Jump to content

Recommended Posts

Posted
ne, ostane kao roze prosirena pora koja postaje sve bledja i uza i na kraju izgleda bas kao obicna prosirena pora.

Naravno osim ako su bile neke teske upale, onda ce imati nepravilan oblik, visak tkiva i sl.

Ok. Hvala. Ja sam zamišljala curenje supe niz bradu i slično... :) Ljudi i njihove strašne priče...

Posted

Veruj mi probala sam da proteram tecnost kroz taj pirs, ispadnu ti oci :) i eventualno izadje pola kapi.

Posto je sa druge strane sluzokoza vec posle 20ak min se znatno skupi (i dalje moze da se vrati nakit ali se manje vidi), do sutra je maltene hopeless i za par meseci ako mazes Contractubex maltene je neprimetno.

Posted

Ja već dve godine razmišljam o tome, ali plašim se da mi se ne upropasti usna ili ko zna šta da se desi... :D

Jednom sam bušila uvo (dve rupice u isto vreme) i bilo je sve ok mesec dana... Onda mi je otekla limfna žlezda na vratu, uvo me je bolelo toliko da sam jedva skinula minđuše i dešavalo mi se mesecima da mi ta mesta otiču i od tad se plašim da bilo šta radim... Jedino mi je normalna ona rupica koju imam od 4. godine. :) Još usna... :confused:

I znači... Nakit stalno mora da se nosi, inače brzo zaraste?

Posted (edited)

Pa da ali imas retainere od providne plastike/bioplasta, vec sam kacila slike kako izgleda (iznutra disk, kroz pirs shipkica, napolju viri samo malo i ako hoces ima gumica takodje providna koja se navuce cisto da ti sigurno ne bi ispalo mada sam je ja skidala kad sam htela da krijem). Izvadila sam vec posle 2 nedelje jer sam imala problem sa svakodnevnim aktivnostima (pranje zuba, ljubljenje, oralni :) ), strasno mi je cherupala desni (iako sam probusila na tipa 3cm ispod donje usne).

Slobodno probusi jer ces za prvih par nedelja videti da li ti smeta i da li si sklona upalama pa ako jesi neces imati nikakav trag jer nije jos ni zaraslo.

Edited by Double Fire
Posted (edited)
(pranje zuba, ljubljenje, oralni :))

:) :) :)

3cm ispod usne... Ja nemam toliko prostora... :( Meni bi bilo baš ispod usne...

Ok, hvala na savetima., sad već ozbiljno razmatram ovu mogućnost. :D Još samo da skupim hrabrost, mrzim igle. :)

Edited by Litthia
Posted

Heh, i ja sam hteo da uradim labret ovih dana, ali posle ove zubobolje i popravljanja toliko zuba nešto mi se i ne radi. :D

Posted

ne boli toliko igla koliko pritiskanje pampura na desni, ako ti to budu koristili kao receiver za iglu :D Nos boli vise.

meni recimo ni kap krvi nije izaslo ni za nos ni za labret, nos mi je zarastao za nedelju dana... dok bradavice nikad nisu (posle 3 god) a pupku je trebalo tipa 2-3 godine. znaci nista ne znas dok ne probas :D najbolje je kad imas nekog prijatelja ko to radi jer ovako placas zezanje. mada ima nekih likova na spejsu koji tetoviraju i buse maltene za dzabe (tetovaze su im 2+ ali pirsing bi trebalo da je ok).

Posted (edited)

Bradavice... Meni to zvuči kao smrtna kazna...

Hm... Kakav pampur za desni? Zar se ne buši to... Odozgo? :D

Edited by Litthia
Posted

Pa ubada se spolja ka unutra s tim sto se za svaki slucaj stavi pampur da ti ne zakaci zube mada neki umeju da ti skroz izvrnu usnu pa nema sanse da te ubode :D

• 4 weeks later...
Posted

Kod moje sestre fino zaraslo (mada je predugo trajalo to zarastanje), sad ochisti ponekad rupu, ali ne chesto, mozda na par dana.

Setih se jednog svog sranja:

Ima tome jedno pet-shest godina - provukao jednu alku kroz dve rupe (da glumim ludilo), upalilo se posle nekoliko dana i eksplodiralo dok sam bio u shkoli. Razredna bila shokirana, nije znala shta mi je. Krv i gnoj na sve strane, vrat crven :)

Zato od tad svaka mindjusha u svojoj rupi i miran sam.

Posted (edited)

To ti je ista stvar kao sa pticom na strujnoj zici. Ukoliko stoji sa obije nogice na jednoj zici,nece joj biti nista. Takne li istovremeno drugu zicu ili stub,kukala joj majka.

Edited by Poor Twisted Me
  • Upvote 1
Posted

^^ explodiralo? kako bre?:uhoh:

pa kao ekstremni vid bubuljice :) puklo pod pritiskom gnoja tj upale.

elem, hrskavice su najveci pain in the ass zato sto jako bole, dugo mogu da se sjebu i tako to al nije razlog da ih ne bushish, sta ce da ti bude? u najgorem slucaju videces da ti suvise smeta sto je zakacinjes ili se cesto pali, izvadices i to je to :da:

Posted (edited)

Po običaju kasnim sa odgovorom... :rolleyes:

Meni hrskavica nikada nije pravila nikakav problem, srećom. Niti je bolela. Čak se dobro držala i kad sam menjala minđuše, što traje između jednog minuta i nekoliko sati jer su tako prokleto sitne a meni se ruke tresu pa ne mogu da potrefim. :) I ništa ne bude, samo mi se uvo crveni kao lampion. :redface: Ali, nećete verovati, najviše su me bolele one poslednje rupe na resici, najbliže hrskavici. Više od bilo kojeg pirsinga do sad. Jbt, toliko je pulsirano 'ladnim bolom i toliko me gnjavilo da sam danima bila kenjkava i nervozna kao beba pred spavanje! :ph34r:

Danas sam videla nešto grozomorno na TV-u i moram reći: greška je stalno čistiti te rupe, samo bez razloga iritirate već povređeno tkivo. Moj savet je da se sveže izbušenom mestu posveti posebna pažnja, ali u smislu toga da se zaštiti od povreda pri spavanju, kupanju ili treningu. Takođe se treba postarati da sapun pri kupanju dopre do same rupe, to će ukloniti sve tragove krvi ili limfe i sprečiti upalu. Samo to i ništa više, treba pustiti da mirno zaraste. Ako pirsing pravi problem već kod zarastanja (naveliko probijen predviđeni period, svako malo se pali), velike su šanse da će praviti problem i ubuduće. U tom slučaju izvadite zlotvora, nije vredno toga. A čak i kad zaraste, nemojte ih drndati, ljubim vas! Svakim skidanjem, ponovnim kačenjem ili uopšte nadraživanjem raznoraznim kremicama rizikujete oštećenje unutrašnosti pirsinga i upalu, pogotovo ako su u pitanju obrva ili pupak u koje se teže vraćaju minđuše, ili ni ne pravite dovoljan razmak da bi se tkivo oporavilo od prethodne iritacije. Vađenje i čišćenje tek na svakih nekoliko meseci, reda radi, sem u slučaju povrede (kačenja i sl.) ili kad je minđuša takvog oblika da se ne može dopreti do same rupe i neminovno se skuplja limfa i/ili dlake (konkretan i svima poznat primer: tačkice na ušima, gde se skuplja đubre iza ključića/graničnika). Ako su u pitanju alke, stvarno nema potrebe dirati ih tako često. Sem u slučaju povrede, što sam već pokrila. Ili ako se stalno pali, kad se pristupa takođe već pokrivenom, gorepomenutom vađenju jer nije vredno muke.

Edited by Azaralena
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...