Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sta ce ti to precenjeno nemacko smece (od kojih su neki na silu premium klasa)???

Kupi Daciju ili Resho i jedan ceger pun pumpi, turbina, ventila, dizni ..... i da te Bog vidi :P

Posted (edited)

Ma ko ce nositi sav taj pribor sa sobom?! Pa bolje onda da uzmem ovu Lagunu sto joj "duva" motor zbog nekih EGR sistema.. Bicu mirniji. U svakom trenutku cu znati sta me ceka :) :)

Edited by Nazzgul
Posted (edited)

Rute kakav je Fiat Seicento?

keva oce da kupi taj auto

aj reci mi posto si ti ekspert sto se tice automobila :)

Edited by Mita
Posted
Zato im je Tesla jebao znanje.

И Fisker Karma. :da: Нестрпљиво се чека тај лепотан. Сваки пут када му угледам фотографију ... ух, застане ми дах.

Иначе, Лагуна је закон аутомобил, прочешљајте мало по ауто форумима, видећете.

О новој Лагуни купе већ нећу трошити речи ... лепота којом плени + поузданост = идеална комбинација.

Поузданост, јер тешко да је лошији од претходне генерације.

Posted
Поузданост, јер тешко да је лошији од претходне генерације.

Kako znas ovo? A sta ako se ispostavi da je gori? :P

@Mita: sasvim zanimljiv automobil za grad, pogotovo za zensku populaciju. MOja sestra ga je uvek iznajmljivala u Grckoj na letovanju i odusevljena je tim automobilom. Mada kao sto kaze Siegal nemas bas puno prostora, ali ako malo trosi i jako je zivahan automobilcic

Posted

Vlado da ne bude da si jedini imao problem sa menjacem na golfu...

Vozim golfIV (2000 godiste,1.6 automatik, benzin+TNG), i kad sam konacno resio da ga prodam, iskrsne mi problem sa automatskim menjacem... kad ubacim u D, i dam gas motor urla, i tek na 4000-5000 obrtaja, krene, normalno ide i ubrzava, u rikverc ubacuje normalno. Ulje i filter su redovno menjani...Zvao sam ove u Sopotu, i oni se sve nesto frljaju sa ciframa 1000e, 1200e itd., a da me pritom nisu ni pitali konkretno u cemu je problem. Inace auto je u mom vlasnistvu vec 5 godina, a presao je 140.000km.
Posted

Ispostavilo se da nisam imao problem sa menjacem vec me je majstor zajebao, uzeo pare za nesto sto nije radio. Kuciste menjaca nije vareno, sve je kako je i bilo a majmun je izgleda samo zamenio korpu, lamelu i dihtung i sve to papreno naplatio. Saznao sam da nisam jedini .... ali nemam dokaze, nemam cak ni racun da sam radio kod njega tako da .... :(

A automatske menjace ne volim, ni kod jednog automobila. Kao prvo trose 10-15% vise goriva, mena uzivanja u voznji, a svaki kvar je brutalno skup. A da ne pricam o polovnjacima koji su preslo ko zna koliko. E sad VW koji ima automatski menjac je 99% amerikanac, to je sklapan u Meksiku i oni su mnogo losijeg kvaliteta. Ljudi se zajebu ovde, kupe Golf/Passat/Boru misleci da je to isti kurac, ali kad rikne prvi deo saznaju da je 90% delova sa tog Golfa drugacije u odnosu na nemackog Golfa i da mora da ceka da deo stigne iz USA i to sve papreno kosta.

Kako mozete najlase prepoznati USA model VW: pa prvo ako ima automatski menjac dovoljno je za sumnju, ali siguran znak su kadiopteri sa strane, na branicima. To po zakonu u USA moraju da imaju, a naravno i brzinomer koji je u MPH.

Znaci ako vam neko ponudi VW made in USA ili radjen za USA trziste - bezite od njega

Posted

@ Vlaja

Pa ti covece ko za Kurir da radis :) :) :) :) :) Izvrno si coveku recenicu samo tako :)

Inace to sto je Rout rekao za amerikance - cinjenica je da svaki auto kod njih ima te indikatore signala sa strane, tako da je to mozda i najbolji pokazatelj.

Cuo sam da fiat namerava da udje u krajsler, a dokle su stigli nije mi poznato.

Posted
da budem iskren i meni je simpatican

znaci da uzimamo :)

vozila sam seicenta 2 godine.

prave ga u poljskoj.

mali startan zvrk, presladak i jevtin za održavanje.

veoma je lagan a pošto je i mali sigurnost mu nije jača strana, ali za švrćkanje je odličan. troši oko 6 litara po gradu. jedina zamerka je šoferka jer umeju poljaci da nategnu karoseriju tako da izbacuju serije kojima konstantno puca staklo samo od sebe, ali valjda su do sada ispravili tu očiglednu grešku. to mu je jedina mana koju sam ja primetila. i koliko znam, ne postoji model sa servo volanom, ali navikne se čovek brzo (a i žena :) ). možeš da ga parkiraš na najneverovatnijim mestima.

Posted (edited)

zato što je teško okretati i za đuntu od 600kg :) i mali je volan, malecni

kao da okrećeš ventil u kupatilu :) edit: sa dve ruke

Edited by eileen
Posted (edited)

Na nekim starijim volvoima (200 serija npr. ) koji nemaju servo, volan se mota izuzetno lako, isto kao i na starijim meckama. Jos imaju zadnju vucu i samim tim mali krug okretanja, te je lakse parkirati takav matori veliki auto nego bilo koji novi (mali).

Sta vredi sto je auto mali ako mu treba 11-12 metara da se okrene. Novi BMW 7 mora da zakrece i zadnje tockove pri parkiranju da bi bar priblizno dostigao ono sto su i oni sami imali pre 15-20 godina. :)

Ili nova laguna, kojoj je bez aktiv drajva (zakretanja zadnjih tockova) krug okretanja 12 metara (a malo vise od 10 sa tim). Primera radi, starom volvou 940 treba samo 9.9 m a novom kliu preko 11m. :) Isto tako su zasrali i nove volvoe, sta god da sam citao o volvou s60, v70 i sl. glavna zamerka je nemoguca voznja po gradu, bas zbog prevelikog kruga okretanja.

Novi automobili su sranje. :mrgreen:

Edited by SlaughtererKralj
Posted
znao sam da je zena, nemoguce bi bilo da je muskarac

AHahahahhah! Do jaja!!! Jebo te!!

E imao sam slicnu situciju sa parkingom!! Znaci nisam mogao nekih 5minu da se isparkiram sa mesta.. tamo vamo, nikako. Na kraju je lik sisao iz zgrade i pomerio svoj auto.. hahahha! Sreca sto me video..

Posted

Imam jos jedno dragoceno iskustvo da razmenim sa vama. upravo sam bio kod mog prijatelja kljucara da probamo da resimo problem sa sjebanom bravom na djunti. Jos ja budala kao da se pripremim da mu pomognem krenuo da skidam tapacirung i sav se izbedacio kad sam video koliko je to armirano, koliko srafova i limova...i sreca oustanem. Znaci lik samo izasao, pogledao i konstatovao da nema potrebe da se skida tapacirung da bi se menjala brava, ljudi iz VW su to odlicno resili, ima dva srafa sa strane, odvijes ih i cela brava je u tvojim rukama. Svaka cast za to, ALI da bi odvrnuo ta dva srafa treba ti poseban alat. Znaci ne moze srafcigerom, toreksom, kljucem ovim onim, vec ce to nesto kao toreks, samo ima vise (ili manje) onih zuba, a sredisnji deo je supalj. A naravno VW takav alat daje samo svojim ovlacsenim servisima kako bi oni zgrnuli pare. Znaci olaksali su im maksimalno posao, ali zato smo oni to mogu da rade. Ali srecom poznajem tog lika koji je mag za brave, kljuceve i ima sav moguci alat pa tako i ovaj, ne znam odakle mu, ali nije vazno.

Sledeci dobar potez je bio sto nisam isao bas u Autokomerc da trazim ulozak brave jer znam da bi me oplevili, vec sam otisao kod nekog lika koji rastura djunte u Bataji, a ima i servis i znam da on uvek moze da nadje polovan deo za bilo koji Audi/VW automobil i tako je i bilo. Ne ulazim u to odakle mu polovan ulozak brave za cetvorku ;) ali meni je on darivao u zamenu za 25 eur sto jako lepa cena.

Posted
znao sam da je zena, nemoguce bi bilo da je muskarac

Hahahaha....ovo je mnogo dobro!

Da , ali novi bmw je zakon !!!

+1

Npr. novi Z4 savrseno izgleda

Usput ovi linkovi su sigurno zanimljivi za tebe:

http://www.seriouswheels.com/cars/2009/top...-Super-Cuda.htm

http://www.seriouswheels.com/cars/2009/top...-Challenger.htm

:pivopije:

A evo i prvih fotki Opel Insignia OPC:

63849552_aecbc9a11a.jpg

63849612_daf1aa94a9.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...