Jump to content

Recommended Posts

Posted

Drugar je kupio A6,nisam jos video ali provozace se i to ovih dana...

Onaj bmw nije los ali brate 300 000,to je i za njega mnogo.meni je mnogo sve sto je preko 100 000 :)

Sto se tice Fiata i Opela,izgleda da je to vec resena stvar...A Porse je kupio VW

Posted

Vlajo buraze ti mi trebas. Naime sestra je odlucila da kupi automobil i budzet je 6.000 eur. E sad treba da je porodicni automobil sa 4 ili 5 vrata, gepekom da moze da se ubace decija kolica i te stvari, da je dizelas, da nije stariji od 8-9 godina, povoljno odrzavanje, dostupni servisi i da dobro drzi cenu pri daljoj prodaji .... e sad da skratim muku ja sam joj preporucio jedini automobil koji, po mom misljenju, zadovoljava sve ovo, a to je Opel Vecra B restyle. Mnogo je bolja od prvobitne nerestilizovane jer ima cinkovanu limariju, lep i prostran automobil, odrzavanje je ok i super drzi cenu. Zanima me tvoje misljenje o ovim automobilima posto ti ovde Opel najbolje poznajes.

Evo ga jedan primerak koji smo gledali i koji nam je zapao za oko, za sada favorit

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla..._2.0_dti/138338

Posted

Ja bih radije u porodične svrhe preporučio Zafiru, ali vidim ovamo na oglasima da je najjeftinija 6000 eura... šteta.

Što se tiče ove sa oglasa, provjeriti servisnu knjižicu odnosno Bosch pumpu, da li je oko nje bilo posla - to je glavni zajeb kod tog motora. Postoje neki kućni trikovi za popravljanje odnosno (p)ojačavanje te Bosch pumpe a sama zamjena za repariranu (u najgorem slučaju) košta skoro 1000 eura.

Drugi je problem potrošnja ulja pri teškoj nozi - oko 1 litar na 5000 km, mada to nije naročito čudno kod dizela. Ako baš mora dizel onda radije 2.2 DTI (tu nema problema sa Bosch pumpom)... ali ova lijepo izgleda, ako je po izgledu suditi. Servisna knjiga ulijeva nadu.

Ima ih dosta na oglasima, pogledati par komada, dala bi se probrati jedna dobra.

Posted
Gledaj do 2000 kubika da bude zbog novog zakona jer su cene registracija papreno skocile.

Pa svi automobili koji imaju oznaku 2.0 su do 2000ccm jer svi oni imaju 1998ccm ili slicno bas da bi bili u kategoriji do 2000ccm

Posted
Ja bih radije u porodične svrhe preporučio Zafiru, ali vidim ovamo na oglasima da je najjeftinija 6000 eura... šteta.

Što se tiče ove sa oglasa, provjeriti servisnu knjižicu odnosno Bosch pumpu, da li je oko nje bilo posla - to je glavni zajeb kod tog motora. Postoje neki kućni trikovi za popravljanje odnosno (p)ojačavanje te Bosch pumpe a sama zamjena za repariranu (u najgorem slučaju) košta skoro 1000 eura.

Drugi je problem potrošnja ulja pri teškoj nozi - oko 1 litar na 5000 km, mada to nije naročito čudno kod dizela. Ako baš mora dizel onda radije 2.2 DTI (tu nema problema sa Bosch pumpom)... ali ova lijepo izgleda, ako je po izgledu suditi. Servisna knjiga ulijeva nadu.

Ima ih dosta na oglasima, pogledati par komada, dala bi se probrati jedna dobra.

Pa da, u pravu si. Ja sam joj spominjao da bi mozda bilo bolje, na duze staze, da uzme onaj 1.8 16v benzinac, mozda cak i da turi posle plin, Opelovi benzinci su vrh, nema sta tu mnogo da crkava. Jeste da je skuplje gorivo, malo vise trosi, ali bar te ne klepa po usima kad i ako rikne nesto. Moracu da pogledam i benzince, ima dobrih komada.

A moj SDI trosi pola litre ulja na 1.000km, jeste da ga kidam, ali trosi jbg. Sutra ga poliram, alikam i ide u oglase i naravno necu da ga prodam nikome koga znam jer nije bas do jaja zategnut automobil i ne zelim neprijatnosti. Stavljam u oglase i to je to.

@Nazzgul: sta mislis, jel ok da stavim cenu 6.100 eur?

Posted

Rute, da se ja pitam, a ne pitam se, ovako nešto bi bilo rješenje (valjda nije problem što je karavan, ako je već za porodicu):

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla..._2.0_dti/139066

Pa pogledati izbliza tu bijelu kožu (i taj metalik lak), ako je kao na slici, onda svaka čast, dokaz da je auto vozio neko ko je pazio na njega... ne bi mi bilo toliko bitno što nema servisne knjige. Doduše, možda je i ima. Lik koji je nama prodao Zafiru nije znao da je u autu servisna knjiga.

:)

Što se tiče benzinaca, 1.8 16V je za svaku preporuku, a realno, ni potrošnja nije nešto veća (prosjek je 7,5). Kod nas je još fora što je dizel skuplji od benzina.

Posted

Kod nas je dizel skuplji, ali nece jos dugo (bar ne eurodizel) jer je proizvodjacka cena mnogo jaca nego cena benzina, ali jbg nas transport dosta zavisi od dizela pa su ga do sada stitili nizim taksama.

Mislim da je automobil koji si nasao odlican, ja bih ga uzeo da sam porodican covek, ali moja sestra je zajebana i tvrdoglava i nece karavan :( Meni se bas svidja taj 1.8 16v i moracu da iskopam neki primerak pa da odemo da pogledamo.

Posted

Rute, možda razmisliti o ovome:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...in_(TNG)/132172

Inače, nedavno mi sasvim slučajno dopade šaka lokalni auto-oglasnik, a tamo stoji:

MONZA, 85 g.p. sportska, žuta metalik, registrovana do 07.09. sa rezervnim motorom, 1950 KM.

052/663-268

Znači, kako bi to rekao Goran Bregović, patim, evo, deset dana.

Cirka nešto ovako bi to trebalo biti:

9mkuyirdzb4pxj663reug.jpg

E, sad, ako je već registrovana, znači da je u voznom stanju što znači da ne može biti toliki krš.

Ovo što piše da je sportska plaši jer to znači da je pod haubom 2.5, 2.8 ili 3.0 motor, najvjerovatnije taj treći... mada, piše "sa rezervnim motorom"...

To što je žuta, ne plaši toliko ali kontam da bi lijepo sjele dve crne pruge preko čitavog auta u бамбл-би stilu.

Četvrtinu novca imam, ako bude još posla, skupiće se brzo.

:redface:

Posted (edited)

Svaka cast kako si iskopao ovu Vectru, prosledicu dalje, ovo je do jaja automobil sa do jaja cenom :pivopije:

Ja sam rezervisao crni Golf IV TDI i razmisljam da mu kupim crne alu felne

Edited by Routasydän
Posted
Ne znam jos,nisam stigao da ga pitam ali saznacu detalje ovih dana.Postacu test vozac jos malo :)

nije ni bitno puno. pitam jer je cale platio 8500, 2000. god, pa cisto informativno.

Posted (edited)

Au!! Ova je do jaja!! Bruka!! Cak se i meni svidela (a inace nisam ljubitelj opela). Izgleda bas otmeno i elegantno!

Samo bih ja potrazio ipak neki bez plina..

@ Routasydan,

Tvojoj sestri ni ne treba karavan! Nece valjda da prodaje lubenice ili da nosi dzak krompira na more.. heeheh!

Karavan, se po meni, uzima namenski za neku sljaku ili neki hobi..

Stavis 6100, opusteno.. Ta cena je cak i znak, da bi ozbilnom kupcu malo i spustio cenu.

Edited by Nazzgul
Posted

Ja ne mogu da se opasuljim jos uvek koji auto sam malopre vozio:

Image330.jpg

Image331.jpg

Image333.jpg

Image337.jpg

3600 cm3,320 KS,ja ovo ne mogu da vam opisem.Dosao covek kod komsije,ja izasao da slikam auto,izadje lik,stariji covek gastarbajter i mrtav ladan pita dal hocu da provozam.A ja kao da sam dobio sedmicu na lotou.

Sta da vam kazem,brutalna ubrzanja,nemoguce je pricati unutra normalno od buke,280 je maksimalna brzina...Jebote

Posted

Bilo je preko 200 a ispod 250 ali pazi ti sa ovakvim autom ne mozes da mu izvuces maksimum,za to je ipak potrebna pista.Uzasno je bucan,do granice neizdrzivog ali jebiga to je odlika sportskih automobila.A tek sto je neudoban,necu ni da pricam o tome...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...