Jump to content

Recommended Posts

Posted

E samo da se pohvalim da sam za 2 nedelje smanjio obim struka 11 cm. Nisam nikad bio debelo ali jedino mi je kipilo sa strane i stomak,klasika. Kod muskaraca je to najteze skinuti

Trcim svaki dan ko manijak, i to je ubedljivo najbolji i nabrzi nacin da se smanji stomak. Pre treninga uzmem neki ugljeni hidrat a posle treninga protein (kuvano jaje, sacica badema i lesnika)

Samo se nadam da necu odustati tj da cu nastaviti ovim tempom dok ne budem skroz zadovoljan, a brzo dolazim do te tacke.

Cekaj bre pre 6 meseci nisi izgledao da ti je obim struka nesto znacajno veci, na sta li licis sada sa -11cm. Mislim ok je sve to, samo ne treba preterivati, do 10kg za 6 meseci je preporuceno ne vise... Sto se tice ishrane dobar savet, osim mozda jaja (2-3kom nedeljno je dovoljno)

Za muskarce po ATP III kategorizaciji obim struka treba da je <102cm, a po IDF-u< 94cm, za zene opet po ATP III< 88cm, tj IDF<80cm. Opet treba obratiti paznju na konstituciju u celini ;)

Posted

Pa kada sam imao hiljadu jakni pa to se ne vidi ipak mi je stomak bio vidljivo veci i kipelo je sa strane :) Ja sam zadovoljan sa rukama nogama i ostalim, ali stomak uvek moze da bude bolje :)

Imao sam 93 obim...sada imam 83-82, varira ali i dalje nisam na skroz pravilnu ishranu jer jbg za to treba novaca a kada neko lepinjice i palacinke kako odoleti? :)

kada neko napravi*

Posted

ne treba kinte. kupovati vocje i povrcje je jeftinije nego kupovati grickalice i slatkishe, a kupovati integralno brashno je jeftinije od mesa i mesnih preradjevina. meni je jedino skuplje shto hasam ella sir. za 70ak dinara uzmem kilo integralnog brashna, i od toga napravim ravnih hlebova/ tortilja da mi budu ruchak i vechera za tri dana.

Posted

Da bi gradio misice trebaju ti proteini jer su misici = proteini, dakle, meso. Belo meso, riba, biftek ....fensi skuplje meso itd

Od voca i povrca malo sta mozes uraditi jer tu nema puno proteina ......

Ugljeni hidrati su ok ali pre vezbanja, da bi te boostovalo

Posted

Pa ti nemoj da jedes GMO soju. Sve biljke imaju ugljenih hidata, ali ove koje nabrojah su bogate proteini i postoji dosta vegetarijanskih i veganskih sportista i bildera koji proteine uzimaju iz pomenutih biljaka. integralno brashno na sto grama ima 14g proteina, shto je i vishe nego dovoljno, chak i za ljude koji vezhbaju. ja za ruchak i vecheru pohasam 300g integralnog brashna, shto je 40 grama proteina, i kad vezhbam pohasam belance, dva, malo nemasnog sira, nekog grashka/ pasulja/ sochiva, i tu unesem josh 40, 50 grama i to je sasvim dovoljno da mi se celo telo regenerishe tu nocj iako sam radio sklekove, zgibove, trbushnjake i chucnjeve.

Posted

Problem proteina iz bijnih izvora je sto nemaju najbolji aminokiselinski sastav , tj ti proteini su po kvalitetu slabiji od onih iz jaja, mleka i mesa . Ali ako se uz biljke dodaju u ishranu jaja i melko onda i oni koji ne jedu meso unose sve sto je potrebno od proteina .

Posted

soja ima kompletan protein, isto kao i amarant, kinoa, heljda i spirulina. a i nije potrebno unesti svih 9 esencijalnih aminokiselina iz istog izvora, mozhe neke od njih iz jednog, neke od njih iz drugog izvora. soja ima 30ak grama (kao shto rekoh- kompletnog) proteina na 100 grama, kao belo meso, a jeftinija je neuporedivo. ne pomenuh- kod nas se napokon pojavio seitan (pljeskavice od pshenichnog glutena) koji ima 70g proteina na 100 grama mase.

Posted

Jeftinija je curetina nego tamo neka kinoa . Niko nije ni rekao da se mora unositi sve aminokiseline samo treba znati da su proteini iz mesa , jaja i mleka najkvalitetniji . I potpuno je nelogicno da toliko velicas soju a sa druge strane imas fobiju od zumanca . Zumance> soja !

a smarao si vec sa tim sejtanom, gledao sam kako se pravi , obicno smece od hrane, a i skupo ispadne . Koliko proteina ima ne znam , ali treba proveriti svaku tvoju tvrdnju jer si i pre znao da se proeseres kako pravis neke mafine od ne znam koliko grama proteina, pa sam te i tu poklopio, sad nemam volje, treba samo da je svima jasno , jaja CELA su gledajuci cenu i kvalitet najbolja i najjeftinija hrana .

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted (edited)

Kuku...jel ti citas to u politici ili nekom slicnom casopisu?

Koliko se ja secam da bi se unosile sve esencijalne aminokiseline potrebno je jesti meso :D

Edited by SerbZmaj
Posted

meni kao malom detetu roditelji nisu davali da jedem vise od dva cela jajeta dnevno, eventualno tri. sav civilizovan svet zna da preterano zumanceta ne valja, vec decenijama.

Posted
Koliko se ja secam da bi se unosile sve esencijalne aminokiseline potrebno je jesti meso

to se "mislilo" pre 40 godina, nauka ne samo da zna danas o proteinima i mastima vishe nego tad, nego bukvalno sva drushtva lekara i nutricionista koja su radila ikakve studije su doshli do zakljuchka da je organska vegetarijanska ishrana najzdravija. ima sasvim dovoljno proteina, i ima vrlo malo zasicjenih masti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism#Protein

http://en.wikipedia.org/wiki/Saturated_fat#Association_with_diseases

Posted (edited)

meni kao malom detetu roditelji nisu davali da jedem vise od dva cela jajeta dnevno, eventualno tri. sav civilizovan svet zna da preterano zumanceta ne valja, vec decenijama.

Isto tako te uce da je marihuana losa....a zdravija je od mnogih lekova i hemoterapija

Edited by Captain Spaulding
Posted

Naravno, umerenost je kljuc svega . Voce je takodje zdravo, ali opet ne preporucuje se da pojedes 10 krusaka dnevno, kafa je takodje od, ali ne da se popije 2l dnevno, ista prica i sa zumancima .

zhumance je, kao i sve sa zasicjenim mastima, dosta nezdravije nego shto mislite

Celo covecanstvo odraslo na mleku punomasnom, a sad nam nauka servira pricu o nekom sejtanu . ..

Posted
Celo covecanstvo odraslo na mleku punomasnom, a sad nam nauka servira pricu o nekom sejtanu . ..

Celo covecanstvo imalo i ima danas daleko vishe kardiovaskularnih bolesti i kancera, sem ako nisu bili vegetarijanci pa su bili daleko zdraviji. u staroj grchkoj se znalo da su pitagorejci po pravilu bili najzdraviji ljudi, npr. u drugoj knjizi platonove republike se pominje da se sokrat raspravljao sa glaukonom o jedenju mesa i jedan od razloga koji on navodi za to da ga ne treba jesti je to da je zdravije, dakle to se zna odavno, a moderna istrazhivanja su samo to povrdila.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...