Jump to content

Recommended Posts

Posted

S obzirom koliko su često na putu, za njihova godišta, čudi me da i pre nisu donosili ovakve odluke. Predviđam da će tu Biff najduže da tera od svih, vidiš mu uživo u očima da bi spavao na stejdžu da može.

• Upvote 1
  • 8 months later...
  • 1 month later...
Posted

Još par dana. U poslednjih petnaest godina mi je svaki drugi album bio super. Labyrinth super, Arms meh. Sacrifice super, Ram meh. Thunderbolt super, Carpe diem meh. Sad je red na podogak. 😄 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Posle par slusanja, izdvojio bih: Madame Guillotine, There's Something in Roswell, 1066, Kubla Khan...

Nema ovde novih momenata, lako se moze predvideti u kom ce smeru ici odredjene pesme, posebno refreni. Npr. Super Charger ref. je kao Super Nova - ima vise tih primera, pa da ih ne iznosim sve i uporedjujem.

Kao i uvek kod saksona, zanimljive teme su obradjene i kul su tekstovi. Ima ovaj album sta da ponudi, samo mu treba dati sansu.

S obzirom na to da bas obozavam njihove pocetne radove (od 1.albuma, pa do Crusader-a), kao i noviju eru (od Unleash the Beast do Battering Ram-a), voleo bih da ih "zakacim" na ovoj turneji, objektivno nece oni jos dugo, a jos se stoicki drze!

Jos da dodam da me je odusevila pesma Saxons and Vikings od Amon Amarth-a i Saksonaca nasih.

• Upvote 1
Posted

Fino je ovo ispalo. Madame Guillotine je verovatno najbolja Saxon pesma u poslednjih deset godina. Naslovna je takođe moćna, Roswell je klasik. Možda maaalčice gubim pažnju od Kubla Khan pa nadalje, poslednje dve pesme su mi najslabije, ali u celini je jako izdanje. Ne znam kako im uspeva, evo ih u petoj deceniji u kojoj svake dve, tri godine izbacuju album u svom standardnom maniru, i malo malo pa razbiju. :da:

• Upvote 3
  • 1 month later...
Posted

Dobar album, u stvari prosječno dobar za njih.

Nema baš pjesme koja ostaje dugo u ušima kao što su znali ranije napraviti, ali eto.

Izdvojio bih kao bolje: Hell, Fire And Damnation, Madame Guillotine, There's Something In Roswell, 1066.

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

Verovato se ponavljam, ali meni manje-više nijedan album posle "The Inner Sanctum" nije zagolicao na više od par slušanja. Pa tako i ovaj. Ništa loše, mašina radi i dalje, ali ništa ne iskače.

Ono, za cca 24. album u karijeri, može i daleko gore :haha:

• 2 weeks later...
Posted

Sto vise slusam album, sve mi se vise svidja i naslovna numera, prava sustina heavy metala - kako muzicki, tako i tekstualno.

Konacno, (posle duzeg posta, jos od Gitarijade 2018.godine) mighty Saxon je overen uzivo i sa njima tu nema greske, nisu razocarali. 

Mada, s obzirom na to da su "zagrevanje" za Priste, ipak je minutaza tanka za saksonske sladokusce, tako da ih treba zakaciti na njihovom regularnom koncertu, ako prilike to dozvole.

• 9 months later...