Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

„Deveta dimenzija“ sredinom jula objavljuje novi strip album! Riječ je o epizodi Velikog Bleka „Gradonačelnik Malog Rima“ u izvedbi domaćih snaga: Miodrag Miša Milanović – scenario i Radič Miša Mijatović – crtež!

Epizoda je nacrtana prije više od trideset godina i trebala je da se pojavi u redovnom izdanju novosadskog „Dnevnika“ „Lunov magnus strip“. Početkom devedesetih ova edicija je prestala da izlazi i epizoda nikada nije objavljena. Originalni scenario je izgubljen pa je Miša Milanović na osnovu nacrtanih tabli napisao novu priču! A nacrtane table Radiča Mijatovića, u šta ćete se i sami uvjeriti su nešto najljepše od domaćeg Bleka ikad!

Sve to plus još intervju sa autorima, priča o Velikom Bleku, popis epizoda YU Bleka, galerija sa radovima iz pera najboljih ex-YU strip autora upakovano je u tvrdoukoričeni album od stotinjak stranica!

Cijena u pretplati 10 KM/5 evra!

egvnyc.jpg

Edited by Мајор Гашпар
Posted

Ne znam znate li za ovo, ja sad otkrio i bukvalno pao u nesvest, ima SVE IKAD staro:

http://striputopija.blogspot.com

Inace ja sam bio ogroman stripoman pre nego sto me metal uzeo pod svoje, znaci u najmladjem uzrastu, imao sam boga oca (manijakalni kolekcionarski duh me prati ceo zivot), ali nazalost bagra razgrabila sa godinama, malo sta ostalo.

Posted

Jbg, ne mogu ja ovo digitalno, i ovdje moraju originali :D

Knjige i stripove stvarno nema šanse da čitam na ekranu, mogu samo informativno da pogledam.

Pa baci se ponovo na čitanje/sakupljanje, ovo je zlatno doba!

Nikad u istoriji na prostoru ex-yu nije bio ovoliki izbor stripova kao danas. Vjerovatno zato što su odrasle generacije koje su provele djetinjstvo sa stripovima, pa sad jedni izdaju, a drugi su u godinama kad imaju svoje poslove i mogu da kupuju...

Šta želiš - bilo koja škola, kvalitet, smeće, nostalgija, umjetnost... bukvalno svega ima kao nikad, najteže je finansijski ispratiti sve što bi inače kupio.

Pa ti sad vidi u kakvom sam ja trostrukom problemu - CD & vinil + stripovi + knjige. Da zarađujem 10.000 EUR mjesečno, opet bi mi falilo! :D

Posted

U nema sanse druze da krecem ponovo... zato ja vinil nikad nisam kupio u zivotu jer znam sebe, cim jedan krenem to je gotovo. Tako i za stripove, gde sad da se vracam, posebno kad se setim sta sam sve imao glava me zaboli. Ilustracije radi, mislim da je Alan Forda izaslo pre rata 300 i nesto brojeva, meni falilo tridesetak samo, tako i za ostale junake. Secam se da mi je matori pri nekom seljakanju stripove preneo u kutiji od zamrzivaca :haha: Sad kad bih se ponovo navukao na tu bedu odose sve pare, jedva i diskove izdrzavam.

I da, i ja primecujem da su se stripovi vratili, definitivno ono sto rece ti: ljudi koji su citali kao mali sad imaju pare da ih sami priuste a ne da mole mame i tate da kupuju ;) Lep trend u svakom slucaju.

Posted

Majore odgovorih vec gore, a imam ja jos ponesto, jedna kutija ostala u podrumu, bas skoro smo drugar i ja sve procitali ponovo.

Sad ce me ovaj blog sluziti mesecima, kao da gledam.

Posted

Zavisi od broja i primjerka, ali u principu ne.

Ja nisam neki nostalgičar, tako da ne jurim ZS i LMS po svaku cijenu, samo poneke iz čiste nostalgije.

Uglavnom skoro svi ti brojevi i danas izlaze u nekoj formi reprinta, biblioteka i posebnih edicija raznih izdavača tako da se tu mogu uzeti u znatno boljoj opremi i otisku nego što su bili stari u Dnevnikovom izdanju.

Posted

zato ja vinil nikad nisam kupio u zivotu

Vjerovatno pametno, ali svaka čast na istrajnosti. Ja bih se lakše odrekao diskova. Da nije bilo one vinil-rupe u istoriji miuzike i da su sva izdanja ravnopravno dostupna i na diskovima i vinilu, mislim da diskove uopšte ne bih ni kupovao.

Posted

Slobo, stripovi su za nas elitu i stubove, to je deo tebe.

Лимундо, бивљаци, улични продавци. :bigblue:

Цена зависи од очиваности. Мада, ја сам одавно престао да гањам ЗС и ЛМС.

Ma kakvo ganjanje, zajebi. Skinem sken i cao. Ko me jebe sto sam bio glupan pa sve podelio ili prodao kada smo se selili iz PO Krajine.

Posted

Pa rekoh da jeste i obozavam ih, nema sta. Ali ne smem ponovo u narkomanske vode, ne vredi.

Secam se kad sam bio mali, kod babe u selu neki lik imao sve prve brojeve Zagora, odemo buraz i ja kod njega i on nam pokazuje i lista ali ne da nam da ih uzmemo u ruke :haha:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...