jelchica Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 Najduže žive oni tvrdoglavi što su uvek najpametniji i što neoborivo sve znaju najbolje! Mislite o tome! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 Ili mozda i ne zive najduze ali ih ne mozes ubediti u to? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted August 26, 2015 Author Report Share Posted August 26, 2015 Sustina krv i telesne tecnosti ne mogu da se zakisele tek tako... jer onda ste u acidozi i dodjete u metabolicku jedinicu Urgentnog, gde vec, jer je pH krvi i tel.tecnoisti strogo kontrolisana stvar. Ovo sranje, sa kiselom hranom itd ne pije vodu bas iz gore navedenog razloga. Znaci dosta voca i povrca, izbegavati przenje/pohovanje, smanjiti unos prostih secera (slatkisa, beli hleb), povecati unos kompleksnih secera (integralne zirtarcie), izbaciti namaze, soseve bogate secerom... uvesti dinamiku 3 glavna obroka plus dve uzine koji su kalorijski odredjeni i sigurno gubite na tezini koju necete vratiti. Smatra se da je procenat minerala i vitamina opao u proteklih 50 godina ali te studije forsiraju ovi koji prodaju suplemente, tako da, skepticna sam. Dalje, dnevni unos je oko 1600-1800kcal, za nekoga moje tezine od 57kg, visine 174cm, 1600 je bazalni metabolizam plus dodas 300 sa laksu fiz.aktivnost npr Za zene BMI do 25kg/m2, optimalni unos je do 2000kcal, a za redukciju tezine 1800kcal ako su gojazne sa tim BMI Muski optimalno dnevni unos oko 2500kcal, mada ima tu varijacija na temu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul wandering Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 po ovom tvom nisam losa, s tim da nekad imam i 4 glavna obroka ali su moji glavni obroci ono sto je nekome uzinica moj problem je ne kako da smrsam,nego da se malo ugojim sad sam zadovoljna kilazom, to je onako kako ja volim. ali cim par dana slabije jedem cao kilogrami pa moram nonstop da nesto grickam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 Samo se belog hleba ne odričem sve ovo ostalo vala jedem ko ptičica poslednjih par nedelja. I smršala sam, tako da jej. Za dojenje, koga interesuje, dodaj 300 kalorija dnevno. Za trudnoću bi nešto manje, dal 150??? Možda je Najc gledala. Kod nas multivitamini dnevno nisu uobičajena pojava, ali na jednom sam stranom forumu gde je to iskrslo u nekoj priči skontala da je njima to "a must" ili normalno... a meni je to suludo ali eto ti. Kao i sunscreen non stop i po kući i svuda i ako pridješ prozoru dobiš kancer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 izbegavati przenje/pohovanje, smanjiti unos prostih secera (slatkisa, beli hleb), povecati unos kompleksnih secera (integralne zirtarcie), izbaciti namaze, soseve bogate secerom govor mrznje protiv vojvodjana 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oak Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Kakve veze ima beli hleb sa šećerom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Ugljenih hidrata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 (edited) Kakve veze ima beli hleb sa šećerom? Ogromne Mnogo brljavim kad večeram, slanine i kobasice rokam u zadnje vreme zajedno sa prženim jajima, totalno sam se opustio... Edited August 27, 2015 by Hail Metal Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyzzz Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Kakve veze ima beli hleb sa šećerom? ne misli se bikvalno na šećer već je to alternativni naziv za ugljene hidrate https://sh.wikipedia.org/wiki/Ugljeni_hidrati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Gtfo dzoni 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiaC Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 (edited) Ja kad se smorim odem do prodavnice uzmem 400 grama mlevenog i napravim pljeku sa lukom naravno i bacim na kajmak kad je sjebem za dezert mi dodje to sto pomackam mocu od ulja i kajmaka..Ali trudim se da jedem voce ponekad..Imao sam jedno vreme holesterol 8 ali tad nisam jeo voce.. Edited September 2, 2015 by Speedy Guns Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 (edited) Jos jedan recept koji moze da se nosi hladan na posa' Piletina+praziluk (celer u originalu, al nisam nasla). Dressing: jogurt, kasicica majoneza, malo limunovog soka, kurkuma (kari u originalu, al ja ne volim), suve grozdjice (obavezno!!!) Ide na tos' sjajno Edited September 3, 2015 by Machka Naopachka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 http://dijetamesecevemene.com/zdravlje/kefir-gljiva-kao-lek-dijeta-priprema/ Dobio sam ove gljivice kefire, pa sad pravim, ukusno je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyzzz Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 kasicica majoneza vrste GTFO 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jelchica Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Ima ona zgodna tegla "Kefirko" za pravljenje kefira al' da se nose sa cenom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 kako bre da se jede praziluk na poslu Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul wandering Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 ne znam da li je ranije bilo, ali malope sam u maxiju na cvetnom trgu ugledala da imaju vocne salate, seckano sve i razni mixevi voca i samo biras koliko ces cega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 vrste GTFO Poznatij kao dijamant, because yumetal Ima ona zgodna tegla "Kefirko" za pravljenje kefira al' da se nose sa cenom... E da. Nesto sam se raspitala, a razumem se nula bodova, ali kazu neki tamo ljudi da je sasvim dovoljna bilo koja posuda, a ako bas oces, moze opneka za sejkove sto piju bilderi jer ta ima cetku. kako bre da se jede praziluk na poslu Pa ti jej celer Link to comment Share on other sites More sharing options...
temper Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 (edited) Recept za Nutellu. Ima da pravim jer ne može da bude loše: 200g svežih urmi, 50g lešnika, 1 kašika mlevenog rogača, 4-5mm štapića vanilije, 1 čaša vode (može destilovana). Lešnike potopiti na 8 sati u vodu, a potom isprati. Lešnici i voda idu u blender prvi, posle se dodaju urme bez koštica i ostali sastojci i zvrrrrrrrr još jedared i to je to. Sipa se u posudu. Edited September 4, 2015 by temper 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oak Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 To je nutela ali u paralelnom univerzumu. Barem 30% nutele je šećer, ok ovo je zdravija verzija ali ne vidim što se lepi naziv nutela kad veze nema sa istom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Očigledno da ima ljudi koji eurokrem zovu nutela. 1 čaša vode (može destilovana). :haha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machka Naopachka Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Bolje destilovana, cula sam da u cesmari ima fluora, time kontrolisu mase da glasaju za Vucica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo88gdan Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Jedu mi se palacinke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts