Vault Dweller Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 predivan projekt Tonyja Wakeforda, čovjeka koji je ime stekao još u Death In June. postoje 20 godina, a već je prvi album, Against The Modern World (s primislima Juliusa Evole u naslovu), pokazao da namjeravaju ostati i muzičkom atmosferom prikazati novo lice neofolka. ono nježnije, romantičnije. tko ne vjeruje, neka posluša In A Garden Green, album toliko divan u pogledu glazbe i tekstova da ne može čovjeka ne osvojiti. Wakeford uglavnom piše o dekadenciji zapadne civilizacije, gubitku dostojanstva i normi, ali na melankoličan i lak način. moguće je pustiti suzu, a bez da vas ostavi u mračnom raspoloženju. Quote
Nisko_Se_Mazim Posted May 12, 2007 Report Posted May 12, 2007 Interesantan naziv Sol Invictus iliti Nepobedivo Sunce-glavni objekt obozavanja u mitranskoj religiji koju su upraznjavali mnogi rimski legionari i koja je bila glavni takmac hriscanstvu sa jednim i jedinim bogom Sunca(ili svetlosti) Nisam slusao bend,ali deluje ekstra,moracu da nabavim Quote
Калавера Posted May 13, 2007 Report Posted May 13, 2007 Nabavi, ne možeš pogrešiti. Neofolk polje krije veliki broj izuzetnih bendova, ali je nažalost veoma zapostavljeno od strane konzumenata ove muzike kod nas. Toni je, nakon što je izbačen iz Death In June zbog članstva u British National Front-u, krenuo sa Sol Invictus. Hrišćanstvo, materijalizam, sunovrat kulture i estetike i ostale pošasti su neizostavne u tekstovima. Vidim da ti tema nije strana, te ne propusti da daš šansu ovom bendu. Kako imaju gomilu izdanja, podariću sebi slobodu da te uputim na određene albume. Dakle: Lex Talionis, Trees in Winter, The Death of the West. Takođe, uzeli su učešće na Songs For Aliénor kompilaciji fracuskog izdavača Cynfeirdd, na kojoj se pojavila i naša Kinovia. Quote
Prunus Domesticus Posted May 15, 2007 Report Posted May 15, 2007 Meni za 3 klase losiji od Current 93 i Death in June... Quote
Nisko_Se_Mazim Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 @calavera Hvala na tip-ovima... Cim budem nabavio,javljam se sa utiscima Quote
זאבים Posted June 10, 2007 Report Posted June 10, 2007 imam dwa albuma podseccaju na raniji Dead Can Dance. nie loshe indiid. Quote
Novaliis Posted June 27, 2007 Report Posted June 27, 2007 Ne bih rekao da su lošiji od Curent 93, šta više.. Quote
Vault Dweller Posted August 27, 2007 Author Report Posted August 27, 2007 Meni za 3 klase losiji od Current 93 i Death in June... DIJu samo prvi album valja, od ostalih se čovjek može zdravo nazijevati. Wakeford, na drugu stranu, nudi bogatu melodijsko-idejnu kompenzaciju i oduševljava svaki put sve više. ta i sam album Siebena - Sex And Wildflowers - sam požanje kompletnu diskografiju DIJa, onako žmurećki. Quote
Baka Kuga Posted September 2, 2007 Report Posted September 2, 2007 Dobri su Tony i ekipa,no uživo ih zaista nemogu gledat-TONI AKO OVO ČITAŠ-UČINI SAMO JEDNU STVAR ZA MENE-MOLIM TE SMRŠAVI BAR KOJIH 100 KILA-HVALA MAJSTORE Quote
Kveld Posted September 3, 2007 Report Posted September 3, 2007 jah , mislim da je Tony pametno uchinio zbrisavshi iz DiJa..onog Douglasa samo majka moze da voli Quote
Baka Kuga Posted September 4, 2007 Report Posted September 4, 2007 Ja smatram da je čika Doglas,danas aka death in June solo u najmanju ruku blago retradiran Quote
Kveld Posted September 5, 2007 Report Posted September 5, 2007 dobro , ne preteruj..da nije bilo DiJ-a ne bi bilo no SI-a ni Fire and ice-a, ni Coil-a ako se ne varam i tako dalje.baja je samo antipatichan,ko shvata njegovu muziku-shvata , ja nisam od tih..a Tibetova pesma posvecena istom je jedna od najboljih stvari Currenta..zato bih rekla da je interesantniji i vredniji kao hm, Muza nego kao muzichar... Quote
Kveld Posted December 26, 2008 Report Posted December 26, 2008 Tradicionalizam, zhiv bio ...meni je mnogo jacha misao izrazhena u naslovu pesme Blood against gold... Quote
Recommended Posts