Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poštovani čitaoci,

došlo je vreme da predstavimo drugu knjigu naše edicije "Visoki napon". Posle kultnog "Slejna" Milsa i Bizlija koji je zaista fenomenalno primljen kako kod čitalaca tako i kritike, na red dolazi kolaboracija francuskog scenariste Žan-Lik Istina i našeg velikana Dejana Nenadova pod naslovom LEGENDA O ISU.

Radi se o serijalu u tri toma koji je u Francuskoj objavljen od 2011. do 2014. godine i čija je tematika, zaista slučajno, veoma bliska "Rogatom bogu", tako da pored rada još jednog maestralnog crtača opet imamo i delo inspirisano keltskom mitologijom, premda ovog puta bretonskom namesto britanske.

Kao što je već rečeno, "Visoki napon" se fokusira na objavljivanje najvećih majstora crteža i naslova "većih od života" (do sada neobjavljenih) u odgovarajućoj, luksuznoj opremi, na povećanom formatu i na posebnom papiru, tako da će i kompletna trilogija Legende o Isu biti objavljena u jednoj knjizi,u opremi identičnoj Slejnu.

Legenda o Isu u štampu ide ovih dana i očekujemo je tokom septembra 2016.

tabla.jpg

Posted

Imate li kakav dobar torrent sajt sa stripovima da preporučite? Otkako je rikuno kickass ništa od novih izdanja ne mogu da pronađem, a ni TBP izdanja...

Posted

Dragi prijatelji,

Izdavačka kuća Makondo sa zadovoljstvom najavljuje dva izuzetna dela devete umetnosti, dva autentična i izuzetno mračna nemačka grafička romana – koja prirodno nalaze mesto u našoj biblioteci Kerber.

BRAĆA FASMER

x35yjd.jpg

preview: https://www.dropbox.com/s/mu5ukg0eeznpl75/Fasmer_strane.pdf?dl=0

HARMAN

2cdg39k.jpg

preview: https://www.dropbox.com/s/fis6e31umvtbn18/_Harman%20strane.pdf?dl=0

Reč je dva dela scenariste Pera Metera koja se bave likom i (ne)delima dvojice čuvenih serijskih ubica s početka prošlog veka, Karla Denkea i Frica Harmana. Zasnovane na istinitim događajima, obe priče su mračni trileri/horori o serijskim ubicama, ali zapravo su mnogo više od toga – u ovim delima nijedan detalj nije slučajan, Per Meter slojevito i simbolično govori o ljudskom zlu koje određeno vreme iznedri, a koje tadašnje društvo po pravilu nemo posmatra i dozvoljava mu da se širi, i koje se nekako uvek rađa iznova. Kako sam autor u jednom od ovih dela kaže:

Ali, u stvarnosti upravi takvi ljudi kolju...

Uzimaju skalpove...

Deru kožu...

Jedu ljudsko meso...

I čine sve one perverzije koje ljudska priroda s vremena na vreme ispljune...

I koje nekako uvek ostanu tu...

Harmana je ilustrovala Izabel Krajc, a Braću Fasmer David fon Basevic. Iako potpuno različiti, stilovi ovo dvoje umetnika su podjednako atmosferični, uznemirujući, i pre svega, maestralni.

Pojedinačna cena ovih naslova iznosiće 1980 dinara u knjižarama. U pretplati ona će iznositi 1450 dinara, dakle 2900 dinara za komplet. Pretplata traje do početka Salona stripa, iako će se Braća Fasmer pojaviti već za Salon stripa u Novom Sadu. Uplata se vrši na naš račun 160-370551-43, a može se direktno izvršiti i na našem štandovima na Hercegnovskom strip festivalu, kao i na Salonu stripa u Novom Sadu.

Oba stripa su klasičnog Kerber formata, dakle A4, tvrdi povez, 176 strana, c/b.

Posted

OK izbor. Šta ja znam, nije loš Piccinelli iako za moj ukus previše sterilan.

Ja sam navijao za Rubinija ili Della Monicu od ovih realnijih mogućnosti.

Barison i Andreucci bi bili najbolji izbor naravno, ali to nikad nije ni bilo realno...

Kako god, osim Vernija, koga god da su izabrali - napredak je u odnosu na poznog Ferrija.

Posted

Da, u posljednjih nekoliko godina neke od njih su bukvalno izgledale kao amaterski fanovski crteži, nikome drugom na svijetu ne bi bili zvanično objavljeni takvi radovi.

• Upvote 1
Posted (edited)

Ja sam baš ovih dana čitao one essentiale koje je čarobna knjiga izbacila. Ti Ferijevi radovi u americi ne bi mogli da prođu pre 30 i kusur godina a da ne pričamo danas.

Mislim da smo baš ja i major diskutovali ovde o nekim Ferijevim crtežima gde zagor i mark liče kao jaje jajetu samo ovaj jedan ima crvenu košulju a drugi nosi dejvi kroket šubaru.

Edited by serblackbeard
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...