kuruz Posted May 21, 2009 Report Posted May 21, 2009 Planiram da pređem sa wireless - a na ADSL za koji dan, pa me zanima koliko košta oprema i kakva su iskustva sa Telekomom. Hvala unapred.
Nisko_Se_Mazim Posted May 21, 2009 Report Posted May 21, 2009 Oprema te nece kostati nista,dobijas od njih na koriscenje Ja koristim Telekom ADSL i mogu ti reci da sam prezadovoljan-protok je uvek kako treba,a net mi je nestajao svega nekoliko puta za ovih godinu i po dana koliko ga koristim-uglavnom kada su bili neki radovi na mrezi Inace vodi racuna da kod Telekoma potpisujes ugovor sa minimalnim trajanjem od godinu dana-dakle tek posle toga mozes da raskines ugovor,u protivnom ima da te oderu za raskidanje ugovora pre roka-placas cini mi se vise od 6000din Pa ti vidi da li ti to odgovara ili pokusaj se neki drugim provajderom kod kojih nema te stavke i kod kojih ugovor mos da raskines kada hoces-cujem da je Verat ok,par mojih drugara ga koristi i zadovoljni su
kuruz Posted May 21, 2009 Report Posted May 21, 2009 Aha, kao Total TV. Odgovara mi to, ne vidim zbog čega bih menjao. Hvala na pomoći! Još mi kaži koliko si čekao na proveru mogućnosti za uvođenja poziv da dođeš po opremu i ne gnjavim više. Dosta je bilo vajerlesa, taj rat sa provajderom se ne može dobiti.
Milogled Bluff Posted May 21, 2009 Report Posted May 21, 2009 Inace vodi racuna da kod Telekoma potpisujes ugovor sa minimalnim trajanjem od godinu dana-dakle tek posle toga mozes da raskines ugovor,u protivnom ima da te oderu za raskidanje ugovora pre roka-placas cini mi se vise od 6000din Pa ti vidi da li ti to odgovara ili pokusaj se neki drugim provajderom kod kojih nema te stavke i kod kojih ugovor mos da raskines kada hoces-cujem da je Verat ok,par mojih drugara ga koristi i zadovoljni su Ja imam već više od godinu dana SezamPro ADSL i sve šljaka kako valja, ugovor mogu da raskinem kad god hoću, čak mogu i da se odjavim na mesec, dva, tri ako nisam tu i da kasnije nastavim da koristim net i da im ne vraćam modem koji sam besplatno dobio kada sam potpisao ugovor...
Nisko_Se_Mazim Posted May 21, 2009 Report Posted May 21, 2009 (edited) Aha, kao Total TV. Odgovara mi to, ne vidim zbog čega bih menjao. Hvala na pomoći! Još mi kaži koliko si čekao na proveru mogućnosti za uvođenja poziv da dođeš po opremu i ne gnjavim više. Dosta je bilo vajerlesa, taj rat sa provajderom se ne može dobiti. Pa ja sam se prijavio na njihovom sajtu i cekao sam neke dve nedelje Istina,ja jesam cekao nesto duze,ali ako budes imao malo srece ADSL ces dobiti za par dana I jos jednom,dobro prouci ugovor koji potpisujes,imas da skines primerak i sa njihovog sajta ako se ne varam-recimo kada sam ja uzimao ADSL u onom promo periodu kada si uz net dobijao i onaj vaucer za kupovinu u ComTrade svi koji su se prijavili tada su dobili uvaljen ugovor na 2 godine-nema bato monoplisti,cuvaj se djavola i kada darove donosi I jos nesto-ako budes dobio od njih onaj bezicni ruter dobro pazi da ga ne postavis u open access modu,tako je inace setovan po defaultu-ako to ne uradis svaka budala koja uhvati signal ce moci da se omrsi o ADSL koji ti placas Eto kod mene u stanu ladno hvatam upravo taj signal od nekog papana koji je zaboravio da zastiti mrezu-jos protok 1.5mbit :) Ali otom potom Edited May 21, 2009 by Full_Metal_Yakuza
kuruz Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 ADSL је звер. Чекао сам шест дана, добри су. Ради к'о змај, а узео сам први пакет. Јебе ми се што имају монопол, мене интересује да ли добро ради, а не ко узима паре.
Feral Ghoul Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 Kabl je 50 % veca zver. imam 4 godine kablovsku i jako sam zadovoljan. SBB je u pitanju i prednost u odnosu na ADSL je sto postoji i LAN sa celom drzavom koji ne ometa net konekciju. I evo od 1. maja je korak ispred ADSLa povecavajuci pakete za 50 % , to ce i ADSL da uradi uskoro , naravno , jer non stop pratite SBB u stopu ali ce SBB uvek biti jedan korak ispred i bolji od ADSL a
Dead Man Walking Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 Kako može postojati LAN sa celom državom?
Feral Ghoul Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 Pa lepo , sav prenos podataka izmedju SBB korisnika koji imaju FLATHOME PLUS pakete ne ometa internet konekciju , tj racuna se kao lokalni protok. Pre je bio lokalni samo izmedju korisnika iz jednog Grada ( Novi Sad je imao svoj lokalni , Beograd svoj , Nish svoj itd....) Sada su svi veci gradovi spojeni i cela drzava tako da svi imaju mogucnost da budu u LANu. FLATHOME PLUS - U odnosu na standardne FLATHOME pakete, FLATHOME PLUS paketi omogućavaju vam zaseban i pojačan upload u lokalu. Ovaj protok se odvija nesmetano od vašeg Internet saobraćaja i ne utiče na njegov kapacitet. Verovatno misli na HUB, ali je mnogo iskusan. Ne samo HUB , nego i Lokalni Privatni Trackeri ( torrenti )
Dead Man Walking Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 (edited) A je l' Hub nije uređaj za povezivanje računara? Pitam stvarno... Sada su svi veci gradovi spojeni i cela drzava tako da svi imaju mogucnost da budu u LANu. A je l' to onda nije WAN? Edited May 28, 2009 by Dead Man Walking
Denny Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 Ne, WAN je isto što i WLAN (Wireless Local Area Connection). HUB, u suštini, jeste kao LAN. Nisam ni ja znao da su umrežili gradove. Lepo je to.
Feral Ghoul Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 Verovatno , W = Wide ali ok , kako god , mi to svi zovemo lokal. Pa hub moze snaciti vise stvari U ovom slucaju u pitanju su DC++ softveri , gde se nalaze razne sobe ( hubovi ) kao sto mozes naci na Mircu razne sobe. Isto imas chat kao Mirc ali sluzi za razmenu podataka. Ovako bi izgledao jedan HUB
Dead Man Walking Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 (edited) Kablovima su umrežili gradove? Je l' Hub nije samo uređaj koji služi za povezivanje kompova bez mogućnosti "pametnog" slanja signala nego uvek šalje na sve lokacije... Ne zajebavam se, imam taj ispit za mesec dana pa pitam edit: aaa taj Hub Edited May 28, 2009 by Dead Man Walking
Denny Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 Verovatno , W = Wide ali ok , kako god , mi to svi zovemo lokal. U pravu si, pardon. A je l' to onda nije WAN? Jeste.
necko Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 Ne, WAN je isto što i WLAN (Wireless Local Area Connection). kao što već rekoše, WAN = Wide Area Network Je l' Hub nije samo uređaj koji služi za povezivanje kompova bez mogućnosti "pametnog" slanja signala nego uvek šalje na sve lokacije... Ne zajebavam se, imam taj ispit za mesec dana pa pitam to je to meni ispit iz mreža 30og
Satyr Posted June 12, 2009 Report Posted June 12, 2009 ljudi, kroz moju ulicu upravo prolazi Kopernikus kablovska, kakva iskustva imate sa njihovim internetom?? jel vredi to uzimati?
Doom Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 generalno gde god postoji mogucnost, treba pre uzeti kabl nego adsl. na prvom mestu jer je sama tehnologija naprednija i bolja. osim toga, adsl je izmisljen kao rezervno resenje za oblasti koje nemaju infrastrukturu koja omogucava standardnu internet konekciju (citaj: kabl). zatim, u slucaju SBB-a, tu je i lokal, a i bez toga generalno se vise dobija za iste pare. sto se tice Kopernikus-a, ne znam kakva su iskustva sa njima, medjutim ukoliko ne rade kako treba, brzo ce biti istisnuti od konkurencije. a toga su i oni valjda svesni...
Doom Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 Meni se svidja moj kablovski. Ovo je brzina kad je veza slabija nego obichno: jel' si ti konektovana direktno na transatlantski kabl?
vegeta Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 sbb lokal polako ali sigurno propada... sbb ga polako gasi sa novim paketima
-Mare Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 (edited) jel' si ti konektovana direktno na transatlantski kabl? I mi smo se cudili. Edited June 27, 2009 by Mare^^
Triad_1 Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 (edited) Hardcore :rockdevil: Koliko treba za download filma na takvoj vezi? Edited June 28, 2009 by triad1
kuruz Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 (edited) Како кад, ово је линк за цео дом. Просечна брзина download-а је 4 Mb/s Edited June 28, 2009 by Куруз
Recommended Posts