Kokopelli Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 A o'kle znaš da ljudi ne znaju šta su kalorije? Pa neću reći: "Upravo sam unijela 1000 kilo džula energije." Pilates, joga, plivanje, ranije ples. Trenutno ništa, ali uglavnom sam fizički aktivna. @ Kokopelli Yep, to je ta prica, ali je preko zime uzasno tesko jer nema puno pametnih stvari da se jede (raw food). Meni je zao sto nisma ranije pocela da usmeravam ishranu, al sta da radim kad su nana i deda do pre koju godinu gajili na placu cjurke i pilicje Zato ću u 30-oj živjeti negdje na jugu. Nadam se ne ovom našem Pa šta fali tome, bolje pilići i ćurke domaće proizovdnje, nego kupovni. Baba i deda se jedino tako i hrane, sve svoje. Zato mi nije ni čudno što je prosjek u selu 90 godina
Stolet Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Zapravo bilo bi bolje da su džuli u pitanju, bilo bi u skladu sa SI sistemom jedinica Čak se po svetu negde energetska vrednost i izražava u džulima. Mene je smaralo kad smo radili kalorimetriju i lepo dobijemo rezltat u džulima i onda bez nekog posebnog razloga to pretvaramo u kalorije Eh baš da pitam ljude po ulici šta govore kalorije, verujem da bi retko ko odgovorio sa 'koliko se energije oslobodi pri katabolizmu supstanci koje ulaze u sastav proizvoda' Većina bi odgovorila sa 'Marš bre u tri papirne maramice.'
Zen Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 EDIT: A vi žene na temi, čime se bavite ovako fizički, pored zdrave ishrane? Čisto pitam da vidim šta lepši pol radi po pitanju zdravlja Ranije macevanje, rekreativno trcanje, rekreativni kik boks i fitnes. Trenutno samo rekreacija bez trcanja, 'ladno mi napolju
Lou Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 To ti je ekvivalentno osobi koja jede meso, ali jede suhomesnato, a ne bareno, kuvano i sl. Dakle, neznanje iliti nedostatak informacija. Ne jedem meso godinama, ali moraš da znaš šta TREBA da jedeš. Makarone ne znam kada sam pravila da jedem. Ako sam ih i jela, jela sam heljdine, integralne i sl. Ali to bi mi poslednje palo na pamet da spremam. Radim redovno krvnu sliku i dobra je, nisam anemična, čak ni sada, kada sam preležala grip i imala konstantnu temperaturu, slabo jela i bila iscrpljena. Rezultati su dobri (a smršala sam par kg). Dakle, bitna je svijest o tome šta jesi (ili nisi), zašto jedeš (ili ne jedeš) i čemu težiš. Jedeš, da bi se prehranio ili da bi tijelo bilo što vitalnije. To važi za sve vrste ishrane. 100 ljudi 100 ćudi. To i jeste bila poenta mog pisanja, nema veze za koji se vid ishrane čovek odluči, ako ne ume da ga sprovede. Eto, rekao bih da se slažeš sa mojom pričom o makaronima, kažeš da bi ti to bila poslednja stvar koja bi ti pala na pamet. Ne hrane se svi tako, a rogozub to odbija da prihvati. EDIT: A vi žene na temi, čime se bavite ovako fizički, pored zdrave ishrane? Iju.
Stolet Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Nije da nisam očekivao da neko iskomentariše
In The Flesh Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Pojeo sam prvo sendvič sa čajnom,sirom i majonezom. Onda mi je bilo malo,pa sam pojeo još dvije fete leba sa čajnom i sirom (falilo majoneza). Onda sam prešao na kremić i dokrajčio onaj mali leb (mislim da je 300-400 grama) i popio pola litra mlijeka (2,8% masti). Poslije pola sata sam pojeo dvije slane palačinke i popio pola litra Cedevite...sad jedem čokoladu (ali onu za kuvanje,jer ona klasicna goji kolko čujem). 2
Генеральный Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 (edited) убицо. чоколада за кување је живо биће. едит: сигурно је шушкала фолијом за милос'. Edited February 6, 2011 by Генеральный 6
Berliner Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 jeo pasulj danas. to je to. sad idem da spavam.
Kokopelli Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Pojeo sam prvo sendvič sa čajnom,sirom i majonezom. Onda mi je bilo malo,pa sam pojeo još dvije fete leba sa čajnom i sirom (falilo majoneza). Onda sam prešao na kremić i dokrajčio onaj mali leb (mislim da je 300-400 grama) i popio pola litra mlijeka (2,8% masti). Poslije pola sata sam pojeo dvije slane palačinke i popio pola litra Cedevite...sad jedem čokoladu (ali onu za kuvanje,jer ona klasicna goji kolko čujem). Baš te briga kad imaš godine i aktivnost za tu vrstu hrane. Zato će ti biti teže u starosti Debeo i ljigav. Možda. Možda si srećković sa nevjerovatnom genetikom.
Stolet Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Nema to posebne veze sa gojaznošću. Ima, ako ne radiš ništa i sediš stalno kao većina ljudi. Zato ljudi i računaju s kalorijama, jer ih mrzi da se reše gojaznosti vežbom, svi hoće da budu fit bez truda. Dok sam trenirao košarku jeo sam isto tako nešto i nisam se uopšte gojio a bio sam u odličnoj formi, i odličnog zdravlja.
In The Flesh Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 (edited) Debeo i ljigav. Uvijek ljigav,nikad debeo btw. Promijeni avatar,stalno mislim da je onaj Defunctus. Edited February 6, 2011 by In The Flesh
Talvi Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Ja samo da se kurčim pred vama koji morate da držite razne dijete i sranja: 180 i nešto cm - 60 i nešto kg a jedem kao aždaja
In The Flesh Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 (edited) Ali tvoja pantljičara ima pantljičaru,pa ti je lako. Edited February 6, 2011 by In The Flesh 1
Stolet Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 185cm 82kg trenutno Baš sam se merio pre par dana na jednoj nazovi vagi. Visina je od pre par godina, ako sam malo porastao izvinjavam se
Fapril ethereal Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 znachi oko petice sam pojeo jedno dvaes suvih shljiva i iz dupeta mi sevaju munje celo veche 1
Lou Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Pojeo sam prvo sendvič sa čajnom,sirom i majonezom. Onda mi je bilo malo,pa sam pojeo još dvije fete leba sa čajnom i sirom (falilo majoneza). Onda sam prešao na kremić i dokrajčio onaj mali leb (mislim da je 300-400 grama) i popio pola litra mlijeka (2,8% masti). Poslije pola sata sam pojeo dvije slane palačinke i popio pola litra Cedevite...sad jedem čokoladu (ali onu za kuvanje,jer ona klasicna goji kolko čujem). Na random sa tom pričom.
ShinigamY Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 Prekrsio sam dijetu -.- Pojeo sam 8 palacinki sa kremom
рогозуб Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 Pa, rađena je studija koja dokazuje da predosjećaju smrt i kada im se približi neki izvor toplote, bukvalno emituju nešto poput straha i vrištanja. Znam jer mi je majka totalni freak za biljke. dokaz? link ka studiji? znam da nepostoji, al ajd da pitam formalno. Let's face it, sta god da jedemo sem kamenja, bunice se. biljke necje. 2
Kokopelli Posted February 7, 2011 Report Posted February 7, 2011 (edited) dokaz? link ka studiji? znam da nepostoji, al ajd da pitam formalno. http://en.wikipedia...._Life_of_Plants Mislim da bi prvo trebalo da pročitaš neku drugu knjigu, npr. pravopis srpskog. A što si mi izbacio "L" iz kvota? Ne mrzi te da to ispravljaš, a da "ne" pišeš odvojeno, to te mrzi. Pa dobro... Tvoja stvar. btw. Promijeni avatar,stalno mislim da je onaj Defunctus. Potpis nas razlikuje I da se kladimo da više volim Waitsa od njega! Edited February 7, 2011 by Kokopelli 1 1
Recommended Posts