DOMINVS MALVS Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Jedan od najboljih avanturistickih romana ikad! Udjite u svet magije, svet vestica, carobnjaka i bica za koja ste mislili da postoje samo u bajkama... 1
DOMINVS MALVS Posted April 13, 2007 Author Report Posted April 13, 2007 Ok, ajde, kad ne pisete... Da pocnemo... Sta ocekujete od 7. knjige?
Kakashi Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Definitivno je bilo nekoliko tema, verovatno i dalje postoje. J. K. ne ume da piše, ali meni je HP serijal kul. Mada je VI knjiga sadržajno prilično slaba, tako da ne znam kakva će biti završnica. Neizostavno: smrt (nadri)prevodiocima.
Minerva_SD Posted April 14, 2007 Report Posted April 14, 2007 Pa, po svemu sudeci, neko od 'glavnih' pozitivnih junaka ce pognuti... To je sasvim logicno, ako se uzme u obzir da je u poslednjem obavljenom delu pogunuo Dambldor, i da je autorka najavila da je to poslednji deo, i da nece pobediti dobro... Nisam sigurna, cini mi se da je Ron poslednji video Grima (sigura znak smrti u HP svetu)...
Blathaddar Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 roulingova definitivno ne zna za umetnicku vrednost,koju ovaj roman ni ne poseduje.....mislim,filmovi su sasvim ok,citao sam sve knjige nekoliko puta jos pre 4-5 godina,kada mi je LOTR bilo nesto uzasno nesvarljivo.
Lady in Black Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Citala sam po vise puta odredjene knjige i sjajne su mi iz razloga sto strasno potpiruju mastu (koja mi je, ionako, jaca strana ). Treca knjiga mi je najbolja, posle cetvrte je sve krenulo nagore, tj. nadole. Poslednja mi je prilicno losa, sve je zbrzano. Sigurno da se Dzoani smucilo, pogotovu sto je sad veliki pritisak i velika su ocekivanja, ali mogla je malo vise da pauzira i da odradi poslednje knjige valjano, a ne da ih zbrza i smuci nam ceo dozivljaj. Filmovi su prilivno dobro uradjeni, svidja mi se sto je zahtev bio da svi glumci budu Englezi. Zao mi je sto je Ricard Haris umro, novi Dambldor mi se i ne svidja narocito (iako nije bitno, posto se i ne pojavljuje toliko). Mnogo je lep Oliver Drvce Koliko god da su knjige lose napisane mislim da uvek biti raspolozena da citam ovaj zanr, vrlo je lako losu literaturu ovog zanra nadoknaditi svojom mastom. Mislim da ce mladjani Hari zavrsiti neslavno na kraju poslednje knjige.
Minerva_SD Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Vrlo moguce, po starom modelu: kad vise ne znas sta ces sa glavnm junakom, onda ga jednostavno ubijes...
Nilaya_Naamah Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 ma ja sam ubedjena da ce nastradati neko od veslijevih,ionako ih ima previse...
Lady in Black Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 Moguce je. Moguce je i da nece stradati mladjani Hari da bi posle, eventualno, neko mogao da nastavi da pise njegove avanture (nece Hari tako lako u zaborav).
Nilaya_Naamah Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 pa sumnjam nesto da ce harisa da nastrada,iskreno,ja sam ubedjena da je ono sa dambldorom bila fora i da ce se pojaviti u sledecem nastavku...
Lady in Black Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 Bilo bi previse da vaskrsne, mada sam i ja bila sumnjicava u pocetku. Vise bih volela Sirijus Blek da ozivi nego Dambldor (Sirijus je moj omiljeni lik). Bice slicno kao na kraju Gospodara Prstenova - razrusen ce biti ceo carobnjacki svet, a oni koji su preziveli obnavljace ga, otprilike. Samo je pitanje ko ce preziveti.
Minerva_SD Posted April 23, 2007 Report Posted April 23, 2007 Pa, ne znam, ona je najavila da nije bajka (ako nije bajka, nema happy end) i da ce neko od glavnih pozitivnih junaka da strada... U svakom slucaju, saznacemo uskoro!
Blathaddar Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 A jel neko citao,valjda se tako zove,zaboravio sam,vodic kroz kvidich? ta knjiga se vise puta vrti kroz hari potera,a najjace je sto ima i ovako da se kupi,i tu imas kao o svim kvidickim timovima,nastanku i istorijatu...
Lady in Black Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Pa, ne znam, ona je najavila da nije bajka (ako nije bajka, nema happy end) i da ce neko od glavnih pozitivnih junaka da strada... U svakom slucaju, saznacemo uskoro! Dosad je vec vise dobrica umrlo, tako i da ne umre vise niko nece imati toliko srecan kraj (srecan kraj bice zato sto ce pobediti Voldemora svakako). Svako ocekuje da ce neko od druzine poginuti, ali ne znam ko i nebitno je, videce se sve. Nisam citala Kvidic kroz istoriju i sumnjam da cu, cini mi se dosadnom. Ali bih igrala igricu
ZmYchE Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Lično više kontam da mora opstati ravnoteža izmedju dobra i zla. Tako da će obe strane imati gubitke. A što se tiče načina pisanja JKR ... približila je na totalno OK način jednu bajku i za mladje (mada po mom mišljenju i nije toliko za mladje) i za starije. Mislim nemoguće da je toliko profesora, doktora nauka hvali... Meni se svidja, probudila je u meni dosta osećanja i tripova koje sam imala kao mala i unela me je totalno u *taj* svet... Prvo sam pričitala prve 4 knjige..ostala shokirana koliko mi se svidela cela ideja, priča... onda uzela da gledam filmove... Ni oni nisu loši, mada me je 4 deo maximalno razočarao...toliko bitnih stvari izostavljeno :no: ... Zatim sam pročitala i ostatak knjiga ... Em jedva čekam filmove, a tek 7 deo knjige...
Minerva_SD Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Pa, ako uporedis sve delove, videces da cela prica ima mnogo rupa!
Шарки Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Хари Потер је чисто заглупљивање ионако тупаве деце. Ја да се питам ја бих то забранио. 1
Minerva_SD Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Sto? Ja sam imala utisak da si sirokih shvatanja. Zabrana tako neceg se zove cenzura! Mislila sam da imas malo sira shvatanja od cenzurisana onog sa cim se ne slazes?
Lady in Black Posted April 26, 2007 Report Posted April 26, 2007 Pa, ako uporedis sve delove, videces da cela prica ima mnogo rupa! Kakvih rupa?
Minerva_SD Posted April 26, 2007 Report Posted April 26, 2007 Pa, mrzi me sad da prepricavam sve to, ali ima uzasno mnogo nelogicnosti! Procitaj delove, uporedi, pa ces videti!
Lady in Black Posted April 26, 2007 Report Posted April 26, 2007 Sto si spominjala kad te sad mrzi da nabrajas? Ja sam samo htela da cujem sta tebi smeta u tim knjigama, nisam pitala zato sto ne znam da nema nekih rupa (sto opet ne znaci da meni smetaju). Preskakanja i tih "rupa" ima vise u poslednje 3 knjige, zato sto su napisane prilicno brzo (ajde jos i da kazemo da je cetvrti deo prilicno dobro uradjen, ali je Dzoana sa petom i sestom bas zbrzala stvari i malo mi je unistila zadovoljstvo citanja).
Minerva_SD Posted April 26, 2007 Report Posted April 26, 2007 Pa stvarno me mrzi da pisem o tome, ali ako si ih procitala, valjda ti je jasno na koje nelogicnosti mislim! I ne smetaju ni meni...
Lady in Black Posted April 28, 2007 Report Posted April 28, 2007 Mora da postoji veci broj tih nelogicnosti kad je napisano brzo i, rekla bih, bez neke realne zelje za pisanjem. Prve dve knjige je pisala kao jako siromasna, posle izdavanja te dve iste se jako obogatila, udala se i lepo se posvetila porodici. Ostale je napisala i izdala samo zbog ugovora. Steta, stvarno. Koliko li ce tek rupa imati poslednja knjiga?
APOHAKC Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 Meni se svejedno svidja, mada mogu misliti kakva ce biti sledeca (poslednja?) knjiga... Bas je nepotrebno zakomplikovala...
Recommended Posts