:

Nova godina 1966. Jedna divlja noć grupe mladih Francuza, sinova emigranata iz Italije i Severne Afrike, u industrijskom gradiću u senci ogromne fabrike koja predstavlja sudbinu tolikog broja porodica i toliko života. Baru svoje uspomene slika na jedinstven način i stvara snažan i istovremeno pitak grafički roman - fresku o životu "siromašnih ali lepih" koji će učiniti sve da dođu do spasenja, devojaka i rokenrola.

"Baru je plemeniti otac modernog grafičkog romana. Njegova dela bave se političkim i društvenim temama, ali nikada ne omaše da budu apsolutno zabavna." - L'Espresso

"Moj uzor je italijanska komedija. Ali ja sam postao ono što jesam zato što se jednog dana pojavio rokenrol." - Baru

Tehnički podaci:

Baru: Kitaja bluz

"Prvi izbor"

Strana: 152

Format: B5

Štampa: u boji

Povez: tvrdi

Prevod s francuskog: Goran Kostrović

Tiraž: 500 primaraka

Cena: 1450 din

ISBN: 9788687919457

koricazasajt.jpg

Posted

Meni je recimo sto se Zagora tice onaj poslednji specijal Budjenje fantasticno nacrtan...totalno atipicno za Zagora, ali sjajno i osvezavajuce.

Naravno! Umjetnost čista, velemajstor Barison.

Sreća je pa su najavili da se neće završiti samo na ovom jednom gostovanju, radiće još ponešto za Zagora. A i Teksa.

Posted

Dragi prijatelji,

Izdavačke kuće Makondo i Beli Put sa zadovoljstvom najavljuju dva dugo iščekivana izdanja:

FANTOM – knjiga prva: 1939 – 1942.

2ur83r9.jpg

Cena u knjižarama: 1880 din / Akcijska cena: 1200 din

A4 položen, 160 strana, u boji, tvrdi povez

ŠERLOK HOLMS – knjiga druga (priče)

2yy6qvm.jpg

Cena u knjižarama: 1298 din / Akcijska cena: 800 din

B5, 372 strane, c/b, meki povez

Oba izdanja pojaviće se za Sajam knjiga u Novom Sadu, i za Salon stripa - Nifest u Nišu. Tokom trajanja ove dve manifestacije (18.4. – 26.4.), svi koji ne budu mogli da posete ove sajmove, moći će preko računa da kupe oba izdanja po akcijskim cenama.

Takođe, i Makodno i Beli Put ponudiće ovom prilikom i ostala izdanja po sajamskim cenama, uključujući i nekoliko specijalnih akcija za komplete sa gotovo 50% popusta. U prilogu preuzmite cenovnik.

https://www.dropbox.com/s/gbcmz09t9yfdb5l/Makondo%20akcija.xlsx?dl=0

https://www.dropbox.com/s/h7f4t8ei3yu6f51/Beli%20Put%2C%20SPISAK%20KNJIGA%20PO%20KATEGORIJAMA.xlsx?dl=0

O izdanjima:

FANTOM: Prva od četiri knjige koje će obuhvatiti ceo opus crtača Reja Mura. Nedeljne table u svom originalnom formatu i originalnom koloru, sa predgovorom Slobodana Ivkova. Jedan od najznačajnih stripova svih vremena, delo koje koje je definisalo ceo super-herojski žanr, po prvi put hronološkim redom i u boji.

ŠERLOK HOLMS: Druga (od tri) knjiga sabranih dela o najčuvenijem detektivu svih vremena. Obuhvata dve zbirke priča: Avanture Šerloka Holmsa (1891-1892) i Memoari Šerloka Holmsa (1892-1893). Opet sa svim originalnim ilustracijama Sidnija Pedžeta i sa sjajnim pogovorom Zorana Stefanovića, u kome ćete saznati mnoge zanimljive i verovatno većini nepoznate detalje o Šerloku Holmsu kao fenomenu, kao i o njegovom uticaju na ovim prostorima. U okviru 23 priče u ovom izdanju, nalazi se i ona najznačajnija: Poslednji problem, o sukobu Šerloka sa svojim arhineprijateljem – Napoleonom zločina, profesorom Morijartijem.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...