Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hvala! :muzicar: Sacu ga staviti da se skida. A nisam nikad koristio Nuendo, vec samo Logic Platinum i to pre dve godine... Ma nista pro necu raditi... xD

Posted

Evo odma problema :) Nisam citao manual mrzi meee... Ubacio sam kucan bubanj koji sam iz mp3 konvertovao u wav i stavio ga u prvu traku. U drugu traku hocu da snimim gitaru. I kliknem rec i sve to, krene bubanj, ja snimam i kada zavrsim, pustim i onda gitara kasni za bubnjem? Zasto to?

Posted

instaliraj asio 4 all drivere,izgooglaj,onda u devices nadji master asio driver i prebaci na asio4all,namjesti u njemu buffer a otprilike 256 i smanjuj-povecavaj dok ne ubodes.ako ti ne pomoze ovo reci pa cu ja instalirati da se podsjetim,davno sam presao na pro tools.

Posted

Ne radi Cubase na x64. Stavi Ableton Live+Reason ili Sonar 8. A asio4all moraš staviti ako uopšte razmišljaš o radu u nekom DAWu (naravno, ako karta nema svoj ASIO).

Posted

sto ne vrijedi?ja sam koristio smack jack verziju,nikad mi nije pukla,pojela tejk ni pobrljala kanale.radila je na xp 64 ka; zmaj.

morfi:

sjutra dobijas objasnjenja,kad se dograbim svog kompa.mozes li mi reci koja je karta i koji procesor imas?

Posted
sto ne vrijedi?ja sam koristio smack jack verziju,nikad mi nije pukla,pojela tejk ni pobrljala kanale.radila je na xp 64 ka; zmaj.

Ček, ozbiljno ti radilo? Ja sam probavao samo onu sa h20 dongle emulatorom, koju si ti koristio?

Posted

Ja sam instalirao Cubase LE 4. Imam Creative karticu, mislim da je ova u pitanju: Creative SBXFI-XTME-A-PCI, a procesor je AMD Phenom II Black Edition 3.1. I uopste se ne razumem u ove stvari, sta je to DAW? Ranije sam kazem, koristio taj Logic Platinum i to mi je islo od ruke da snimam pesme preko njega.

Posted

DAW je digital audio workstation iliti to u sta snimas mjuzu.a sto se tice krijejtiva zar one nemaju svoje drajvere i neke ruske kxproject koji su jos bolji?a sto se tvoje konfiguracije tice nece biti problema,snaci ces se vec nekako sa softverom.snimaj direktno dzitru u kanal,pa posle to farbaj guitar rigom,at metalom,gtr3 ili cime vec,sve cu ti objasniti kad dodjem i instaliram.

Posted (edited)

morphy:

prvo,odes na http://www.asio4all.com/ pa skines jezicku verziju koja ti odgovara (pricacu ti za engleski).instaliras,procitas menjual,ako te mrzi,evo ukratko:klikni na programe,nadji asio4all offline settings,klikni,podesi asio buffer size na 256 samples.zatvori.

drugo,udji u cubase i idi na treci meni sa desna pod imenom devices,pa zadnji meni tu pod imenom device setup,pa kliknes vst audiobay,pa pod master asio driver izaberes asio4all,posle toga kliknes tab sa imenom expert i tu na audio priority izaberes very high,pod preload amount stavis 2 seconds,box pod imenom lower latency mora biti cekiran,isto mora biti cekiran i onaj sa imenom adjust for record latency.sve applyjes i okjiras i izadjes.

e sad,ja bi za kuce tj sa tim amaterskim karticama uvijek na project setup stavio 44100 khz 16 bita,ali ti kako hoces...

ako ti bude latencije,ili ti bude chopovao(stopao zvuk) imas u desnom donjem uglu dje ti je sat,tray ikonica od antivirusa,volume ikonica... zelenu ikonicu asio4all-a uvijek uzdivenu pa nju klikni i ako ima latencije smanjuj buffer rate dok ne sredis,al' polako,a ako chopuje,povecavaj,mada sumnjam da ces je povecavati.

eto,kres kurs,al' dako pomogne.

balbehrit:

meni jes' na amd 64 3200+,win xp 64,2 g rama,budjavi realtek ac97.nijednom nije zajebao.a dosta se demoa i pizda materina sviralo,cak je i sestra chopovala pjesme za telefon,izdvajala refrene,zamisli kad sam morao nju da ucim,laksi mi je cubase bio da je ucim,zamisli da sam wave lab spomenuo,sad bi je robijao u spuz.

Edited by stivbedezz
Posted

Instalirah ovaj cubase što si mi dao na Win7 (32bit, nisam još uzeo memoriju pa da instaliram x64) i neć' da radi, nonstop izbacuje error, neće nijedan projekat da otvori.

Posted

neznam,evo sad cu da ga instaliram,da vidim da nije pukao iso.ali nisam znao da ti treba za win 7,ja ga nisam testirao na tome,na xp i visti sam ga koristio.

Posted (edited)

Radi druže, nego sam ja pojeo govno, da se tako izrazim. Mora pre ovoga da se izbrišu svi tragovi Cubase SX3 h20. :pivopije:

Imam sad drugi problem, ne može da mi vidi VSTove? Možda treba ponovo da ih instaliram, sad ću videti.

EDIT2: Da, u tome je fora, moram ponovo da instaliram pluginove, nije frka.

Edited by BaalBehrit
Posted (edited)
morphy:

prvo,odes na http://www.asio4all.com/ pa skines jezicku verziju koja ti odgovara (pricacu ti za engleski).instaliras,procitas menjual,ako te mrzi,evo ukratko:klikni na programe,nadji asio4all offline settings,klikni,podesi asio buffer size na 256 samples.zatvori.

drugo,udji u cubase i idi na treci meni sa desna pod imenom devices,pa zadnji meni tu pod imenom device setup,pa kliknes vst audiobay,pa pod master asio driver izaberes asio4all,posle toga kliknes tab sa imenom expert i tu na audio priority izaberes very high,pod preload amount stavis 2 seconds,box pod imenom lower latency mora biti cekiran,isto mora biti cekiran i onaj sa imenom adjust for record latency.sve applyjes i okjiras i izadjes.

e sad,ja bi za kuce tj sa tim amaterskim karticama uvijek na project setup stavio 44100 khz 16 bita,ali ti kako hoces...

ako ti bude latencije,ili ti bude chopovao(stopao zvuk) imas u desnom donjem uglu dje ti je sat,tray ikonica od antivirusa,volume ikonica... zelenu ikonicu asio4all-a uvijek uzdivenu pa nju klikni i ako ima latencije smanjuj buffer rate dok ne sredis,al' polako,a ako chopuje,povecavaj,mada sumnjam da ces je povecavati.

eto,kres kurs,al' dako pomogne.

Sada imam problem, jer vise nece da mi snima preko Creative kartice, vec preko integrisane! Takodje i zvuk izlazi preko integruse.

Evo kako meni izgleda taj panel:

A skontao ovo za snimanje, nisam odcekirao tamo karticu u Asio opcijama...

Mislim da mi sada radi kako treba!!!!!

Edited by Morphy
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...