Jump to content

Recommended Posts

Posted

Onda ne treba ni da pricam o potrosnji goriva kod automatika + ne daj Boze neka popravka. AKo ima oznaku ZX3 onda je amerikanac, i sa strane gabaritna svetla, to je u USA obavezno. A Americku Focusi su sranje neopevano, kvare se mnogo, uzasno los enterijer, delovi skupi i ne slazu se sa Evropskim, narucuje se, ceka, dosta kosta. Izbegavaj to u sirokom luku.

Moze se za pristoje pare naci Focus, ako ti se vec svidja taj model, sa domacim tablama, napravljen u Kelnu.

Posted (edited)

Jok bre, made in UK/ izash'o iz Dagenhama 100%.

e da nisam rek'o pare...pitao sam kol'ko biste dali?

Edited by matatrtaDkredibl
Guest Шејтанов Чобан
Posted

Фокус 1.6 троши око 9 литара по Београду,ово знам јер га пријатељ из Београда има,на отвореном око 6,што је по мени сасвим прихватљива цифра за оне којима је потрошња битна.

Написах ти ја,4500 највише.

Posted (edited)

Nemoj da kupujes polovan auto.

EDIT:

Inace, probacu jos malo da se zezam sa onim servisom gde su bili voljni da mi zamene akumulator, dok servisiraju ili sta god rade sa mojim. Ako nabave neki koji pase mom dizelasu, sto da ne. Necu da se zalecem. Kad god se zaletim, sjebem se!!

Mislim kupovina Bosch-a, svakako nije greska, ali ako mogu da dobijem novi Black Horse, bez ulozenog dinara, sto da ne.

Edited by Nazzgul
  • Downvote 1
Posted (edited)

Sta znam, ja ne volim tudje stvari. Meni kad neko nesto pozajmi, osecam se neprijatno dok mu to ne vratim. Ne znam, ja ne mogu da se zaljubim u svoj auto. Bas zato sto je polovan.

Nekako kad kupis novo, osecaj je totalno drugaciji. Ti si prvi koji pomazi kozu na volanu i na menjacu, ti si prvi koji ogrebe farbu, zamaze, ofarba limariju. Ti udubis fotelju po sebi. . Ti znas sta si sjebao i kako si to popravio. Osecas taj auto kao svoj, a ne kao neciji otpadak.

Golf VI 1.9 TDI 16 soma! Realno to moze da se nategne, makar i uz mali kredit.

I onda ne bih razmisljao ovako:

"Zasto da stavljam niskoprofilne felne - 18 zola, na auto star 9 godina, koji cu mozda ubrzo da prodam?"

"Zasto da kupim BOSCH-ov akumulator, za star auto?

Itd. . i sl.

EDIT:

Meni se dosta stvari na mojoj cetvorci ne svidja : felne, zadnji farovi, oguljena koza na volanu i menjacu, vozaceva fotelja, nemam presvlake, losi zvucnici - raspadaju se, deo instrument table ne radi(koji pokazuje potrosnju i spoljnu temperaturu), gume (zimske - letnje [koristim polovne]) . . .

I kad god pomislim da nesto od toga sredim, ubije me misao: ZASTO ULAGATI U MATORO?! Bitno je da funcionise ono sto je neophodno za bezbednu voznju.

------------------

necko je uradio pravu stvar.

Edited by Nazzgul
Posted

Pazi, brate, nema svako pare niti kreditne sposobnosti da uzme nov automobil. Ja sam pre 20ak dana imao budžet maksimalno do 2200e i uzeo sam Ford Fiestu 2000. godište 1.3 benzinac sa Endura motorom. Slažem se da je najbolje kad uzmeš novo, ali (uglavnom) nema mogućnosti za to...

Posted (edited)

Ni ja nisam imao za dobar novi automobil. Mogao sam da uzmem fiat, dacia-u ili da nategnem za neki novi opel. Al takav automobil me ne bi ispunio. Jebes ti auto ispod 100KS. To je djubre. Ali recimo uz neki kredit, mozda sam mogao da uzmem KIA-u na primer.

Barem sam naucio za ubuduce. Za auto se treba nategnuti do guse. Mene nesto keva, na brzinu naterala da kupim golf IV, nisam dopustio ideji da prenoci. Realno sam mogao da vozim njenog Fiat Tipa sve ovo vreme i sada bih imao KES za NOVI golf VI TDI.

Ovakav npr:

vw_golf_vi_gti_paris.jpg

..sa motorom 2.0 TDI (140KS). Au brate! :)

Edited by Nazzgul
  • Downvote 1
Posted

Bojane, ti nemas bas mnogo osecaja za finansije. Ti gledas iz svog ugla, ali 99% ljudi ne moze da nategne za nov automobil i to dobar, pa se zato ljudi snalaze. Mislis da smo mi svi fanovi polovnjaka, volimo da vozimo automobile u kojima je neko jebao i prskao po sedistima (kod mene na plafonu se vidi otisak stikle) ... ali jbg, ispruzis se koliko si dug.

• Upvote 2
Guest Шејтанов Чобан
Posted

Ni ja nisam imao za dobar novi automobil. Mogao sam da uzmem fiat, dacia-u ili da nategnem za neki novi opel. Al takav automobil me ne bi ispunio. Jebes ti auto ispod 100KS. To je djubre. Ali recimo uz neki kredit, mozda sam mogao da uzmem KIA-u na primer.

Barem sam naucio za ubuduce. Za auto se treba nategnuti do guse. Mene nesto keva, na brzinu naterala da kupim golf IV, nisam dopustio ideji da prenoci. Realno sam mogao da vozim njenog Fiat Tipa sve ovo vreme i sada bih imao KES za NOVI golf VI TDI.

Ovakav npr:

vw_golf_vi_gti_paris.jpg

..sa motorom 2.0 TDI (140KS). Au brate! :)

Ауто испод 100 кс ђубре.По чему то?Седи у Пунта од 86 кс,или Фабију па ћеш видети колико боље иду од твог Голфа који има преко 100.

Иначе ово ти је Голф ГТИ,који кошта око 30 000 евра.А за те паре већ имаш вишу класу аутомобила са солидном опремом.

Ево и Лексуса ГС-Ф ког ће покретати 5.0 осмоцилиндични агрегат са 465 кс.

lexus-gs-f-sport-7359365.jpg

Posted (edited)

@ Шејтанов Чобан

Ma to su samo snovi. Uzeo bih 1.6 TDI sa 105KS za 16 soma (TO JE PONUDA VEKA). Mada je moguce dobiti TDI motor sa GTI opremom :) Kao sto mozes da kupis BMW dizel, sa M opremom. Ne?

@ МегафаН

Sto se tice cipovanja, to ne bih radio..

@ necko

Pijandura neka.. hahaha!

EDIT:

@ necko

Mislio sam na to sto si kupio novi automobil. Pravi izbor. Mislim ja, iskreno, ne gotivim Fiat Punto, ali svaka cast na potezu.

@ Routasydan

Seti se perioda kad si se uvalio u kredit zbog SDI-a. Imao si Golf IV, dok je isti stvarno bio IN, i dok ga je retko ko vozio!! Tako se kupuje auto. Das sve od sebe.

A ja sam kupio cetvorku i ostalo mi 2 soma preko. Zar to ne govori nesto?! Nisam to odradio kako treba!! Kupio sam auto na brzinu, jer me keva prisilila da to uradim, da bih zaboravio na "veliki sok", koji sam preziveo tog leta. Sto se toga tice, auto me stvarno vratio u zivot. I ostvario mi jos jednu zelju, da pikam djuntu 200km/h.

Edited by Nazzgul
Posted

kakav kreten...

inace,ta raskrsnica je najvece sranje u ns,pored jevrejske ulice u ns...uvek guzva,a ne moze se vise prosiriti...vise ne postoji trotoar koliko su pokusali da prosire...preneaseljen grad...al kako to izgleda neverovatno,kilometar od grada,bulevari sa 6 traka prazni,a centar ko u dupetu da vozis...

Posted (edited)

@ necko

Mislio sam na to sto si kupio novi automobil. Pravi izbor. Mislim ja, iskreno, ne gotivim Fiat Punto, ali svaka cast na potezu.

nisam ja kupio novi auto, pomešao si nešto :)

ja sam pre skoro dve godine kupio hondu civic 2001. godište...

edit: kako gadan crni dim bljuje dizel :haha:

Edited by necko
Posted

Tako se kupuje auto. Das sve od sebe.

Ne, auto se kupuje u skladu sa finansijskim mogućnostima nekoga. Pa, pobogu, nismo valjda jedni od onih ljudi koji nemaju 'leba da jedu, a kupuju telefone koji koštaju ~500e na ugovor u provajderima i plaćaju račun od 4500 dinara za mobilni, a da ga ne koriste.

Ja sam kupio auto u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima. U toku sledeće godine bi trebalo od firme da dobijem automobil, videćemo šta će to biti, pa ću verovatno prodati ovaj.

Posted

@Nazzgul: pazi, ja sam zeleo da sa 25 godina ima dobar i atraktivan automobil. Znao sam da cu kad tad imati posle para za dobar, ali sam zeleo da ga imam sa 25 jer nije isto imati automobil te klase sa 20, 25 ili 35 godina. I zato sam se svesno zaduzio, prezaduzio, ali sam dobio sta sam zeleo. Ali, koliko samo puta nisam imao para ni za gorivo, pa problemi na poslu, umalo otkaz, smanjena plata skoro duplo, kad mi se pokvario menjac morao da pozajmim od matoraca i to posle vracao i mucio se. Imao sam lepih trenutaka sa njim, ispunio sam sto sam zeleo, ali sada, vise nikad ne bih uradio to isto. Ti si zrelije postupio, treba ziveti socijalno odgovorno. Kupis automobil koji mozes da platis, odrzavas, a da ti pri tom ostane dovoljno para da imas za zivot (ti si ostao bez posla pa zamisli da si jos imao kredit za kola + registracija + delovi + gorivo).

Sad gledam da kupim ono za sta mogu da se ispruzim i da vise nemam tu tenziju.

Posted

@ trenje

To za telefone je retardirano. Uopste se ne isplati. Jer ti ga na kraju, kad se preracunas, platis, taj telefon, skoro duplo vise nego sto isti telefon kosta u slobodnoj prodaji. Ali jebi ga. Bitno je pokazati se u momentu! :P :P

@ Routasydan

Bilo je povuci potegni, ali si imao perverziju od djunte u momentu. Mislim da mnogi tako rade. Auto za mnoge nije igracka, i stvar koja se cesto menja. Auto dodje kao clan porodice. valja izabrati dobrog clana.

Mi smo se tako zaduzili kada smo uzimali dvicinu. Nategli smo se za medalju. Auto je kostao oko 2 soma evra, a mi smo pozajmili od prijatelja 800 jura. To je bila kupovina!! To bi bilo ekvivalentno sa ovim:

Imao sam 8 soma stek, drugih recimo 5-6 soma sam trebao da pozajmim ili da podignem kredit i kupim, recimo u to vreme novi golf V, koji se u to vreme prodavao za 14K.

A onda jbg, navalis na sljaku. Grcas, kad je tesko, ovo ono, ali znas sta imas ispred zgrade!

Ili sam mogao da vozim Fiat Tipa i da i dalje slazem novac u banci, pa na kraju pazarim za kes.

Covece, mene ovaj golf IV, sa svim ulaganjima i 2x kaskom izlazi oko 10 000 EVRA. A koliko sad mogu da ga prodam?! Uopste se ne isplati polovno. Jebo te dosta manje bi me izasla kamata za kredit, nego odrzavanje ovog cuda.

Sto je najgore sad sam zarobljen. Ne isplati mi se da prodam, za sitan kes, a ne isplati mi se ni da ulazem u STYLING auta koji jos malo ulazi u devetu godinu.

Odradio sam to brzinski kako ne-treba, ali barem sam naucio na greskama.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Данас долази човек да погледа ауто.Ако све буде како ваља отићи ће овај трактор из дворишта напокон.Е онда долазе други проблеми.Тражити добар Ауди.Ако мислим да га купим мораћу да пукнем још толико пара колико би добио за Бмв

Posted

@Nazzgul: ti najbolje znas svoju situaciju, koliko para imas, koliko si spreman da das, koliko da se zaduzis i zrtvujes. Nekome je automobil samo prevozno sredstvo iz tacke A do tacke B, a neko voli automobile. Meni tada nije bilo zao da se zaduzim i prezaduzim i uzmem nesto sa cim sam bio srecan, a pare bi garant potrrosio na gluposti, izvukle bi se, ovako sam kupio nesto vredno i veliko. Ali s druge strane kostalo je mnogo zivaca. Takodje auto ti prestavlja pokretnu vrednost koju uvek mozes da unovcis, za razliku od da si recimo pare da o na provod, garderobu, alhohol, kurve .... :D

I sad ne zalim da dam pare za dobar automobil, samo sam malo socijalno odgovorniji ;)

Da imam mogucnost da kupim nov, kupio bih, bez razmisljanja. Ako ga odrzavas kako treba, kvalitetno, pazis ga ... moze da ti traje i do 500.000 km bez ikakvih problema.

A ako nemas para, onda se opruzis koliko su dug za ono sto mozes da kupis.... jbg

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Оде бембара пре пола сата у Ужице.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...