Machka Naopachka Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Mene je mrzelo da klikcem po linkovima, al' kao sto rekoh, kod 90% tih dr-ova prevara postane ocigledna posle jedno 10 klikova od njihovog sajta... Jos jedan prevarant. To su ti ciribu-ciriba aparati... Vidjao sam ta govna i kod neke ruskinje na sajtu, sto radi i sa pijavicama, akupunkturu, you name it... Testovi intolerancije na hranu bi trebalo da se odnose na nealergijsku intoleranciju, dakle nema veze sa antitelima. Najpoznatija je intolerancija na laktozu, koja je posledica manjka enzima laktaze koji raskida vezu izmedju galaktoze i glukoze, pa onda bakterije vare laktozu, oslobadjaju gas (koji se ne oslobadja kad varenje laktoze zapocne laktazom), i onda imas nadimanje i izbacivanje gasova po otvorima... Trebalo bi da je i za ostalu hranu na slicnu foru, i kod svake vrste hrane moze da postoji falinka zbog koga je organizam teze vari ili lose reaguje na nju, a da nije alergija. Sto opet vodi do toga da je aparat koji vrsi te testove za 156136 razlicitih namirnica najverovatnije prevara. Inače, netolerancija na laktozu je wild type, da kažem, normalno stanje Trivia. to znaci da je neki marketing guru dosao do resenja za plasiranje proizvoda i usluga - tako sto je smislio dobar buzzword koji na mala vrata stvara osecaj straha i ugrozenosti kod ciljne populacije. kad kazes "intolerancija", zelis ljudima da kazes "vi jedete nesto na sta se (skoro) pa alergicni, spasite se, dodjite kod nas i mi cemo vam (za odredjenu svotu novca) pomoci i resiti vam problem (koji prakticno nemate)." stari dobri marketing.. jos uvek nije smisljeno nista novo, jos od ere edwarda bernaysa. Vas dvojica ste izrazili stav koji i ja negde imam formiran na osnovu načina na koji se promoviše test, ali mi i dalje nije jasno šta tačno radi taj aparat. On meri šta? Rupa bez dna, kad kreneš da kopaš po tim alternativnim sajtovima.
kuruz Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Kako se to uopšte meri, tj. kako izgleda taj test? Je l' to slično alergijskim testovima?
Demon Seed Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 (edited) Inače, netolerancija na laktozu je wild type, da kažem, normalno stanje Trivia. Pa jeste, sisari piju mleko samo dok su bebe Edited June 19, 2013 by Demon Seed
Talvi Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Hefeste, 95% ljudi na svetu zverski ogladni posle trave a da ne pričamo tek čime je sve prskana ta trava koja se ovuda valja
Јарослав Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 фала курцу те нисам интолерантан и алергичан на неку храну или пиће.
kuruz Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 ti narkomani ionako treba da pocrkaju, samo neka ne jedu ništa puna podrška
sale 3sm Larry Flynt Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Hefeste, 95% ljudi na svetu zverski ogladni posle trave a da ne pričamo tek čime je sve prskana ta trava koja se ovuda valja eee,al 99,9% ljudi na svetu nije Hefest... 1
Guest HEFEST Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 (edited) Hefeste, 95% ljudi na svetu zverski ogladni posle trave a da ne pričamo tek čime je sve prskana ta trava koja se ovuda valja To se ljudi istripuju jer ih cepa paranoja pa onda to sto jedu toliko dodje kao vrsta psihoze. Covek treba samo da se opusti i ne razmislja o tome. Mislim da to i jeste poenta - ne razmisljati o jelu. Ganja upravo ima takav efekat. Ja tako radim i nemam nikakvih problema sa gladju. Imamo domacu travu prve klase za sopstvenu upotrebu i sigurno ne bih pusio ono sto Siptari zapisavaju i prskaju misomorom. Mada ja jesam specifican po mnogo stvari pa kontam da mnogo ljudi ne mogu sebe da kontrolisu u dovoljnoj meri. Edited June 19, 2013 by HEFEST
Machka Naopachka Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 eee,al 99,9% ljudi na svetu nije Hefest... HEFESTA i Srba 80 miliona
Guest HEFEST Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Evo ja batalio pljuge pre 3 dana skroz. Vracam se gandzi skroz. A vi jedite mekinje i pijte probiotike.
Demon Seed Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 To znaci da ces biti manje aktivan na forumu?
Guest HEFEST Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Moze da bude samo vise. Imam vise strpljenja za razne stvari tada, a i za razne ljude. Da svi slusate HEFEST-a bilo bi nam svima bolje. Da se svi ujedine u moju stranku Vesala Na Svakom Trgu iliti SVNST ne bi vam trebao Vucic da hapsi Miskovica i Beka i ostale. Bilo bi kao kod grofa Drakule. Da na ulici vidis polugu zlata ne bi smeo da je uzmes, a da ne pricam o kradji. Ali budite demokrate i govnoseri dozivotni kao i svi pre vas i vodite beskrajne polemike sta valja a sta ne valja dok niste ni svesni da nista ne valja. Dok se ne lupi sakom o astal nema nista nikada i nigde, a posebno kod nas.
In The Flesh Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 @InTheFlesh: Nisi razumeo, kad kazem daj proverene savete ne mislim reci ko je dao savet vec proveri nauku iza toga. Sta ti znas o ishrani? Nista, prepricao si nam neciji potencijalno retardiran savet. I po cemu ona nije profiter na debelim i bolesnim ljudima? Iskreno, zabolje me je li profiter ili nije. Najbolje da nije, u današnjem vremenu. Čini li je to užasnom osobom jer želi da zaradi koju paru? Ništa više nego Coca Colu, alkoholne kompanije, prehrambenu industriju i prilično sve što postoji odvajkada. Ja sam proučio što sam proučio. Nije mi neko rekao i ja automatski rekao "ajde da probam". Pročitao sam dovoljno, informisao se, probao, i kao što sam rekao, rezultati se vide i u testovima krvi koje sam napravio i testirajući vage na koje sam stao. Ljudi koje znam a vode se ovim principom su zadovoljni, forumi koje sam čitao su puni ljudi koji su zadovoljni, fajlovi koje sam pročitao (i proslijedio B@K@-i) su sasvim dovoljno opširni, razumljivi i na kraju krajeva, dovoljno logični da raznorazne dijete sa vodenim i voćnim danima, mjenama mjeseca i govana, ostave u male, a koje su jedno 1000 puta zastupljenije od ove. Teško da ču početi da izvodim hemijske formule i laboratorijsko testiranje (kao što inače rade ljudi ovđe, prije nego što postuju - prva ti) da bih ostavio na jebenome forumu post baziran na ličnom iskustvu (kao i na iskustvu 6000 ljudi koji su stvarno testirani u centru, ukoliko zla doktorica ne laže) i PODIJELIO sa drugima nešto novo što još nije bilo na temi predviđenoj za to, da me gromade znanstvenosti na temu ne bi isprozivali. Sljedeće, žena je doktor. Na netu se može naći dovoljno informacija o njenom obrazovanju i radu. Koliko gođ bilo nenormalno da se naklonim mišljenju doktora kojega ne znam lično, prije nego li ljudima sa foruma koje ne znam lično, a koji nijesu doktori, ja ću to napraviti. Znam, lud sam, ali što ću... Dalje, oće li iko odavde zapravo krenuti da na osnovu šturog posta, koji je imao informativni, nikako aksiomatski karakter nađe par zamjerki i zatraži još informacija, kao B@K@ (koje je i dobio) ili će odmah taj isti post nazvati glupošću je stvar karaktera, kao i pokazatelj mentalnog sklopa..Prozvati druge da uđu u nauku iza posta, a isto to ne uraditi prije nego taj isti post pokušaš da zakopaš dodaje i notu licemjerstva. Zadnje, da li će neko odavde (čast izuzecima, ima ih par) stvarno krenuti sa hrono ishranom ili svakoga dana čim oči otvori uzimati po kašičicu cijanovodonične kisjeline dok ne krepa, ni najmanje me ne zanima. 2 1
jelchica Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 HEFESTA i Srba 80 miliona Krenula sam da računam, al' reko' neeeee, bolje da ne iznosim tako šokantne podatke u javnost
Machka Naopachka Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Milionče gore-dole, šta je to za HEFEST-a
Guest HEFEST Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Bilo bi nas i vise kada ne bi svi u drzavi bili toliko pametni.
Demon Seed Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Kao Siptari npr, kod njih svako po 8oro dece, to je super... Jedno dete na 3 kvadrata stambenog prostora...
B@K@ Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 dva-na-treći, samo meći. Doručkovao sam omlet sa lukom, ljutom paprikom, kobajom i 4 jajeta, sa sve žumancima. Ručao zeleni čaj. Sad je taman vreme za popodnevne slatkiše. Pravilna ishrana uber alles! Inače, to mi nikad nije bilo jasno sa tim jajima-samo belanca. Pa kuda idu svi ti žumanjci?!
Demon Seed Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 (edited) U soljicu, baba da pravi kolace, da ima za uvece nesto Edited June 19, 2013 by Demon Seed
B@K@ Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 "Šećerom jaja" je bila moja prva associjacija. Ili Reforma torta svake subote.
Demon Seed Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Ne znam za ovo "Šećerom jaja", ali mi se svidja
Јарослав Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 ау, то ми је био омиљени "слаткиш" кад сам био мали. турнеш жуманца, шећера колико ти треба и замутиш миксером. нема боље.
B@K@ Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Tako je moja baka zvala sveže žumance umućeno sa solidnom količinom šećera. To sam kao klinac jeo više puta, kao slatkiš, a nikad nisam zabo salmonelu. Osim u hotelu u Vrnjačkoj Banji, mnogo godina kasnije. Inače, baka kad je htela da se zasladi, uzela bi parče hleba, pokvasila ga vodom i pošećerila i to je to. 1 1
рогозуб Posted July 6, 2013 Report Posted July 6, 2013 zhumance ima ~ 5g masti zasicjenih. holesterol, gojaznost, razne vrste kardiovaskularnih bolesti i raka- posledica zasicjenih masti. 1 1
Demon Seed Posted July 6, 2013 Report Posted July 6, 2013 Dzabe kad je ukusan da tapkas leba u njega kad ostavis rovito zumance u jajetu na oko 1 1
Recommended Posts