Jump to content

Recommended Posts

Posted

@Vlaja: haha, bas lepo sto i ti redovno pratis temu na B92. A komentare tog marka pratim vec par godina, jos od kad je vozio Passat B5 .... u zivotu nisam video veceg zaludjenika za VW, a komentari su mu svi slicni, ako mu se auto svidi on uputi cestiku na kraju, a ako mu se ne svidi uvek kaze "zna se ko je gazda u klasi" .... a to bas iritira ove anti-vw likove, kojih na zalost ima jedno 90% pa krene pljuvacina :D A inace shvatio sam da je tamo ogromna vecina komentara ljudi koji neki automobil nisu ni vozili, pogledali slike i onda daju komentare. Da ne poverujes. JEdino na sekciji "Polovnjak" ima jako korisnih komentara od ljudi koji su zaista posedovali ili poseduju taj automobil.

Ja imam sve sezone novog Top Geara (12 sezona) ali imam i onaj stari deo 1989-1993 koje su u sustini jako dosadne epizode, Clarkson se pojavljuje samo povremeno, ali vredi to imati i pogledati. Jako mi je simpaticno kada udju u salon i predstavljaju "novu" Vektru :D A ima jedna epizoda gde testiraju Yugo Floridu i za divno cudo nisu je napljuvali, kao solidan automobil za jako malo para.

A specijali Jeremy Clarksona su mi vrh, imas na torrentima skoro sve. Moja strategija je bila da izadjem na wikipediu, pogledam spisak svih specijala Jeremyja i lepo skines sve sa torrenta. Sve ovo zaista vredi imati u kolekciji.

Posted

Ma sve je to u redu, ljubav, gordost i predrasude, i ostali problemi Džejn Ostin, al' kad čovjek reče da je golf od četvorke "premijum"... samo sam pomislio "to, legendo!".

A i lijepim su ga riječima ljudi utukli, ali da ne citiram...

Inače, činjenica je to za komentare (da uglavnom nemaju veze s vezom), no, što se mene tiče, valja pročitati i deset glupih komentara zbog jednog dobrog. Tako to inače ide u životu, koliko sam dosad shvatio.

:)

Što se Klarksona tiče, stvarno sam se nagledao klipova preko YouTube da sam shvatio da to moram sve redom poskidati i pogledati. Taman usput nađem finalgear stranicu, lijepo je organizovano, "zdravi" torenti i udri. Na žalost, krenuo sam od "redizajniranog" TG serijala iz 2002. godine, ali se nadam da ću poslije naći i stare epizode, ne žurim se previše... bitnije mi je da što god skinem pogledam u zdravlju i veselju.

Inače, imam sve specijale, i ovih dana baš gledam redom, to me je i povuklo.

Posted

E jbg, da se znamo narezao bih ti sav taj materijal ili snimio na rek, a ovako cu se bar potruditi da ti nadjem bar taj torrent za stari top gear, mada kazem ti, nije ni blizu zanimljiv kao ovaj od 2002. godine. Jedino su mi se svideli specijali, svake godine su isli u Vels na poslednji reli sezone i snimali. Jebote da vidis one face, Kankunen i Sajnc se bore za titulu, a komentator se obazire na dva talentovana deckica (koji su plasirani ispod 20. mesta) Dzona Barnsa i Tomija Makinena i predvidja im svetlu buducnost :D

Taj Marko je jako smesan lik. Pa i ja vozim cetvorku, ali brate reci za nju da je premium klasa je najveca budalastina. To je najobicniji narodni automobil koji vozi niza srednja klasa u Evropi, daleko od premijuma. Taj lik zapeo za VW i Audi i drzi se kao pijan plota, a zaista ima jako mnogo i drugih proizvodjaca koji rade itekako dobar posao. Ali moras priznati da ima jako puno VW hejtera koji su bar isto tako dosadni kao taj Marko. To me jako podseca na situaciju medju muzicarima, onima koji vole Fender i one koji ga mrze :)

Posted

Pogledaj Top Gear sezona 2 epizoda 1 kad Hammond testira neki terenac. Nisam ljubitelj terenaca i offroad zajebancija, ali ono me je odusevilo. Kako ono cudo ide i na kakvom terenu, ja nisam mogao da verujem

Posted

Huh, čika Rute, samo da ova poštarina nije ovolika, ugovorili bismo mi lako neku razmjenu, za taj Top Gear... kad se sjetim kako je to nekad bilo, razmjene i veselje.

A ovaj mi je princip baš dobar, skinem-pogledam-narežem, em što mi je mali, ovaj, hard disk, em što to neko paketno nabavljanje oduzima uzbuđenje.

Usput, evo već danas je gotova prva sezona, ide i u suprotnom smjeru odlično, za 3-4 dana će biti 2:1 upload, za 5-6 dana sve pogledati, pa lagano na drugu... noćas sam pogledao prvu epizodu, emisija je super, Clarkson je standardno lud, a lijepo ga je vidjeti u automobilima kakve imamo šanse vidjeti na našim cestama... dosadili su više Pagani Zonda, Veyron i TVR.

:lol:

Što se polemike oko desnog volana na VG forumu tiče, puno prazne priče zbog idiota koji nisu sposobni pročitati čitavu temu... a prave se pametni. To je internet. To je Marko-VW, premijum golfer.

Usput, ne moram priznati ništa, i ja mrzim VW.

:D

Nego, ovamo na VG forumu, lijepih podataka je iznio Simkeclio, radi čovjek posao, kaže da nije jeftin ali da radi dobro, ukoliko bih ja (kao neki tamo) bio ekstremno sumnjičav u automobile koji se prodaju ovdje (i kod vas i kod nas), vjerujem da bih se upustio u avanturu sa englezom (automobilom iz Engleske, je li), i to u prvi mah bez premještanja volana... ali to je već ŠBBKBB.

Taman me je ovo sve podsjetilo da je vrijeme da kupim Vrele Gume u štampanom obliku, malo da provjerim kakvi su... svakakvu auto-štampu kupujem, a Vrele Gume nikako... nije u redu.

Usput, oduševljavaju me slike GM zgrada u Detroitu koje su svako malo na autoblogu.com:

gm-ren-cen-empty-street-pugliano-getty-580.jpg

Totalan neki "vrli novi svijet" momenat, iz kog god ugla da se slika...

A VW ima zanimljiv problem u Americi:

http://www.autoblog.com/2009/05/22/vw-reca...ty-driveshafts/

"Može se čuti lupkanje, a bogami i da se mjenjač odvoji od motora."

To nije dobro, nikako.

:lol:

A i Zastava neki dan dođe na Autoblog, to sam zaboravio napomenuti:

http://www.autoblog.com/2009/05/21/yugo-no...ther-in-serbia/

Šta bi onda tek rekli za ovo:

jugo1.th.jpg jugo2.th.jpg jugo3.th.jpg jugo4.th.jpg jugo5.th.jpg

:rockdevil:

Posted

Evo stavio sam da se skida,inace nisam bas pristalica kad testiraju dzipove u emisijama.Jbg zato postoji pravi offroad gde i ides sa namerom da se zaglavis i da te neko izvlaci.Tu tek vidis prave mogucnosti svog vozila.emisije to naduvaju,provozaju po nekom sranju i to je to.

A gledao sam neku rusku emisiju,vozili su jeep compass,hyundai tucson,kia sportage po malo zescem terenu.Zaglavila su se sva tri na keca.

kao sto je recimo ovo

Posted
Pogledaj Top Gear sezona 2 epizoda 1 kad Hammond testira neki terenac. Nisam ljubitelj terenaca i offroad zajebancija, ali ono me je odusevilo. Kako ono cudo ide i na kakvom terenu, ja nisam mogao da verujem

Posted

@Necko: jeste :pivopije:

@Vlaja: znam da mrzis VW, mada ako zivis u BIH mislim da te razumem zasto :lol:

Ja nemam mnogo predrasuda prema automobilima, dobro mozda malo, ali ne svidja mis e bas svaki VW (daleko od toga) volim i neke Opele, Toyote, Fordove, a da i ne pricam o kvalitetnijim automobilima. Svuda se moze naci nesto dobro i po ukusu coveka, cak i medju koreancima (Kia Ceed sa troje vrata mi se uzasno svidja) a japanski rally automobili mi se jako svidjaju.

Ja sam bio jedno vreme (a i sad sam) zainteresovan za Opel Astru H i onda procitam podatak da ih je jebala neka ploca koja se nakazi ispod volana a koja kontroslise paljenje i da je opozvano uzasno mnogo automobila jer je 50% njih imalo problema sa tom plocom, ali im je fabrika u garantnom roku to resavala besplatno (cena oko 500 eur za nas koji ovde menjamo bez garancije) a takodjer je opozvana velika serija cuvenih Opel motora 1.6 16v jer su imali na motoru jedan deo (da li termostat ili termodavac nisam siguran) koji je brzo popustao i automobil bi gutao ulje. Mislim da je bila u pitanju serija 2003-2004 tih motora. A VW automobile u USA dovlace iz Meksika, a nemci udaraju glavom u zid kad je ta zemlja u pitanju jer sve sto mora da se radi rucno, a ne masine i roboti, jako je diskutabilnog kvaliteta, pogotovo unutrasnjost koja brzo propeva, a sad evo i novih kvarova. Iskreno ni Japanci ne prave za USA trziste kvalitet kakav rade recimo za svoje trziste, ili trziste Evrope.

Inace pitah te pre par strana, ali verovatno nisi video. Jel kod vas ima polovnjaka Astri H sa troje vrata a da nije neka napucana masina, recimo svidja mi se onaj motor 1.4 16v twinport? E da, vidim u HR se dosta vozi i Astra H Sedan, jako mi se svidja, ali ovde skoro da ih nema, samo varijanta sa 5 vrata koja mi je malo ruznjikava. Jbg.

Posted

Ma joj, sve je to u redu.

Što se Astre H tiče, to je CIM modul, pričali smo o tome daaaavno, nebitno.

Nije im još vrijeme (nisu toliko stare da stižu iz uvoza), nema ih ni ovamo... mislim, Srbija je veće tržište a kad ih nema u Srbiji onda kako da ih bude ovamo... a hrvati još nisu krenuli prodavati svoje.

Realno, ovdje ih ima par komada u gradu, kupljene ovdje, mamina i tatina djeca, i uglavnom su baš te, 1.4 twinport, bitno je da lijepo izgleda.

Govorim, naravno, o GTC verziji.

Što se mene tiče, Opel cijenim zbog munje, a i zbog toga što je uvijek imao u ponudi "male momačke aute"... pričao sam i o tome.

GT - najelegantnija mala lađa ikad, Manta A - "neman iz morskih dubina", Manta B1/B2, Calibra, Speedster (koji je pet godina nakon prestanka proizvodnje već kult), a tek još trovratne verzija standardnih modela, Kadett C coupe fastback (večeras vidjeh jednog sa zastavom, negdje je bio skup oldtimera, ili će biti...), Monza, itd.

Pored Opela, na prste jedne ruke se mogu nabrojati pošteni mali momački autići koje čovjek može danas uzeti za relativno normalne pare i kotrljati se sa osmijehom na licu...

Staru Alfu Spidera ne mo'š naći da si ____, Mercedes kupei koštaju u božju mater, BMW takođe, samo što su realno BMW-i ružni do tri ____, Audi Quattro je isto rijedak, a čitao sam i da je komplikovan za održavanje... šta mladom čovjeku ostaje?

Ovo:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...,8_turbo/115375

:redface:

Ili pak ovo, stazama mog pokojnog strica i krize srednjih godina:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...che/924_/143994

Eventualno ovo:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla..._2.0_16v/139845

Ili ipak ne.

Ni ovo nije skupo:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...r_3.0_V6/123971

Sa druge strane, ovo jeste:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...Cobra_AC/123837

Lijepo se iznenadih, čuj kobra u Kragujevcu... pomislio bi čovjek da bi ga preko noći razbili čekićima radnici Zastave.

:mrgreen:

Možda i, božju ti majku, ovo:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...tang_4.0/116550

(Koliko još dođe carinjenje i ostale zajebancije, djeluje mi kao razumna cifra... na stranu sad nove cijene registracija u Srbiji.)

Ipak, moje srce vuče ka:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...ta_A_1.9/126083

I tako ti je to.

:pivopije:

Posted

Pa dobro, sad dolazi nova Astra (pretpostavljam sa oznakom I) pa ce se povecati ponuda Astri H na trzistu polovnjaka. Posto je pratim vec godinu dana, u to vreme nije mogla da se nadje polovna da lici na nesto a da je ispod 10 soma, sada ih imas i za 8,5 jedino kao sto rekoh sve su u verziji 5 vrata sto mi se ne svidja i uglavnom sa onim 1.7 dizelom a ako bih vec uzimao Opel greh bi bio uzeti dizelasa vec beniznca. A novi model uvek kao posledicu ima, osim povecane ponude, i nizu cenu prethodnog modela tako da ocekujem od jeseni ili zime dosta nize cene za Astru H.

Vidim da i ti volis ovaj sportskiji izgled, momacki. Tako sam i ja, nekad, dvoumio se da li uzeti Tojotu Seliku ili Mazdu 323f, pravi momacki automobil, spusten, brz, lep ..... ali jbg, mana takvih automobila (polovnih) je da su ih prethodni vlasnici poprilicno izraubovali tako da kad ga ti uzmes moras da ulozis brdo para u taj automobil i posle si srecan ako uspes da ga se otarasis sa sto manjim gubitcima. Od tad izbegavam "momacke" automobile.

Posted

Pa, kao što to kaže drug Pero iz grupe Defformero:

Kažu ljudi, vreme leči sve...

Pa tako i cijenu polovnih Astri H.

Da, vidiš, i ja zaboravih da dolazi nova na jesen, a ova sad postaje "classic"... valjda će u "classic" ponudi zadržati GTC verziju.

Opel je relativno normalan sa cijenama tako da će biti prilike za dobar posao...

Što se tiče "sportskih auta", to je meni dobra zajebancija, "mali momački auto", i sad, činjenica je to što kažeš - rijetko ko to kupuje a da se ne iživljava, ali opet, dok je čovjek mlad, i možeš se zajebavati sa tim... a kad ostariš onda definitivno moraš imati drugi automobil za svaki dan.

Ja moram priznati da mi je od gore navedenih Nissan 200SX zanimljiva šemica, iako nisam ljubitelj izgleda japanaca (a on je baš predstavnik tog izgleda), sviđa mi se, odličan je "materijal" za styling, krov je već crn, bilo koja dvo-tonska šema sjeda, 1.8 turbo, 170 konjića na zadnjoj osovini... sve potaman, kontam da bi se sa tim moglo izaći na kraj.

A sad, šta je još moja ideja, takvi autići stari preko 15 godina (na šta ja otprilike ciljam), oni što su izgubili svoje vrijednosti, izgubili su, i ti tog Nissana ili onu Mantu kupiš za te pare, onaj će biti sretan što se našla budala da to kupi (a ne koristim uzalud riječ budala), a ako budeš prodavao, prodavaćeš za te iste pare, i bićeš sretan ako se nađe budala da kupi.

Posted

hehe, pa jeste da ces prodavati za iste pare, to stoji, ali ces morati mnoooooooogo da ulozis u taj automobil da bi radio kako treba. E sad opet taj automobil posto je jako star i verovatno gazen i svakako vozen, sve mu je dospelo na zamenu, ali srecon delovi za tako stare automobile sad i nisu vise tako skupi, svasta se nadje po otpadima a ima i delova iz kine i turske koji nisu skupi (za japance) a moj komsija je cak nasao ceo motor 1.6 16v za Mazdu za nekih 250 eur. Ali dosta para ode na to farbanje, limariju i te zajebancije, ali opet ako imas radionicu, znas posao, to te onda ne bi mnogo kostalo a verujem da bi ti bilo zadovoljstvo budziti jedan takav automobil. A kad ti dosadi, onda mu otpevas - dosli smo do kraja puta nase ljubavi... :)

Posted (edited)
Rute, podsjeti me drugi put da ne klikćem na linkove koje ostavljaš. :)

Kad već oživljavaju ime, umjesto da naprave pravi mali momački auto oni naprave iskrivljenog Golfa. :)

No, to sam već rekao prije nekih 1276 strana. :)

Sa druge strane, ovo je nešto:

4002013604a151c1899906195772026_extreme.jpg

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=361747

4x4 (Haldex) + eLSD

Opel karavan dug 4,9 metara koji leti.

Šta reći sem: SRBIJA!!!

flag_opel_.gif

Usput, ni konkurencija ne spava na lovorikama, evo šta kuvaju:

BMW-5-Series-GT-4.jpg

:puke:

Ovaj...

:pivopije:

Karavan Insignia OPC stvarno vrhunski izgleda, nema sta da se zameri! STvarno su dobar posao odradili likovi iz Opela sa Insigniom! I Astra nova mi se svidja jako kako izgleda. Evo jos par fotki Insignia OPC karavan:

65673325_9ebe2a8fb9.jpg

65673357_b3b2c4a0d4.jpg

A ovaj BMW 5 GT je stvarno ruzan u p.m. :puke: Nije mi jasno sta ce im uopste tako neki automobil (hibrid)!? Pogledajte ovaj BMW-ov koncept iz 1969.

65720165_1c6b26aec5.jpg

65720205_fd50d15842.jpg

65720199_cdc6ce923c.jpg

BMW Spicup Bertone design studio.

Ma da!!

Onaj od dede je moj. Mogli smo odma da ga uzmemo, ali ne bi znao :) Ovako cu biti srecan! :D

P.S. Dedin kad sam ugledao, odma sam zano da je moj! :) :) :) :)

I ja mislim da je najbolje uzeti trojku od onog dede. Deluje bas ocuvan na onim fotkama u odnosu na onaj drugi! Mislim da je uvek najbolje uzimati kola od tih dekica u Nemackoj, ne izivljavaju se mnogo sa kolima, nisu presli puno kilometara... :pivopije:

haha, to je zato sto je ovaj iz Italije :D A znas i sam koje su cene tamo i kako ocuvani autombili :D A plusa ga je ovaj baja tamo uzeo sa pola miliona kilometara na satu :)

Vidite ovu zver

Vlajo, nije sa B92 i nije iz VW koncerna :D

Skoro sam postavljao taj link na ovoj temi, no svakako vredi ponovo pogledati ovaj klip! STvarno je zver NISSAN GT-R!

Usput, nakon što sam u posljednjih par dana pogledao 20-ak TG klipova, vidim, nema druge - moram skinuti sebi kako je bog rekao:

http://www.finalgear.com/shows/topgear/

Krenuh od prve sezone, ide lijepo torent, pa polako, planiram da skinem sezonu, vratim duplo (2:1) a usput pogledam, i tako dalje istim principom.

Takođe, ista stranica objedinjuje Top Gear, Fifth Gear i Top Gear Australia, mislim da je već bio link, ali nije zgoreg.

(Plus, arhiva vijesti je odlična, ne tako obimna, ali, dosta zanimljivih podataka...)

Hvala za linkove :pivopije:

Edited by triad1
Posted

Jaoj sad na B92 videh Golf 6 karavan .... jeste da ja volim VW, ali brate mili, ono je Golf 5 karavan, skoro isti, samo su prednji farovi malo zakoseni i unutrasnjost drugacija. Zadnji kraj bukvalno isti. Mogli su bar taj zadnji kraj da malo drugacije urade :(

Posted

@@@

E losa je bembara i od onog dede! Ekstra je sacuvana, ali ne radi turbo punjac..

Jbg..

Imam 3 opcije.

Da mi ujak nadje nesto do 8 soma, tamo, sto bi me ovde izaslo 11 soma..

Da isqliram malo, pa da trazi posle odmora u Srbiji i Hrvatskoj

Da kupim nesto ovde, mozda i novo do 10 11 soma

Posted
65720205_fd50d15842.jpg

BMW Spicup Bertone design studio.

Deda je jako umoran, vidi mu se na licu.

Ali kad već spominjemo BMW prototipove ne možemo zaobići najveću legendu među njima (bar po meni)...

TorqueOmata355.jpg

BMW Nazca C2 (1991)

:redface: :redface: :redface:

No, da se vratimo na temu BMW serije 3 - obratite pažnju na poster:

2002bmw_1.jpg

A Nazgul bi se mogao provozati u jednom od ova dva:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...E__HITNO/147205

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...ME_KUPCA/142225

Posted

a jel znas zasto mu ne radi turbo punjac? Mozda ima veze sa ovom pricom: moj ortak kupio cetvorku i posle jako kratkog vremena pocne da mu drnda u voznji, pogotovo na visim obrtajima. On otera u Zemun Polje kod nekog lika i ovaj cim je video skontao o cemu se radi, kaze ima neki ventil na turbini koji zna da se zapusi ako se turbina na pali, odnosno ako se vozi totalno penzionerski do 2000 rpm i onda se taj ventul zapusi (za VW kosta oko 250 eur) i moze totalno da blokira turbinu da uopste ne radi. E sad ko zna, mozda je dedi riknula turbina iz drugog razloga. Recimo unuk je do'vatio i razguzio, terao u crveno i kad je stao nije pustio motor da radi i ohladi turbinu vec odmah ugasio. U tom slucaju mozes da kazes pa pa tvojoj turbini :D

Ne znam sta da ti kazem, ako su tamo tako losi automobili, zamisli sta tek dobijes kad ga kupis ovde. Moj gazda danas isao u Kiler auto na Tosinom Bunaru i bas parkirana neka trojka, kaze gazda novina, rasjeban joj cilindar. I zamisli posle kupis od takvog lika koji mu je jabao kevu. Mozda je bolje da jos skupljas lovu pa posle kupis nesto bolje. Mada za 7 soma mozes da nadjes dobru VW 5 TDI, ako te to zanima mozda da pogleda ujak. Ali ako ti se bas svidja bembara mozda je bolje da sacekas, da se ne zaleces i da skupis jos para pa da tamo na leto ili jesen opet pokusas da nadjes nesto.

A iz Italije ne uzimaj nikako :)

Posted

Tesko je naci ocuvan BMW, jebi ga. Dobro si to rekao. Ne znam. . .

Ako ima 2001 godiste za 7.5 soma.. To bih mogao da prezivim. Za njih je 1700 EUR carina, tako da bi me sa troskovima ujaka izasao 9.5 soma.

Podnosljivo.

Ali onda nemam za kasko..

Posted

i tako sve u krug...

ima neko iskustvo sa namenskim kreditima u poslednje vreme, za nekog polovnjaka, 6k eur na primer? koja banka, na koliko itd. ako je neko uzimao.

Posted

Pricao sam malo sa ujakom. Kaze i on da mi je BMW 320d najbolji izbor, za tu lovu..

Pominjao mi je samo jos audi a4 2.0TDI, ali i meni i njemu se vise dja bembara.

Sutra ide u Stuttgart, pa ce mozda da pogleda jedan auto, ako nista ne ispadne do petka, posto u subotu krece vamo, onda cu ja najverovatnije da odem u Munchen kod njega, za mesec - dva, na odmor i usput kupim sebi auto i dovezem ga :) :) Hehehehe!

To bi cak bilo i najbolje! :) :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...