Talvi Posted May 19, 2015 Report Posted May 19, 2015 http://www.terrorizer.com/news/shape-of-despair-premiere-new-song-the-distant-dream-of-life Quote
Kumodraski Vo Posted June 8, 2015 Report Posted June 8, 2015 Album http://www.mediaboom.org/430060-shape-of-despair-monotony-fields-2015.html Quote
Grobodan Posted June 10, 2015 Report Posted June 10, 2015 Utisci posle prvog slusanja: cini se album sasvim zadovoljavajucim. Nabacacu neke crtice koje mi se javljaju u glavi... Pre slusanja omot koji vuce na mesavinu prethodnog i Shades of God (sto je uvek pozeljno) odmah otvara apetit za slusanje. 11 godina je proslo od Illusion's Play, da budem iskren malo su mi i otisli u zapecak u plejlistama ali vec prvi slus ovog albuma mi je vratio vajbove koje sam imao dok sam se ubijao od Angelsa i Illusionsa. Novi baja ima sasvim dobar growl, ne oseca se uopste da je Pasi otisao, to je taj stil a Natalie boji zvuk kao i uvek svojim ukusnim cleanovima. Sto se tice stila standardan Shape of Despair, znaci ultra spori funeral doom sa razvucenim rifovima i diskretnim klavijaturama / orkestracijama koje su ih uvek razdvajale od srodnih grupa. Znaci ne ide se u neku black ili death pogan vec je zvuk elegantan ali krajnji efekat je potpuno isti, pogled u jednu tacku. Mozda bih rekao da je negde na pola puta izmedju ultra doom Angelsa i suptilne melodike Illusionsa. Samo jedno da ga jebem, osamdeset minuta traje sto je stvarno malo mnogo. Jeste da je pauza bila velika ali mogli su sacuvati nesto za neki EP / bonus / novi album. U sustini se nekako vidi kako ova doom / funeral scena (mini trad doom revival na celu sa Pallbearer je ipak nesto drugo) zivi od albuma do albuma velicina kao SoD, Saturnus, Mournful Congregation, Mourning Beloveth... jes da se svi retko jave ali svako javljanje je praznik za usi. Quote
Lou Posted June 11, 2015 Report Posted June 11, 2015 Ne uklapa ti se Saturnus baš u ovu funeral priču, mada, iz mog ugla, ni kvalitetom nisu na njihovom nivou. Nesam skinuo album, jer sam čekao bolji rip, ostaje da vidim da li je album predugačak za svoje dobro ili predugačak za tebe. Quote
Grobodan Posted June 11, 2015 Report Posted June 11, 2015 Nemas vise opravdanja http://www.mediaboom.org/430060-shape-of-despair-monotony-fields-2015.html Da se javis ovde oko ponoci sa utiscima. Quote
Mile Posted July 13, 2015 Report Posted July 13, 2015 Ma novi album je odličan, na prvu sjeda ko budali šamar. Usred jula se osjećaš ko da je novembar, takva je fina atmosfera. Quote
Grobodan Posted November 17, 2021 Report Posted November 17, 2021 Album u februaru, neka krene povorka. Quote
Kumodraski Vo Posted March 4, 2022 Report Posted March 4, 2022 Ok je ovaj novi. Meni nista od njih sto sam cuo nije ni blizu dobro ko prvi album, koji mi je odlican.. Quote
Grobodan Posted March 4, 2022 Report Posted March 4, 2022 Meni je taj prvi samo zagrevanje za ono sto je usledilo, sva 4 su mi negde u istoj ravni, tako i ovaj novi. Javljaju se retko ali svaki put je to pravi praznik za usi. Ako volis prvi poslusaj onaj demo Alone in the mist sto su objavili 2016, taj malo primitivniji fazon. Quote
Kumodraski Vo Posted March 4, 2022 Report Posted March 4, 2022 Poslusacu, ovi posle njega imaju previše nekih klasicnih dramaticnih goth doom elemenata koji su mi dosadni jbg, dok je prvi kao neki sporiji bm album, ima i one odlicne sintove i melodican je kolko i depresivan.. Quote
Kumodraski Vo Posted March 4, 2022 Report Posted March 4, 2022 Vise me na Burzum podseca nego na neki doom bend.. Quote
Grobodan Posted March 5, 2022 Report Posted March 5, 2022 Pa da, takav je i taj Alone in the mist a i oni ostali demoi iz Raven perioda. I ima u bukletu da su skroz pod Burzum i Strid uticajem. Quote
Recommended Posts