Nazzgul Posted September 1, 2009 Author Report Posted September 1, 2009 @ FENIKS Mozda sam se pogresno izrazio, ali KASKO je najnormalnija stvar, i najbolje ulaganje u auto!! Jbt ja placam kasko za moj Golf IV 2002 godiste. I boli me dupe za sve. Da li ce me neko udariti, ogrebati, da li ce mi ga ukrasti ovde ili u inostranstvu.. Da li ce mi puci zubcasti kais i tako to.. Miran san, vredi svake pare a posebno tih 550 EUR, koliko sam dao za godinu dana
Ајлин Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 (edited) Imate li neki auto plac da preporučite? I šta mislite o ovome: http://www.autoplacevi.info/model.php?menu=1&&auto_id=3060&&strana_br=1&&pretraga_marka=&&pretraga_model=&&godiste_od=&&godiste_do=&&cena_od=&&cena_do=&&pretraga_gorivo=&&pretraga_airbag=&&pretraga_abs=&&pretraga_klima=&&pretraga_servo=&&pretraga_placevi=&&pretraga_sortiraj= edit: ne pitajte me zašto karavan, reći ću samo da tako treba da bude Edited September 1, 2009 by Ајлин
bezlichni Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 To je tacno, zato sve korporracije se trude da imaju sve u svojoj ponudi. jedan jeftin automobil (skoda, dacija) jedan narodni, jedan premium, pa sportski..... da bi mogli da prodaju automobile svima. Kod izbora zaista ima mnogo stvari o kojima treba voditi racuna, a za mene je najvazniji onaj da se meni svidja. To je broj jedan. Vazno je sta covek zeli od automobila, koliko dugo zeli da ga vozi, koliko je spreman da se zrtvuje (to jest da li uzima na kredu, kesh, koliko ce morati necega da se odrekne zbog tog auytomobila). Zatim bitno je da li je potreban coveku za uzivanje ili da odradjuje posao (trgovacki putnik, firma), ima ljudi kojima je automobil u stvari samo stvar koja ce ih prebaciti iz tacke A u tacku B, ima ljudi kojima je samo bitno da se ne kvare (takvi najvise vole recimo Toyote) i ima tu jos milion stvari koje jako uticu na izbor automobila. A takodjer i godine, to jest starost onoga ko kupuje. kada sam imao 19 godina lozio sam se na Mazdu 323F jer je bila opaka, jebacka i isla kao metak, danas volim nemacke dizel makine koje su jake i bezbedne, a kad budem imao 70 godina mozda cu zeleti samo neki krsh koj moze da me odbaci do Dunava na pecanje Tako da zaista, ima milion faktora koji uticu na odabir automobila E da, zaboravio sam da pomenem par kategorija: oni koji su ozenjeni, a papucari - e tu zena oducuje sta ce da se kupi (da joj se slaze sa bojom tepiha u kuci i najnovijom tashnom) a imas i one kojima mama i tata kupe kola pa tako da obicno dobiju ono sto se mami i tati svidja Pa realno svakom je bitno da se ne kvare xD Realno retki su ljudi koji mogu da kazu * u srbiji * potreban mi je automobil za uzivanje. Tachnije mislim da nikom nije. Nekima su potrebni za kurcenje. Normalno coveku koji je recimo cesto na putu, vise odgovara udoban automobil kao jaguar. Inache impresivno je koliko jaguar malo trosi za svoj kalibar. ( ciljam na XJ ) Po meni jedna od najisplativijih i najboljih luksuznih limuzina. Da imam love uz'o bih jaguar.Al imam kurac. I meni ce mama i tata da kupe kola. Na svu srecu ja i cale imamo isti ukus. T.j slichan xD
Josif Visarionovič Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 Imate li neki auto plac da preporučite? I šta mislite o ovome: http://www.autoplacevi.info/model.php?menu=1&&auto_id=3060&&strana_br=1&&pretraga_marka=&&pretraga_model=&&godiste_od=&&godiste_do=&&cena_od=&&cena_do=&&pretraga_gorivo=&&pretraga_airbag=&&pretraga_abs=&&pretraga_klima=&&pretraga_servo=&&pretraga_placevi=&&pretraga_sortiraj= edit: ne pitajte me zašto karavan, reći ću samo da tako treba da bude Pazi za to godiste i nije skup.
Feniks . Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 Kao što je Ajlin i rekla, Lukoil Visa Bonus kartica donosi uštedu na nivou mesečnog računa u zavisnosti od ostvarene potrošnje. Postoje dve vrste kartica. VISA BONUS Gold ili VISA BONUS Standard kartica. Prva košta 8000 din godišnje(održavanje) i svaki imalac je dužan da utroši minimum 4000 dinara, a druga košta 600 din godišnje sa obaveznim troškom od 2000 din. Ovo je jedina kartica koja vraća novac. Naime, na svaki račun napravljen na Luk Oil i Beopetrolovim pumpama, pored određene uštede prikazane u tabeli, banka vraća deo sredstava u visini od 0,2 %. Takođe, s obzirom da Visa Lukoil Card funkcioniše na principu MLMa, svakim trošenjem se dobijaju i određeni poeni od strane Lukoila koji se preračunavaju u novac. Pogledajte kolike su uštede u ovoj tabeli https://www.otpbanka..._card_bonus.php Sad sam s posla, umoran sam(sinoc preterao sa vezbanjem a jutros rano ustao ) pa nisam sve shvatio...ali nema razloga da vam ne verujem...Hvala na informacijama...pa sve to lepo da mi Ajlin objasni na Municipal Waste, pa ako je tako, uzecu...I naravno, to da se proslavi, kao sto red nalaze
Routasydän Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 Imate li neki auto plac da preporučite? I šta mislite o ovome: http://www.autoplacevi.info/model.php?menu=1&&auto_id=3060&&strana_br=1&&pretraga_marka=&&pretraga_model=&&godiste_od=&&godiste_do=&&cena_od=&&cena_do=&&pretraga_gorivo=&&pretraga_airbag=&&pretraga_abs=&&pretraga_klima=&&pretraga_servo=&&pretraga_placevi=&&pretraga_sortiraj= edit: ne pitajte me zašto karavan, reći ću samo da tako treba da bude Ma svi ti auto placevi su uzas, uvoze krsheve, obicno teretna i taksi vozila iz inostranstva, malo ih picnu, vrate kilometrazu i prodaju ovde. Moj stric je kupio identican ovakav karavan, cena je slicna. On za ovih godinu i nesto nije imao nikakvih kvarova, mada on i ne prelazi mnogo. Meni je nekako ruzan taj automobil, da je crn bio bi idealan za mrtvaka kola. Inace kod strica sam krishom bacio pogled i vidim da nema ni 3 stakla sa istim brojem - znaci karambol. Ali sta da mu radim kad nije hteo da povede sa sobom iskusnijeg bratanca Sto se tice karavana u ovom cenovnom rangu, ja glasam za Ford Focus Gia 1.8 tdci nesto vise o njemu mozes procitati ovde: http://www.b92.net/automobili/polovnjak.php?nav_id=357776 Ljudi, ja sam se totalno ohladio od automobila, samo su mi motori u glavi
bezlichni Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 (edited) monedo mkIV recenzija, d segment Crash test http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?nav_id=279815 Recenzija automobila: http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?nav_id=279815 dakle, sve petice konfor, udobnost, odlichno rukovanje, skretanje. Motor u trendi paketu ( 22 000 eura ) 130 konjskih snaga. Bezbednost pet zvezdica. Konfor veliki. Dizajn perfektan. + Novi koncept ford verve http://www.b92.net/automobili/vesti.php?nav_id=261025&fs=1 Edited September 1, 2009 by Elitista u Povoju.
Routasydän Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 Ipak u toj klasi moj favorit je Honda Accord
Josif Visarionovič Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 Honda ti je japanski Mercedes,jbg.Nema tu Ford sta da trazi
Mustang Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 Lepsa je od forda, ali da li je zaista kvalitetnija ... pitanje je... DA je dobra, dobra je.....
Feniks . Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 Danas sam sa burazerom isao u Suboticu da vidim KIA pro ceed...imaju samo pescano sivu na lageru, i izgleda fantasticno! Video sam i sa 5 vrata ceed, mnogo je lepsa sa troje vrata...Covek kaze da trenutno imaju samo crnu i ovu pescano sivu, ja sam odlucio da uzmem pescano sivu, super izgleda...samo da me banka ne bude zajebavala, i odmah iza nedelje, konacno da uzmem to cudo. Ali kako je lepo unutra, novo, sve super uradjeno...zadnji deo je fantastican isto...ma milina. Bude li banka zajebavala nesto, zapalicu je 1
Routasydän Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 Srecno! I nadam se da ces nas sledece nedelje obradovati sa fotkama ljute makine. A za koji mesec i ja uzimam jos jednu lljutu makinu, ali ovaj put motor Jednom se zivi, ko ga jebe
Feniks . Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 I ja se nadam! Pare su spremne za ucesce, masina je pogledana, nema sta vise da se mudruje...hteo sam da vidim i druge boje, ali covek kaze da nemaju trenutno u celoj Srbiji nista osim crno i pescano sivo...ma ova pescano siva je super, hteo sam da vidim i belog, ali nema...nije ga bilo ni u Novom Sadu... I nije istina da deru na servisu, kaze covek da je kod njih servis povoljan, za 100 evra promene sve zivo...i valjda ce me i castiti jednim servisom, morao sam da trazim neki popust Ali kako lepo izgleda unutra, sta sve ima...uh, milina...ne mogu docekati da ga provozam Onaj sa 5 vrata, uopste nazad nema istu liniju, ovaj sa troje vrata je neuporedivo lepsi Grancija je 7 godina ili 100.000 km. A dok smo to gledali, prosle su dve-tri Astre Klasik, ma ovaj KIA Pro ceed je neuporedivo lepsi, nema govora...i duza garancija, bolja oprema, sve je na njegovoj strani...vise nemam nikakve dileme....osim glupe banke, ali i to cemo resiti, milom ili silom
Josif Visarionovič Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 Pogledaj unutrasnjost Mondea i Accorda,samo ti se kaze
Ајлин Posted September 4, 2009 Report Posted September 4, 2009 Popizdela sam od ovih banaka i seljobera na autoplacevima.... Pazi kad ću tačno da uzmem jugića i da ga nabudžim i sredim za po gradu i bmš.
Nazzgul Posted September 4, 2009 Author Report Posted September 4, 2009 @ Josif Honda je do jaja!! Podseca na BMW e60. Bruka! 1
Routasydän Posted September 4, 2009 Report Posted September 4, 2009 Ma auto placevi su katastrofa, ono je sve uglavnom smece od automobila. Cuj, lepo odes na autoscout i pronadjes automobil koji ti se svidja, kontaktiras vlasnika u DEU ili gde ga vec nadjes, pronadjes par alternativa za slucaj da ti se uzivo taj ne svidi. Zatim kontaktiras prevoznika/speditera i lepo platis mu njegovu tarifu, koja je obicno 500 eur i lepo pravac tamo sa njim i uzmes djuntu. To je malo skuplja varijanta, ali znas sta uzimas. Ovo sa placeva je sve smece na izdisaju, uglavnom automobili kupljeni od pravnih lica koji su presli sa njima ko zna koliko. A ja do sada ni na jednom nisam video da su sva astakla citava, skoro svaki je prosao i neku havariju. Jbg
Mustang Posted September 4, 2009 Report Posted September 4, 2009 Ono jeste favorit akord, ima lepsu unutrasnjost , a i eksterijer je do jaja, ali ne mora da znaci da je kvalitetniji, i ako tako deluje... Oba su do jaja, mislim da je honda za malo mladje ljude...
Ајлин Posted September 4, 2009 Report Posted September 4, 2009 (edited) Ma auto placevi su katastrofa, ono je sve uglavnom smece od automobila. Cuj, lepo odes na autoscout i pronadjes automobil koji ti se svidja, kontaktiras vlasnika u DEU ili gde ga vec nadjes, pronadjes par alternativa za slucaj da ti se uzivo taj ne svidi. Zatim kontaktiras prevoznika/speditera i lepo platis mu njegovu tarifu, koja je obicno 500 eur i lepo pravac tamo sa njim i uzmes djuntu. To je malo skuplja varijanta, ali znas sta uzimas. Ovo sa placeva je sve smece na izdisaju, uglavnom automobili kupljeni od pravnih lica koji su presli sa njima ko zna koliko. A ja do sada ni na jednom nisam video da su sva astakla citava, skoro svaki je prosao i neku havariju. Jbg Eeee moj Vlado, kad bih ja imala kintu na gomili, ne bi ništa to bilo problem! Ma uzeću juga i gotova stvar. Pošto mi nije hitno, zezaću se malo sa majstorima za neophodne sigurnosne mere i sređivanja, i to je kraj agonije više. I neću ulaziti u bespotrebni trošak. Edit: oraspoložiše me sa sledećom porukom - pao im server, a gle šta kažu "Izvinjavamo se, ali trenutno nam je ponestalo dizela koji se koristi kao pogonsko gorivo na sajtu. Molimo Vas da sacekate nekoliko sekundi pre nego sto osvezite stranicu. Ako sajt i dalje ne radi, posaljite e-mail na [email protected] i obavestite nas o problemu. Hvala!" Edited September 4, 2009 by Ајлин
Routasydän Posted September 4, 2009 Report Posted September 4, 2009 Jaoj Ajlin, nemoj Yuga molim te, pa to je em bacanje para, em kanta koja se kvari kao riba, bezbednost gora nego da se vozis na motoru. Ali ako kupis vec to cudo, mozda ne bi bilo lose da uzmes i kacigu, jaknu sa airbagovima (za motorcikliste) pa da se bar malo zastitis, kad vec sam auto nema te zastite Uzimati auto kredit danas jako je zajebana stvar. I ja sam slicnu stvar hteo da uradim, novo je ipak novo, ali kad izracunas SVE troskove za CEO period otplate ..... covek ne moze da veruje kolika je to pljacka
Ајлин Posted September 5, 2009 Report Posted September 5, 2009 Bravo, to si u pravu da je pljačka, zato i ne nameravam da se zaglibljujem u neki ozbiljan kredit... Jednostavno, nije vreme za to. Tuga-Yuga mogu da otplatim vrlo brzo, mogu i iz nekog dozv.minusa da ga roknem delom, šta me briga. Meni treba za po gradu, a tu ti je bezbednost na jednakom nivou štagod vozio. A imam dobrog majstora, sve ću da pozamenjujem što treba na samom početku (kablovi svećice pičke materine) i to je jevtino, sredim ga, sednem i vozim bmš. Da se razumemo, ja znam da je Yugo kanta, ali stvaram sebi upotrebnu vrednost za male pare i ne vezujem si omču oko vrata u banci.
Feniks . Posted September 5, 2009 Report Posted September 5, 2009 Sad cete me ubediti da odustanem od uzimanja auta na lizing Ja sam sve lepo racunao, nije sada velika kamata, osim KASKO osiguranja, uopste nije nesto strasno uzeti novo, sa ucescem...Pre su kamate bile dosta vece... Ali dobro, svako ima svoju racunicu...
Ајлин Posted September 5, 2009 Report Posted September 5, 2009 Bratac, u drugačijoj si situaciji od mene, i to podosta. Kad se budemo videli na MW uz pivce ću ti sve potanko objasniti... ali ukratko, ko mi je kriv što živim u skupom Beogradu i nemam roditelje koji su u situaciji da mi obezbede na primer stan, nego sve moram sama.
Josif Visarionovič Posted September 5, 2009 Report Posted September 5, 2009 Mi obicni smrtnici jurimo neki auto srednje klase,a drugar kupio ovo cudo,150 000 evra 1
Feniks . Posted September 5, 2009 Report Posted September 5, 2009 Ma sve mi je jasno...nego kazem, ja sam se iznenadio, da su pale kamate za auto...Recimo, uzimas nov auto, za recimo 12.000 evra, das 30 % ucesca, i ostatak duga, veci je za 20% nego sto bi bilo za kes...20% platim ostatak duga vise nego da kesiram, ali na 5 godina...to je prihvatljivo... Naravno, moram Kasko da placam, ali ima i to prednosti... I sto moram kod njih na servis...ali nije im servis skup...pitao sam...a i rekao je da ce me castiti jednim servisom, inace necu da kupim...moram se i ja jednom u zivotu cenjkati i traziti popust
Recommended Posts