Routasydän Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 Ma nemam ja nista protiv hibrida, bas naprotiv, jedino me je razovarala prva generacija Toyota priusa. Kao hibrid, a ono trosi 5 litara benzina. Pa koji ce mi onda hibrid ako ce toliko da trosi?! Ali kao nesto cujem da su sa drugom generacijom to resili. Iskreno vise nekako poverenja imam u Hondu, kada su japanci u pitanju, mislim da ce oni napraviti pravu stvar kad su hibridi u pitanju. Inace, iskreno, i meni je Golf 5 prilicno ruzan (podseca na koreance) a i sestica je lepsa, ali nije to to, ipak je cetvorka najlepsi Golf (ne govorim ovo zato sto je prodajem)
necko Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 nikada mi neće biti jasno zašto se u srbiji toliko ljudi lože na golfove i uopšte folksvagene... jedini meni lep vw je široko... honda
RaVeN Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 Novi Civic je predrkan auto...vozio sam ujakov 2.2 CTDi...mislim da ima nekih 130-140 konja !! Perverizja od auta...ne mogu da poverujem kako je dizel tako lagan na gasu...a vrlo je nisko postavljen, tako da uz predrkanu komandnu tablu imate osecaj da ste u nekom supersportskom autu....sva sreca pa ima podesavanje visine sedista, za nas manjeg rasta !! Zavrsna obrada je jako dobra...a po meni, neka srebrna mu je savrsena boja (iako je ovaj crn) !! Btw...ovaj golf 7 mi bas mocno izgleda
Ајлин Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 a tojota je šta... bangladeški brend? vlado, serious, mislim da se samo japanjezi i biju na tržištu hibrida ozbiljno. trenutno. osim toga ne možeš očekivati od prve generacije bilo čega da reši sve izazove. pa šta bi onda ostalo za druge generacije?? a ne bi bilo ni interesantno
Routasydän Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 znam da se samo japanci biju (mada su sad kao i ameri nesto krenuli, ali to je neozbiljno) a najozbiljnija japanska firma je ipak Honda, u njih imam bas veliko poverenje. Toyota je ipak druga japanska liga A sto se tice te prve generacije .... pa to ti je kao sa operativnim sistemima, ne instaliram (kupujem) novi operativni sistem sve dok ne izadje barem SP2, to jest dok ne rese decije bolesti i sve probleme, ne bih nikad zeleo da budem njihov pokusni kunic Tako da Toyota prius zvana service pack 2 mozda i bude sve kako treba :)
Ајлин Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 (edited) da, honda samo nije rešila punjenje strujom na gradsku mrežu a toyota jeste, to je bitna razlika druga, nikad mu se do kraja ne gasi motor, dok toyota po gradu u kreni-stani režimu uglavnom koristi samo električni pogon. bila je šala svojevremeno u nekom članku kako se priusom lakše gaze pešaci jer je potpuno nečujan Edited April 20, 2009 by Ајлин
Routasydän Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 haha, ukusima nikad ugoditi, neki vole kad makina zarezi a neko voli da se ne cuje nista i da ide kao voz Meni bi EVO X bio jako smesan, bez obzira na karakteristike, kada bi bio besuman
Nazzgul Posted April 21, 2009 Author Report Posted April 21, 2009 (edited) Taj fazon! Kad odvrnem muziku u kolima i ne cujem motor kako radi, stvarno ne znam kad treba da saltam u veci ili manji prenos. Mogu se samo delimicno osloniti na merac obrtaja, ali to nije to.. Masina ne radi isto po ravnom i na uzbrdici ili nizbrdici. Vozim po sluhu. Inace, danas je veliki dan za mene. Poslao sam ujaku 6.5 soma u Deutchland, da mi nadje 320d ili 318i (e46). Cim uslika i nadje nesto dobro, podelicu to sa vama. Edited April 21, 2009 by Nazzgul
Routasydän Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 E pa neka je sa srecom i da pazaris dobru bembaru Inace nasao sam odlicnog knjucara, za sllucaj da nekome zatreba, u Zemunu na Karadjordjevom Trgu. Sjebao mi se ulozak brave za vrata automobila, ni jedna prodavnica nema to, palamude, seru, au jednoj mi trazili 100 eur, polovni delovi isto, lik me zavlacio mesec dana kao nabavice i bice 30 eur .... i na kraju na preporuku prijatelja odem kod kljucara u Zemunu, odnesem mu moju sjebanu bravu, covek cim je uzeo u ruke rekao je da zna sta je problem, moze da napravi taj deo sto je otisao i to sve za 1200 dinara. Svaka cast coveku
Nazzgul Posted April 21, 2009 Author Report Posted April 21, 2009 Hvala matori!! Opet ides kod majstora na preporuku?! Upravo sam odgledao , jbt vredi svake pare..
Sinstrel Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 (o civicu) meni izgleda kao komandna konzola entrerprajza. a lozim se na to. ;-) kad vidim spolja ovog civica, ocekujem da je unutra neki elektricni motor (i laser za uklanjanje prepreka na putu). Gledas ispred sebe i trazis dugme za hyperspace odprilike. Odlicno!
Ајлин Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 ili crveno mr incredible dugmence na crno crvenoj štraftastoj pozadini. skroz industrijski ali moram da iznesem ovde jako neprijatno iskustvo sa hondama, budućeg mi zeta tj muža dobre drugarice... nov civic i morali su ceo motor da menjaju. pre toga su isprobali ko zna šta sve ne, bilo je pravo mučenje.
Sinstrel Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 Pa sta se dogodilo sa motorom? Bas me cudi za Hondu.
Routasydän Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 Mozda je zena saltala: prva, druga, treca, cetvrta, peta, RALLY :)
Ајлин Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 nije reli blok je bio u pitanju. ako japanci imaju taj 6 sigma kajzen kvalitet, to onda mora da je onaj jedan u milion koji se sa greškom napravi. bummer za hondu
Vlaja Buraz Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 Jeste, jeste, jedan u milion. Firma od starog kupila dva Aurisa... bolje da nije. Plus što jebeno izgledaju kao da ih je dizajnirao neko ko mrzi automobile, a prethodno je radio u firmi Metalac iz Gornjeg Milanovca. A u aktuelnom Auto Klubu (HR) za pohvalu japanaca je jedna druga stvar koja je ipak proizašla iz prve stvari koja nije za pohvalu. Piše neka gospodža, Toyota Avensis iz 2002. počela trošiti ulje, nakon redovnih servisa, dijagnoze, pizdarija, van garantnog roka, bez veza, protekcija, nepotizma i crnogorske mafije potpuno besplatno im je zamijenjen motor... kako se ono kaže, Solomonsko rješenje?
Ајлин Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 da. pa to je ista ova priča. strašno ipak su se namučili.
imaginos Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 ali moram da iznesem ovde jako neprijatno iskustvo sa hondama, budućeg mi zeta tj muža dobre drugarice... nov civic i morali su ceo motor da menjaju. pre toga su isprobali ko zna šta sve ne, bilo je pravo mučenje. hmmm.. ja sam imao hondu civic (onu stariju) par godina, to je bilo cudo od kola sa aspekta motora. jeste da sam ga ja tretirao malo grublje, i da sam limariju sjebao na par mesta i poceo je da korodira, ali motor je bio cudo. negde tamo na 3500 obrataja pocne da se cuje neko zujanje iz motora, on cimne, povuce kao zver... uh.. --- @routas: - ovog mitsubishija kolje grozna prednja resetka. inace, deo ono farova je super. --- Vozim po sluhu. slazem se sa ovim.
Routasydän Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 Ne znam kako je sada sa japosima, ali ranije su imali jako losu limariju, ne samo po pitanju korodiranja, vec jako tanku i dok sam djirao Mazdu bas mi je bila frka da ne dozivim neki udes, najebao bih samo tako, pogotovo sto je ona niska, a vozac skoro u lezecem polozaju sa nogama zavucenim prilicno dole. Ali motori su im zverski, zvuk, ubrzanje.... ono je bruka. Bas je neki poznanik kupio Korolu iz 2001. godine i shkoirao sam se kad sam video samo jedan airbag, moj Golf iz '98 ima 4 komada. Nadam se da su se popravili po pitanju bezbednosti. I priznajem da bih i sad rado djirao Mazdu 3 ili Mazdu 6, ali brate jake su im cene
Josif Visarionovič Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 Bila su neka istrazivanja,od 1000 automobila kod japanaca jedan je imao neki problem,posle su isli francuzi,italijani pa nemci...
Routasydän Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 haha, po toj statistici Mercedes je gori i od Kineza, a svi mi dobro znamo sta je i ko je Mercedes tako da .... jebes te glupe statistike i ankete A kod francuza i italijana imas jedan problem: posle par godine ne mozes da dobijes za djuntu nista, a koreanci imaju problem koji se zove "zauvek tvoj" :)
Ајлин Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 kupili moji prijatelji renoa 25. majku mu al je ono tenk! imam utisak da mu je limarija neka slonovska 1,5mm vozilo je staro 20 godina ima podizače stakla, stereo muziku (pozadi, ne samo napred), koža, prostrano, ogrooman gepek. troši oko 12@100 i sve što još treba da urade je da stave plin.
Josif Visarionovič Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 Moja sestra ima taj reno,prava limuzina. Inace video sam juce i danas insigniu,odlicno izgleda uzivo.Dosta odaje utisak visoke klase automobila
Routasydän Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 haha, kada smo bili cetvrti srednje, tamo negde davne 1998. godine, moj ortak dobio od caleta taj automobil, secam se dobro, bio je 2.0 benzinac, isao kao metak, a unutra kad sednes kao spejs satl, popale se lampice. Mi smo sa njim picili 200km/h a jednom nas je murija nahvatala u Bataji, ogranicenje bilo 60 km/h a radar nas uhvatio na 170km/h Ali sreca ortak punisha, angazovao advokata i resio stvar .... tad je bio mozda 10-ak godina star automobil, ali je bio zmaj. Posle mu je riknula izduvna grana i morao je da plati 3.000 dem za novu pa je odlucio da zavari, zakrpi i proda djuntu, a kupio je tada aktuelni model Audi B4 star par godina, koji je posle slupao u sudaru sa smrtnim posledicama... sve u svemu taj Resho je bio odlican automobil
Recommended Posts