Jump to content

Recommended Posts

Posted
pa, devojka na chiju sestru lichish. chak je i tvoje godishte sestra, al sam ubedjena da je jarac :)

imash sestru sonju?

nope... bas bih volela da upoznam nekoga ko lici na mene :D

eh da, najvise mi smeta kad je ovako tesko vreme, pa krene da mi se vrti u glavi cim mi nije stomak pun. smrtno za mrsavljenje :/

Posted

I kada sam bila deblja, nikad nisam poželjela nijednu dijetu.

Organizam me voli iako ga nerviram dobrih 10ak dana. Otkako su mi počeli ispiti, slabo jedem. Zapravo, muka mi je i da pomislim na hranu :no:

Više mi se smučio život sa zamrznutim kuvanjem... Moraću def. da naučim da kuvam sledeće godine.

Posted

malo zanimljivog oftopika, moze?

ocekivanje (ne trenutno stanje!) zivotnog veka po zemljama:

lifeexpectancy475x309.jpg

ti skandinavci i ne zive bas tako kratko. ;-)

sto se tice mediterana, mislim da nije toliko u hrani koliko u odsustvu stresa. ;-)

dakle, sto se tice ocekivanog zivotnog veka, po zemljama, stvari stoje ovako, ako je verovati CIA world fact book 2007. japanci su poznati po dugovecnosti, i od vecih zemalja su na prvom mestu.

Posted

postuj ponovo sliku, ja corava - a slika mala..

pravio je Memedovic reportazu o nekom nasem selu negdje valjda na jugu, gdje seljani zive regularno po sto godina :lol: ono, ne sekiraju se, sto kazes - odsustvo stresa i sl.

takodje sam gledala reportazu o Kubancima.. za cudo, neki americki kanal, isto su pricali o dugovjecnosti i boljem zdravlju stanovnistva (nesto tipa procentualno gotovo da nemaju rak, srcane bolesti i sl.)..

evo nesto sto sam davno postovala na nekoj temi..

zanimljivo:

Obesity_2001.gif

Posted

Ja ne mogu da zamislim da me sjebe gojaznost. :) Znachi, to ce morati da bude nesto iz zasede, jerbo, ja ne mogu ni propisno da se popunim, a kamoli da postanem gojazan. :)

A recept za vitku liniju sve devojke je: neredovna ishrana, stres, i neredovan i slab san. :rockdevil::) :) :)

Inace, sto se tiche onog zivotnog veka, pogledah link za vikipediju i videh da nam je dobrih 75 godina, ali da je i dalje Serbia and Montenegro pa kontam da nam crnogorci popravljaju prosek jerbo ih mrzi i da umru. :)

Posted
A recept za vitku liniju sve devojke je: neredovna ishrana, stres, i neredovan i slab san.

To trenutno primenjujem protiv svoje volje :)

Posted

Majko mila, odgledah video.

Ono treba upucati..naravno da mislim na majku. Leci svoje jebene komplexe na detetu....Ne znam... ocajno :(

Nemam komentara...bas uzas...

Posted

meni samo nije jasno kako joj socijalni radnici nisu oduzeli dete ranije!?

sad bas ucim porodicno pravo i to je najlogicnija stvar koja je morala da se desi....

Posted

Jadno dete, stvarno ima svakakvih ljudi.

@shock!

Pa da se u svetu rade logične stvari, pravnici nam ne bi ni trebali :)

Posted

Ovo mozda znate... :D

Potrosnja energije tokom razlicitih aktivnosti:

* Penjanje stepenicama - 1100 kcal/h

* Rvanje - 980 kcal/h

* Takmicenje u skijanju - 600 kcal/h

* Trchanje - 570 kcal/h

* Preskok - 550 kcal/h

* Plivanje i planinarenje - 500 kcal/h

* Testerisanje drva - 480 kcal/h

* Teshke gimnasticke vezbe, fudbal i veslanje - 450 kcal/h

* Voznja bicikla - 410 kcal/h

* Brzo hodanje - 300 kcal/h

* Vezbe na gimnastickim spravama - 290 kcal/h

* Stolarski radovi - 240 kcal/h

* Lagani hod - 200 kcal/h

* Obucarski radovi - 180 kcal/h

* Lake gimnasticke vezbe - 170 kcal/h

* Kopanje - 169 kcal/h

* Farbanje - 160 kcal/h

* Peglanje i pranje sudova - 144 kcal/h

* Pevanje - 122 kcal/h

* Pisanje - 120 kcal/h

* Citanje na glas - 118 kcal/h

* Pletenje - 116 kcal/h

* Odmaranje u sedecem stavu - 100 kcal/h

* Lezanje u budnom stanju - 71 kcal/h

* Spavanje - 65 kcal/h

BUDITE MI LEPI I ZDRAVI I NE JEDITE U MCDONALD'S-u! :D

Posted

Brate mili!!!! Znaci videla sam svakakvu decu, ali tako debelu fuj...

Inace jedan mali eksplenejShn...

Sa evolutivnog aspekta nas organizam nije navikao da jede "brzu hranu" i zato nasi metabolicki putevi umesto da rade u pravcu potrosnj idu u pravac deponovanja...

Stoga ljudi sto manje brze hrane, manje masnih naslaga.

Izgovora nema ukoliko imate povisen pritisak,obim struka veci no sto bi trebalo kao i BMI onda je to vec premetabolicki sindrom koji ce za par godina ukoliko ne budete promenili rezim ishrane preci u metabolicki sindrom a onda sledeci korak je dijabet, cardiac arrest itd.

Stoga ne kaze se dzabe u mladosti se ulaze u zdravu starost :wink:

Posted
@shock!

Pa da se u svetu rade logične stvari, pravnici nam ne bi ni trebali

hteo sam da kazem da su joj socijalni radnici morali oduzeti dete u ovakvoj situaciji kakva jeste....

Posted (edited)

mogu da se kladim da ona

budala od njene keve u stvari

i zeli da je ubije... jednostavno

mi ne ulazi u glavu kako neko

moze da bude toliko glup :no:

bar znamo ko ce dobiti Darvina

sledece godine :udri:

Edited by kur-d-tizana
Posted (edited)
Brate mili!!!! Znaci videla sam svakakvu decu, ali tako debelu fuj...

Inace jedan mali eksplenejShn...

Sa evolutivnog aspekta nas organizam nije navikao da jede "brzu hranu" i zato nasi metabolicki putevi umesto da rade u pravcu potrosnj idu u pravac deponovanja...

Stoga ljudi sto manje brze hrane, manje masnih naslaga.

Izgovora nema ukoliko imate povisen pritisak,obim struka veci no sto bi trebalo kao i BMI onda je to vec premetabolicki sindrom koji ce za par godina ukoliko ne budete promenili rezim ishrane preci u metabolicki sindrom a onda sledeci korak je dijabet, cardiac arrest itd.

Stoga ne kaze se dzabe u mladosti se ulaze u zdravu starost :wink:

JohnnyRocket_BigFood.jpg

Melinda, tvoji postovi me uvek plase :) :) :)

Ma ko ce da misli o starosti, nikom nije obecano sutra :ph34r:

Edited by Black Totem 213
Posted

Ok... ali bejah na jednom predavanju covek je zivao kao da mu je svaki dan poslednji i u jednom trenutku samo se srusio, otisao u bolnicu konstatovali dijabet, predinfarktno stanje da bi kasnije poceo polako da slepi.

Zbog cega?

Covek je mnogo za zivota voleo 59676_122_80.jpg

i to sto je imao stomak "a la pojas za spasavanje" mu nije smetalo to je bio odraz muskosti...

Znas ima dosta dobre i kvalitetne hrane, samo se treba edukovati i navici na nju, a ne po svaku cenu jesti prasetinu, sunke, salame, slatkise u velikim kolicinama.

Posted
Ok... ali bejah na jednom predavanju covek je zivao kao da mu je svaki dan poslednji i u jednom trenutku samo se srusio, otisao u bolnicu konstatovali dijabet, predinfarktno stanje da bi kasnije poceo polako da slepi.

Zbog cega?

Covek je mnogo za zivota voleo 59676_122_80.jpg

i to sto je imao stomak "a la pojas za spasavanje" mu nije smetalo to je bio odraz muskosti...

Znas ima dosta dobre i kvalitetne hrane, samo se treba edukovati i navici na nju, a ne po svaku cenu jesti prasetinu, sunke, salame, slatkise u velikim kolicinama.

PREKINI DA ME PLASIS! :) :) :) :) :)

Znas kako, ja zivim sam i nema niko da me uputi u to sta je zdravo a sta ne :ph34r: (Novinarska bolest)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...