Jump to content

Recommended Posts

Posted

Radi se o jednom fenomenalnom doom bendu iz Dablina. Postoje od 1998. godine.

Diskografija:

The Path to Insanity EP, 1999

The Inferno Spreads EP, 2000

Caoineadh na nGael EP, 2003

Cluain Tarbh EP, 2004

Cluain Tarbh Full-length, 2005

Primordial/Mael Mórdha Split, 2005

Gealtacht Mael Mórdha Full-length, 2007

Linkovi:

http://www.myspace.com/maelmorda

http://www.mael-mordha.com/

gealtachtCover.jpg

Toplo preporucujem svim ljubiteljima dooma i mocnih muskih clean vokala.

• 1 year later...
Posted

Steta sto su do sada izdali samo jedan album. Dobri su i irski doom bendovi, na neki nacin i Primordial ima neke doom crte. Jesu teski za slusanje, ali ponekad i takva atmosfera mzoe da prija.

Posted

Hvala gavrosaurusu za ovaj rapidshare link... baš sad skidam, pa ću da dam ocenu.

U međuvremenu slušam ovo preko myspace-a, i nije loše, ali nije ni ništa posebno.

Pevač baš ima "glasić", a i kad energičnije peva, to mi uopšte ne deluje prirodno i ubedljivo.

No... da ne žurim u oceni.

Posted

Хм, рецимо да сам и сам стекао сличан (да не кажем - потпуно исти!) утисак слушајући ово са МајСпејса ...

Posted (edited)

Prekinuo download sa rapida, dovoljno je ovih nekoliko stvari sa myspace-a da čujem o čemu se radi.

Po mojem skromnom mišljenju, ništa posebno... pitam se i zašto ga svrstavaju u doom... istina, ima delova u pesmama gde doom preovladava, a ovi ostali delovi su jako diskutabilni (dosta himnični, pomalo vuku na epic). Brze deonice liče jedna na drugu, kao jaje jajetu, a ako dodamo tome i preforsirani vokal (da ne kažem patetičan), dobijamo prosečan bend sa par interesantnih intervala.

Naravno, ne mislim da širim hate... to je pitanje ukusa... drago mi je ako se neko pronašao u ovome.

Хм, рецимо да сам и сам стекао сличан (да не кажем - потпуно исти!) утисак слушајући ово са МајСпејса ...

hehehe... sad baš skidam ovo što si okačio... Isole... da čujem :)

Edited by d4rk3lf
  • 1 year later...
Posted

Illegal Uploads of the wrong album !

Just thought I'd pass on something I noticed today with regards the current batch of illegal versions of our new album, Manannán that are on-line. I have heard one of these versions and thought my ears had broken. Reason being I sounded like I was singing much higher than I had remembered doing when this album was recorded. Then I saw the lengths of the songs were shorter. The penny then dropped. Whoever uploaded the album has sped the whole thing up.

So I suppose I'm just warning all would-be pirates out there that other than the fact that it's not very respectful to put our album up on-line without asking us, the versions that have gone up are not the proper album.

If you have downloaded the album please do pop by our myspace site on the 14th of May when we will have some of the songs online for ye to listen to and at least make sure it sound the same. It would be most strange for ye turning up to one of our gigs wondering if the guy singing on the album had been sucking helium from a balloon or had just gone through puberty !

Thanks for reading,

Rob - Mael Mórdha

Posted

који трип!!! значи, ово је фејк што смо поскидали? свеједно, звучи феноменално!!! дефинитивно најбољи бенд са келтском терминологијом, уз Примордиал.

Posted

Mislim da ova verzija koju sam ja okacio ipak nije. Uporedio sam sa ovom pesmom koju su okacili na spejs i meni zvuci isto, jebem li ga. Inace, poslah pitanja za intervju, videcemo kako ce ispasti.

• 5 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Evo da bacim jedan link pa cujte sta covek govori, na kraju krajeva, metalci barem treba da znaju da muzika nije samo skup tonova vec nesto malo dublje i komplikovanije.

I da, uz Primordial najbolji irski bend, slicni su i ideoloski, poslusajte ovaj intervju, nadjite neki intervju sa Alanom iz Primordiala (npr. sa novog DVD-ja), dosta toga imaju zajednickog, a poruka je prilicno univerzalna i, sto je najvaznije, korisna i vredna slusanja.

• 2 years later...