Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Brate reko sam ti, i ja uskoro nabavljam kajlu i brijem glavu :P :P :P

Ne kazem da je BMW simbol brzine i brze voznje, ali je prosto cudno da se neko ko voli automobile i brzinu ne lozi na takvu djuntu..

Edit: Ustvari znam sta je problem kod nasih. Svi misle da je to nedostizno i beze od toga ko od crnog djavola.. To me jako nervira. Zato ih i voze ti celavci..

Edited by Nazzgul
Posted

istini za volju, jeste, nervira me vrsta ljudi koji kao po pravilu u srbiji voze bmw.

josife bre: evo kažem vam po dvadeseti put. 195 je max, da budem preciznija 197 km/h, 190 bez problema standardno.

mače punto munto je bilo 16v. :smile: i samo sam ga ja vozila, pazila i mazila.

ok ja ga ne bih kupila (mislim na punto), mada fiat pravi divne sportske motore. bravo, recimo :da:

@nazzgul

volEm alfu. eto to je. :)

Posted

Dobar motor a sve ostalo se raspada :D

Ima do jaja epizoda Top Geara kad testiraju Fiat Pandu i sad pokusavaju da ga odvale, ali ne vredi, sve sljaka ok i na kraju Clarkson popizdi i idere se na djuntu: "zasto se ne sjebes, sta si ti mali italijanu istripovao, da si nemac?" :) :) :)

Posted (edited)

@ eileen

Mogu li da se provozam sa tobom?! :) :)

Ja se ne bih usudio tako mali, lagan auto da zgazim toliko.. Jbt Fiat Croma 2.5 TD koja je teska makar duplo vise, plese na 160km/h.. skoro da gubis kontrolu..

Inace i dalje sam ubedjenja da su te lagale kazaljke..

Long Name: Punto 1.2 16v Dynamic 5dr

Series: Punto

Engine Type: 1.2

Manufacturer / Model: Fiat Punto

On The Road Car Price: 9695 GBP

Body Style: Hatchback

Genre: Mini Car

Driven Wheels: Front (FWD)

Transmission type: 5 Speed - (Man) / Speedgear - (Auto)

Engine Size (cc): 1242 cc

Cylinders: 4

Power (bhp/rpm): 80@5000 bhp/rpm

Power (bhp): 80 bhp

Torque: 84@4000 lb/ft

Maximum Speed (mph): 107 mph

Acceleration (0 - 62 mph): 11.4 seconds

Max Boot Capacity (litres): 1080 L

Fuel Type: Unleaded Petrol

Fuel Capacity (litres): 47 L

Fuel Capacity (litres/gallons): 47 litres / 10.34 gallons

Combined Fuel Consumption (mpg): 47.1 mpg

Emissions Class: EU3

CO2 Emissions: 142 g/km - (Man) / 155 g/km - (Auto)

Insurance Group: 6

Warranty: 3 years / 60000 miles

NCAP Rating: NCAP4 Star Rating

Length: 3865 mm

Width: 1660 mm

Height: 1480 mm

Wheel Base (mm): 2460 mm

Kerb Weight: 935 kg

Towing Limit (kg): 1000 kg

Brake System: ABS

Air Conditioning: with Air Conditioning

Airbags: Driver Airbag; Passenger Airbag; Optional Extra of Front side Airbag

Car Security: Immobiliser; Central Locking

Sunroof: Optional Extra of Electric Sunroof

Car Stereo: Radio/CD with RDS

Steering: Power Steering

Internal Features: Electric Front Windows; Electric Mirrors; Optional Extra of Satellite Navigation; Split/Fold Rear Seat; Front Seat Belt Pre-Tensioners

External Features: Optional Extra of Alloy Wheels; Optional Extra of Metallic Paint

Number of Doors: 5 doors

Manufacturer: Fiat

Znaci lepo ti pise 171 km/h mu je maksimum i to svaka cast ako si vozila toliko!!

Inace Alfa Romeo nema pogon na zadnjoj osovini, tako da nije to taj feeling.. Ne lepi u sediste kao benka :) :)

Edited by Nazzgul
Posted

ajde ne zajebavaj me još sad i ti :P

počinjem da se pitam da li sam stvarno postizala tu brzinu. al jbt sećam se tačno. prošla sam ns i krenula ka horgošu, to je bilo prvi put da sam ga zgazila do kraja, tek sam bila prešla sa njim par hiljada... i sećam se da sam posle zvala kolegu koji je vozio isti takav samo plavi dva smo imali...

dal' je moguće da sam toliko posenilila?

jbt... :(

Posted (edited)

Ma sve je okey! Ti meraci brzina uglavnom nisu tacni, i pokazuju vise nego sto treba.. verovatno je i bolje tako!

Inace, nista.. Kad kupim benku da cemo ti da nas provozas, da se uverimo u te sposobnosti :P

Edited by Nazzgul
Posted
Ma sve je okey! Ti meraci brzina uglavnom nisu tacni, i pokazuju vise nego sto treba.. verovatno je i bolje tako!

Da znas da je to tacno. Kada sam imao stojadina kada je ugasen kazaljka je uvek pokazivala 10km/h ;)

Posted (edited)

Pa ja znam kad me murija zaustavlja sa radarom. Uvek mi izmere 20km/h manje.. A to je taman ta razlika koju trazimo sa eileen :D Tj ajde priznacu joj 180, ako je vadila katalizator.. ali brate opet je nerealno! :)

Edited by Nazzgul
Posted (edited)

Znaci ako te uhvate dok juris 20 na sat njima pise da stojis, to jest 0 na sat :D I jos ti naplate kaznu jer stojis na putu :D

Edited by Routasydän
Posted (edited)

pa obicno na kontrolnoj tabli pise veca krajna brzina nego sto auto realno moze da razvije...

Edited by vegeta
Posted

dobro to znam nisam toliko baš glupa :P

mada sam sad ispala za medalju

moram da zovem onog bivšeg kolegu da ga pitam dal' se seća tih puntića, i koliko smo pičili

jbt da ne bude da me demencija u'vatila kad mi vreme nije :) :)

Posted (edited)
Ja se ne bih usudio tako mali, lagan auto da zgazim toliko.. Jbt Fiat Croma 2.5 TD koja je teska makar duplo vise, plese na 160km/h.. skoro da gubis kontrolu..

Inace i dalje sam ubedjenja da su te lagale kazaljke..

To nema nikakve veze,koliko je auto tezak,bitno je ogibljenje i otpor vazduha.Pogledaj samo Hondu CRX sa VTEC motorom,auto ima 800 kg ali je zato prilepljen uz zemlju,a kida duplo jace automobile laganica.

Mnogo lakse upravljas u krivinama sa ferarijem nego s klasom,to ti je neki odnos sportskog automobila i sportske limuzine.

uostalom :)

Edited by Josif Visarionovič
Posted

Да, али странац је.

Иначе, одлично је опремљен ... дизелаш од 2000 кубика, бања.

Има један лик у мом комшилуку воза Vauxhall Vectru (значи британска верзија Опела) десно му је позициониран волан.

Мислим да се то већ не може мењати ... ипак сва та силна пратећа механика. Зајебано је то.

Posted

Ma samo nađeš dobru suvozačicu i boli te patka...

"Ide li šta u susret ovom autobusu ispred nas, mogu li preticati?"

"Možete, gospodine Bond."

"Hvala, draga."

A, Nazgule, evo ti dio nastavka onog članka "Stezanje kaiša":

autobilmito118d.th.jpg

Bez komentara.

:mhihi:

autobilda4avantoctavia.th.jpg

Takođe, bez komentara.

Ukupna tabela:

autobildtabela.th.jpg

Molim komentar.

Posted

Scirocco - Cayman 2:2!

Alfa Mi.To šije kec Bembaru? Je l' ovo sveže izdanje AutoBild-a?

Ako jeste, valja se to pazariti ... i podrobnije analizirati.

Posted

Hahahha!

Alfa nije bolji auto, ali je bolja kupovina.

E pa smesno! Pa naravno da se bolji auto u ovom slucaj BENKA, mora platiti vise! E sad razlika od 7 soma, stvarno nije mala.. Ali pogledaj paket opreme.

BMW ne mozes da kupis bez 8 vazdusnih jastuka, a na naprimer u vagenu dobijes samo 2 u osnovnoj ponudi.. I tako dalje i tako dalje..

Ne mogu da se porede zabe i babe.

Da ne pominjemo sto alfa ima bucan motor i sto je nestabilnija od benke u krivinama, a ima pogon na prednjoj osovini.. LOL*

Kod BMW-a platis malo i reklame i ime, i sve ja to kapiram, ali zato vozis pravu djuntu..

Inacevoleo bih da procitam kako je Mercedes GLK dobio BMW X5

@

Ova benka gore jeste stranac, ali moze da se carini..

Vozio bih ja auto sa volanom na desnoj strani, samo ne znam kako bih menjao brzine levom rukom :D

Posted
Scirocco - Cayman 2:2!

Alfa Mi.To šije kec Bembaru? Je l' ovo sveže izdanje AutoBild-a?

Ako jeste, valja se to pazariti ... i podrobnije analizirati.

Evo ga za tebe:

autobilcaymanscirocco.th.jpg

Da, aktuelno izdanje Auto Bilda, stvarno preporučujem, ako ništa, jeftino je.

Po meni, mjesečno uzeti Auto Bild, SAT i hrvatski Auto Klub - puna šaka brade.

Hahahha!

E pa smesno! Pa naravno da se bolji auto u ovom slucaj BENKA, mora platiti vise! E sad razlika od 7 soma, stvarno nije mala.. Ali pogledaj paket opreme.

BMW ne mozes da kupis bez 8 vazdusnih jastuka, a na naprimer u vagenu dobijes samo 2 u osnovnoj ponudi.. I tako dalje i tako dalje..

Ne mogu da se porede zabe i babe.

Da ne pominjemo sto alfa ima bucan motor i sto je nestabilnija od benke u krivinama, a ima pogon na prednjoj osovini.. LOL*

Kod BMW-a platis malo i reklame i ime, i sve ja to kapiram, ali zato vozis pravu djuntu..

Inacevoleo bih da procitam kako je Mercedes GLK dobio BMW X5

Evo, ovako:

autobilx5glk.th.jpg

Inače, što se tiče slučaja mali MiTo protiv 118d, moraš uzeti sve u obzir.

Dizel Alfa i dizel BMW - oba slučaja su relativna blasfemija - to uzimaš da bi se jebao a da ti ne uđe.

Istina, BMW je veoma specifičan zato što je zadnja vuča, ali u ovoj varijanti, mali auto, šmekerica, a još dizel, to ne igra neku ulogu.

MiTo je poružan, ali BMW je jebeno ružan.

Što se tiče Cayman vs Scirocco, e to je promašaj.

Cayman je mogao u klinč sa odgovarajućim TT (ne znam koji motori idu u TT, šta bi pariralo ovom Caymanu), ili recimo protiv Opela GT, a Scirocco turbak protiv MiTo turbo, ali dobro.

Zašto ne razmišljati malo drugačije?

:D

@

Ova benka gore jeste stranac, ali moze da se carini..

Vozio bih ja auto sa volanom na desnoj strani, samo ne znam kako bih menjao brzine levom rukom :D

Opet kažem, suvozačica (sa dobrom desnom rukom)...

:D

Posted

Kod mene u kraju se masovno uzimaju ova britanska vozila i ima jedan servis koji se bavi prebacivanjem volana. Kupe instrument tablu u Auto Komercu i nisam siguram da li i upravljacku letvu. Ima posla i za limara (mora da zatvori prethodnu rupu i napravi novi, i za farbara (da zastiti i ofarba) i ukupna investicija za Passata B5.5 je oko 1.600 eur. E sad, treba imati poverenja u te majstore. Niko se do sad nije zalio, ali iskreno meni je frka da mi on tamo prebacuje upravljacku letvu, svu elektroniku u tabli i posle mi se sjebe i poginem zbog ustede od par soma evra....jbg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...