Srbin Hamza Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Misim, ajd postoji onaj tartarski biftek, valjda je meso proverenohttps://sr.m.wikipedia.org/wiki/Tartarski_biftekAli šta s tim, jel to koristi ičemu, recimo eritrocitima, više vitamina, gvožđa, veća hipertrofija mišića, ili prosto je sranje lažnih vampira.
Demon Seed Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Lažni vampiri, čak ima više % proteina i više vitamina po jedinici mase u pečenom mesu nego u živom, jer ima manje vode, kao što rekosmo na prošloj ili pretprošloj strani, a koliko god da je provereno, ne bih se mnogo zajebavao. Više se "dobije" gubitkom vode nego što se uništi bilo čega termičkom obradom. Ako pretpostavimo da pojedeš istu masu i jednog i drugog. A verovatno da više možeš da pojedeš odjednom pečenog nego živog, verovatno je i lakše za varenje. Tartar biftek povremeno pojedem, ali izbegavam, pre 10ak godina sam ga i pravio, ali nisam više u hazarderskom fazonu... Jeo sam pre godinu dana od konjskog mesa tartar biftek zadnji put... U principu sviranje kurcu... I od sušija mi je frka. Ali tartar biftek i suši kao adekvatno začinjeni specijaliteti od živog mesa su svakako nešto sasvim drugo u odnosu na živi beli bubrezi i ostala klot sranja koje propagira Jetar-Kralj. Mora pogledam onaj njegov apology, sigurno je urnebes, al' me mrzi. 2
Recommended Posts