Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bila je jedna tema, ali je nema!

Naravno, nema ogranicenja za legende Heavy zvuka!

Zadnje od njih sto sam nabavio jeste "Metalhead" i zna na pojedinim mjestima da vuce na thrash!

Sto se tice Byforda - jedan od najvecih vokala heavy zvuka!

Posted

E willy.ja sam slusao samo ove novije(Metalhead,i cini mi se Unleash the Beast),metalhead je fenomenalan album(Pogotovo Are we travellers in time i Sea of Life).Sta jos vredi nabaviti od starijih albuma?

Posted

Strong arm of law i Wheels of steel, kod skca postoji duplo izdanje sa ova dva albuma. Ja gotivim dosta Saxon, jesu matori ali bre prze!!! :twisted::twisted:

Posted

Ovi albumi - "Wheels Of Steel", "Strong Arm Of The Law", "Denim And Leather", "The Eagle Has Landed", "Power And The Glory" - se smatraju za klasicna heavy remek-djela! Nazalost, ja ih imam u mp3 forumatu i to ne sve pjesme! sad.gif Vrlo je tesko nabavit njihove albume, a jos da puknes kad vidis koliko su dobri! Tuga tuzna!

Posle je doslo do razlaza zbog samog zvuka. Dawson i Oliver (originalni clanovi) su zeljeli da se Saxon vrati true sound-u, ali Byford i Quinn su zeljeli nesto novo!

Doslo je do razlaza i Dawson i Oliver uzimaju prvo ime Saxona - Son Of A Bitch - i vracaju se starm zvuku, ali poslije toga i oni uzimaju ime Saxon. Onda je doslo do sudjena!

Uostalom, svaki album Saxona je dobar!

Meni se sa Metalheada najvise svidja "Conquistador"! Sav se najezim kad cujem akusticni uvod! Sjajna stvar!

Guest 7thSONofA7thSON
Posted

legende, uticale na metallicu sta tu vishe da se kaze?!

smile.gif

Posted

Pa na ovaj album "Metalhead" ima i thrash elemenata. Odlicni su! Polako od njih moram da nabavljam sve albume jer sam lud za njima, a tesko mozes sta da nadjes!

Byford je jedan od najjacih metal vokala!!!

Cuo sam da su bili na proslogodisnjem Wacken-u. Je l' bio neko od vas? Kazu d asu zarili i palili!

• 2 weeks later...
Posted

Pa na ovaj album "Metalhead" ima i thrash elemenata. Odlicni su! Polako od njih moram da nabavljam sve albume jer sam lud za njima, a tesko mozes sta da nadjes!

Byford je jedan od najjacih metal vokala!!!

Cuo sam da su bili na proslogodisnjem Wacken-u. Je l' bio neko od vas? Kazu d asu zarili i palili!

Meni je bilo malo te

• 3 weeks later...
Posted

Sad malo da se hvalim! :mrgreen: Uspio sam da nabavim njihov prvi album i mislim d aje dosta dobar. Naravno tu jos ima rock elemenata (npr. znaju da me podsjete na AC/DC, i bas se nekad Biff raskrevelji kao Bon Scott). Album je solidan...

Evo jedna mala zanimljivost. Album sam kupio u IPS-u u PG-u i to u odjeljku alternativna muzika! Brrrrr... Fuckin' creepy! Pored odjeljka hard 'n' heavy ono je alternativi!

• 4 weeks later...
Posted

SAXON's new double CD "Heavy Metal Thunder" is ready for release on September 23rd. The first disc will contain 13 new recorded classics from the past while the second disc will contain 5 live tracks recorded in San Antonio, Texas USA 2002, as well as a video track from the Wacken Open Air 2001.

saxonhmt.jpg

• 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Saxon je legendarni bend, ali me nervira tamo odakle sam za ovaj bend se malo zna iako su u nekim periodima bili slavniji od Maiden-a.

:twisted: Hail, Saxon

• 5 months later...
Posted

Odlican heavy bend

Legende metala svakako!!!

Pjesme kao sto su crusader ili recimo Princess of the night su samo takve legende!

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...