Nazzgul Posted November 29, 2010 Author Report Posted November 29, 2010 (edited) A jbg, ne mozes da poredis gradsku voznju u Srbiji i krstarenja auto putevima kroz EU. Znaci ja bih sa x6icom, odma zapalio u Nemacku. Ne bih nikad uzeo novi auto sa benzin motorom. Totalno neprakticno. Ogromna potrosnja, za performanse koje se mere nijansama. A gas -prezirem. Znaci BMW twin turbo sa 250-300 KS, prava masina. Jede asvalt, a trosi sicu do 10 litara dizela. A ti obrtaji nemaju vise neki preterani feeling, kad ti brzine menja automatski step tronic menjac. Sednes, stisnes papucicu od gasa do kraja i katapultiras se. Nema kvacila, menjanja brzina, kurac- palac. Tako me to smorilo, nevidjeno. Takodje, lozim se na zvuk motora sa automatskim menjacem.. Mnogo mocno. Cuju se kao motor aviona. Perverzija. Oseca se silina. Edited November 29, 2010 by Nazzgul 2
Routasydän Posted November 29, 2010 Report Posted November 29, 2010 haha, ne mogu da verujem da ovo vidim konacno Nazzgul voli dizel, ne uziva u obrtajima i voli automatik Jesi li probao DSG menjac? ima 7 brzina, kazu ljudi ne oseca se momenat kada je prebacio u visu brzinu + potrosnja kao da nije automatik. To bih voleo da probam.
Nazzgul Posted November 29, 2010 Author Report Posted November 29, 2010 (edited) haha, ne mogu da verujem da ovo vidim konacno Nazzgul voli dizel, ne uziva u obrtajima i voli automatik Jesi li probao DSG menjac? ima 7 brzina, kazu ljudi ne oseca se momenat kada je prebacio u visu brzinu + potrosnja kao da nije automatik. To bih voleo da probam. Ne, probao sam automatik u mercedesu iz '98, i ujakov step tronic u bembari 535d, koji me totalno fascinirao. Ljubav na prvi pogled. Totalno je osetljiv na papucicu. Znaci ima ugradjenu inteligenciju, ako nagazis, nabija obrtaje, ako lagano stisces, lagano menja. Znaci ono, manual menjac je totalno beskorisan. A dizel mi je skroz gotivan. Mozes da ga gustiras penzionerski, znaci ono da ga vozis na 1200 obrtaja i da se motor uopste ne muci, a mozes i da mu se najebes mame. Takodje dizel ima lagan sistem paljenja. Nema nikakve filozofije. Nema sta da te jebe. Onda ne moze nikad da se ugasi kad je kisa i voda po ulicii. Palis ga bez pritiskanja papucice od gasa. Ne moras da ga turiras da dodje sebi, krece iz mesta bez dodavanja gasa.. Ma.. zaljubio sam se. Dizel mi je skroz promenio nacin voznje. A potrosnja da ne govorim, znaci naspem i zaboravim kad sam sipao.. Opomene me lampica kad udjem u zuto i to je to. ZAKON! Edited November 29, 2010 by Nazzgul 2
Routasydän Posted November 29, 2010 Report Posted November 29, 2010 Upravo kao ja pre 4 godine! Do tada zakleti mrzitelj dizela, mislio sam nikad u zivotu. A onda kad sam osetio sve ove blagotei o kojima si upravo pisao ..... zaljubio sam se u zeldi + veliki obrtni moment, nasi TDI agregati imaju po 250Nm sto je jako mnogo, povlaci iz mesta kao raketa. I mozes da ga svozis skoro kao automatis, izsaltas do pete brzine, mozes da je davis na 1300 obrtaja i onda nabijes gas i automobil poleti ....jako elasticni motori. Po vodi vozim kao da je amfibija, nema sanse da ovlaze kablovi jer kablova nema Kad palis nema verglanja jer nema svecica Kad dobijem platu nalijem do cepa i zaboravim kad sam sipao. Inace, kako su do jaja ovi grejaci retrovizora! Nema vise jebavanja sa krpama i slicno, samo sednes unutra i sacekas minut dva da on to lepo odledi i razbistri
Nazzgul Posted November 29, 2010 Author Report Posted November 29, 2010 Nemam pojma da li ih ja imam. Kada skidam sneg skinem i sa njih, tako da nisam izvalio.
Routasydän Posted November 29, 2010 Report Posted November 29, 2010 Kad ukljucis grejac zadnjeg stakla treba automatski da pocne da greje i retrovizor. Posle par minuta pipnes rukom i ako je topao znaci imas. A mozes da provalis i po liniji koja se nalazi izmedju onog regularnog ogledala i uvelicavajuceg dela. Ta linija je ista kao i one linije na zadnjem staklu koje greju to staklo i ista joj je funkcija. I mogu ti reci da je digitalna klima prava stvar. Podesis tacmo koliko stepeni hoces, i uzivas
Nazzgul Posted November 29, 2010 Author Report Posted November 29, 2010 Slazem se. Dodudse ovog leta nisam nesto ni koristio klimu. E znas sta me nervira. Sto ne moze da greje kabinu, dok se ne zagreje masina. A masina ne moze da se zagreje stajanjem u mestu. To je reseno na novijim modelima. Znaci moj ujak upali bmw na daljinski da mu zagreje ili ohladi kabinu, a na cetvorci moras da provozas, hladan auto i malo se smrznes.
Routasydän Posted November 29, 2010 Report Posted November 29, 2010 Da, to je tacno. Mada posle par minuta voznje vec krece sa grejanjem. Inace, jako je vazno dok je hladan da se vozi polako, bez kidanja i tek kad dodje na 90 stepeni ostrije voziti. A za mog TDI-ja majstor je rekao da mora da se ostrije vozi s vremena na vreme jer ako ga vozis polako isprlja turbinu i napravi sranje.
Nazzgul Posted November 29, 2010 Author Report Posted November 29, 2010 Da, to je tacno. Mada posle par minuta voznje vec krece sa grejanjem. Inace, jako je vazno dok je hladan da se vozi polako, bez kidanja i tek kad dodje na 90 stepeni ostrije voziti. A za mog TDI-ja majstor je rekao da mora da se ostrije vozi s vremena na vreme jer ako ga vozis polako isprlja turbinu i napravi sranje. PA naravno kad je hladan ima onaj "mucenicki" zvuk. Bas pazim dok se ne zagreje. Inace, ne secam se kad sam ga naterao preko 2.5 k obrtaja. Realno nemam ni gde.
Guest Шејтанов Чобан Posted November 29, 2010 Report Posted November 29, 2010 Znaci ima ugradjenu inteligenciju, ako nagazis, nabija obrtaje, ako lagano stisces, lagano menja. Znaci ono, manual menjac je totalno beskorisan. То се зове кикдаун и има га сваки аутоматик. Ја возим 520Д караван,али ускоро иде на продају и пада вероватно А3 1.8Т са 150 кс,чиповаћу га на 197 кс и 340нм обртног. Потрошња ме не интересује,иначе га не бих куповао него би опет узео неки трактор,дизел не волим,ћале је запео да се узме.Јебо га дизел.
Routasydän Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Sa ovim poskupljenjima pitanje je koliko je plin rentabilan, odnosno koliko ce biti rentabilan. Na jednom mestu sam citao da planiraju da dizu cenu da bude tek 20% jeftiniji od benzina. Pa sto bi onda neko ugradio plin, uredjaj kosta bar 700 jura + atesti, zajebancije .... moras da predjes uzasno mnogo da bi se isplatio (u tom slucaju) Sa Audi A3 nema greske, meni se jako svidja taj automobil, pogotovo sa troje vrata (1.8T i ne postoji sa 5 vrata, bar ga ja nisam video) i rado bi posedovao jedan primerak. Pogotovo ovaj model koji se proizvodio posle 2002. godine (narocito u crvenoj boji izgleda jebacki)
Guest Шејтанов Чобан Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Конкретно тражим модел из 2009. године.Дакле актуелни. A овакав возим тренутно,додуше ћале више јер је његов ауто. Слаб је мотор за ту каросерију,а трап катастрофа.Покривиле се виљушке,репарација летве волана коштала 400е. Рикнула ламбда сонда и попустио дихтунг главе па је мешао воду.
Routasydän Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Ja sam imao problem sa dihtungom glave, ali voda nije isla u motor, srecom, jer bi ga odvalila (nestisljivost vode). jako mi se svidja taj Audi, ali sa troje vrata, neuporedivo mi je lepsi od ovoga sa pet vrata. A sto se tice BMW nekako mi ne ide karavan uz taj automobil. BMW mi je uvek asocirao na brz automobil, a karavan me je uvek asocirao na pijacu ili majstore PVC stolarije i nekako nije smekerica
Nazzgul Posted November 30, 2010 Author Report Posted November 30, 2010 Hahahhaa! Lik koji ne gotivi nemacku industriju, vozi, odnosno, poseduje najbolju marku automobila (BMW), iste industrije, a jos i planira kupovinu drugo rangiranog nemca - bavarca - audi. Kakav trip!! Svaka cast!! Inace kapiram zasto ti se smucio dizel. Taj 2.0 d u petici je stvarno preslab, jos je tvoja petica kombi(karavan). To je smrt za masinu a i za trap na koji se zalis. Zato sam i rekao Routasydanu da je 2.2 motor za Hondu Accord preslab. Mislim moze to da radi sljaku, ali nije to to. Nekako uz veliki auto ide i velika snaga. Glupo mi je da te neki citro saxo sa 120KS razbija na startu, sa semafora, a ti kao vozis smekersku limuzinu. 3
Guest Шејтанов Чобан Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Не волим швабе,али околности су такве да тренутно возим.После аудија се надам да ће доћи на ред неки лексус,ИС 220 нпр. Moж да имаш и 3.0 лимузину,свака хонда црх ће те опрати од семафора до семафора.А те приче да се бмв не квари окачите мачку о реп.Ево листа поузданости,јапанац је јапанац.Крај приче 1. HONDA Reliability Index 29.82 2. SUZUKI Reliability Index 40.50 3. TOYOTA Reliability Index 50.52 4. SUBARU Reliability Index 55.53 5. SKODA Reliability Index 59.67 6. HYUNDAI Reliability Index 62.99 7. LEXUS Reliability Index 66.91 8. MAZDA Reliability Index 66.94 9. FORD Reliability Index 68.47 10. CITROEN Reliability Index 68.93 11. FIAT Reliability Index 69.06 12. NISSAN Reliability Index 71.28 13. PEUGEOT Reliability Index 75.79 14. SMART Reliability Index 77.44 15. MCC Reliability Index 77.79 16. DAEWOO Reliability Index 79.60 17. KIA Reliability Index 82.53 18. VAUXHALL Reliability Index 83.06 19. MITSUBISHI Reliability Index 84.12 20. VOLKSWAGEN Reliability Index 87.48 21. SEAT Reliability Index 88.78 22. MINI Reliability Index 93.90 23. ROVER Reliability Index 96.16 24. BMW Reliability Index 109.49 25. VOLVO Reliability Index 109.86 26. RENAULT Reliability Index 110.65 27. MG Reliability Index 129.19 28. SAAB Reliability Index 132.12 29. CHRYSLER Reliability Index 133.46 30. JAGUAR Reliability Index 137.57 31. MERCEDES Reliability Index 140.23 32. AUDI Reliability Index 150.55 33. ALFA ROMEO Reliability Index 152.27 34. JEEP Reliability Index 168.15 35. PORSCHE Reliability Index 178.32 36. LANDROVER Reliability Index 225.34 А дизела не волим јер је говно,једва чекам да пређем на бензинца па да му свирам обртаје у црвено.Ово грактање ме излуђује. A ti obrtaji nemaju vise neki preterani feeling Ау па ти ниси возио онда спортског бензинца.Ја сам провозао Хонду Сивик Тајп Ер,не може ме нико убедити да дизелових макс 4000 обртаја изазивају веће задовољство од Хондиних 9000,до колико може да се цепа. 1
Routasydän Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Da da, Honda Subaru ... pa cak i Skoda. Sve su to dobri automobili. Volem ja i Toyotu, ali mi je malo nekako .... sterilnog dizajna. Leksus je vrh, nema sta. Ali sto se tice ove liste .... pa zavisi dosta i od toga kakavi ljudi kupuju odredjeni model, a od stila voznje dosta zavisi i koliko ce se kvariti. Evo bas sam se letos vozio u Audiju RS4 (gazda Mitrosa ima) i auto je perverzija. Ali ona ga cepa krvnicki, sto je i normalno, za to je i dao tolike pare, pa naravno da s' vremena na vreme mora da malo potkaci trap, ogrebe a od loseg goriva se malo pojebe neka dizna koja je jako osetljiva na ovakvom automolu. Jednostavniji automobili pravljeni za jednostavne ljude kojima automobil sluzi iskljucivo da se odvezu iz tacke A do tacke B naravno da se nece mnogo kvariti. Evo na primer, Alfa se dosta kvari, ali i ona je auto pravljen da se gazi, ali to ne smeta "alfistima" da i dalje kupuju i vole taj automobil i ne zale pare, naprotiv 1
Guest Шејтанов Чобан Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Алфа нема ништа мање проблема него Бмв,поготово серија 3.Исто тако 156 је лоша серија. Зато је Алфа 159 освојила више бодова него Бмв 3 на тесту.Управљивост,завршна обрада,дизајн.Другар је купио Х3 рестајлинг у фул опреми,они дугмићи око радија,за климу и остале дрангулије толико јадно изгледају да сам се забезекнуо да је то Бмв.Такав утисак јефтиноће одаје да нисам могао да верујем.Ја мој ауто не сматрам ничим посебним,али знам да ћу извући солидну кинту за њега највише због значке на хауби.
Routasydän Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Audi je tu mnogo jak. Njegov enterijer izgleda fenomenalno! Cak i posle mnogo godina i kilometara. Pre par godina prijatelj je iz CH dobio Audi B4 2.3 benzinac automatik godiste 1991. Da covek ne poveruje koliko to sve dobro izgleda posle toliko godina.
Guest Шејтанов Чобан Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Да,ауди ми некако одаје утисак робуснијег него бмв,а и од мечке.Иако мислим да је мерцедес тренутно број 1 ту. Усудићу се да кажем да је ауди мало налицкани волксваген
Routasydän Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Mozda je Mercedes bolji, u stvari verovatno jeste, ali ga ja nekako ne volem. Prva asocijacija mi je debeli zdrigli gastarbajter s brcinama... jbg predrasude. Audi je luksuzna verzija VW kao sto je Leksus luksuzna verzija Tojote (ili premium sto bi se reklo) 1
Guest Шејтанов Чобан Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Не волим ни ја мечку,превише ми је цигански. Ја то гледам овако,Бмв можеш возити у кравати и тренерци,у кравати ћеш увек бити бизнисмен,а у тренерци млад- Мечка је само за кравату.Ако је возиш у тренерци онда си сељачина. Ауди је компромис за оне који хоће да се трипују да су мафијаши Мада возио бих поједине класе мерцедеса,рецимо цлс,цлк,цл,евентуално с класу.
Nazzgul Posted November 30, 2010 Author Report Posted November 30, 2010 Brate, dizel ima vecu snagu na manjim obrtajima, slusati motor kako vristi na 8-9 k obrtaja me ne pali toliko. Ne volim da unistavam svoje stvari. Takodje ako poredimo dva automobila sa istom kilazom, istom zapreminom motora i istom konjazom, samo sto jedan koristi benzinski a drugi dizel agregat, nijanse u ubrzanju do 100km, su zanemarive i mere se delicima sekunde. Ono vrlo rado bih provozao BMW M5 ili BMW X6 M, ali cak i da imam milione, ne verujem da bih kupio takav automobil. Jebo te to trosi 30 litara benzina po gradu. Alo, rodjace?!?! Lako je reci, uzivancija, feeling, kurac palac, ali ti non-stop visis na pumpi! Zajebi. A sto se tice uzivancije konzumiras je samo povremeno, kad izadjes na neki otvoreni put. Vozio sam nekih mesec-dva kevinog fiat tipa 1.6i 75KS. To nije normalno. Naspem soma dinara u njega, odem do grada, u povratku vec kuka da je u zutom i da treba doliti goriva. Znas koliko vozim golfa sa soma dinara?! 5-6 dana. Mercedes jeste kvalitet, ali meni se nesvidja njihova politika, ne prave sportske modele, cast izuzecima. Bas kao sto je rekao Sejtan, taj auto je da ga vozis u odelu i kravati. A BMW i AUDI mozes kako hoces. Takodje BMW i AUDI se prave u BAVARSKOJ, sto je veoma, veoma bitna stvar! Znaci ekonomski najmocnija pokrajina u Nemackoj.
Guest Шејтанов Чобан Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Па ти онда не читаш да постоје људи којима потрошња није битан фактор. Ти би да ти ауто иде као ракета а да не троши ништа.Јес,сутра мало.Дизел само има бољи осећај убрзања због обртног момента и кратких брзина па лепи у седиште.Бензин пак не лепи толико али зато боље убрзава. То што је мотор пројектован да иде у 9000 обртаја онда није мучење. Једноставно је за то прављен.Исто као што дизел није прављен за дивљање. 1
Recommended Posts