Jump to content

Recommended Posts

Posted

Takodje BMW i AUDI se prave u BAVARSKOJ, sto je veoma, veoma bitna stvar! Znaci ekonomski najmocnija pokrajina u Nemackoj.

Mercedes se pravi u Stuttgartu, koji je verovatno ekonomski najjači grad u Nemačkoj.

Posted (edited)

Па ти онда не читаш да постоје људи којима потрошња није битан фактор.

Ти би да ти ауто иде као ракета а да не троши ништа.Јес,сутра мало.Дизел само има бољи осећај убрзања због обртног момента и кратких брзина па лепи у седиште.Бензин пак не лепи толико али зато боље убрзава.

То што је мотор пројектован да иде у 9000 обртаја онда није мучење.

Једноставно је за то прављен.Исто као што дизел није прављен за дивљање.

Ma ne mozes da me ubedis, da potrosnja nije bitan faktor, osim ako ne dobijas gorivo preko neke veze . . Dizel, mnogo manje trosi, bolje lepi, ne opterecuje motor visokim obrtajima. Ti mozes benzinca da vozis na 9k obrtaja, ali tako vozen motor, ce ubrzo poceti da cirka ulje.

I da ja bih raketu na drumu, koja se napaja solarnom energijom i nista te ne kosta da je cepas.

Mercedes se pravi u Stuttgartu, koji je verovatno ekonomski najjači grad u Nemačkoj.

Bravo. Pravi se u Stuttgartu, a Stuttgart nije u Bavarskoj. Stuttgart je u pokrajini Baden-wurttemberg, koja je najrazvijenija, ali posle BAVARSKE. Zato sto takodje kao i Bavarska, predstavlja jug Nemacke, koji je najrazvijeniji. Inace, Stuttgart, prestonica Baden-wurttemberg-a, je mali grad i daleko od toga da je ekonomski najjaci. Najveci centri u Nemackoj su: Berlin, Hamburg, Munchen, i Koln. S tim sto Munchen kao prestonica Bavarske, ima najveci standard. Uopste mi nije ni cudno sto se u tom gradu pravi BMW.

Mislim, Nemacka generalno zvuci do jaja. Ali sever, najvise severo-istok koji je bio pod rusima, ne moze da se poredi sa jugom. Realno tamo zive ljudi slicnog mentaliteta, nasem. Navikli na bleju i nerad u socijalizmu. :)

Jbt i Hitler je najvise gotivio Minhen i Bavarsku. U istom je ziveo, a u Berlin je isao samo kada je morao.

Edited by Nazzgul
Posted

Stuttgart je daleko od malog grada.

Jesi ti bio uopšte u njemu? Da li znaš koje sve firme su tamo osnovane i i dalje imaju tamo sedište?

Takođe, taj grad je rodno mesto automobila.

Stuttgart has the highest general standard of prosperity of any city in Germany.

Its nominal GDP per capita is €57,100 and GDP purchasing power parity (PPP) per capita is €55,400. Total GDP of Stuttgart is €33.9 billion, of which service sector contributes around 65.3%, industry 34.5%, and agriculture 0.2%.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Ma ne mozes da me ubedis, da potrosnja nije bitan faktor, osim ako ne dobijas gorivo preko neke veze . . Dizel, mnogo manje trosi, bolje lepi, ne opterecuje motor visokim obrtajima. Ti mozes benzinca da vozis na 9k obrtaja, ali tako vozen motor, ce ubrzo poceti da cirka ulje.

I da ja bih raketu na drumu, koja se napaja solarnom energijom i nista te ne kosta da je cepas.

Па нема ја тебе шта да убеђујем,да ми је битна потрошња не бих куповао турбо бензинца већ трактора.И сад имам једног,али га не подносим.Још кад падне чип на 197 кс како иде мапирање ићи ће као сам ђаво.

А и колико сам читао,ти си твог млатио у обртаје па ти је свирнула турбина.

Posted

Ovo je 21. vek, vise nema losih motora, lose limarije (ne racunam tu krajnosti tipa Lada ili neke jeftine kineske modele) tako da sve sto uzmes je prilicno kvalitetno, samo zavisi od ukusa i potreba sta ces da uzmes. Neko nikad ne bi uzeo automobil sa troje vrata, a ja kad kupujem automobil uvek trazim sa troje vrata jer mi tako odgovara zbog visine, a i nikad ne vozim nekoga pozadi. Totalno mi je nebitno koliki je gepek, mogu ga komotno zavariti, ali opet nekome je to najvazniji faktor. Nekom je bitna potrosnja, nekom sna,a obrtni moment, zvuk, kvalitet enterijera, eksterijera, zavrsne obrade, nivo buke, zagadjenja, boja instrument table ...... a izbor je toliki da definitino svako moze da nadje nesto sto mu odgovara

Posted (edited)

@Routasydan

Da, da, da. Samo da nam neko da kes, pa da si kupimo sto volimo :)

Na zalost, Routasydan, moj ukus je ogranicen mogucnostima. Znaci golf 2, moju prvu djuntu, sam iskljucivo kupio jer nisam imao za bolje. Isto tako i golf 4, moju drugu djuntu.

Prioritet mi je bio, kada je vec polovan, da auto bude Nemacke industrije i da je sto mladji, da bi se manje kvario.

E sad da imam dosta kesa, mozda bih vozio i novi Citroen c5, i boleo me tuki za sve, ili kao moj imucniji prijatelj koji je uzeo novi KIA Pro Ceed pre 3-4 god.

Kad mozes da imas sta hoces i kada biras novi auto, a ne polovni, mogu da ti preovladjuju drugi prioriteti, kao ovaj: Zasto dati za dobar BMW 40 000 eur (Znaci neka trojka, kupe, dizel, sa full opremom), kada mozes za 16 000 eur da uzmes KIA Pro Ceed, koja je i kupe i dizel i ima sve od opreme. :) :)

Kapiras?!

Edited by Nazzgul
Guest Шејтанов Чобан
Posted

И тај Вмв ће за 2 године коштати 15 000е.

А ти за 40 000е имаш да купиш много већи ауто од те тројке,само нема круг на хауби већ неки други знак

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Стара вест.Нема од продаје Алфе ништа.

Хтео је народни ауто и ферари да купи,фиат се само насмејао.

Па док нису купили ламба ауди није умео спортски ауто да направи.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Ако је некоме 150 кс мало

68376000_1-Pictures-of-Honda-Accord-CL-9-Model-2004.jpg

Engine: 1998 cc

Power: 220 HP @ 8000 rpm

Torque: 206 Nm @ 7000 rpm

0-100 km/h: 7,3 sec

Top speed: 234 km/h

Gearbox: 6-Speed MT

Weight: 1390 kg

• Upvote 1
Posted

Ако је некоме 150 кс мало

68376000_1-Pictures-of-Honda-Accord-CL-9-Model-2004.jpg

Engine: 1998 cc

Power: 220 HP @ 8000 rpm

Torque: 206 Nm @ 7000 rpm

0-100 km/h: 7,3 sec

Top speed: 234 km/h

Gearbox: 6-Speed MT

Weight: 1390 kg

E o ovome sam pricao! :) E to je za mene! :)

Posted (edited)

Znaci, iskljucivo posto smo na belom sengenu, i posto obozavam da krstarim Evropom svojim kolima, moj sledeci auto mora da ima najmanje 190-200 KS.

Jbt smor je voziti 140km/h, na auto putu, koji ima asvalt kao staklo, sa po tri trake u jednom semru + zaustavna i razmisljati o turbini i slicno.

Jbt cak je i moja keva gazila cetvorku 170km/h u Nemackoj, bez osecaja za tolikom brzinom.

To mi je fetis. Kao sto neko uziva u cigarama, ja volim legalno i bezbedno da pikam automobil 200 km/h.

Naravno, zbog stabilnosti u krivinama, moracu da nabacim i neke jebacke felne min 18-19 zola. I onda brate freedom.

Edited by Nazzgul
Guest Шејтанов Чобан
Posted (edited)

Само ме интересује звук тог мотора,с обзиром да на 7000 има макс обртни момент.

Додуше Сивик Тајп Ер се болесно чује

http://www.youtube.com/watch?v=WpA0EHSdjm0

Или ово

http://www.youtube.com/watch?v=5bQLWwZW8A4

Задивљујуће је како се 2.0 мотор добро држи против 2.7 битурбо БЕ6 и 3.2 атмосферца.

Edited by Шејтанов Чобан
Posted

Juce sam menjao ulje i majstor pregledao masinu. Sve OK, samo sto zadnji diskovi treba da se menjaju. Inace imao sam frku oko izbora ulja, ali sam srecom dobro prosao, o tome malo kasnije.

@Nazzgul: ne znam da li ti to sam radis, ali evo ti uputstva kako sam da resetujes servis da je odradjen, a da te ne radis preko dijagnostike: drzis desni taster (kao kad hoces da resetujes kilometrazu), das kontakt i onda levi taster okrenes u desno i on ti izbaci da je servis odradjen.

Inace, kod TDI motora na cetvorkama ima razlika, velikih razlika, osim snage. Naime, dva motora TDI iz game nisu PD (pumpa dizna) dok ostali jesu. E sad, specifikacija ulja za one koji nisu PD je 505.00 dok za one druge je 505.01 i NE SME se sipati drugo ulje!!! ZNaci ako u motor koji je PD sipas ulje sa specifikacijom 505.00 jebao si mu kevu. A ja sam kupio bio upravo Castrol Magnatec 10w-40 koji je 505.00 i sreca pa se ispostavi da je moj motor 505.00 odnosno nije PD. Totalno je drugaciji nacin rada motora, turbine.

Inace, saznao sam i da VW u papirima deklarise manju snagu nego sto realno ima, zavisno od motora, ali to je nekih 5-10ks :)

Uslikacu stranu iz moje knjige cisto da vidis neke podatke, ali meni znacajan podatek je da je rezeva 7 litara, cisto da znas ako zaglavis. Iznenadjenje je koliko auto sa manuelnim menjacem ima manju potrosnju i bolje performanse. Pise maksimalna brzina 193 km/h ali mislim da moze komotno 200 km/h. Obrtni moment je 235 Nm, kompresija 19.5 od 0 do 100 za 10.6 sec potrosnja grad 6.5, otvoreno 4.0 kombinovana 4.9

Posted (edited)

@ Routasydan

Do jaja sto si izneo te informacije. Inace ukapirao sam da i ja imam grejace na retrovizorima. Pre neko vece ih namerno nisam ocistio, sami su to odradili..

To za servis je isto jako korisno. Meni vec dosta vremena, kenja kompjuter, da treba odraditi servis, a isti je odradjen kad treba. Znaci ono pre paljenja se umesto predjene kilometraze pojavljuje SERVIS, SERVIS, i koliko jos kilometara mogu da vozim do istog. Probacu to sto si izneo. Nisam znao.

Sto se tice ulja nista te nisam razumeo. Ne kapiram sta je motor sa PD-om i kakve su to specifikacije koje pominjes. Takodje nemam pojma gde to da pogledam. Otkad sam uzeo masinu sipam Mobil ulje 10w-40 i sljaka super. Da postoji neki takav zajeb, valjda bi mi rekao prijatelj( mehanicar) iz CG, koji mi je poslednji radio servis. Inace, kad smo vec na toj temi, pitao sam tog prijatelja, zasto mi ne trosi ulje, ni kap, a onda odjednom kad predjem nekih 7 000 km, nivo ulja pocne da opata. Lik mi rekao da ne moram nista da se brinem. Motor je savrsen, a to sto se posle 6-7k km-a, trosi ulje, je zato sto se ulje ishaba. Znaci zato sto ne sipam cistu sintetiku nego polu. To je to. I on mi je rekao da menjam ulje kad predjem 5-6k km-a.

Sto se tice snage i brzine, ja sam mog terao 195km/h, na autoputu kroz Hrvatsku (nedozvoljeno!), Nemacku(legalno) a bogu mi i kroz Madjarsku(legalno). Do 180km/h pumpa lagano, znaci motor apsolutno reaguje na papucicu, e vec posle 180km/h, ono, muci se da nabije vise. Mislim da masina moze 200 km/h samo sto je meni neprijatno kad vidim da se kazaljka od obrtaja priblizava crvenom. Znaci negde na 4.3k.

Zakljucak:

Realno, da sipam pogresno ulje, motor bi mi prosvirao posle putovanja do severa Nemacke(Hamburga) i nazad, a posto isto osvezava i turbinu, verovatno bih imao problema i sa turbinom.

A ja cak i posle "izivljene voznje" - ako tako mogu da nazovem konstantno(5-13 sati dnevno) vozenje dizela preko 3.5k obrtaja.. znaci ne ispod 160km/h, nemam nikakvih problema, i motor i dalje ne cirka ni kap ulja, onda stvarno imam dobar primerak motora i dobro ga odrzavam sa pravim uljem.

Ono sto je mene naj, naj fasciniralo je turbina. Znaci bio sam 100% ubedjen da posle putovanja u Nemacku, teram auto u Uzice na novi remont. Ali realno, bio sam pomiren sa tim, s obzzirom da imam garanciju. Kad ono, turbina sljaka bez problema i 5 meseci nakon toga..

EDIT:

Moj omiljeni saobracajni zanak, na autoputu, a moze i na drugim drumovima, shodno s uslovima:

4520681354ace61334bef7710814888_huge.jpg

Svrsavam kad ga vidim.

Edited by Nazzgul
Posted

Nisi sipao pogresno ulje. Imas isti motor kao ja (nije PD) tako da 10w-40 je ulje koje zadovoljava kriterijume. I sve sto ti je rekao mehanicar dobro je rekao. Mozes komotno da predjes na Castrol Edge, to je sintetika koju preporucuje VW za TDI makine ljute.

E sad, PD je pumpa - dizna motor. Nasi nisu PD, nasi imaju obicnu, rotacionu pumpu. Znaci moze ulje sa specifikacijom 505.00 a koje t=pomenuti Mobil zadovoljava. Moj majstor kaze isto to, da menjam na 7.000 ulje (zbog prljavog goriva) a ako predjem na sintentiku da komotno menjam na 10.000.

Inace, ako ne resetujes racunar da si odradio servis on ce posle nekog vremena da ti obara snagu motora misleci da nisi zamenio ulje pa da sacuva makinu. Znaci samo probaj ovo sto sam ti napisao ;)

U Nemackoj je bolje gorivo, nema prljavstine i cadji i zato i turbina lepse radi :)

Posted

Ima smisla. U Nemackoj, mozda to nisam pominjao imas da biras koji dizel ces da sipas. Kad je vec bio bal, ja sam si pruzio maskenbal. Znaci sipao sam dizel oznacen sa V-POWER! Hehehehhe!! Hteo sam performanse na najvisem nivou! Ali naravno zato to i platis. Taj dizel je kostao oko 1.47 EUR, dok je obican dizel isto kao kod nas oko jednog evra.

Posted

V-power bih i ja voleo da probam jednog dana, cuo sam da je perverzija i da se bas oseti razlika.

A za retrovizor najbolje ces proveriti da li ima grejace tako sto ces ih pipnuti nakon 5 minuta rada, naravno moras da ukljucis grejac zadnjeg stakla koji aktivira i grejace retrovizora

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...