Shamandalie Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Radi se o jednom fenomenalnom doom bendu iz Dablina. Postoje od 1998. godine. Diskografija: The Path to Insanity EP, 1999 The Inferno Spreads EP, 2000 Caoineadh na nGael EP, 2003 Cluain Tarbh EP, 2004 Cluain Tarbh Full-length, 2005 Primordial/Mael Mórdha Split, 2005 Gealtacht Mael Mórdha Full-length, 2007 Linkovi: http://www.myspace.com/maelmorda http://www.mael-mordha.com/ Toplo preporucujem svim ljubiteljima dooma i mocnih muskih clean vokala. Quote
DragonHeart Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Hvala na preporuci! Bacicu se u potragu za njihovim izdanjima. Quote
Shamandalie Posted May 22, 2007 Author Report Posted May 22, 2007 Ja imam jedan album, mislim da je ovaj novi. Quote
Imrahil Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 cuo skoro za njih, kad sam "istrazivao" irske bendove na metal arcives elem, zvuci zanimljivo (celtic doom), moracu da nabavim Quote
Shamandalie Posted August 3, 2008 Author Report Posted August 3, 2008 Steta sto su do sada izdali samo jedan album. Dobri su i irski doom bendovi, na neki nacin i Primordial ima neke doom crte. Jesu teski za slusanje, ali ponekad i takva atmosfera mzoe da prija. Quote
gavrosaurus Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 (edited) Последњи (Gealtacht Mael Mórdha) је на Архивама добио чак 96%, што је ... Идем да га потражим! Edit: Yeah, ово је било брзо! http://rapidshare.com/files/21026404/Mael_...iaportal.ru.rar Edited August 3, 2008 by gavrosaurus Quote
Dark_Elf Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 Hvala gavrosaurusu za ovaj rapidshare link... baš sad skidam, pa ću da dam ocenu. U međuvremenu slušam ovo preko myspace-a, i nije loše, ali nije ni ništa posebno. Pevač baš ima "glasić", a i kad energičnije peva, to mi uopšte ne deluje prirodno i ubedljivo. No... da ne žurim u oceni. Quote
gavrosaurus Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 Хм, рецимо да сам и сам стекао сличан (да не кажем - потпуно исти!) утисак слушајући ово са МајСпејса ... Quote
Dark_Elf Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 (edited) Prekinuo download sa rapida, dovoljno je ovih nekoliko stvari sa myspace-a da čujem o čemu se radi. Po mojem skromnom mišljenju, ništa posebno... pitam se i zašto ga svrstavaju u doom... istina, ima delova u pesmama gde doom preovladava, a ovi ostali delovi su jako diskutabilni (dosta himnični, pomalo vuku na epic). Brze deonice liče jedna na drugu, kao jaje jajetu, a ako dodamo tome i preforsirani vokal (da ne kažem patetičan), dobijamo prosečan bend sa par interesantnih intervala. Naravno, ne mislim da širim hate... to je pitanje ukusa... drago mi je ako se neko pronašao u ovome. Хм, рецимо да сам и сам стекао сличан (да не кажем - потпуно исти!) утисак слушајући ово са МајСпејса ... hehehe... sad baš skidam ovo što si okačio... Isole... da čujem Edited August 3, 2008 by d4rk3lf Quote
Talvi Posted April 24, 2010 Report Posted April 24, 2010 Izgleda da niko zivi nije provalio da je napokon svecano izasao novi album: http://www.megaupload.com/?d=NPBRR0D5 Quote
BLAGOJE Posted May 1, 2010 Report Posted May 1, 2010 van pameti album. http://www.youtube.com/watch?v=tU2wyEvP-bA van svake pameti. Quote
Talvi Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Illegal Uploads of the wrong album ! Just thought I'd pass on something I noticed today with regards the current batch of illegal versions of our new album, Manannán that are on-line. I have heard one of these versions and thought my ears had broken. Reason being I sounded like I was singing much higher than I had remembered doing when this album was recorded. Then I saw the lengths of the songs were shorter. The penny then dropped. Whoever uploaded the album has sped the whole thing up. So I suppose I'm just warning all would-be pirates out there that other than the fact that it's not very respectful to put our album up on-line without asking us, the versions that have gone up are not the proper album. If you have downloaded the album please do pop by our myspace site on the 14th of May when we will have some of the songs online for ye to listen to and at least make sure it sound the same. It would be most strange for ye turning up to one of our gigs wondering if the guy singing on the album had been sucking helium from a balloon or had just gone through puberty ! Thanks for reading, Rob - Mael Mórdha Quote
Јарослав Posted May 7, 2010 Report Posted May 7, 2010 који трип!!! значи, ово је фејк што смо поскидали? свеједно, звучи феноменално!!! дефинитивно најбољи бенд са келтском терминологијом, уз Примордиал. Quote
Talvi Posted May 7, 2010 Report Posted May 7, 2010 Mislim da ova verzija koju sam ja okacio ipak nije. Uporedio sam sa ovom pesmom koju su okacili na spejs i meni zvuci isto, jebem li ga. Inace, poslah pitanja za intervju, videcemo kako ce ispasti. Quote
BLAGOJE Posted May 7, 2010 Report Posted May 7, 2010 ma prde,mozda je neki brzi master odradjen zbogradi preslusavanja,pa su npr gitre malo vise utopljene,ali to je taj album. Quote
Angelystor Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Primordial sa ocajnim vokalom. Quote
Oddball Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 (edited) ^^ pa cim je Shamandalie preporucila, logicno je tako nesto Edited October 18, 2010 by Oddball Quote
Lou Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Primordial sa ocajnim vokalom. Zašto onda iskopavaš temu? Quote
Angelystor Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Da bih upozorio ljude, da se ne zajebu k'o ja. Quote
Talvi Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Ne jed'te govna, Mordha je kul bend. 1 1 Quote
Stolet Posted November 16, 2010 Report Posted November 16, 2010 Evo da bacim jedan link pa cujte sta covek govori, na kraju krajeva, metalci barem treba da znaju da muzika nije samo skup tonova vec nesto malo dublje i komplikovanije. I da, uz Primordial najbolji irski bend, slicni su i ideoloski, poslusajte ovaj intervju, nadjite neki intervju sa Alanom iz Primordiala (npr. sa novog DVD-ja), dosta toga imaju zajednickog, a poruka je prilicno univerzalna i, sto je najvaznije, korisna i vredna slusanja. Quote
Јарослав Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 ало бре, дајте линкове за нови албум, који курац. пре више од месец дана је изашао, ја сам сада тражио, али не могу да нађем. Quote
Talvi Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 http://www.mediaboom.org/395913-mael-m243rdha-damned-when-dead-2013.html ali bukvalno 2 sekunde pretrage na mediaboom-u Quote
Јарослав Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 тамо ме увек мрзи да гледам, запичим право на metalarea Quote
Recommended Posts