Vlaja Buraz Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 (edited) Vidiš, što se tiče instrument table, velika zamjerka Opelu je to što nema pokazivača temperature motora. Ja sam ljetos, kad sam bio u Hrvatskoj, u Zadru, vidio nekih 3-4 GTC OPC-a... Vole hrvati Opela, pa eto, nisu sve dizeli. Što se tiče Focusa, jedan rođak ga ima i fino ga služi, ali ja sam nekako verziran prema (skoro) svemu što nije Opel i što je u klasi ili manje (padam na koljena samo pred Mečkom S klase i BMW 7). Izgledom mi se ne sviđa, redizajn 2008 (koji sam tek nedavno vidio: LINK) podržavam ali nedovoljno... Ovdje kod nas ima nešto tih bijelih Focusa da ih murija vozi, polu-specijalna policija ili kako već (stvarno nemam pojma), auti su bez policijskih oznaka, skontaš da je murija tek kad stavi rotaciju. Što se Forda generalno tiče, prošli Mondeo (sedan, limuzinska verzija) mi je dobar, ali novi mi užasno izgleda, o tome sam pisao prije kojih 30 strana... Izmjena: Evo, prešli smo na sljedeću stranu pa više ne moramo gledati onu užasnu preogromnu sliku. Edited October 8, 2008 by Vlaja Buraz
Ivan_Creed Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Inace Hyndai nije japanski brend, ali isto je to sranje, sad su koreanci ono sto su bili japanci krajem '80-ih. Inace kvalitet japanskih automobila koji se radi za USA trziste nije isti kao kvalitet vozila za EU. Jbg, moraju da prate zahteve za kvalitetom u zemlji u koju distribuiraju automobile. Ali ja NE VOLIM japance, totalno sterilno, bez smeka, gomila plastike i lima i nista vise. A konstrukcija, limarija me je uvek plasila i nisam iznenadjen da se ta Toyota Camry totalno rasturila prilikom sudara. Citam nedavno, u USA ljubitelji Forda traze od fabrike da obezbedi kupovinu nemackog Focusa jer je mnogo kvalitetniji od USA Focusa! Zatim u USA nije ni izasla druga verzija Focusa koji u EU vec ima restilizovanu varijantu i vec se sprema treca evolucija. I da, filozofija auto industrije u USA, Korei, pa i Japanu je da se napravi automobil koji ce dobro raditi dok ne otplatis kredit, a to je tih 5-6 godina i onda moras da kupis nov. Mislim da jedino nemci danas prave automobile koji mogu mnogo, mnogo duze da traju. Pogledajte Passate B5 iz recimo '97 ili '98, to je 10-11 godina taro, a tesko cete naci neki koji ima znake umora, trulezi, raspadnutog ovog ili onog. Motori rade perfektno. I da, dizel je definitivno gorivo buducnosti. Nekad smo ga svi mrzeli jer je bio pogonsko gorivo za traktore i kamione, ali sad je totalno drugacija situacija. A i eurodizel nema mnogo zajednicko sa svojim prethodnikom D2. Performanse dizel motora su odlicne, buka je sad smanjena i gotovo da je nema (pogotovo u common rail motorima), obrtni moment je mnogo bolji nego kod benzinaca, potrosnja jako mala, a jeftiniji je litar nego litar benizna. Americki kamioneti rulaju, ali to je zato sto nemaju pravu konkurenciju. U EU nema potrebe za takvim vozilima, retko ko zeli i ima potrebu da pazari tako nesto pa se to u EU i ne razvija. Ma znam da je KINESKI (juznokorejanski) nego generalan izraz u U.S. kazu japanese za sve.... To za EU verovatno stoji, zato sam rekao da ne znam za sverc komerc tuN, ovde je drugacije u svakom slucaju. Za kamionete se podrazumeva, ali sam vise mislio na njihovu izdrzljivost i rad, ne toliko o primenjivosti - jedan Dually model ne bi mogao biti dobar kroz uze puteve, pogotovu ne kroz srednjevekovne gradove ili kao kod nas puteve na kojima imas parkiranih automobila sa obe strane! Za one koji ne znaju sta je Dually (duli), evo reference... :cmok: Trenutno ih samo prave Dodge, Ford, Chevy i GMC... a poenta je 1T i vise kapacitet tovara na njima, sa fokusom na torque umesto HP, tj. vucom. Inace biasd sam prema Dodge-ovima jer sam posedovao jedan (sad ga moj brat vozi), ali su svi slicni manje vise, u pitanju su ukusi (ali opeth, mislim da Dodge ima opasnu pojavu).. @zlikovci prema dizel gorivu - naravno da su uvek turbo varijante prisutne, ali ne mislimo na brzinu i jacinu koliko na kvalitet goriva po okolinu, i mogucnos' koju dizel ima - toliko su ga nabudzili da se ni ne cuje kao nekad, manje zagadjuje nego benzin, emisije su nize, i daje vise snage, itd itd... sto ne znaci da su benzinci krsh, nego pricam uglavnom iz EPA/zastitnickom po okolinu perspektive. Inace mislim da bi bilo najbolje da vecinu putnickih automobila predju na neki alternativni oblik goriva, ovo sa uljem i naftom smori vise...
Routasydän Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Ivane jebote jel' ameri ovo koriste i za oranje? kakve grdosije covece ja volim dizelase, mislim da sam burzujcina verovatno bih vozio nekog o0pakog benzinca V8 ili slicno, ali posto se nema para, vozi se lepo SDI i uziva u ekonomicnosti, a sto se tice zagadjenja vazduha boli me blavor! Uh kako sam popizdeo kad su mi letos na granici sa MNE uzeli 10 eur za ekolosku taksu, i dzaba ja objasnjavam onom kretenu da je izduv iz mog auspuha cistiji nego izduv iz njegovih usta! Padao sam u iskusenje da sipam 10 litara onog najgoreg D2 dizela pa da isturiram dok sve ne potrosim, kad vec placam da lepo onda i zagadim. Ali reko' necu da trosim pare, vreme i zivce na kretene, krenuo sam na odmor E da, molim vas sve, nemojte stavljati ogromne slike. Ja imam adsl i relativno brzo mi ucita stranu, ali sta cemo sa onima koji imaju dial up.......jbg
Mustang Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Ovaj mi je mnogo opasan : Buick centurion 1971-1973 Do jaja ovi truck-ovi gore... Dodge i Ford najopakiji )
Sisus Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Kako ne bi bio opasan, kad mu na tablicama pise "smrt unutra".
Nazzgul Posted October 9, 2008 Author Report Posted October 9, 2008 Evo kako mi je covek odradio limariju: Malo se ipak vidi prelaz, jbg... Treba da se ispolira..
Josif Visarionovič Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Levi far(nas desni) ti je nesto cistiji? Klinci poludeli
Mustang Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 (edited) Lepo odradjeno... gde je prelaz ?? mislis na prednije desno krilo/vrata prelaz?? edit: auuuuuuuuuuuu Ima li prezivelih? Edited October 9, 2008 by Mustang
Routasydän Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Vidi se bas dosta na krilu prelaz, trebao je da malo vise naprskava, ali to se lepo moze srediti poliranjem. Mada mi se malo taj far cini kao da je pomeren, treba da ga nastelujes. U svakom slucaju ne verujem da ti je limar i farbar uzeo mnogo para. Siegal, jesu li zivi ovi klinci sto su bili u Astri?
Josif Visarionovič Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Vozac je poginuo,trojica su povredjeni.vozac je tog dana valjda dobio dozvolu... inace,sta bih dao da imam ove zajebancije
Routasydän Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Kakav bedak. Ali dobro, i ja kad sam dobio dozvolu taj prvi dan sam vozio kao budala, u pravu su kad hoce da ubace u novi zakon da vozaci pocetnici ne smeju da voze nocu, kao ni sami vec da pored njih mora biti starija osoba i ne smeju da predju, cini mi se, 80 km/h.
Nazzgul Posted October 9, 2008 Author Report Posted October 9, 2008 (edited) Da na krilu i na haubi se vidi prelaz.. Jbg, mozda nekad ispoliram.. Taj jedan far mi je tamniji, ne znam ni ja na koju foru i slabiji je.. Covece. Koja havarija. Secam se i ja kad sam tek uzeo dozvolu, i uzimao od keve, automobil, bez njenog znanja, kako sam divljao! :) CCCCC!!! Ali za to su krivi i instruktori. Recimo ja kod mojega nikada, ali bas nikada nisam izasao iz gradske voznje!! I naravno po gradu nikada, ali nikada nisam vozio preko 40km/h i to drugom brzinom. Znaci nikada nisam prebacio u trecu ili cetvrtu i malo stisnuo i osetio brzinu, da ne kazem nekoga pretekao ili tome slicno.. I onda normalno, da sam prso, kad sam zajahao slobodu.. Secam se bas taj prvi dan, sam uleteo prebrzo u krivinu i udario sam desnim tockom od trotoar jer sam se plasio da ce golf da se prevrne, pa nisam dovoljno smotao volan.. Sada opusteno ulecem i sa vecim brzinama, ali vam kazem kako nisam imao bas pojma nikakvog o voznji, o REALNOJ voznji!! Prvi put kad sam vozio 80km/h htelo je srce da mi iskoci.. I realno sam se plasio da vozim sam.. Sreca te sam svaki dan vozio do skole i nazad, posto je keva radila u blizini, pa sam se malo izpraksirao uz njenu pomoc!! :) :) Edited October 9, 2008 by Nazzgul
Mustang Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 @ Josif Vrhunski odradjeno.. ----------------------------- Steta za klince, mora da su tek napunili 18. Al dobro, opet mozda bolje i vozac nego neko ko nije odgovoran za voznju npr. suvozac. Glupo sto to kazem, al opet...
Routasydän Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Kada sam kupio Golfa 2, pre 8 godina, oba fara su mu bila tamnija i losa i kupio sam tad dva nova fara za 50 dem u nekoj prodavnici. Ne bi trebalo ni sad da je skupo, a lako se menja. Secam se mog prvog casa voznje. Pre toga mi je tata samo pokazao kako se ubacuje u brzinu, krece, ali nista dalje od toga nismo radili. I sad mene neko preplasio da ako kazem instruktoru da nista ne znam, onda cu ceo dvocas sedeti na parkingu i vezbati ubacivanje u brzine. I odlucim ja kao da kazem, kad me pita, da znam da vozim, iako pojma nisam imao, znao sam samo da krenem i da naglo pritisnem kvacilo (gledajuci u noge) i onda promenim u drugu brzinu. Inace zena instruktor mi se predstavi i naravno odmah pita jel znam da vozim, ja kazem da znam, i ona kaze super, onda cemo da odvezemo ove dve devojke kuci u Indjiju?!?!?! A ja prebledeo. Srce mi stalo, ali puna skola ribica, gde sad da se blamiram i kazem da ipak ne znam. I odemo mi na parking, upalim ka, krenem (premijerno) u rikverc, izadjemo na ulicu, ja prva, druga, pa treca (premijerno) ali priblizava nam se semafor! Ja u panici, ali se trudim da nista ne pokazujem. Ljudi moji, premro sam od straha taj dan, ali sam nekako uspeo i cak sam vozio 80km/h izmedju St. Pazove i Indjije. Ali uspeo sam i mislim da nisu primetili da sam ih lagao. Posle svaki naredni cas mi je bio laksi i bukvalno sam uzivao u voznji. Zena instruktor je zmaj. Covek koji nista ne zna misli da zna sve, preterano je samouveren i nije svestan da nema pojma nista. Sad, sa ovve distance, kada se setim kako sam vozio tih prvih dana kada samm dobio dozvolu, krv mi se sledi u zilama. Divljao sam po Zemunu po kisi, nocu, samo da mi je neko izleteo, to bi bio kraj. A jednom sam kod Pazove sa 150 km/h u mraku naleteo na neku neosvetljenu staru skodu koja je isla mozda 40km/h i kocio sam nenormalno, trag kocenja je bio jaaaaako dugacak i na kraju kad sam video da udaram da ne mogu da zakocim odlucim da auto usmerim u kanal, ali potrefi se da u suprotnoj traci prosla vozila i oslobodila se i ja naglo smotam u nju. Treba zabraniti novopecenim vozacima da sedaju sami u automobil, da voze preko 60km/h i naravno nocu ni u ludilu ne smeju da voze. Ali bih isto tako zabranio da voze stariji od 65 godina. Ti ljudi nemaju refleks, ne vide i prave isto tako sranja kao i napaljeni klinci
Nazzgul Posted October 9, 2008 Author Report Posted October 9, 2008 (edited) Brate, nije problem da klinac vozi brzo, ako je za to obucen dobro!! Naravno na ovo brzo ne mislim na 150km/h, ako to nije na auto-putu. Prvi dan si vozio 80km/h?!?! Ahahahahhaha! NE verujem! Ja sam prva tri dvocasa, samo vozio napred-nazad na poligonu.. Preko 40km/h sam vozio tek na polaganju. Znaci, istripovao sam se da ce me oboriti ako samo vozim drugom, i prebacim ja u trecu na bulevaru, a instruktor, koji je sedeo pored mene mi uputio bledi pogled. Hehhehee! Ali polozio sam!! Nja nja nja nja nja!! Inace, moj deda vozi sa 74 godine.. I to je nedavno na autoputu Beograd - Zagreb nabio moju dvicinu na 170km/h. Nije normalan. Toliko je ni ja nisam terao :) Kaze on meni, posle, za mene i nije neka steta, ako mi se sta desi ~ ~ ~ Brate, sve mi ulje iscurelo po motoru, popustili dihtunzi od toplote.. Edited October 9, 2008 by Nazzgul
Routasydän Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Jeste, vozio sam 80km/h na prvom casu. Ali ja do tada nisam ni znao da vozim! Ti si pretpostavljam znao i smaralo te sto ne vozis brze, a kad je meni rekla intruktorka da malo ubrzam i ubacim u petu brzinu, ja sam se skamenio. I idem ja tako tom brzinom i sad ono raskrsnica bez semafora, ja u sebi vristim, svemislim sad ce samo neko da izleti i da nas ubije, pa semafor, pa opet raskrsnica pa otvoren put, a ja sav znojav, u sebi vristim, ali izraz lica mora biti samouveren. Ne mogu da opisem kakosam se tada osecao, kada se zavrsio cas i ja izasao iz automobila, tresao sam se kao prut. A sledeci cas odemo na pumpu da sipamo gorivo i ja ludak sve vreme drzim nogu na kvacilu i u brzini jer je ona izasla nesto napolje a ja ostao sam unutra da cekam red. Dobio sam upalu misica. A jos prilaz one ribe da peru soferku a ja ni dinara kod sebe. Sreca pa se instruktorka pojavila pa regulisala sve Ali i pored svega ipak mislim da su penzioneri najgori i najrizicniji vozaci, uglavnom su i alkosi i skoro svaki vozi pod kapljicom.
Nazzgul Posted October 9, 2008 Author Report Posted October 9, 2008 (edited) Fazon nisam uopste vozio.. Davala mi je keva par puta, malo da vozim prvom kroz parking u bloku i jos po negde i to je sve.. Vec sam pisao. 80km/h sam vozio tek sa dozvolom. I to sam se usrao tad. Edited October 9, 2008 by Nazzgul
Mustang Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 @ Nazzgul Deda ti je CAR !!! Ziv bio 100 godina barem
Josif Visarionovič Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Meni je instruktor na prvom casu dozvolio da vozim 110.
Josif Visarionovič Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Impreza WRX STI Tacumi 750 LI,ogranicena serija od 31 primerak.Pogadjajte 31. godisnjica od pojave prve serije 7
Routasydän Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Meni je prethodni model Impreze bio mnogo, mnogo lepsi
Ivan_Creed Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 Mozda se ova razlikuje zato sto ima to Tacumi obelezje? Pitanje je sad....
Josif Visarionovič Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 Ortak sto je spickao hjundai pre neki dan kupuje H3
Mustang Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 Kolko njega boli qrac u zivotu..... BMW ist immer better gegen alles kompetizion
Recommended Posts