Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Najjeftiniji su kada setas posle kise, oluje ...

Ove godine su rodili pa je i cena pala, skoro duplo u odnosu na proslu godinu.

Edited by Hail Metal
  • Upvote 1
Posted

Samo sirovi bademi

I brzazilski orasi su super

Svaki dan mali miks, orasi, lesnici, bademi, popodne kao uzina uZ caj/kafu i milina. Samo saka, ne treba preterivati.

Posted

suve šljive kuvati u vinu pet minuta

onda ubaciti po polovinu jezgra oraha u svaku šljivu, pa potapati u otopljenu čokoladu

fantAzija

• Upvote 1
  • Downvote 3
Posted

Samo sirovi bademi

I brzazilski orasi su super

Svaki dan mali miks, orasi, lesnici, bademi, popodne kao uzina uZ caj/kafu i milina. Samo saka, ne treba preterivati.

e ovo primenjujem, ali ne jednu vec 2-3, mala mi saka

Posted

suve šljive kuvati u vinu pet minuta

onda ubaciti po polovinu jezgra oraha u svaku šljivu, pa potapati u otopljenu čokoladu

fantAzija

to se profi radi s ovim

Elite-transparent-150.png

bolestina...

Posted

Da li neko ima slow cooker iliti Krčka?

Dopada mi se ideja da skuva nesto preko noci :da: i ima dosta zanimljivih recepata na netu.

Ne znam kakvi su ovi koji se nude kod nas a i ne znam da li vredi para ili je neki hype preveden na srbski s americkog?

Posted

Onako. Termolabilne komponente da, sigurno, vitamin c npr. Ali sve sto difunduje okolo ostaje u klopi posto se stavlja manje vode i zatvoreno se kuva pa svi sokovi ostaju deo jela (za razliku od kuvanja).

Mislim da je za meso, socivo, pasulj, kupus, sarmu etc super. Onda topla ovsena kasa za dorucak i tako.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted (edited)

Od mikronutrijenata prežive samo minerali, otprilike. Kuvanje je zdravije za varenje nego za pribavljanje vitamina.

to se profi radi s ovim

instrumental bez predloga tebra

Edited by Demon Seed
  • Upvote 1
Posted

slow cooker ne mogu da zamislim kako koristim osim vikendom.

Aj nocna struja, aj suljpa, kupus, sarme, veliki komad dobrog mesa koje se kasnije zacini i zapece sve ovo opisuje dosta vremena i vikend rucak.

Draga zeno sta ce ti ovsena kasa u slowcookeru? :haha:

Posted

salata:

Kupus, pasulj iz konzerve, kukuruz secerac kuvan, susam pecen.

Preliv: balsamico sirce, malo vode iz konzerve pasulja, malo meda, soli, bibera.

Inace siterka mi kuva masno masno masnije, imacu 100 kila ako ne nadjem nacin da joj stanem na put :haha:

• Upvote 1
Posted

Woohoo napokon uspeh

3 nedelje sugarfree, nista secer, nista zasladjivaci, grickalice, junk, slatkishi. Samo med ako je frka.

Skidati se sa secera je najteze

Napokon sirova hrana ponovo ima sjajan ukus :wub:

Emergency modular tufahije

1 zelena jabuka

1 kasicica meda

1 sup kasika mlevenih oraha+badema

Izdubiti jabuku, to pomesati sa mlevenim orasima, napuniti jabuku

Na to kasicica meda

Staviti na 2 min mikrotalasnu da jabuka omeksa.

Mmmm

Posted (edited)

salata:

Kupus, pasulj iz konzerve, kukuruz secerac kuvan, susam pecen.

Preliv: balsamico sirce, malo vode iz konzerve pasulja, malo meda, soli, bibera.

Inace siterka mi kuva masno masno masnije, imacu 100 kila ako ne nadjem nacin da joj stanem na put :haha:

Ovo pravim i ja, samo variram u zavisnosti od sezone sa svezim povrcem :da:

Skoro pravih salatu, isprzis slaninu i isecdis na ubrusu i ona se hladi.

U ciniju ubacis susamov puter sa vlascem, dodas balzamiko u tu smesu i napravis marinadu potom dodas zelenu salatu lepo izmesas da marinada prelije sve listice i dodas slaninicu na kraju... ovo mi je kao neki obork pred trcanje bio, malo zelenis, malo proteini a taman kalorijski potrosim sve :haha:

Kad je slan'na u pitanju ne grize me savest dokle god trcim i trosim :haha:

edit: Zen a kako u PMS-u bez secra? Ono ako ne pojedem jednu celu cokoladu nisam nista uradila... posle se sebi gadim naredna dva dana :haha:

Edited by Face Of Melinda
Posted

Stari trik, pojedem bananu, ili nes kafu sa puno mleka, cimetom i kasicicom meda.

Ako ni to ne pomogne, oteram nekog u kurac ili izgruvam dzak :haha:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...