Vermis Posted January 8, 2010 Report Posted January 8, 2010 Postoji nesto u ovom albumu sto me opsesivno tera da ga sve vise iznova preslusavam. Quote
VoivodBG Posted January 8, 2010 Report Posted January 8, 2010 Inace cena diska je 500 dinara, a LP ce valjda uskoro dobiti. Quote
VoivodBG Posted January 17, 2010 Report Posted January 17, 2010 @Vermis, jel mozes da mi posaljes lirike na pp? Quote
VoivodBG Posted January 25, 2010 Report Posted January 25, 2010 Dobavih album, bolje nego onaj krnji lajv, nego reče mi pevač da nisu samo zadovoljni basom kako je nasnimljen, mada meni sve na mestu na ovom izdanju, produkcija, tekstovi šteta što se ne mogu razumeti zbog vokala, ali koliko sam ga razumeo i na tom polju će biti promena. Imam zamerku na buklet, po onim gore slikama sa reklame činilo mi se da će biti braonkaste boje, kada je samo crno beo, verovatno je svetlost pala na diskove pa napravila takav efekat sa bojama. Quote
VoivodBG Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Lirike sa samozvanog albuma: Bukte mi rane krvlju zapadnog sunca Nem je petao za noge obešeb Od Oltara pogledi su okrenuti I suze samilosti i suze besa Sve je presušilo Krik oluje uzalud čekamo Tišina nas grobom svojim guta neprimetno ko oštro sečivo Nebo se srušilo Bukte mi rane krvlju zapadnog sunca... Tamo dole Ispod betonske kore ždrelo je pakla Čuvari mira, gospodari pakla Senke hodaju bez svojih tela Ja svoje srce pravim od blata Tamo dole... Delirijum očaja, ekstaza bola Krik novorođenčeta je krik čovečanstva Rađamo se u plaču i kiša suza nas U smrt prati na kraju proročanstva Tamo dole... Budućnost tamom sja Slepa tama Bezdan jama Teškim mrakom sve nas guši Gasne plamen u ljudskoj duši Crna zora Večna mora Dal je tama il je slepiko To što mrači naše videlo Budućnost tamom... Tamom sja Imperativ poslednjeg doba Naslućivan kraj se sada bliži Oni što se plaše sad saginju glave Jer smrt svoju počinje žetvu Prošlo je vreme lažne slave Zli gospodari vama je kraj A mi ćemo ustati iz pepela i blata Kroz trnje vode putevi slobode Al naša će reč poslednja da bude Krvlju natopljena Zemlja ključa Nataložene patnje izviru sada Zemlja nas proguta svo zlo ovoga sveta Doba mira i slobode jednom nek zavlada Okov me steže Okov me steže I čelične mreže Preče mi put Od bola i besa Iz mog mozga i mesa Iz mog mesa Krv pršti svud Rogovi slave Sa moje glave Trofej su tvoj A moja koža Ispod noža Dobija kroj Zarobi me, pokori me, raspori me Ponizi me, prožderi me, oderi me Povredi me, pobedi me, pojedi me... Krvnici Krvi Još Nisu Siti II Sunce su prekrili prljavi oblaci Bogovi rata traže žrtve Krvlju poprskana zelena trava Rečni talasi odnose mrtve Bol života i strah od smrti Mira nikada neće dobiti Krvnici još krvi nisu siti Od rođenja samog sputan okovima Daviš se u živom blatu sistema Uzalud pružaš svoje mršave ruke Iz ovog pakla izlaza nema Bol života i strah od smrti Slobode nikada neće biti Živi u strahu i umri u bolu Krvnici krvi još nisu siti Prigušeni jecaj ispod gas maske Suze na sprženom licu deteta Otrovni plodovi ljudskog uma Otrovni plodovi u tvojim mislima Nuklearni Vetar Napuni usta blatom Pepelom namaži lice Pogledaj u mrtvo nebo Njim više ne lete ptice Kao plikovi oči slepe Na izobličemoj glavi I sasušene majčine grudi Danas se smrt slavi Provuci kroz mozak misao U čemu je bila greška Svoju savest sa zemlje dižeš Osećaš kako je teška Kamen se drobi uz krike Magla nam kida tela Nuklearnom vetru u susret Hrli planeta cela Danas se smrt slavi... Duboko Duboko Pod Zemljom Čujem gde oklopi zveče I mnoge se vojske roje Rata će opet da bude Iz roga zov se čuje I zastave se viore Zlo je ušlo u ljude Vidim gde vatre gore Žrtve na oltaru smrti A vetar pepeo nosi Himne se nove čuju Što prijavljuju oluju I krvava kiša nas rosi A gde da tražimo spas Negde visoko na nebu Il duboko, duboko pod zemljom Duboko, duboko pod zemljom... 1 Quote
VoivodBG Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 (edited) POVETARAC PREDSTAVLJA: festival "BIGZ na Povetarcu" U narednih 4 SUBOTE (20.02. , 27.02. , 06.03 , 13.03.)cete cuti neke dobre bendove, videti neke dobre izlagace svojih umetnickih dela i cuti jos dobre muzike nekih dobrih DJ-eva! Ono sto je zajednicko za ove ljude je zgrada koju dele: BIGZ! Godinama u nazad se prica o sceni koja zivi u BIGZu, evo prilike da ih predstavimo i u formi! Prva organizacija koju ce Povetarac ugostiti je odlicna grupa mladih ljudi koja se zalaze upravo za ideju da okupe sto vise BIGZovaca u cilju zajednickih prezentacija svoga dela! Njihovo ime je "UG MANEKENI BIGZA" i evo sta oni imaju da nam kazu: " Preko stotinu muzičara, fotografa, slikara, vajara, plesača, disk džokeja i pesnika radi u u zgradi Bigza. UG MANEKENI BIGZA teži da okupi ove ljude i pruži im priliku da se organizovano predstave javnosti. Udruženi, mi stvaramo istinski alternativni kulturni centar Beograda koji zaista želimo da podelimo sa vama. Stoga, prvi projekat u ovoj godini, u kojem ucestvujemo na poziv kluba Povetarac, je festival "BIGZ na Povetarcu"- izbor žanrovski raznolikih bendova u četiri čina, kolažni pop-presek svakodnevnice našeg Bigza. Zgrada je živa. Mi postojimo. Posetite nas i priključite nam se kroz: myspace.com/manekenibigza facebook.com/ugmanekenibigza [email protected] " PROGRAM: 20.02.2010. Sajsi VHS + gosti 27.02.2010. Figlio Di Puttana Sinestezija 06.03.2010. Metak Za Zlikovca The Schtrebers Stuttgart Online 13.03.2010. Vox Populi Dažd Terarijum DJ podrska sve cetiri vaceri:Floppy Jockeyz Ulaz 200din po veceri, na ulazu. VIDIMO SE!!! Edited February 12, 2010 by Internet Hate Machine Quote
VoivodBG Posted February 15, 2010 Report Posted February 15, 2010 Od septembra prošle godine šestoro mladih ljudi leži u zatvoru, optuženi za međunarodni terorizam, zbog štete od 18 evra koju su nepoznata lica 25.8.2009. pričinila na grčkoj ambasadi. Do sada su već mnoge javne ličnosti iz naše zemlje i regiona ocenile i osudile ovaj sudski proces kao politički, usmeren ka gašenju i najmanjih nagoveštaja javljanja kritičke levice u našem društvu, opterećenom tajkunizacijom, sve dramatičnijim klasnim razlikama, neuspelim privatizacijama i radničkim protestima. Nakon višemesečne tišine i nepostojanja jasnih informacija o ovom slučaju, vlast je zakazala početak suđenja protiv uhapšene šestorke za 17.februar 2010. Zato vas pozivamo da 19.februara 2010. dođete na Akademiju, na koncert solidarnosti sa uhapšenima i da na taj način pomognete u formulisanju sve snažnijeg i kritičkog pritiska javnosti. Da zajedno zatražimo odbacivanje ove smešne i tragične optužnice za međunarodni terorizam, puštanje optuženih da se brane sa slobode, kao i da osudimo dosadašnje ponašanje vlasti u podizanju političke optužnice koja je štetu od 18 evra proglasila međunarodnim terorizmom. Nastupaće: - Autopark - Anima - Klopka za pionira - Dažd Ovi bendovi (postoji mogućnost proširenja programa) stvaraju različitu muziku, ali upravo svojom različitošću, oni će zajedno poslati istu poruku: Naši drugari nisu međunarodni teroristi! Nepravda neće sama nestati, uključimo se aktivno u borbu protiv nje! Vidimo se, prvo na suđenju, a potom i na koncertu! Quote
Cyprian's apprentice Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 recenzije: http://nasdvoje2.blogspot.com/2010/01/dazd-st-fuck-yoga.html http://www.dobrevibracije.org/Section/recenzije/2010/20100215_dazd.html Quote
SATAN-iz Batajnice Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 Ово је један од бољих домаћих бендова. Свака част. 1 Quote
Cyprian's apprentice Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 (edited) jos jedna recenzija ovde (u stvari vise reklama): http://www.crucialblastshop.net/ (skrolujte dok ne nadjete) Edited March 1, 2010 by Cyprian's apprentice Quote
Patent_pending Posted April 19, 2010 Report Posted April 19, 2010 (edited) sutra imaju koncert u clubu ciklon (ulica Simina 14) Terrarium svira sa njima. upad 100 dinara. Edited April 19, 2010 by Patent_pending Quote
VoivodBG Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 sviraće Katma i Atomski Rat, cena karte je sada 150 đunti. ujedno biće i happy hour od 21 do 23h, pivo 90 đunti. Quote
Speed_Dead Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 (edited) Od septembra prošle godine šestoro mladih ljudi leži u zatvoru, optuženi za međunarodni terorizam, zbog štete od 18 evra koju su nepoznata lica 25.8.2009. pričinila na grčkoj ambasadi. Do sada su već mnoge javne ličnosti iz naše zemlje i regiona ocenile i osudile ovaj sudski proces kao politički, usmeren ka gašenju i najmanjih nagoveštaja javljanja kritičke levice u našem društvu, opterećenom tajkunizacijom, sve dramatičnijim klasnim razlikama, neuspelim privatizacijama i radničkim protestima. Nakon višemesečne tišine i nepostojanja jasnih informacija o ovom slučaju, vlast je zakazala početak suđenja protiv uhapšene šestorke za 17.februar 2010. Zato vas pozivamo da 19.februara 2010. dođete na Akademiju, na koncert solidarnosti sa uhapšenima i da na taj način pomognete u formulisanju sve snažnijeg i kritičkog pritiska javnosti. Da zajedno zatražimo odbacivanje ove smešne i tragične optužnice za međunarodni terorizam, puštanje optuženih da se brane sa slobode, kao i da osudimo dosadašnje ponašanje vlasti u podizanju političke optužnice koja je štetu od 18 evra proglasila međunarodnim terorizmom. Nastupaće: - Autopark - Anima - Klopka za pionira - Dažd Ovi bendovi (postoji mogućnost proširenja programa) stvaraju različitu muziku, ali upravo svojom različitošću, oni će zajedno poslati istu poruku: Naši drugari nisu međunarodni teroristi! Nepravda neće sama nestati, uključimo se aktivno u borbu protiv nje! Vidimo se, prvo na suđenju, a potom i na koncertu! Prijatelju znas kako, steta kad neko puca iz snajpera na predsednika drzave, i - promasi, je... 2 eura.. a svejedno se ide u zatvor zbog pokusaja ubistva i drzavnog terorizma. Ukodliko su napravili sranja i ukoliko su navatani,... aps i to je to. Sta se bune, jbg, ako skupis muda i malo ispraktikujes onolike anarho price i navataju te, nemoj posle da kukas i izigravas palog heroja... valjda je poenta anarhizma prava akcija ne razglabanje bez kraja. Ukoliko doticni pohapseni momci nisu napravili sranje, ili su promasili i pogodili monotovljevim koktelom ili cime vec recimo kontejner,a ne ambasadu strane zemlje, nek im naplate kaznu za to i cao... Edited April 21, 2010 by Speed_Dead 1 Quote
VoivodBG Posted April 13, 2013 Report Posted April 13, 2013 jel zna neko da li i dalje sviraju ili ih je Romac raspustio zbog Gypsy Wizard-a? Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Pitaj nick ljubicasta na forumu on se druzi snjima Quote
ljubicasta Posted April 14, 2013 Author Report Posted April 14, 2013 Ne sviraju na zalost vise... zbog bubnjara. GWAPOD je vise romchev side projekat, ali i on zbog bubnjara trenutno na hladjenju... Album na kaseti uskoro na Odmetniku, a drugi Dazdov na lpu na Fuck Yoga. Evo kompletan prvi zivi album, sto sam uradio na cdu 2007. http://pmkrecords.ba...bum/da-d-na-ivo Quote
VoivodBG Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 hoce li biti diska za taj drugi album? (Mislim na Dazd) Zar je Sinister izdao celu pricu? Quote
VoivodBG Posted July 20, 2013 Report Posted July 20, 2013 (edited) Popricao sa Romcem o novom albumu. Izlazi za Fuck Yoga ove godine. Ali cemu? Bend vise ne svira i stekao sam iz price utisak da i njemu nije neki fazon da se cima sa bendom. Edited July 20, 2013 by VoivodBG Quote
VoivodBG Posted September 11, 2019 Report Posted September 11, 2019 Drugi album konačno izlazi na vinilu. Quote
Recommended Posts