Vlaja Buraz Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 Evo Vlajin buraz vozi TDI masinu i zivi napolju. A covek se jos radi u auto indusriji, znaci covek zna sta je dobro. Pa nije baš to u pitanju, već tu radi pa da proba - a i malo proradio bosanski gen. A i on nije nešto bio zadovoljan dotičnim modelom jer je u planu imao proba A4, može biti da ga nervira skupo održavanje... Ne znam iskreno, provjeriću. Auto je prekomforan, automatik, i za krstariti magistralom odličan... Ali, za te pare i mora biti. Njih tri brata su dosad promijenili jedno 10 automobila, najstariji je još prije rata vozio Mantu u BL (joj kad se sjetim toga kroz maglu mladosti), a ovaj A6 je prvi automobil iz VAG grupacije u porodici, znači tamo od početka '90-ih (kad je Audi bio veoma daleko od svog današnjeg statusa), sjećam se Mečke 300 SE (i još jedna je bila, mislim 230), Mazde 6 (e to sam bio pao na glavu kad sam vidio tamo prije 4-5 godina, nije mogla stati u garažu kod nas), ovaj srednji je nedavno ženi kupio Opel Zafiru... ali VW i Audija nije bilo sve dok se ovaj nije zaposlio u VAG i krenuo da kvari familiju. Evo neke zanimljivosti vezane za A6: http://www.24sata.info/24271 http://www.negotin.rs/article.php?lg=sr&id_article=954 (spustiti do naslova "Dodikovi rasipnici")
Ајлин Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 (edited) http://www.bahatoparkiram.com/ to tigre de si iskopao ovo al ću da lepiiimmm mamu im nevaspitanu @routas tvoja lestvica vrednosti se ne gađa sa mojom. muškarac ne može da se poredi sa automobilom. tačka. automobil .. kupila ja njega, ne on mene dizelaši tihi? jedino nov. pa da ga tapnem na 120k ili slično. za novo nemam para, a polovnjak drnda i trese svaki u odnosu na benzinca. nemoj da mi pričaš take stvari kad te molEm. okej, može da leti, vozila sam lagunu 105 ks, ludilo, al dok povuče, nije to onaj osećaj lepljenja za naslon znaš benzinski. što se tiče plina, pa ti voziš long distance, valjda si preračunao za koliko ti se vremena isplati? mada, razumem i to. postoji razlika između vožnje na plin i vožnje na benzin. benzin je mjetal. mislim ako zbog toga praviš otpor prema plinu. i nije 950 nego 850 max opet te neko zajebava od majstora. sa sve usisnom plastičnom. Edited March 17, 2009 by eileen
Routasydän Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 hahaha, pa ti se nisi nikad provozala samnom, moja nemacka masina prede i na leru i dok je przim ulicama grada I nemoj da ovde pljujes Lagunu, najebaces Vozih automobil na plin nekih 4 godine i mogu ti reci da ima uvek nekih cimalica, evo i Nazzgul ce potvrditi, na primer svaki put kad promenis filer vazduha, a moras cesto da ga menjas, promeni se gustina dotoka istog i onda opet mora fino da se podesi plin. Struja mora uvek da bude perfektna, ako ti ne daj Boze pocne malo da probija neki kabl odmah se to oseti. A znas li ti koliko goriva moze da se sipa za 900 eur? Drago mi je sto volis automobile i brzu voznju, to je prava stvar
Ајлин Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 (edited) ne pljujem ja lagunu bre, gde volim ja rešo, pa ti bar znaš da merkam onog clia za jevtine pare.. samo kažem koji je feeling bio kad sam nagarila ovog drugarovog dizelaša kad smo se jedared vraćali odnekud. leti to, nema dvojbe, ali ima onaj zvuk znaš brrrmmmmMMM. a treba da bude annnnnnnnnnn Zuuuuu . benzin bre plin... pa da to su boljke... i moji svi koji voze plin često menjaju filter, nije za picajzle k'o što si ti u pozitivnom smislu Edited March 17, 2009 by eileen
Routasydän Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 Garila si ga kao tudjeg Samo malo, da razjasnimo nesto, ti merkas taj resho zato sto je jeftin i samo zbog toga, a ne zbog toga sto si ocarana njegovom lepotom i performansama E pa ako covek hoze ZZZZUuuuuuuuuuuuu .... onda lepo kupi BMW i uziva. Jeste da trosi, ali nije ti zao
Ајлин Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 nije baš sasvim tako ...da je neko sranje ne bih ga merkala. ovako lepo s korisnim, nemam ništa protiv rešoa. finansijski mogu da se dogovorim eto to je. plus, i tako mali on lepo zalepi za sedište. nije hrđav. sa tim laganim automobilima treba biti oprezan u vožnji a da su startni, jesu. vozila sam seicenta jedno vreme, bože kako je to lud auto. ni manjeg ni luđeg. 510 kg prazan. možeš da zamisliš. lagunu sam garila kao svoju pa ne bih da nisam pitala jel smem da je zgazim. pitam ja uvek. ne divljam bezobrazno. samo malo. pristojno. mislim, u granicama pristojnosti. ne treba ići u ekstreme - osim toga bmw ni mrtva ne bih kupila. još jedna stvar gde se razmimoilazimo ti i ja. auto treba da služi meni a ne ja njemu, a ako ja radim njega da napojim bojim se da je to drugi scenario nego - prošle nedelje bila u cg, vidim da ima neki taksi koji vozi toyote hibride. znam da ti misliš da su toyote dosadne, ali ova je izgledala kao interesantno rešenje za grad. jeste videli tako nešto?
Routasydän Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 Ne da su dosadne, nego je ta Prius ruzna do bola. Ja sluzim automobilu, volim da radim za njega, on za mene ne radi, niti ce raditi, osim ako ne odlucim da batalim sve i postanem taksista Volim da radim za automobil, nije mi zao da placam veliku ratu kredita, da mu kupujem pokloncice i tako to Moj automobil je prazan tezak 1.250kg i samim tim je jako stabilan, naravno u kombinaciji sa nezavisnik ogibljenjem. Lagan automobil mnogo skace kad naidje na neravnine, moja Mazda je imala oko 850kg a jak motor, isla je kao besna, ali svaka neravnina je bila njena A tvoj opis Reshoa me podseca na razmisljanje onih koji kupuju automobil ruzniji od Reshoa - Daciju Kao pa dooooobra je, necu da budem rob automobila, ovo je jeftino, ide iz tacke A do tacke B, ima volan i tockove, sasvim dovoljno :)
SlaughtererKralj Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 (edited) dizelaši tihi? jedino nov. pa da ga tapnem na 120k ili slično. za novo nemam para, a polovnjak drnda i trese svaki u odnosu na benzinca. nemoj da mi pričaš take stvari kad te molEm. okej, može da leti, vozila sam lagunu 105 ks, ludilo, al dok povuče, nije to onaj osećaj lepljenja za naslon znaš benzinski. Nisi vozila ispravnu lagunu, a i ta od 105 ks je najslabija. Turbo dizel obiluje obrtnim momentom, ako nesto treba "odmah" da vuce, onda je to turbo (dizel) motor. Da dizelasima treba vremena i obrtaja da povuku, onda bi se benzinski motori stavljali u kamione. Elem, nije laguna nesto reprezentativna sto se ubrzanja tice, ni benzin ni dizel... Edited March 17, 2009 by SlaughtererKralj
Vlaja Buraz Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 ahahahahahahahahahhahahahahha "Poslije jebanja nema kajanja" -> sorry = 0 bodova A i meni je (kao da je to bitno ), Prius preružan, i uvijek su (su što će reći zlobni moguli iz auto-industrije) gledali da ti hibridi (i generalno vozila sa alternativnim izvorima napajanja) budu ružni do bola, maltene hermafroditi među automobilima... Zato im je Tesla jebao znanje. Usput, Dacia hibrid, ne po pitanju pogona nego izgleda (koji k...c je ovo uopšte): http://www.tportal.hr/autozona/vijesti/135...010-godine.html
Routasydän Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 To je zajebancija radjena po crtezima Transilvanijskog Grofa Vlad Tepesha
Ајлин Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 videla sam ga negde već. sajam automobila? bila je najava negde...
Divlji Tigar Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 (edited) to tigre de si iskopao ovo al ću da lepiiimmm mamu im nevaspitanu Evo jedne ankete koja je vezana za ovo. http://www.krio.rs/?q=node/92 Šta treba uraditi sa građanima koji bahato parkiraju? Prijatno ih zamoliti da ubuduće ne rade to 33% (1 vote) Oduzeti im vozačku dozvolu 0% (0 votes) Izvaditi im motor iz automobila da zauvek ostanu tu gde su parkirali 0% (0 votes) Skupiti ih sve u veliku jamu i politi fekalijama 67% (2 votes) Naplatiti im kaznu u zavisnosti od stepena bahatosti a novac uplatiti nama za gerila kampanje 0% (0 votes) Imate bolju ideju? Ostavite je u komentu 0% (0 votes) Edited March 17, 2009 by Divlji Tigar
Ајлин Posted March 17, 2009 Report Posted March 17, 2009 (edited) Nisi vozila ispravnu lagunu, a i ta od 105 ks je najslabija. Turbo dizel obiluje obrtnim momentom, ako nesto treba "odmah" da vuce, onda je to turbo (dizel) motor. Da dizelasima treba vremena i obrtaja da povuku, onda bi se benzinski motori stavljali u kamione. Elem, nije laguna nesto reprezentativna sto se ubrzanja tice, ni benzin ni dizel... ispravna je i dan danas. jeste, razmišljao je da je overklokuje na 120 ili koliko već može, pa je odlučio da je ne dira. sad je uzeo novog megana. zaljubljenik u rešoe, taj moj drugar. ne kažem da mu fali snage - snažni su nema šta, zato se dizel motori stavljaju u kamione i ostale traktore ali između ostalog i zbog potrošnje. koliko bi to koštalo da trči na benzin dobro nemojte me hejtovati i proglasiti za dacia-lover ako kažem da ne preferiram dizele. šta ću. evo je ona toyota pominjana, hibrid jes' malo ima guzu ko skakavac ali lepa je iznutra mamu joj njenu a i ekonomična ko upaljač Edited March 17, 2009 by eileen
Mustang Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 JOJJJJJJJ STO JE RUZNA SUNCE JOJ KALAISANO... @ Vlaja Routa Slaughtererkralj Hvala ljudi, jedva sam procitao sve ovo... Ovo je bilo malo hipotetike na temu kupovine lagune koje nije iziskivalo ovakvo gadjanje informacijama. U svakom slucaju korisno. Hvala jos jedared !!!
Routasydän Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 Video sam ovog Priusa par puta u gradu, ruzan je do bola, a u tu ekonomicnost sumnjam. Znaci to je hibrid, trebao bi da trosi svega par litara da bi se napajao el. energijom a onda nadjem nedavno na polovnim automobilima tu Toyotu i lik napise kao mali potrosac 5-6 litara benzina. Do jaja, pa toliko trosi i Yaris, jeste da je manja, ali bar nema taj elektro deo koji je sigurno skup do jaja ako nesto rikne. I samo za kraj jos jednom moj zakljucak za Lagunu: jedan razlog je dovoljan da je ne kupim - brzo gubi cenu, i to uzasno brzo
Ајлин Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 Video sam ovog Priusa par puta u gradu, ruzan je do bola, a u tu ekonomicnost sumnjam. Znaci to je hibrid, trebao bi da trosi svega par litara da bi se napajao el. energijom a onda nadjem nedavno na polovnim automobilima tu Toyotu i lik napise kao mali potrosac 5-6 litara benzina. Do jaja, pa toliko trosi i Yaris, jeste da je manja, ali bar nema taj elektro deo koji je sigurno skup do jaja ako nesto rikne. I samo za kraj jos jednom moj zakljucak za Lagunu: jedan razlog je dovoljan da je ne kupim - brzo gubi cenu, i to uzasno brzo e jeste, ali imaš novog priusa koji troši ispod 3 litre. zamenili su stare baterije novim litijum jonskim koje su snažnije a lakše i dodali gomilu novih tehnikalija vezanih za svičovanje između elektromotora i benzinskog motora. vozila sam se u ovom "starom" mogu ti reći da je nečujan skroz. niti osećaš motor niti ga čuješ. pali se na dugmence. veoma je udoban, čak je i zadnja klupa sasvim okej, mada nije za tebe morao bi malo da se spustiš ipak je to hedgeback velika bitka se trenutno vodi između honde civic hybrida i toyotinog priusa. cene su već ispod 20k. prognozira mu se velika masovnost upravo zbog cene + cene eksploatacije koja ispada stvarno smešna. prema tehničkim specifikacijama open road je 2,5 litra na 100 km.
Routasydän Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 hehe, pa zar ti nisi rekla da volis da se automobil cuje ZZZZZZZZZZZZZUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :) salim se Ma meni je i ta nova ruzna kao vojni poziv, a stalno dodavanje novih gedzeta me jako plasi zbog kvarova istih pa da ne bude na kraju ne platis na mostu a platis na cupriji, ali ne bih sad da zvucim kao neki mizantrop. Kome se to svidja to je ok. A zadnja klupa me ne zanima kolika je posto se ja ne vozim pozadi Sto se mene tice i dvosed je sasvim ok Inace koliko je radni vek tih Li-ion baterija? Sta radis kada ti, recimo, posle 2-3 godine baterija se isprazni, kao na mobilnom, i ti moras da kupis novu, koliko to zadovoljstvo kosta? Video sam test nove Tesle na Top Gear, kaze u gepeku ima 6.500 Li-Ion baterija iz laptopa (slicnih) i slogirao sam se kad sam to cuo, mogu misliti koliko to kosta. A Clarkson je uspeo da sa jednim punjenjem predje svega 65 milja i onda opet u steker
Vlaja Buraz Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 A crvena mačka? Jutros obišao autosalon, uslikao, patio. Usput, taman danas vijest na Opel forumu da je Insignia dobila nagradu "red dot", neka njemačka nagrada za dizajn. Ukupno nagrade dosad: 1. Car of the Year (European COTY Jury – medunarodna) 2009. godina 2. Red dot design award (red dot – Njemacka) 2009. godina 3. Fleet Car of the Year (Der Firmenwagen – Austrija) 2009. godina 4. Auto der Vernunft (Super Illu/Guter Rat – Njemacka) 2009. godina 5. Klaxon Award (Klaxon – Rusija) 2009. godina 6. CROAUTO (Croatian Car of the Year - Auto Klub Hrvatska) 2009. godina 7. Executive Car of the Year (Topgear.com – V.Britanija) 2008. godina 8. Editor's Choice Award (Fleet World - V.Britanija) 2008. godina 9. Gelber Engel (1. mjesto, sedan – ADAC Njemacka) 2008. godina A pored toga, reče mi momak iz autosalona da je Opel i prošle godine potegao puno više od planiranog, i da nimalo ne čudi što se tako nastavlja. Kaže da su oni dosad prodali desetak komada, a kad sam došao kući kaže stari da je vidio jednu u gradu... No, vratimo se na zemlju: Monza, benzin, 2000 kubika, 3.500 maraka (podijeli sa 1,93 da dobiješ cijenu u eurima). S vana dobra, iznutra skršena, pravi momački auto. Počinjem štediti.
Routasydän Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 (edited) Meni se jako svidja Insignija, jedva cekam za jedno 5-6 godina kao polovnjak padne na neku razumnu cenu, rado bih je pazario .... ako se pokaze dobro, a verujem da hoce. Prelep dizajn i enterijera i exterijera Inace nesto cujem da uskoro treba da debituje nova Astra? Sudeci po dosadasnjim modelima ova bi trebalo da nosi oznaku I? Bas me zanima kako ce da izgleda Edited March 18, 2009 by Routasydän
Mustang Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 @ Vegeta : Sta je ovo ? Novi slr?? Novi clk ??? U svakom slucaju stvarno je bolesno dobar ...
vegeta Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 novi SLC koncept 2011 po meni najlepsa mecka do sad
Nazzgul Posted March 19, 2009 Author Report Posted March 19, 2009 E ajde javite mi ako cujete da neko povoljno prodaje dobru djuntu (BMW, AUDI, VW); godiste `00++
Recommended Posts