Jump to content

Recommended Posts

Posted
ne postoji Fiat 1.9TDI vec samo 1.9JTD. A ta potrosnja je velika, moj Golf trosi oko 6 po gradu i to plafon 6 litara a na otvorenom ispod 5. mozda nekih 4,7l bas sam juce dosao sa mora pa sam merio.

moj lapsus. JTD.

Pogotovo ako mu sipas dobro gorivo. A za 5 soma vec moze da se nadje solidna cetvorka. A Golf IV NIKAKO ne treska po putu, ima nezavisno ogibljenje i meni je odlican.

stilo je nesto najblize mercedesu po pitanju amortizera u sta sam ja ikad seo.. znas ono u merdzi kad predjes preko rupe, a samo se cuje "tup-tup" a ti unutra i ne osetis. stilo (moja verzija sa 4 vrata NE-karavan) je vrlo blizu tome.... stilo sa dvoja vrata je vec tvrdji, sportskiji je auto.

e sad, sto se tice potrosnje po gradu, to je vrlo dikstuabilna prica. u kom delu grada zivis?

ja sam u kneza milosa, i GDE GOD da krenem, cekaju me semafori i vucem se po gradu.

ortak sa vidikovca je imao pasata 1.8 a ja sam tad vozio pasata 1.6 - i on je imao manju potrosnju u gradu!! jebo ga, on predje 80% puta do centra u petoj brzini, a ja vozim ler-prva-druga stalno...

dakle, po meni, merilo gradske voznje je - koliko mesecno potrosis na gorivo. kod mene je to oko 5-6k dinara...

Posted
da al tako mi ovde kazemo,'idemo dole u srbiju' kad prelazimo dunav,najvise zbog reljefa :D

:)

šiljegovac beše negde kod kruševca?

Posted (edited)
hm pa da znaci taj Clio nije los izbor. pogotovo zbog registracije (1.2)

Clio je solidan gradski automobilcic endeed.

Corsa ista klasa.

Malo jachi je fokus, ali i on je super.

Odjebi turcine

Nismo mi ovde turci.

To sto ste vi poprimili madjarski zonfa nismo mi turski.

Da imate budzet 5k eur koji bi polovnjak uzeli?

i bre... imas solidan izbor za te pare. (ako ne racunam u to i registraciju etc )

ja bih http://www.mojauto.rs/polovni-auto/374344 ovako nesto al to bash nije za zhene xD

Edited by Elitista u Povoju.
Posted
ma niiiiiiiiiiiiiiiiste :lol:

Pa nije ovo novi pazar.

I zajebi. Imas istrazivanja o srpskoj genetici pa uci. Ovo je tema u automobilima.

Posted (edited)

Онтопик:

Крушевљани су најчистији Срби. Нисам одатле, али реално jесте тако. :da:

едит: ускочи Елитиста

Edited by Вуду ░▒▓▓▒░ попаЯa
Posted

Au bre ali ste aktivni bili danas na ovoj temi :huh:

Seat hoce da izda Ibiza Bocanegru (ako se secate to je bila studija kojom su predstavili novu Ibizu):

67013146_4246dabd2b.jpg

67013148_6316d6f6a1.jpg

Ne izgleda toliko brutalno kao koncept, ali svakako zanimljivo izgleda sa ovom crnom prednjom maskom. ALi sa cenom nisu normalni, u Nemackoj ce da kosta oko 24 000. Mnogo je bre to :udri:

Evo kako je izgledao prvi Bocanegro (tada su jos pravili sa FIAT-ovom licencom kola):

67013114_229f096cd8.jpg

67013115_42e833333b.jpg

Posted (edited)

haha jebo te golf.

Al ql je :wub:

nego da nije ovo malo slabo za golf od 300 konja? "Drugi paket još je uzbudljiviji, jer sa 300 KS šestica GTI do stotke ubrzava za 6 sekundi." Ja racunam da moze i za pet.

no' mene sad ovo zanima.

http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php...p;nav_id=373669

Mazdina tvrdoglavost u korišćenju rotacionih motora, kada su drugi proizvođači odavno već digli ruke od takvog sistema, odjednom se neverovatno isplatila kada je upotreba vodonika došla na red.

Vodonik je više nego zapaljiv. Brzina kojom se njegov plamen kreće skoro je sedam puta veća od brzine kojom se kreće plamen bezolovnog benzina što znači da ukoliko vodonik naiđe na bilo kakav izvor toplote sve do samog trenutka sagorevanja u bloku motora, imaćete Hindenburg situaciju.

Rotacioni motor daleko je pogodniji za sagorevanje vodonika od onog motora koji se najverovatnije nalazi pod haubom vašeg auta.

Za razliku od klasičnog motora, kod kojeg se i ubrizgavanje i sagorevanje odigravaju u istom prostoru, rotacioni motor ima tri zasebne komore (ubrizgavanje, sagorevanje i izduv) tako da se vodonik ubrizgava pod znatno nižom temperaturom nego što bi to bio slučaj kod motora sa klipovima.

Rotacioni motor + vodonichno gorivo = zelenko, lako se toci, dobro gazi :)

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?nav_id=306911

Posted

Meni je zao sto Golf GTI W12 od 620KS nije doziveo serijsku proizvodnju, e to je zver od automobila, samo je malkice bio ruzan. Ova sesta generacija je prelepa, barem meni. Nikad necu kupiti peticu jer mi se dizajn ne svidja, ali zato ce sestica obitavati u mojoj garazi, to je sigurno.

E kad smo kod Golfa moram da primetim nesto: naime sad kad sam vozio kroz Bosnu primetio sam da je tamo jedno 50% automobila Golf 2?!?!?!?! Znaci u 21. veku oni s jos uvek loze na jebenu dvojku i jos uvek je voze!?! Da zivim u Bosni mislim da bi mi se VW smucio za tri zivota zbog tihseljaka koji se loze na odavno prevazidjeni automobil

Posted

ABT је можда и мој најомиљени тјунер. Ти људи праве од просечних аутомобила права уметничка дела. Нису нормални.

Posted (edited)
E kad smo kod Golfa moram da primetim nesto: naime sad kad sam vozio kroz Bosnu primetio sam da je tamo jedno 50% automobila Golf 2?!?!?!?! Znaci u 21. veku oni s jos uvek loze na jebenu dvojku i jos uvek je voze!?! Da zivim u Bosni mislim da bi mi se VW smucio za tri zivota zbog tihseljaka koji se loze na odavno prevazidjeni automobil

A nije ti palo na pamet da je dvojka zato sto nemaju pare a isplativa je ? xD

A i mozda je 50 % bosne fan klub djusa.

http://www.youtube.com/watch?v=T1KvDmVPD3w

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...