Demonic_Alliance Posted June 23, 2007 Report Posted June 23, 2007 (edited) Eee, što ne stavih glasanje?Foobar . Imaginos je sve rekao. Brz, jednostavan, ne "svinjari" (hoguje) resurse kao winamp, podržava out-of-the-box neke formate koje winamp podržava samo sa plaginom (FLAC, MPC), a opet izuzetno konfgurabilan, i ono zbog čega sam prešao na njega - tabovane plejliste. Totalno urađen u nekoj linux filozofiji (viđao sam whinovanje po forumima da je stvar koja konvertitima win->lin pored photoshopa i total commandera (mada za to postoji solidan replacement) najviše nedostaje je upravo foobar. Istina postoji FALF player za KDE, dosta podseća na foobar. ima tabovane playliste i jede minimalno resurasa...) Što se tiče softverskih ekvilajzera i DSP plaginova, pogotovo DFX - nekad sam ih koristio, ali problem je što uglavnom prebudže zvuk... Jebiga, hardver je hardver. Izdvojite 20-30 evra za neki Audigy (ili pak 10 evra za polovan Live), i imate hardversko podešavanje bass i treble, koji rade posao 10x bolje od bilo kakvog softverskog DSP-a na integrisanoj zvučnoj... A i zvučnici su jebeno bitni ... da se malo pohvalim, za cca 60€ sam pazario Microlab Solo-2Mk3 par aktivnih stereo zvučnika (2x30W RMS), i nisam zažalio ni jednog momenta... Bolji zvuk nego triput skuplji 5.1 komplet ekvivalentne snage (1 zvučnik i 5 pimpeka ), urađeni kompletno od medijapana, mogu da se kače i na hifi uređaje (pojačala), teški 15-ak kila , i naravno preporodili su moje shvatanje slušanja muzike na compu! Meni je jako bitna stvar što Winamp, kad pritisnem alt+3, može da mi prikaže stanje oba taga u pesmi. To foobar ne može, tj. ako postoje oba taga, on samo prikazuje v2.U opcijama foobara možeš da biraš kako će i koje tagove da prikazuje.Doduše, to se odnosi na playlistu. Mada, moji mp3ovi svi imaju v2 Edited June 23, 2007 by Demonic_Alliance
Tanya Posted July 28, 2007 Report Posted July 28, 2007 Instalirala sam Foobar 2000 v9.4.3. i ok mi je samo mi last.fm ne beleži pesme. Kako to da sredim? Instalirala sam preko last.fm neke plug-inove, i još gomilu gluposti, ali ne vredi. Prvi put sam sada uzela foobar da vidim što ga svi hvale i sada sam se smorila Ajde pomoć, pošto vidim da ima dosta ljubitelja foobar-a ovde
necko Posted July 29, 2007 Report Posted July 29, 2007 updateuj last.fm ako nisi... meni sa foobarom v0.9.4.2 radi fino skroblovanje
Tanya Posted July 29, 2007 Report Posted July 29, 2007 Ma jesam, ali ništa Nemam pojma, neću ga ni koristiti, iznervirao me
D.E.A.D. Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 (edited) wtf je foobar? Ja to nisam video u zivotu! Ni kod koga! Prvi put ga videh sada na prethodnoj stranici, a otkad znam za sebe koristim winamp! 5.35 trenutno sa MMD3 skinom zelene boje! Nego niko ne govori o prednostima "FULL" winampa! Sve ovo sto mi koristimo je free zar ne?! Edited August 3, 2007 by Dragan Pagan
Baal Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Koja prednost koji moj? Tanya, skini sa foobar2000 foruma foo_audioscrobbler komponentu, ako je ne nađeš ja ću ti poslati.
Tanya Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 E zaboravih da ostavim post. Sredila sam foobar da sarađuje sa last.fm tako što sam reinstalirala i jedno i drugo i sada se super slažu. Očigledno sa njima moram samo oštro, moja miroljubiva taktika ovde ne pali
.:Thor:. Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Za taj foobar sam čuo da je sranje, ali ga nisam nikad koristio.
Tanya Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Et Tor Probaj pa ćeš čuti Ne veruj zlim jezicima
.:Thor:. Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 (edited) Ma ne zbog zvuka, zvuk ti dobijaš od sistema, odnosno hardvera program je tu samo ˝posrednik˝ nego to kako ume da pojebe neke stvari u sistemu. Edited August 3, 2007 by Tor
Tanya Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Vidim da su ljudi zadovoljni, ja sam tek počela da ga koristim, pa ne mogu ništa da tvrdim
necko Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 meni se nesto winamp pojebao i mrzi me da ga cackam pa eto koristim foobar ovih dana i skroz sam zadovoljan...
Baal Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Ma ne zbog zvuka, zvuk ti dobijaš od sistema, odnosno hardvera program je tu samo ˝posrednik˝ nego to kako ume da pojebe neke stvari u sistemu. Vidim da lupaš, foobar ništa ne pojebe u sistemu.
imaginos Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Ma ne zbog zvuka, zvuk ti dobijaš od sistema, odnosno hardvera program je tu samo ˝posrednik˝ nego to kako ume da pojebe neke stvari u sistemu. ja jos nisam cuo da je nekome foobar nesto zeznuo? u cemu je konketno problem?
.:Thor:. Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 (edited) Winamp Koristim od kad imam komp Aye! I nemenjam ga @imaginos KAd se program pogubi komp prestaje da prepoznaje mp3 format Edited August 3, 2007 by Tor
Tanya Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 I ja sam do skoro koristila Winamp, ali mi je falio plug in za last fm, i ja umesto da ubacim njega, skinem foobar zato što ga svi živi nahvališe i eto sad se sa njim družim, a na duže staze videčemo...
Baal Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 @imaginos KAd se program pogubi komp prestaje da prepoznaje mp3 format :) Pa uvek možeš da središ šta će da otvara koji file type.
.:Thor:. Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 (edited) Da ali on pojede mp3 kodeke pa moraš ponovo da ih ubacuješ i totalno sjebe ac3 To su stvari koje sam čitao i čuo o tom programu. Edited August 3, 2007 by Tor
Baal Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Haha, totalne nebuloze i neistine. Kaži mi na kom kompetentnom mestu si to čitao?
imaginos Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 I ja sam do skoro koristila Winamp, ali mi je falio plug in za last fm, i ja umesto da ubacim njega, skinem foobar zato što ga svi živi nahvališe i eto sad se sa njim družim, a na duže staze videčemo... ne bih da ispadnem glup u drustvu, ali sta je to last fm? Da ali on pojede mp3 kodeke pa moraš ponovo da ih ubacuješ i totalno sjebe ac3 To su stvari koje sam čitao i čuo o tom programu. prvi put cujem za ovo. ja sam do sada instalirao foobar minumum 10 puta i sve mi radi po defaultu. takodje, svima kojima sam instalirao foobar, isto radi i ne pravi nikakav problem...
.:Thor:. Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Haha, totalne nebuloze i neistine. Kaži mi na kom kompetentnom mestu si to čitao? To sam čitao na netu kad sam hteo da probam kako radi.
Tanya Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 ne bih da ispadnem glup u drustvu, ali sta je to last fm? Meni mnogo zanimljiv sajtić Idi na moj sajt koji mi je na profilu
Recommended Posts