Jump to content

Satan


SATAN-iz Batajnice

Recommended Posts

Mislim da mi ovo, uz Cruel Magic, najmanje omiljeni od post-reunion albuma. Isto malo mršavija produkcija kao i taj, leži kad je bar malo više punchy, ovde povremeno baš ima neki rehearsal room vibe. Doduše, možda mi i najomiljeniji cover, uz taj Cruel Magic.

No, i sa tim, superiškica mi album, onaj single mi i dalje hit, Rites isto odlična, i izbiće još koji slow burner tu vremenom, kao npr Sorrow Unspent sa prošlog. Možda su ovaj ipak malo zbrzali, meni još Eearth Infernal svež. Svakako je i dalje neviđena reunion bajka ovo držanje kvaliteta i aktivnosti. Još maltene svi imaju po jedan bend sa strane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni uopste nema smisla rangirati ove albume jer nikakav ocigledan pad u kvalitetu ne postoji, neverovatan niz stvarno.

i ovaj album mi je predobar. malo siroviji zvuk mi uopste ne smeta, i najagilniji gitarski poduhvati su kristalno cisti. 

kao i uvek, bar 10 puta vise riffcina i zanimljiv aranzmanskih zapleta u 44 minuta nego sto vrsnjaci Mejdeni mogu da smisle za 3 dupla albuma. 

glavni utisak mi je da su ovog puta ubacili malo onog spooky In Solitude zvuka. Era i Whore of Babylon narocito vuku na taj stil meni, koji im naravno savrseno lezi kao i sve ostalo sto pokusaju. Era mi jedan od boljih refrena iz njihovog opusa.

verujem da ce onaj NERO PLAYED THE VIOLIN WHILE THE CITY BURNED DOWN deo u Whore of Babylon da bude bas veliko lozenje uzivo. 

Sacramental Rites jos jedna mid-paced himna, riffovi na pocetku su mi Mustaineovski dosta. Najbolja solaza na albumu mi je ova. 

Martyrdom prava 70s festa, Deep Purple, UFO. najbolji refren na albumu WE CAN BE MARTYRS IF WE KILL OURSELVES TODAY.

Turn of the Tide je pracka klasicna, nema tu sta da se prica previse. 

Captives glavni riff krece kao malo iskomplikovani Four Horsemen (jos Mustaine riffova hehe), ali mi verovatno najslabija na albumu,  ali ima sjajnih momenata. onaj vokalni bridge pre solaze "NOW'S THE TIME FOR YOUR PEOPLE TO RISE UP FULFILL THEIR OWN PREDESTINATION" recimo, i solaze opet ubice. 

Curse in Disguise opet ulazi u ta neka In Solitude-like resenja pre nego sto ubace u petu brzinu za refren. neverovatno idalje kad slusas Satan koliko puta se desi neka promena koja nije nimalo ocekivana aranzmanski, sto nije slucaj za 99% trad metal bendova. nema dosadnih heavy floskula, matorci nece sebi to dozvoliti. 

Iako nema losu pesmu album, opada malo intenzitet posle Turn the Tide, ali ne i kvalitet. slusace se mnogo kao i sve ostalo sto su izbacili otkad su se vratili. 

Mozda nije bolji od Earth Infernal ali je bolji od svih drugih trad metala isprdaka iz ove godine sigurno. 

ako ste izdrzali do kraja posta, uzivajte u slici iz 2002, Yumetal tvorac King Diamond, Rob Rock, ja, i Brian (svirao sa Blitzkrieg na festivalu)

spacer.png

 

Edited by azal
  • Upvote 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni isto super album, možda bi jedino trebali malo da iskuliraju i da ne kušaju sreću jer stvarno nemaju potrebe za album na svake dve godine u ovoj fazi karijere. Ima malo više 70s začina, možda mi zato liči na Tanith album. Btw meni Cruel Magic baš postao skriveni favorit, malo malo pa mi iskoči refren naslovne u glavi. 

Sve u svemu Sotona i Deceased pokazali nejači kako se radi old skul. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prelepo ide ova jesen uz Satan, uhvatio sinoć na samom kraju turneje i super mi drago što sam se iscimao, bilo mi nešto na jedva na kraju zbog posla da l ću i stići itd. Običan crni backdrop sa logom, usviran bend, fenomenalan materijal, preko 100 minuta poštene svirke, bez kerefeka na bini, Satan je bukvalno sve ono što hoću od jednog metal benda uživo.

4. put gledam Sotonu, i prvi put da nije na festivalu, i naravno da je bio najmanji mogući stejdž. Bukvalno backroom bircuza (ali kraft bircuza), i to naravno/srećom nije bilo rasprodato, možda 100 ljudi bemliga. Po slikama sa nekih drugih datuma sa turneje i tu su radili neki mali stejdževi, tako da može čovek samo suzu da pusti što ovakva veličina se mota po ovakvim livingrumovima. Kažem pre svega velilčina kvalitativno, jer ja stvarno ne znam jedan drugi bend iz zadnjih 10ak godina da mi onoliko solaža i leadova urezano u glavu, a kamoli riffovi itd. Možda samo Kodex i Riot City, ali tu oni gube kvantitativno. Tako da ono, upala vrata od jutros, ali i šake umorne od silnih air guitara uz Tipinsa i Remzija.

Svi se oni drže i dalje fenomenalno, ali Tipins pogotovo izgleda kao da je napravio neki dil sa đavolom i ostao zamrznut sa izgledom. Ili mu je ono neka perika, ne znam. Svakako bio najraspoloženiji do sad od kad ih gledah, obični se samo sakrije pod frizurom. Brian vrlo raspoložen za rant kao i uvek, od Dr Whoa do prozivanja razmaženih Dutchiea za pričanje (živ bio za ovo). Odmah se izvinuo za vokal i da je sjeban, i kašljao pola nastupa, ali generalno se samo čuvao sa vriscima, sve ostalo je zvučao sjajno. Pomogao mu Jeger da pregura svakako. I drugo, gig traje sat i 45, bez instrumentala i sl., on cepa u 65 ili koliko već večerima zaredom bez pauze, veliki respekt za pokazano. Doduše meni kad sjebano grlo ne rentujem 2 minuta o dinosaurisima i reptilima, ali ima nas raznih :haha:

S obzirom na krš od prostora, zvuk je bio fenomenalan, u stvari kad god ih gledam uvek uspevaju da zvuče uživo onako maltene kao sa diska, tu je taj intenzitet, bilo da je veći stejdž ili ovaj ćumez. Da ne prozivam sad neka ovde druga imena sličnog vintedža, ali Satan je i studijski i uživo jezivije bolji od maltene svih bendova svojih godina koji su i dalje živi, a iskreno i od novijih bendova malo ko ima ovo da ponudi.

1 hour ago, Dinarski Ratnik said:

@AngelystorMislim da kaže "My granted wishes - a curse in disguise, I want to take it back". Uklapa se u ostatak teksta.

Al zato ovi migranti i dalje nemam pojma šta bi mogli bit

U pravu si za granted wish, nema dede, a tvoji migranti su "no banquets in your golden hall".

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...