Night`s Dew Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 Ne bih da budem neobjektivna, ali po meni su eluveitie otkrice i najbolji bend u 2008. godini. Sjajan konceptualni album, sjajna ideja da se ozivi tradicija njihovih predaka i sve to u modernom metal okviru. Eto, za sada jedini od bendova koje volim, a da ih jos nisam videla uzivo. Amin to that! Istina..proslavili su se ove godine. Takav bend dosta je bio u senci. Ne mogu prezaliti sto nece doci. Meni jedino sto smeta je to sto imam utisak da forsiraju metal zvuk u bendu, kao da rade na silu. Mislim da bi slobodno mogli da smanje gitare i da cepaju cist folk, sa nekim uplivima metala Meni je i to extra. Sto se folka tice,verovatno znas za Red Shamrock,Rafijev i Sevanov bend. Quote
Ајлин Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 preslušah par puta odlično zvuče. obično mi folk smeta tj deluje kao da je "prišiven" ali ovi momci su ga dobro uvaljali u teeeški metal. inače ne slušam death samo pojedine bendove (slušljive). Quote
:matija Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 obično mi folk smeta tj deluje kao da je "prišiven" ali ovi momci su ga dobro uvaljali u teeeški metal. Odlicno si se izrazila, samo sto meni ovde deluje kao da je metal prisiven folk-u. Quote
Black desire Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 Jbg, ne zvuce svi bendovi prisiveno, ustvari, mislim da je i to stvar ukusa Quote
Ајлин Posted January 12, 2009 Report Posted January 12, 2009 pa jeste zato sam i napisala "obično" @ash jbg 'vako ili 'nako, meni se sviđa a tebi izgleda manje Quote
Melodicus Deathus... Posted January 12, 2009 Report Posted January 12, 2009 Pa bas je super kombinacija, ne cini mi se da je "prisiveno" bilo sta... Quote
:matija Posted January 12, 2009 Report Posted January 12, 2009 Stvar ukusa, naravno. Ako neko nije skinuo, live nastup koji dolazi kao bonus dvd uz slaniu: http://www.megaupload.com/?d=9O0T9DG0 Quote
Grobodan Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 "Evocation I: The Arcane Dominion" track listing 01. Sacrapos - At First Glance (feat. A.A. Nemtheanga on voice) 02. Brictom 03. A Girls Oath 04. The Arcane Dominion (feat. Oli S. Tyr on long-necked lute) 05. Within The Grove (feat. Fredy Schnyder on hammered dulcimer, Mina The Fiddler on five-stringed viola) 06. The Cauldron Of Renascence 07. Nata (feat. A.A. Nemtheanga on additional vocals) 08. Omnos 09. Carnutian Forest 10. Dessumiis Luge 11. Gobanno (feat. Sarah Wauquiez, Fredy Schnyder on hammered dulcimer, Mina The Fiddler on five-stringed viola) 12. Voveso In Mori 13. Memento 14. Ne Regv Na 15. Sacrapos - The Disparaging Last Gaze Quote
Grobodan Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 Izlazi u aprilu, ne budi nestrpljiva. Ovo je samo info. Quote
EnKi Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 Eto, koliko znam ovaj album ce biti blazi u odnosu na prethodni, manje metala posto ima onih kojima smeta, a i ja jedva cekam Mali off, ali nekako mi pristaje ovde, interesantni holandski bend jos interesantnijeg naziva Rapalje , lice na Eluveitie bez metalnog oklopa, u pitanju je obrada pesme koju su njihovi zemljaci Bots snimili 1976-e, pozajmivsi je iz bogate bretonske narodne bastine (jedna od mojih omiljenih keltskih pesmica, posvecena je jabukovachi, a postoji u vise verzija na engleskom, nemackom, italijanskom i ko zna kom sve jeziku...): Kakve budale Ako treba download: http://depositfiles.com/files/o3t55r6j8 Quote
Night`s Dew Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 Nije ni cudo..ko jos izdaje ovako brzo..jos se ni Slania nije ohladila.. Imam utisak da nece biti nesto..hmm Quote
EnKi Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 Zavisi sta vise volis...Ako sam dobro razumeo, ovaj album je trebao da se pojavi jos pre godinu dana. Bice potpuno akustican, znaci celtic folk bez metala, ne mogu da docekam II deo, a ni I jos nije izasao Quote
:matija Posted February 7, 2009 Report Posted February 7, 2009 Ok, ja se definitivno radujem ovom albumu, bas zbog toga sto ce biti manje metala! Quote
Night`s Dew Posted February 7, 2009 Report Posted February 7, 2009 Vise mi gode ne-metal stvari Eluveitie..videcemo jos. Ocigledno se nisam dovoljno informisala o tome. Sad i ja jedva cekam :shy: Quote
Mita Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 ajde neko da mi kaze kako se izgovara njihovo ime? ono da ne ispadnem seljak ono standardno citaj kako napisano ili ima nesto? Quote
Laurelin Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 Pricalo se o tome na nekoj od strana ja mislim...ja kazem Eluvejti! Eto na! Quote
Ni! Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 (edited) Elvejti, ako je vjerovati pjevcu. xD Edited February 18, 2009 by Diaboli Juna Quote
Melodicus Deathus... Posted February 19, 2009 Report Posted February 19, 2009 A ja sam mislio da se izgovara ELVETIJE. Quote
WindrideR Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 Kako je mocna stvar ova Inis Mona!!! Kao da je sa prvog albuma Ensiferum-a. Quote
Mirjana Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 Ja ga citam Eluvetje, da ga jebem, dunoo. Quote
:matija Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 Ja procitao negde da se cita "elvajti", i tako citam. Quote
Recommended Posts