Jump to content

Recommended Posts

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Da vas izvestim da je sužena bitka na:

-

- Hyundai i30 dizel 1,6 CRDi WGT 6M/T GLS 5Vr. IMAGINE , 9ks0 14,3k EUR + kuka

Мој глас за хјундаи.Ауто се показао одлично,нема никаквих фабричких грешака и бољки.Тај 1.6 сасвим лепо иде а не троши много.Ако узмемо у обзир да си женско јача машина ти и не треба.Таман

Slažem se. Moj je išao na kanal, tj. ne na kanal, nego na rampu. Kod mehaničara koji mi održava i prethodna kola i kod kojeg radi jedan od mojih najboljih drugara. Ono što je mene kod Fiata najviše razočaralo je kvalitet unutrašnjosti. Nisam nešto ekstra zahtevan što se toga tiče, ali plastika je jako loša. Malo ogrebi noktom, ostane trag, kao da je plastelin, a ne plastika. Doduše, to sam video na Multipli, ali sumnjam da je Stilo išta bolji. Ovaj drugar je razočaran, ali ima ljudi koji ga jako mnogo hvale. JTD je strašan motor.

ЈТД је толико добар мотор да је мерцедес купио ту технологију за а и б класу.

Пежо од скоро користи фиатове моторе,место њихових 1.4 хди сад иде 1.3 мјет,који има више кс,већи обртни момент и мању емисију штетних гасова.

Опелов ЦДТИ је такође фиатов,ДТИ је исузуов и тром је као мечка атмосферац од 3000 кубика и 60 коња из осамдесетих.

Зато опел иима добре бензинце,1.4 100 кс,другом га мажеш 110 да можеш до стотке и са дизелом да се носиш.

Ево где још иде тај мотор

)TiD/TTiD (Saab)

DDiS (Suzuki)

D (Cadillac)

Quadra-Jet (Tata)

:pivopije:

Posted

ДТИ је исузуов и тром је као мечка атмосферац од 3000 кубика и 60 коња из осамдесетих.

Onda sam se ja mnogo navikao na Kadeta, pa mi DTI super ide. :D

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Па не иде лоше али у поређењу са јтом јесте тром.Међуубрзања знатно лошија,има велику турбо рупу.

Posted

Ček, šta podrazumevaš pod tim? Nisam baš stručan sa terminologijom.

Ono što sam ja primetio, i to mi se malo ne sviđa, je da mu zaista treba malo više vremena da ubrza kad se vozi u manjim obrtajima (ispod 1500), ako ga vozim u većim obrtajima (1800-2000), onda prilično dobro reaguje na papuču gasa (na 2000 se već pali turbina).

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Управо то чекање да повуче је турбо рупа.

Модерни дизелаши повлаче на додавање гаса скоро као бензинци,мада опет и то зависи од мотора.

Мада доста зависи и од упарености мењача са преносом,па се губи снага негде у зупчаницима

Posted

A da li ima i nekakve veze sa ubrizgavanjem goriva? Još jedna stvar koju sam primetio, kada vozim polako, na malim obrtajima, pa stisnem kvačilo i pustim gas, on još sekund-dva radi kao da mi je noga još uvek na gasu. Kao da sam prekasno pustio gas nakon stiskanja kvačila, a nisam.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Па има везе ако је убризгавање застарело,рецимо голфови тди мотори су застарели(иако веома квалитетни)

Од скора су они прешли на комон реил систем због еколошких норми.

Имаш тај стари ТДИ ПД,и ТДИ ЦР.ЦР ради мирније на леру али нема осећај лепљења у седиште при убрзању као ПД баш због равномернијег бризгања горива.

Posted (edited)

Pa CDTI i jeste common rail ako se ne varam. Jbg, ne možeš imati i jare i pare, negde mora da se napravi kompromis.

Edited by Sisus
Posted (edited)

Kakav macor:

http://www.polovniautomobili.com/oglas259986/mercedes_benz_ml_320/#1

Au al sisaju za ovog macora 3200cm3 + 220KS registracija izadje:

Ukupni troskovi Vase polise osiguranja i taksi su: 157197.50 dinara + provizija banke ili poste za svaku uplatnicu. Od toga u budzet 130 000.00

Mamu im jebem! ! Zasto ja da placam profesorima plate? (headbang)

Edited by Nazzgul
Posted

Ne brini nećeš ti to platiti jer nemaš te pare :P

Nego - danas je bio šaren dan.

Vozila sam Ce'ed 1,6 dizelaša, Ibizu 1,4 bezinca, Leona 1,6 dizelaša i Leona bezinca al ne znam kog (zbog opreme sam ga švrćnula krug).

Sutra ostatak, pa onda utisci i saopštenje odluke!

Posted (edited)

@ AJLIN

Tacno, nemam pare za bacanje, bolje da si nadjem nesto u razumnoj kubikazi do 2000cm3 ili da palim iz ove zemlje, a ti mi se ne javljaj, cimas me za 100 jura xD

Jebo te pre samo dve - dve ipo godine, kada je buraz, pre nego zapalio u USA, vozio onaj Grand Cheeroke 5200cm3, placao je registraciju oko 500 jura, i cak je krio od zene koliko kubika ima auto.. hahhahaa, zbog tobos velike sume za reg.!! Koje pishanje, jebo te, to su bila srecna vremena!! Danas za 500 jura ne mozes ficu da regujes!! Mnogo, su skupi!! Jos malo ce nam i vazduh naplacivati!

EDIT:

E, ali ovo nije strasno: za BMW 2172cm3 i 170KS izadje reg: 55259.50 dinara (znaci 500 jura), ali opet davati 200 jura vise za reg, zbog samo 200 dodatnih kubika odnosno 200 vise od 2000cm3. Nemam pojma.

Edited by Nazzgul
Posted

Sad gledam prepisku sa prethodne strane...

Imaginarni ima SJAJAN ali sjajan Fiat Stilo dizelaš, i to ga je usralo samo tako da i ne zna da ga je usralo kad ga je kupio polovnog! Kako ga vozi, neki bi do sada izmenjali pola na njemu, pupupu da ga ne ureknem. Očuvana snažna mašina, nema da fali. Stvarno dobar primer odlične kupovine polovnog auta.

Sisuse konačno si priznao da osećaš turbo rupu. E vidiš. To je ono što sam ja pominjala na isuzu motorima, dok ne uvati zamajac, posle ide kao podmazano, al dok ne uhvati... ijaaooo. Elem dobila sam danas po dve ponude za Astru 1,7 Classic III (sw+hb) od dve kuće, i sutra idem da pipnem štipnem provozam pa ću javiti utiske. Ako je ono isto čudovište što sam vozila pre pet-šest godina... ma nema trika da ja to kupim. Videćemo sutra!

Ако узмемо у обзир да си женско јача машина ти и не треба.Таман

Speak for yourself :P Nije što sam ja, nego... pitaj Imaginarnog kako vozim. Pitaj i Đeneralnog :haha:

Sad ozbiljno, treba mi jača mašina što zbog tereta, što zbog stila vožnje, što zbog putovanja i na kraju zbog geografije koja mi sleduje (uzbrdo - nizbrdo) ! Bila bih najsrećnija da nađem nekog 1,9-2,0 dizelaša koji će da nadživi i mene :haha: ali vidiš na primer Opel je taj italijanski predobar motor turio samo u Novu Astru, koja se sa opremom koja meni treba opasno mota oko 20k EUR, a to je waaay out of budget.

Hvala svima na glasovima. Videćemo posle sutrašnjeg dana šta će se desiti i kakvi će mi biti utisci nakon prespavane noći.

Malo objašnjenje za pomenutog Leona, verovatno se pitate otkud sad Leon uleteo u kombinaciju. Kao prvo, originalno sam htela LEona ali nije mogao da se ubudži u budžet, pa sam gledala Ibizu SW koja se ispostavila da je mala (uska sva nekomotna, pozadi mogu da stavim pregradu za kera i to je to). U Ibizi je mpi bezinac 1,4 isti onaj koji sam gledala u C4, dobar motor, oprema full sem alu i kože al to mi i ne treba. Džabe kad je d'izvinete, uska.

U isti mah se ispostavilo da je Leon na sniženju i to dobrom - 15k u najvišem paketu opreme, sa tempomatom, MP3, alu, maglenkama, bla bla bla... stvarno svašta ima od opreme! U pitanju je novi motor bezinac 1,2 TSI 105KS rasterećenih u 6 brzina za koji sam imala osećaj kao da vozim neki 1,6 ili 1,4 16v benzinac. To je motor koji je nagrađivan i sada debituje u Leonu. Sedenje kao što verovatno znate u Leonu dosta nisko, tako da je auto skoro potpuno nepregledan pozadi, srećom pa su tu odlični retrovizori tako da ni šuma naslona za glavu sa zadnje klupe ne smeta da se lepo uparkirate u rikverc. Izvedba enterijera perfektna, pregrada i to uglavnom skrivenih koliko ti duša poželi tako da sve i da ga pretrpate nemate onaj 'cluttery' izgled prenatrpanosti. Moja lična zamerka je što je prostor malo skučen (ali dobro u odnosu na Ladu sve je skučeno) i maska upravljača je nekako upadljivo velika sa donje strane pa me to nerviralo jer ne volim da mi se išta mota oko kolena. Moraću još jednom da sednem u taj auto izgleda :da:

Ajde kad sam već sve ovo nakucala, da kažem par reči i o Kii Ce'edu. Vožen je 1,6 dizelaš, motor me oduševio. Tih, pouzdan, kvačilo nije pretvrdo ko na Fiatima mnogim a nije ni ono da 'leti'... Ima težinu sve kako treba da ima. Menjač lak, udoban, izdefinisan hod. 115 KS možete da razmazujete u šest brzina :) Maksimalno upravljiv volan, kočnice savršene, i napred i pozadi diskovi naravno. Auto je širok, komotan, čak je širi i pregledniji pozadi od Leona za par cm što se oseća itekako (ali dobro zato Leon ima ojačanja svuda u vratima i to mu krade taj ekstra prostor). Mada ne može da se takmiči sa Seatom po pitanju funkcionalnosti (pregrade, raspored komandi... nema tempomat ni u jednoj varijanti... sedišta su daleko lošija itd), Ce'ed je jako dobro rešenje uprkos svim sitnim nedostacima npr 'cvrčci' iz komandne table, nevraćanje ručice migavca posle skretanja (tačno je!) i još nekih ograničenja koja ću opisati sutra.

Moja lična zamerka je što je sa svojih 14,5-15k EUR skup u odnosu na bolju (hm... pocinkovanu) karoseriju i bolji paket opreme konkurenata, i što je servis PAKLENO skup (ko prelazi npr 25-30k km godišnje, ako želi da zadrži garanciju 7 godina pljunuće još cca 2,8k EUR samo na redovne servise tokom tog perioda!!! što bi bilo 400EUR godišnje - ko da voziš Audi a ne Kiu jbt :no:).

Sutra moram da napišem mnogo toga i o garancijama, jer stvarno je važno da vam to prenesem, ako neko još bude kupovao novo vozilo čisto da vidi šta sve ima i koje su koske... Laq notj.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Бежи од тог 1.2 тси мотора.То је све само не растерећено.да је нпр 1.8т онда би била друга прича.

6 брзина има због потрошње,ипак је то турбо бензинац,а проблем тог мотора је нагли пад обртаја,због тобож лошег горива.

знам човека који у шкоди јети има тај мотор и годину дана није могао ниједан сервис да му дијагностикује проблем.

1.9 или 2.0 у неком другом ауту(читај голф) иде и много преко те цифре,већ улази у класу хонде акорд,барем ценовно а ту голф нема шта да тражи.истина да су кореанци мало безобразни са седмогодишњном шатро гаранцијом,али чик купи аудија па покушај да легнеш једну ноћ не помисливши да га можда ујутру нећеш видети више.Ја сам стрепео за мог бмва који је био у дворишту поред канарске доге :twisted:

Posted
ali dobro u odnosu na Ladu sve je skučeno

Vladimir_Putin_Lada_Niva.jpg

Ajde kad sam već sve ovo nakucala, da kažem par reči i o Kii Ce'edu. Vožen je 1,6 dizelaš, motor me oduševio. Tih, pouzdan, kvačilo nije pretvrdo ko na Fiatima mnogim a nije ni ono da 'leti'... Ima težinu sve kako treba da ima. Menjač lak, udoban, izdefinisan hod. 115 KS možete da razmazujete u šest brzina :) Maksimalno upravljiv volan, kočnice savršene, i napred i pozadi diskovi naravno. Auto je širok, komotan, čak je širi i pregledniji pozadi od Leona za par cm što se oseća itekako (ali dobro zato Leon ima ojačanja svuda u vratima i to mu krade taj ekstra prostor). Mada ne može da se takmiči sa Seatom po pitanju funkcionalnosti (pregrade, raspored komandi... nema tempomat ni u jednoj varijanti... sedišta su daleko lošija itd), Ce'ed je jako dobro rešenje uprkos svim sitnim nedostacima npr 'cvrčci' iz komandne table, nevraćanje ručice migavca posle skretanja (tačno je!) i još nekih ograničenja koja ću opisati sutra.

Posted

@ AJLIN

Koji, tekst, pazi da ne citam. . Ne verujem.

Pazi ovo je poslednji put da ti se obracam u vezi kupovine:

Ti bre ne znas sta hoces. I piskila bi i kakila bi. Posto neces ono DOBRO novo sto sam ti naveo (jer ti ne ispunjava uslove), postoji samo jos jedna, jedina opcija, da bi postigla sve to sto zelis, i da bi bila zadovoljna. Znaci polovan auto. Za taj kes mozes naci odlican 3-4 godine star automobil, em dizel, em karavan, em tempomat, em kuka, mozda cak i SUV, i naravno Nemac, visokog kvaliteta.

Znaci nemamo vize, fino odes u Nemacku / Svajcarsku, nemoj u Italiju, gde te 99% nece prevariti za predjenu kilometrazu i za limariju, sto ti je najbitnije, i izaberes sebi auto koji ti po svemu odgovara. Kraj price.

Laq noc.

• Downvote 2
Guest Шејтанов Чобан
Posted

а путин у фазону купујмо домаће а гуме бф гудрич америчке.е туго

што се тиче киа сид,имали су проблема са мењачем,не знам да ли је то исправљено

Posted

Sisuse konačno si priznao da osećaš turbo rupu.

Znaš kako, posle Kadetove turbo rupčage, Astrina ti ne deluje tako strašno. :haha:

Ја сам стрепео за мог бмва који је био у дворишту поред канарске доге :twisted:

Ne bi mu ni 100 takvih doga pomoglo da se neko nameračio da ga ukrade. Ja sam sa ekipom sedeo budan u sobi kada su iz kuće pored nonšalantno isterali Audija.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

Па увек има боље,а не мора да буде швабо

bw_08reventon_dash2.jpg

Posted

:haha: :haha:

Nakucaste ga, a ja tek pijem svoju čašu vina za laq notj :mhihi:

@Šejtanov čoban - očekivala sam takav neki komentar. Svesna sam toga da ti mali motori tek treba da prođu "dečje bolesti". Sve u svemu njemu je garancija 5 godina i servis im je jako raširen po ovim terenima gde ja idem ili bar blizu, ali da je pametnije uzeti nešto proverenije, to jeste.

Mada... priznaću vam sada nešto... i pored nedostataka koje sam nabrojala, ce'ed mi je nekako... čučnula mi majku joj njenu. Mnogo dobar motor. Pri tom, ne znam kako da ga teraš sa sve klimom i po beogradskim gužvama, maksimalna moguća potrošnja je 6,5 litara. A da ne znaš koji je motor, tek kad ugasiš onu Siemensovu muziku na Blaupunktovim zvučnicima provališ da je diesel koji tiho, sasvim tiho prede. Nego recite šta je to bilo sa menjačem, za i30 sam čula da je rikverc bio problematičan a sutra ću nadam se i proveriti, sa ovim menjačem na Ce'edu nisam ništa čudno primetila.

Btw, danas vozikajući se po gradu naletim na nekoliko i30 i vidim da ima klirens ko stari Civici :no: pa zašto bre tako. Kako da se verem po zvezdarskim ivičnjacima...?

Posted (edited)
Imaginarni ima SJAJAN ali sjajan Fiat Stilo dizelaš, i to ga je usralo samo tako da i ne zna da ga je usralo kad ga je kupio polovnog! Kako ga vozi, neki bi do sada izmenjali pola na njemu, pupupu da ga ne ureknem. Očuvana snažna mašina, nema da fali. Stvarno dobar primer odlične kupovine polovnog auta.

evo par stvari o kolima koje bi mogle nekom biti od koristi. znam da ti znas vecinu ovoga, ali neka i drugi procitaju, mozda nekom bude od koristi. posto vozim vec 14 godina i promenio sam par automobila, ovo su moja iskustva:

prvo - kupovina

kad se kupuje auto lako se upadne u zamku 'overanalajzinga". slicno sam i ja razmisljao kad sam kupovao auto i lista "zahteva" mi je bila predugacka, tako da sam trazio "savrsen" auto koji ne postoji.

na kraju sam listu sveo na 4 zahteva:

- hedzbek (meni je to bilo bitno, kao sto je tebi bitan karavan)

- dizel (mada u vreme kad sam ja kupovao auto, eurodizel je bio 90 din)

- dobri amortizeri i VISINA kola (srbija ima lose puteve. losi amortizeri dovode to toga da se sjebavaju homokinetici, upravljacki mehanizam itd jer ti delovi trpe opterecenja koja bi amortizeri trebalo da neutralisu. znam iz iskustva sa golfom i hondom koju sam vozio ranije. ne mogu dovoljno da istaknem koliko su amortizeri bitni za srpske puteve jer direktno stede pare za servis i rezervne delove. sva kola sa tvrdim amortizerima za mene ne dolaze u obzir.)

- klima (jbg, 40 stepeni preko leta u gradu znatno utice na komfor ;)

sve ostalo je otpalo u mom slucaju. zahtev da: ima elektricne podizace, vise od 100KS, visoka sedista, dobar izgled (subjektivno), da NEMA kozna sedista, da je mladji od 5 godina, pozeljno 6 brzina, pozeljno da ima mp3 radio, obrtome, on board kompjuter, digitalna klima, itd itd..

mislim da na kraju treba svesti zahteve na 4 najvaznija, a ostalo - ako se pogodi, super. ako ne - ne treba zaliti.

naravno, ovaj princip vazi za kupovinu polovnog automobila. za nov auto je malo drugaciji princip.

drugo - majstor

ako imas malo slobodnog vremena koje ne zelis da provodis po majstorima, bitno je da nadjes jednog koji ce da ti korektno odrzava auto, a ne da ti namesta i da ti namerno ne popravlja da bi dosla ponovo. imam losa iskustva, i dosta love sam nepotrebno bacio dok nisam nasao dobrog majstora.

e sad, sve je to lepo u prici, ali u praksi uopste nije jednostavno. najbolje bi bilo da ti je to neki rodjak ili prijatelj koji te nece zeznuti. sve ostalo je cista kocka i svodi se na isprobavanje majstora dok ne nadjes dobrog. dobar majstor je onaj koji ti popravi odmah sve kvarove koje uoci i koji ti odmah kaze sta sve ne valja. losem majstoru je cilj da stalno dolazis kod njega za svaku glupost.

trece - zablude

sto se tice prica "ovaj motor je dobar, a onaj nije", "ovaj auto ima losu/dobru limariju" i slicne price - ja mislim da se to SVE bazira na "rekla kazala", i "pera cuo od mike, mika od laze" itd, i da nema veze sa realnim stanjem stvari. ignorisem te price tipa: "opel ima losu limariju", "kod hodne jedino valja motor", "francuska kola su skupa za odrzavanje" (notorna glupost, keva vozi citroen pa znam), "nemacka kola su pouzdana", "italijanska su ovakva ili onakva" i slicno.

kad cujete coveka koji povezuje karakteristike vozila sa zemljom porekla - recite mu da ne sere. ;-)

cetvrto- potrosnja

1. potrosnja na otvorenom putu je manje vise jasna stvar i ne odstupa mnogo od specifikacija.

2. potrosnja u gradu je nesto SASVIM DRUGO. ni jedan auto koji sam imao nije trosio onoliko koliko je pisalo u specifikacijama, zasto sto fabricka merenja nisu pravljena za CENTAR grada.

konkretno: posto zivim u samom centru gde je na svakih 100 metara semafor - moj auto ne trosi isto kao i auto coveka koji zivi na vidikovcu ili u zemunu ili na novom beogradu. ljudi koji zive dalje od centra i guzve vecinu kilometraze gradske voznje provedu u 4. ili 5. brzini, a to nije isto.

peto - TOC

Total Cost of Ownership, ili koliko UKUPNO GODISNJE kosta voznja tog modela automobila. u to ulazi:

- potrosnja na procenjenu predjenu kilometrazu

- registracija

- redovan servis

- amortizacija (neka slobodna procena: pitati nekoliko ljudi koji voze taj auto)

- parking (to je isto za sva kola, ali predstavlja realan trosak)

- gume: na koliko planiras da ih menjas i koliko to kosta

staviti ovo na papir uporedo za nekoliko modela automobila i uporediti.

Edited by imaginos
  • Upvote 2
Posted

Svaka cast za post Imaginos :pivopije:

Evo da ja dodam neka moja iskustva... vozim vec 13 godina, ovo mi je peti po redu automobil (moj, a ne caletov) i iskustva su sledeca:

kao prvo, nema nista mrskije od prodaje automobila, a i kupovina ume da bude stresna i bolna. Prodati polovan automobil u ovoj zemlji je jedan jako mucan proces, ogromna vecina ljudi bi rabljen automobil, da je dizelas, da malo trosi, ide kao metak, da je ocuvan perfektno unutra i spolja, da ipak i pored svega toga ti smanjis ionako nisku cenu ali i pored svega toga zajebavace te, traziti da placa u ratama, trampom, da mu smanjis za ovo ono....

Dakle, kad kupujes automobil prvo moras da znas sta hoces, sta volis, a ne sta kaze Pera, Laza, Mika i Zika. Ako tacno znas sta zelis i koliko mozes (da se ispruzis) tada napravis listu favorita i odes da pogledas sve. Sto rece covek danas svi prave dobre automobile, stvar je u nijansama u istoj klasi, a poenta je naci ono sto ti se svidja u najboljem mogucem stanju.

Ako vec nadjes tako nesto, moras na par stvari obratiti paznju, kako ne bi imao posle tog ljubimca za ceo zivot. Naime, sto rece Imaginos klima je jako bitna, zbog toplih leta ovde, ali je jos bitnija jer automobil ne mozes bukvalno da prodas ako nema klimu (osim ako nije u pitanju niskobudzetni automobil tipa yugo ili golf 2). Dakle, ako covek i nije ljubitelj klime, ipak treba da kupi sa klimom pa makar je i ne ukljucio.

Ukoliko kupujete limuzinu, onda definitivno treba da bude bar 100 ks (mada je i to skromno) i da ima, ako je ikako moguce sest brzina (zbog vonje auto putem, letovanje, izleti, magistrala...)

Ukoliko prelazite solidnu kilometrazu, onda dizel definitivno. A benzinca je takodje jako tesko prodati, svi bi zeldi ili bar benzinac sa vec ugradjenim plinom. Mada dostas ljudi zazire i od toga, jer neko ko je darivao 500-700 eur za sekvent, sigurno nije prelazio 5.000km godisnje.

Dostupnost servisa i delova je jako vazna, imadoh Mazdu, pre nekih 5-6 godina, tada je bilo jako malo prodavnica i servisa za ovaj automobil, izludeo sam bio.

Dobar majstor - to je nesto sto zlata vredi. Ali ga je teze naci nego dobiti sedmicu na lotou. Ja sam ih do sada promenio poprilicno, i svaki me je razocarao. Ogromna vecina su lopovcine, a oni koji i nisu na pocetku, oni vremenom gledaju svoje kolege koje su se nafatirale para i posle toga pokleknu i predju na tamnu stranu. Ukoliko neko nadje majstora da je dobar majstor, ne udara po usima, pouzdan je, ne izmislja kvarove, ne kvari namerno automobil da bi posle popravio i zaradio, ne uvaljuje jeftino ulje loseg kvaliteta sa isteklim rokom trajanja ..... takvog majstora treba cuvati kao malo vode na dlanu.

Kradja. Ukoliko nemate garazu, nemojte da razmisljate o VW/Audi/BMW .... ili platite kasko, koje je opet ludacki skupo za ove marke i pitanje je da li se isplati (Nazzgul placa kasko za automobil star 9 godina koliko mi u firmi za nov Fluence). Mazohizam je kupiti tako nesto, a onda trazati sei skakati iz kreveta da vidite jel vas ljubimac jos uvek vas.

Imaginos je dobro rekao za specifikacije potrosnje, ne verujte u to sto pise na papiru, kao ni nekim isfoliranim prijateljima koji lazu vec pokusajte sami da se uverite koliko taj automobil koji vas zanima zaista trosi u realnim uslovima. Recimo neki benzinac od 1600 ccm u gradu mora da trosi 10 litara. Snazniji i vise od toga.

Oko registracije nema mnogo pametovanja, znaci gledati da to bude do 2000ccm, preko toga je mazohizam (u ovoj zemlji)

Odrzavanje! mozda i kljucna stvar. Znaci, obavezno raditi servise u predvidjenim intervalima i sa predvidjenim sredstvima. Ako kaze za neki motor da je specifikacija ulja 505.00 ili 505.01 MORA da se sipa iskljucivo to ulje. Nije to neki hir proizvodjaca, vec ima svoje zasto. Ukoliko ne odrzavate po propisu vaseg ljubimca i ne vodite racuna o njemu, vratice vam istom ili jos gorom merom.

Samo da rezimiram: najvaznije je znati sta zelis i koliko mozes i uklopiti se u sve to. Naci NAJBOLJE OCUVAN primerak automobila koji ti se svidja, a zatim i sve ostalo. Kada sam rekao da moras da znas koliko mozes, tu sam mislio da covek isplanira i pare za pappirologiju, veliki servis, mali servis i otklanjanje eventualnih nedostataka.

Kupiti neki automobil samo zato sto drugi kazu da je najpametnije resenje je isto kao i ozeniti neku ribu zato sto su ti drugi rekli da je ona "najbolja prilika" za tebe.

• Upvote 1
Posted

@ imaginos,

Ocekivao sam vise saveta pri samom odabiru polovnjaka, znaci sta treba gledati, kako prepoznati podvalu i slicno. Ko ce gde i kako da odrzava auto, uopste nije bitno. Zemska populacija ni ne zna sta je to, niti ih zanima.. Znam milion slucajeva. Bukvalno voze auto dok im ne stane na putu ili se ujutru ne upali. Tek onda se sete majstora. Takodje ko ce se nakloniti cijoj industriji isto nije bitno.

Isto tako koji su tvoji kriterijumi za kupovinu, drugima nisu.

Fazon je sto uvek mora kompromis. Za taj kes koji imas, uvek se moras necega odreci. Novo vozilo ce biti sa slabijom masinom, sa manje opreme itd, ali 99% sigurno. Dok kod polovnjaka mozes da ubodes sve sto ti treba.. ali posle moze da te zeza.

Recimo moja drugarica i drugar nisu imali muda da uzmu polovno i voze budjavi Sandero. To je kompromis. Znaci oni jedva preteknu kamion koji ide 80km/h, a pritom auto im trosi ko neki dizel sa 160KS, ali njihova glavna postapalica je: NOVO JE NOVO.

@ Routa,

U pravu si, treba slusati srce.. Kada se zadovolji srce, onda nije bitan ni taj preskup kasko ni preskupa reg, znas da vozis ono sto volis i srecan si. A kad napravis kompromis, protiv srca, slusajuci mozak onda ne valja. Uvek si nezadovoljan.

--

Sto se tice straha on je relevantan. Ova drugarica i drugar placaju kasko na Daciju Sandero, to je jedina stvar u kojoj su me poslusali!!

I zamisli, obili im Daciju. Hahhahaha!! Sjebali brave, malo udubili limariju, ali nisu nasli nista gotivno unutra, a verovatno da je odvezu, nije bilo poente. Takodje nedavno im neki lik udubio vrata od vozaca, verovatno retrovizorom, zakacio, posto oni parkiraju na pesackom. .

Pa ti vidi. Kad nemas kasko, sve po tvom dzepu. Znaci ja bez kaska, skoro da vise ne bih ni vozio automobil. Kasko je relaksacija.. uopste ne mislis sta moze da bude.. Jos kad bi postojao neki kasko za kvarove. To bi bilo idealno!

• Downvote 1
Posted

@ imaginos,

Ocekivao sam vise saveta pri samom odabiru polovnjaka, znaci sta treba gledati, kako prepoznati podvalu i slicno.

to nije moje da znam, niti sam se time bavio u prethodnom postu. ja odnesem auto kod majstora i pitam ga da mi kaze sta ne valja.

omiljena klijentela prevaranata su ljudi koji MISLE da se razumeju u sve. ;-) jedina gora sorta ljudi su oni koji dele savete o stvarima o kojima misle da znaju nesto a u stvari nemaju pojma. :udri:

Ko ce gde i kako da odrzava auto, uopste nije bitno.

to je vrlo bitno ako ti je stalo do sopstvenih para.

Posted

ja odnesem auto kod majstora

Baš ga nosiš ili ga odvezeš? Mislim, ako ga nosiš, onda taj Stilo i nije tako dobar kao što ga hvalite. :P

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...