Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
!!Upravo tako!! Mada je su i Opel i Ford, kao Nemaci, ali je to za 3 klase ispod Bembare, Audija, VW-a i Mecke,.

Da da. xD Vazi. Okili dokili. xD

Zato je Ford kao kompanija po prodanim automobilima cetvrta VW ( i audi posto su to u principu isto automobili ista kompanija) trenutno treca ( bash se machuju )

Mechka 13-ta (doduse sto je normalno za auto koji se puca samo na luksuz )

Bmw - 14-ti. (ako ove godine nije pao na 15-to xD )

:>

Edited by Elitista u Povoju.
Posted

@ Feniks

Mislim da ti je bolje resenje pro ceed od Mazde 2. Jeste da dobro izgleda, ali je mnogo mala. I Posebno ako ides i poslovno i privatno od jednog do drugog grada ti je bolji pro ceed. Ipak je mazda 2 auto B segmenta a ceed C segmenta. E sad ni Opel Astra nije losa. Ja sam se nesto istripovao da si mislio na Astru classic. Ali ova Astra GTC lepo izgleda. Mada ona uskoro ide u penziju, nasledjuje je nova generacija.

:pivopije:

Posted (edited)

@ Feniks

Mislim da ti je bolje resenje pro ceed od Mazde 2. Jeste da dobro izgleda, ali je mnogo mala. I Posebno ako ides i poslovno i privatno od jednog do drugog grada ti je bolji pro ceed. Ipak je mazda 2 auto B segmenta a ceed C segmenta. E sad ni Opel Astra nije losa. Ja sam se nesto istripovao da si mislio na Astru classic. Ali ova Astra GTC lepo izgleda. Mada ona uskoro ide u penziju, nasledjuje je nova generacija.

:pivopije:

Pa ja sam gledao u salonu Astru Classic, ona je 10.170...i samo dve godine garancije, danas sam pricao sa burazerom(on se bavio preprodajom auta i fanatik je za automobile) i kaze kao i vi, plastika losa, stari model, da je KIA bolja, plus garancija 7 godina a ovde samo dve, pa i ja kontam da je KIA bolje resenje...U sredu idem sa njim, da je jos jednom vidim.

Astra GTC , video sam na netu, izgleda sjajno, pise da je ima vec od 12400 evra..Ali me KIA sa svojom garancijom privlaci...i opako izgleda, sportski, bas mi se svidja...

Mazda je bas mala, vidim i ja...pa od nje odustajem...

U Sloveniji je vidim KIA ceed najprodavaniji auto! I citam u automagazinu, da je u klasi C, proglasena za auto godine. Ako nisu potkupili te sto pisu :) Ma garancija je garancija, ovo sto daju za tu Astru Classic samo dve godine, to me bas nervira...posle ne daj boze rikne, a vamo vozim i boli me uvo...

Brate, novo je novo!! Sta god uzmes neces se zajebati!! Nemoj samo da se zavaras i odes na onu drugu stranu i pomislis kako za te pare mozes uzeti dobar polovan auto, 2 klase veci i dosta bolji od tog novog!!

Uzmi ono sto ti najvise odgovara!! Nisam znao da ta KIA ima preko 100KS. To mi zvuci odlicno!! Jebes auto ispod te konjaze!!

Brate novo vozis 5 godina, ne razmisljas o kvarovima. Mogu da zamislim feeling ;) 000 000 na satu. Celofan na sedistima.. auto mirise na fabriku.. Motor suv, cist.. Lol**

Ma znam, novo je novo, nema sanse da bih uzeo nesto polovno, mislim, ispod 6-7000 tesko da nesto valja, i opet je polovno! Uzimam novo, nema dileme...i kamata nije visoka, 8% . Jeste da moram uzeti kasko, ali ima i to prednosti, boli me uvo ako dodje do nekog sranja, ne daj boze...

I placas servis, ali opet, novo je novo...

Ma kad sam seo u taj KIA pro ceed, miris, sve novo, milina, morao sam izaci nakon par sekundi, obuzeo me trans :)

I da, ima 109 KS, klima, senzore nazad za parking i voznju u rikverc...6 vazdusnih jastuka i jos nekih cuda, to je osnovna oprema...Proglasen je za najbezbedonosniji auto u toj klasi, vidim da policija u mnogim evropskim zemljama uzima KIU...Motor jeste 1,4, benzinac, ali 109 KS mi deluje sasvim dovoljno...

Edited by Feniks .
Posted

@necko: broj prodatih automobila nije merilo kvaliteta. Fiat prodaje najvise automobila, nekoliko puta vise nego Mercedes, BMW, jaguar .... da li to znaci da je bolji??

A sto se tice guma, slobodno uzmi M+S, to su ti univerzalne gume (mud + snow), ali vise letnja varijanta. Ako zivis u BG ili VOjvodini zimske ti i ne trebaju, a ako imas da picis po planinama zimi ili brdima, kupi jedan par zimskih guma, neke tanke i jeftine pa ih montiras kad je zima.

Moram da procitam novi zakon, da vidim da li je kao u DEU, kod njih, ja mislim, moras od oktobra do aprila da imas zimske gume.... provericu.

@Nazzgul: onaj Audi A3 nije budzen vec su takve stopaljke na restilizovanom modelu, nije to budzio neki ciga iz Ugrinovacke vec je tako fabricki.

@Feniks: Mazda 2 mi je prelep automobil, odlican odnos cemna - kvalitet, poznati Mazdini motori. ALI nije za muskarca. Ja sam taj automobil preporucivao sesttri, jako lep automobil za devojku. Cak ima i prikljucak za ipad :D ALi nije za velikog coveka. I jedina stvar na njoj koja mi je onako nesimpaticna je menjac. Nalazi se gore na instrument tabli, a to je meni ruzno.

Pogledaj cene Astre H, ima 1.4 twinport sa klimom za 13 soma, bar sam video reklamu u novinama. To je jako lep i mnogo kvalitetniji automobil od Astre G.

-A Kia Ceed je prelep automobil (nemac ga dizajnirao) i ako zaista planiras da ga vozis 7-8 godina mislim da je najbolji izbor, jer posle oga te boli djoka koliko auto vredi.

Jedina stvar koja mi smeta trenutno kod KIA je udaranje po usima prilikom servisa. Ima jos nesto, mozda ovo ne bih smeo da pricam, ali jedan poznati lakirer mi je pre par godina rekao da su bili dobili veliku kolicinu KIA Rio automobila od uvoznika, sve su bile iscukane, zigrebane pa su ih farbali, polirali i sredjivali a onda su one prodate u salonu kao nove. Dakle otvori cetvoro ociju i DOBRO pregledaj automobil koji kupujes, bez obzira sto uzimas nov automobil. Kada izadjes iz salona, vise ne vaze zalbe tipa obreban je ovde ili onde, ti si izasao napolje i vise ne mozes da reklamiras takve stvari (na ovo mi je skrenuo paznju i drug koji je radio u Autokomercu)

Posted

@Feniks: Mazda 2 mi je prelep automobil, odlican odnos cemna - kvalitet, poznati Mazdini motori. ALI nije za muskarca. Ja sam taj automobil preporucivao sesttri, jako lep automobil za devojku. Cak ima i prikljucak za ipad :D ALi nije za velikog coveka. I jedina stvar na njoj koja mi je onako nesimpaticna je menjac. Nalazi se gore na instrument tabli, a to je meni ruzno.

Pogledaj cene Astre H, ima 1.4 twinport sa klimom za 13 soma, bar sam video reklamu u novinama. To je jako lep i mnogo kvalitetniji automobil od Astre G.

-A Kia Ceed je prelep automobil (nemac ga dizajnirao) i ako zaista planiras da ga vozis 7-8 godina mislim da je najbolji izbor, jer posle oga te boli djoka koliko auto vredi.

Jedina stvar koja mi smeta trenutno kod KIA je udaranje po usima prilikom servisa. Ima jos nesto, mozda ovo ne bih smeo da pricam, ali jedan poznati lakirer mi je pre par godina rekao da su bili dobili veliku kolicinu KIA Rio automobila od uvoznika, sve su bile iscukane, zigrebane pa su ih farbali, polirali i sredjivali a onda su one prodate u salonu kao nove. Dakle otvori cetvoro ociju i DOBRO pregledaj automobil koji kupujes, bez obzira sto uzimas nov automobil. Kada izadjes iz salona, vise ne vaze zalbe tipa obreban je ovde ili onde, ti si izasao napolje i vise ne mozes da reklamiras takve stvari (na ovo mi je skrenuo paznju i drug koji je radio u Autokomercu)

Slazem se za mazdu, mala je previse, a to mi je i burazer rekao, bas je auto za devojku.

Hvala za preporuku za tu Astru, pogledacu i to...i videti sta ima od opreme, koliko daju garancije i tako to...

Hm, treba videti i za servis kod KIE, u pravu si, ako klepaju, onda je bolje uzeti Astru...A kad uzmem novo, ne planiram menjati 7-8 godina, a bio bih i blesav da menjam, imam garanciju 7 godina, i ne patim da stalno jurim trendove i da menjam...

Mnogo hvala za ovo sto si rekao da pogledam da nije cuknut i slicno...majku mu, gde god odes, prevara...povescu burazera, nema druge...bolje tako, nego da posle otkrijem nesto, pa da moram nekome gadno da jebem sve po spisku. A doktor mi je zabranio da se nerviram :D

U sredu cu verovatno ici da vidim opet KIU, i da vidim da li imaju belu( u NS je nisu imali u salonu, sad idem u Suboticu)

Pa drugari, cim kupim, cika Feniks ce da vas casti, ne brinite, nije Feniks nikad bio cicija :D

Posted

A nisam znao da uzimas na kredit. To bas i nije povoljno! Ako ti svaki mesec pucas od 100 do 200 evra za rate i kasko, jebi ga! Ne izadje te toliko ni odrzavanje polovnog vozila!!

I posle kad ga odplatis, nisi nista ustekao, jer si bio zarobljen kreditom, a auto mnogo izgubio na vrednosti!! Novom autu, samo sto nataknes tablice cena pada 10-20%.

Jebem li ga, a za 6-7 soma moze da se uzme dobar autic. Mozda je najbolje gadjati nesto polovno do 3 godine staro, ali za kes!!

Al, sam kontradiktoran, u svkom postu, drugo razmisljanje.. Hahhahaha! Ne znam ni ja sta valja!! Izvini sto smaram. Recimo moj ujak u Nemackoj, uvek uzmima aute 2-3 godine stare, i prolazi odlicno. Dobije skoro nov auto 30-40% jeftinije.

Posted

@necko: broj prodatih automobila nije merilo kvaliteta. Fiat prodaje najvise automobila, nekoliko puta vise nego Mercedes, BMW, jaguar .... da li to znaci da je bolji??

A sto se tice guma, slobodno uzmi M+S, to su ti univerzalne gume (mud + snow), ali vise letnja varijanta. Ako zivis u BG ili VOjvodini zimske ti i ne trebaju, a ako imas da picis po planinama zimi ili brdima, kupi jedan par zimskih guma, neke tanke i jeftine pa ih montiras kad je zima.

Moram da procitam novi zakon, da vidim da li je kao u DEU, kod njih, ja mislim, moras od oktobra do aprila da imas zimske gume.... provericu.

Elitista je komentarisao broj prodatih automobila ;)

hvala za gume, verovatno ću uzeti all-season... živim u Nišu, i nemam baš brdsko/planinskih akcija sem malo po selu ali ništa strašno...

e sad samo da vidim koje... gledao sam po netu Toyo Vario-V2, izgleda nisu loše... šta ti misliš?

Posted (edited)

Pa ti malo pre reche da je to merilo. Ali ajde da vidimo razliku izmedju prodatih automobila.

Fiat 2,524,325

Daimler 2,174,299 ( Mechka )

B.M.W. 1,439,918

Los ti je primer fiat jer ne bezi puno. Jednostavno je isplativiji.

Medjutim razlika izmedju 2.500.000

i

Ford 5,407,000

Volkswagen* 6,517,288

( po duplo vise ) vec oznacava da je iz nekog razloga duplo trazeniji, cenjeniji i prodavaniji.

Za mecku je to normalno. Ona ima iskljucivo LUKSUZ. A ako nije luksuz onda je smart.

Gubi mnogo jer su im automobili da kazem tehnoloski najnapredniji i to im je filozofija.

Ali bmw generalno i nema toliku naprednost koliko mecka. Niti upola toliko luksuza. A opet je na nivou mecke ( josh slabiji . )

Uz to ima gomilu modela, kojima bifla cene.

1.3.5.7 pa M serije, pa u svom posedu ima jos

MINI Rolls-Royce

I sve to na globalnom nivou.

Mislim da objasnjava.

Dok ford ima

Ford Division Global

Lincoln Division North America, Middle East, South Korea

Mercury Division North America, Middle East

Troller Subsidiary South America and Africa

Volvo (cars) Subsidiary Global

2 Globalne divizije Ford i Lincoln.

Ajdmo dalje sta ima WV ( porsche )

. Porsche Automobil Holding SE** ( Germany)

Audi Subsidiary Global

Bentley Subsidiary Global

Bugatti Subsidiary Global

Lamborghini Subsidiary Global

Porsche Subsidiary Global

Scania Subsidiary Global

SEAT Subsidiary Europe, South America, South Africa, Israel, Lebanon

Škoda Subsidiary Global, except North America

Volkswagen Subsidiary Global

Volkswagen CV Subsidiary Global

8 glabolanih divizja. Pa je normalno da je na vrhu.

Jednostavno cifre govore koja je kompanija bolja. Ali kompanija! O pojedinachnim automobila to vec zavisi.

Posted (edited)

@necko: izvini, pomesao sam vas dvojicu :(

Pa znas kako, izbor guma je stvar ukusa, a verujem da su Toyo kvalitetne. Evo recimo meni se nikako ne svidjaju Sava gume, kad sam kupio automobil one su bile na njemu, meni su nekako stalno davale utisak da klaparaju, da se previse cuju. Sad furam, neces mi verovati, Tigar 635 i jako mi se svidjaju, mekana guma, lepo podnosi nas put a nije ni skupa. A ako krvnicki opalis u neku rupu, svaka ce da se sjebe

@Nazzgul: tvoj ujak radi pravu stvar

@Elitista: kao sto rekoh ranije, sve su to dobri automobili, samo zavisi od licnog ukusa sta ce covek voziti. Meni se nekako VW i Audi slazu uz karakter :D

Dakle Italijani su smekerica, Francuzi imaju sharm, AMerikanci su ogromni i jaki, japanci neumorne radilice, nemci hladni ali sigurni i pouzdani.... izbor je ogroman i sasvim dovoljan da se neko pronadje u svemu tome. Odavno vise nema losih motora, problema sa korozijom.... sad je konacno vreme da covek kupi automobil koji mu se jednostavno svidja.

Edited by Routasydän
Posted (edited)

@Elitista: kao sto rekoh ranije, sve su to dobri automobili, samo zavisi od licnog ukusa sta ce covek voziti. Meni se nekako VW i Audi slazu uz karakter :D

Dakle Italijani su smekerica, Francuzi imaju sharm, AMerikanci su ogromni i jaki, japanci neumorne radilice, nemci hladni ali sigurni i pouzdani.... izbor je ogroman i sasvim dovoljan da se neko pronadje u svemu tome. Odavno vise nema losih motora, problema sa korozijom.... sad je konacno vreme da covek kupi automobil koji mu se jednostavno svidja.

Kod izbora automobila ima MNOGO stvari koje treba da se uzmu u obzir. To se slazmoe valjda.

Dalje imidz je najmanje bitan ( valjda Oo, bar meni )

Ta pricha koja ih prati recimo Amerikanci ogromni i jaki, italijani smekerice, francuzi sharm - su generalni stavovi ljudi. I samo ali samo imidz.

Ta pricha vise nema smisla. Zasto? Zato sto postoje multinacionlane kompanije koje drze po celom svetu proizvodnje.

Recimo Jaguar je indijski. Verovali ili ne.

Dakle to NEMCI, JAPANCI i slichno to vazi samo za BMW da je nemac i to je to. Mechka poseduje i van nemacke. Ford poseduje van amerike.

Fiat je isto italijanski bash * vlasnistvo alfa romeo, laborgini, ferrari *

Losih motora vise nema zbog te globalizacije. Mnogo raazlicitih automobila po markama i kompanijama - DELE ISTE MOTORE.

Dele mnogo toga istog.

No, neki automobili su vise brend nego automobili.

Posted

To je tacno, zato sve korporracije se trude da imaju sve u svojoj ponudi. jedan jeftin automobil (skoda, dacija) jedan narodni, jedan premium, pa sportski..... da bi mogli da prodaju automobile svima.

Kod izbora zaista ima mnogo stvari o kojima treba voditi racuna, a za mene je najvazniji onaj da se meni svidja. To je broj jedan. Vazno je sta covek zeli od automobila, koliko dugo zeli da ga vozi, koliko je spreman da se zrtvuje (to jest da li uzima na kredu, kesh, koliko ce morati necega da se odrekne zbog tog auytomobila). Zatim bitno je da li je potreban coveku za uzivanje ili da odradjuje posao (trgovacki putnik, firma), ima ljudi kojima je automobil u stvari samo stvar koja ce ih prebaciti iz tacke A u tacku B, ima ljudi kojima je samo bitno da se ne kvare (takvi najvise vole recimo Toyote) i ima tu jos milion stvari koje jako uticu na izbor automobila. A takodjer i godine, to jest starost onoga ko kupuje. kada sam imao 19 godina lozio sam se na Mazdu 323F jer je bila opaka, jebacka i isla kao metak, danas volim nemacke dizel makine koje su jake i bezbedne, a kad budem imao 70 godina mozda cu zeleti samo neki krsh koj moze da me odbaci do Dunava na pecanje :D Tako da zaista, ima milion faktora koji uticu na odabir automobila :D E da, zaboravio sam da pomenem par kategorija: oni koji su ozenjeni, a papucari - e tu zena oducuje sta ce da se kupi (da joj se slaze sa bojom tepiha u kuci i najnovijom tashnom) a imas i one kojima mama i tata kupe kola pa tako da obicno dobiju ono sto se mami i tati svidja :lol:

Posted

@necko: izvini, pomesao sam vas dvojicu :(

Pa znas kako, izbor guma je stvar ukusa, a verujem da su Toyo kvalitetne. Evo recimo meni se nikako ne svidjaju Sava gume, kad sam kupio automobil one su bile na njemu, meni su nekako stalno davale utisak da klaparaju, da se previse cuju. Sad furam, neces mi verovati, Tigar 635 i jako mi se svidjaju, mekana guma, lepo podnosi nas put a nije ni skupa. A ako krvnicki opalis u neku rupu, svaka ce da se sjebe

Tigar beše nema all-season gume?

Posted

Tigar beše nema all-season gume?

ma ima bre, to je sa oznakom M + S

Inace evo par hintova kad su gume u pitanju: ako imaju oznaku "T" na sebi, to su gume testirane do 180km/h a sa oznakom "H" su do 210km/h. Tako da uvek radije uzimam gume sa ovom drugom oznakom, iako naravno necu piciti toliko, ali jace su dosta od prethodnih

Posted

aha, ok... ne znam, videću još... konsultovaću se sa još nekim ljudima pa ću odlučiti...

za te oznake znam, meni je na Civic-u fabrički 185/60 R14 82H

Posted

Pozdrav ekipi.

Evo dobila sam nalog od Feniksa da postavim sliku Kie Cee'd. Sigurno ste je već svi videli, ali evo još jednom da se radujemo bijeloj.. ki golub je:

112.jpg

Dakle to je ta lepotica, 12,1k EUR u osnovnoj boji, 109 KS, 1,4 benzinac. Koliko smo Feniks i ja mogli da odvagamo prethodnih 3-4 dana, ovo je trenutno best buy i preti da ugrozi Accent i Toyotu jer se sva predviđanja kreću ka tome da je niko neće prodavati, ko je ima. :) Sedam godina garancije, još dve pa Devet godina na Tibetu. Iiiha.

Nisam vozila, ako ima neko iskustva sa Kiicama evo nek' napiše koju. Pozz :pivopije:

Posted (edited)

A nisam znao da uzimas na kredit. To bas i nije povoljno! Ako ti svaki mesec pucas od 100 do 200 evra za rate i kasko, jebi ga! Ne izadje te toliko ni odrzavanje polovnog vozila!!

I posle kad ga odplatis, nisi nista ustekao, jer si bio zarobljen kreditom, a auto mnogo izgubio na vrednosti!! Novom autu, samo sto nataknes tablice cena pada 10-20%.

Jebem li ga, a za 6-7 soma moze da se uzme dobar autic. Mozda je najbolje gadjati nesto polovno do 3 godine staro, ali za kes!!

Al, sam kontradiktoran, u svkom postu, drugo razmisljanje.. Hahhahaha! Ne znam ni ja sta valja!! Izvini sto smaram. Recimo moj ujak u Nemackoj, uvek uzmima aute 2-3 godine stare, i prolazi odlicno. Dobije skoro nov auto 30-40% jeftinije.

Pazi, imam ja oko 35.000 evrica ali u robi, a to nikako necu da diram, od toga zivim i zaradjujem(i ove godine posao ide fino) Lepo sam izracunao, bolje da sa tom robom obrcem, uvecavam kapital, nego da smanjim lager da bi kupio auto. Prvo sam mislio dati 30 % ucesca, da mi rata bude manja, onda izracunam, bolje da dam recimo 1000 evra manje ucesce(tj. dam 20 %) pa mi je rata oko 20-25 evra veca, sto ce reci, 60 rata x20-25 evra, izadje me 1200 ili 1500 , znaci na 5 godina, gubim 200 do 500 evra time sto cu dati manje ucesce. Ali za 5 godina, ja cu od tih recimo 1000 evra, to obrnem ko zna koliko puta, pa napravim mnogo vise. Naravno, tako bi trebalo biti, a desi se da firma i propadne, ali posto sam ja Feniks, uvek se dizem iz pepela, tako nesto nije moguce :)

Zajebano je sto placas servis, kasko, znam, ali opet, imas sigurnost potpunu...i garanciju 7 godina. I ne daj boze nekog kvrcanja, kasko valjda placa...ovako, placas iz svog dzepa, treba i na to misliti.

A znam da deru na servisu, ali plati pa se klati :)

Ja i da uzmem za kes auto, nov, mislim da bih uzeo kasko, cisto radi sebe...i miran si.

Mislim, svi gledaju da ustede, razumem, nema se para, ali auto je luksuz,ali ako cu gledati da ustedim na kasko i na servisu, onda bolje da ne uzimam novo nego da uzmem neki polovan krs za 3-4000 i tu je onda usteda. I naravno, uz ustedu dobijem mnogo nerviranja. A doktor mi je zabranio da se nerviram :)

Edited by Feniks .
Posted

Imam ja jedan predlog, mada to ce ti bolje od mene znati objasniti neki ekonomista. Naime, ako imas firmu, to jest ako si pravno lice, mnogo je isplativija varijanta da uzmes auto na lizing na firmu. U knjigama ti se vodi kao rentirano vozilo (sto lizing zaista i jeste)i imas pravo na odbitke poreza. Rate laca firma, a ne ti od tvog kesha, popravljas preko firme, sipas gorivo (izvadis Visa biznis karticu) i tako smanjis troskove.

Jedino cimanje je sto svaki dan moras da popunis putni nalog, ali to je minut vremena

Posted (edited)

Imam ja jedan predlog, mada to ce ti bolje od mene znati objasniti neki ekonomista. Naime, ako imas firmu, to jest ako si pravno lice, mnogo je isplativija varijanta da uzmes auto na lizing na firmu. U knjigama ti se vodi kao rentirano vozilo (sto lizing zaista i jeste)i imas pravo na odbitke poreza. Rate laca firma, a ne ti od tvog kesha, popravljas preko firme, sipas gorivo (izvadis Visa biznis karticu) i tako smanjis troskove.

Jedino cimanje je sto svaki dan moras da popunis putni nalog, ali to je minut vremena

Pitao sam knjigovodju, nije to neka usteda, samo ti kamata ulazi u troskove , i gorivo...A ionako vec pravim previse troskova, pa sam uvek na kraju godine oko pozitivne nule, dok sam trenutno po papirima u debelom minusu(mada ffirma u stvarnosti super radi :D )

Ova Dacija drop side, mi je na firmu, to mi sad izlazi u januaru lizing...

A i nepovoljniji su krediti tj. kamate kad ide na firmu, to sam se raspitao...

Hvala na savetu u svakom slucaju, vec sam to proverio...

Mozda da uzmem kes kredit, to sam se vec raspitao, onda ne moram imati kasko, ne moram kod njih na servis, tu ustedim dosta...ali opet, kamata je tad nesto veca pa mu dodje na isto. Jer, sad svaki salon automobila, ima svoju banku preko koje resava brzo kredit, sa relativno malom stopom. Pazi, na ovu KIU, bez obzira na moju platu na papiru(a ja prikazem minimalac uvek) oni ti srede kao da imas mnogo vecu platu, i kamata je 8 %. Kod Astre7,5 % . To nije mnogo. Tj. ocekivao sam vecu kamatu...

Naravno, najbolje je kesirati, to stoji...

A kad je na firmu, mnogo vise te panduri zezaju, tad su kazne mnogo vece...majku im...samo deru nas postene privatnike :D

Edited by Feniks .
Posted

Tačno sam znala da ćeš se javiti zbog dupeta Cee'da. :) Više voliš dobar hedžbek negoli žensko mazno dupe, eee Vlado Vlado...

I ja sam to pomislila da mu rečem ali sam nešto gledala, nisu uslovi više kao što su bili za firme. Jedina realna prednost je što taj porez "razmaže" ali prilike i cene su sada takve da bi svi dupe dali za keš.

Mirko, imam da ti predložim OMV karticu, uštedećeš dosta kinte. Evo baš ćemo da pitamo moju sestru da dođe ovamo na topic i objasni, ona je ovih dana računala uštede za svoju firmu, vidim da je oduševljena. Sad ću da je pozovem pa će sve potanko da vam objasni.

Posted

Ja nikad nisam uzimao kredite, niti kartice...imam odbojnost prema tim lihvarskojevrejskim stvarima :)

Ali pozovi je, ne moze da skodi :D

Ali kazu mi u svim kucama, na firmu su nepovoljniji uslovi, ove godine je tako...manja kamata je na fizicko lice...

Posted

Tačno sam znala da ćeš se javiti zbog dupeta Cee'da. :) Više voliš dobar hedžbek negoli žensko mazno dupe, eee Vlado Vlado...

Nije tacno, zensko dupe je lepse od svakog hecbeka, osim ako ne lici na dzak krtole :D

Posted

Kad vec pricamo o zenskim dupetima, u auto necu da mi ulaze one sa losim dupetima, kad ja imam odlicno dupe - moj auto ce imati odlicno dupe, ne sme niko da kvari taj prosek :)

Posted (edited)

Mirko, imam da ti predložim OMV karticu, uštedećeš dosta kinte. Evo baš ćemo da pitamo moju sestru da dođe ovamo na topic i objasni, ona je ovih dana računala uštede za svoju firmu, vidim da je oduševljena. Sad ću da je pozovem pa će sve potanko da vam objasni.

Kao što je Ajlin i rekla, Lukoil Visa Bonus kartica donosi uštedu na nivou mesečnog računa u zavisnosti od ostvarene potrošnje.

Postoje dve vrste kartica. VISA BONUS Gold ili VISA BONUS Standard kartica. Prva košta 8000 din godišnje(održavanje) i svaki imalac je dužan da utroši minimum 4000 dinara, a druga košta 600 din godišnje sa obaveznim troškom od 2000 din. Ovo je jedina kartica koja vraća novac. Naime, na svaki račun napravljen na Luk Oil i Beopetrolovim pumpama, pored određene uštede prikazane u tabeli, banka vraća deo sredstava u visini od 0,2 %. Takođe, s obzirom da Visa Lukoil Card funkcioniše na principu MLMa, svakim trošenjem se dobijaju i određeni poeni od strane Lukoila koji se preračunavaju u novac.

Pogledajte kolike su uštede u ovoj tabeli https://www.otpbanka..._card_bonus.php

Edited by jarancaba
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...