Sandman Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Istina mada ja kazem da je Metallica(prvih 5 albuma) trash!!!
Tomislav Sawyer Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 (edited) Koji koncert je to bio nikada to zaboraviti neću . Jesi bio 1993 na Metallica na istom stadionu sa MEGADETH i THE CULT . Nisam, bio sam sprechen jebi ga. I da ne kažem 1991 Monsters of rock Of kors Queensryche Motley Crue Metallica AC/DC Ozvucenje je jebalo keve da, da 1991 smo toliko bili oduševljeni thrash-om a i metallicom da kad su na nep stadionu izašli posle njih acdc mi smo krenuli kući... ajaoj, ala ste se zajebaaaali Dal' bese '82 il' '83 ne secam se. Sedimo negde na Petlovom brdu, kod mog ortaka iz OETC Nikola Tesla, smer avio-elektronika, i udje neki njegov ortak i ovi ga jos ranije smorili da kad svrati donese 'onu' kasetu od pre neki dan. Burazer tog ortaka, valjda, vratio se netom iz Amsterdama. Elem, ovaj ortak, sto je svrnuo sa zadatkom, izvuce ovo: Znaci, cetvrt veka. Dobili smo poglavicu Covek je jeo prvo korenje P.S. Ne bih da cepidlacim, ali mi starosedeoci nikada nismo svestavali Tallicu u thrash metal. It's called 'speed metal' folks . Pa, Metallica nikada nije bila 100% jedno ili drugo, a meni je uvek bila vishe thrash nego speed. Ja sam to od starta podelio ovako, Speed je za mene recimo Destruction i svi bendovi koji voze te piruli piruli brze rifove po jednoj zici. Kad je osnova "palm muted powerchord" to je thrash jebi ga Metallica, Anthrax i to Ma who cares, uglavnom su svi ti bendovi kombinacija. Edited June 5, 2007 by Tom Sawyer
RNA Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 А фора је што је права thrash/speed подела заправо скроз обрнута, али кога је брига.
Tomislav Sawyer Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Jebi ga, sve zavisi koga pitas. Pricao sam sa nekim popularnijim bendovima koji su sebe dozivljavali kao speed zbog tog "mog" kriterijuma. Ali stvarno, kome je to zaista bitno
gavrosaurus Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Istina mada ja kazem da je Metallica(prvih 5 albuma) trash!!! Ух, мени је је то више thrash него trash!
ZmYchE Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 It is all heavy. Kao sto pre negde napisah, oni su sebi sami vikali "just metal" ili cak "it is all rock'n'roll" < haha Ko bi rekao (mislim na bendove)
gavrosaurus Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Увек ћу за себе рећи (тако и мислим) да сам рокер а не металац, без обзира на све.
Dersu Uzala Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 ...pravi mamut... Malo mladji od Dunava, malo stariji od mamuta...vrsnjak Deda Mraza . Pravo da ti kazem, nije me nesto impresionirao taj 'demo' album dok u jednom trenutku nije krenuo 'Seek & Destroy'. Ovi moji ortaci sve nekako 'preskakali' tu stvar, premotavali vamte namte.
MudriPanj Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Увек ћу за себе рећи (тако и мислим) да сам рокер а не металац, без обзира на све. i ja vala
Wise Owl Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 zanimljivo je nešto drugo, u vezi priče o "matorcima"... pošto odavno više ne nosim majice i dugu kosu već dugo zamišljam situaciju da nekim klincima na ulici koji imaju duge kose i majice Dimmu Borgir - kažem "pa da i ja to slušam ali pored skandinavskih bendova ipak sam veran old school thrash-u", verovatno bi se šokirali... ...ja ih jos uvek nosim (i majce i dugu kosu, kao i rokericu) :), ali umem da se itekako transformisem (stilski), pa ne moram da zamisljam situaciju koju si opisao, jer mi se i desava cesto Elem, podseti me sad na jednu takvu - pre par meseci posla Sova na bitan poslovni sastanak - obukla se kao "prava" zena - kompletic, stikle, cak sam i pundju imala :) Stojim na semaforu i bezobrazno piljim u neke "zle" klince Metalere. Oni uzvracaju poglede pune hejta i misle - sta nas bre ova ovako gleda i ja se iskezim i pokazem Siti smo se ispricali... :)
Sandman Posted June 6, 2007 Report Posted June 6, 2007 Ух, мени је је то више thrash него trash! Dobro greške se dešavaju
Grobodan Posted June 6, 2007 Report Posted June 6, 2007 @Meggy:predlozi CYNIC - Focus (ceo) KING DIAMOND - Two little girls EMPEROR - Opus a Satana
Wise Owl Posted June 6, 2007 Report Posted June 6, 2007 Kad smo kod opusa - moze i Marduk - Opus Nocturne
MEGGY Posted June 6, 2007 Report Posted June 6, 2007 hvala na predlozima... @grobodan - za ''Two little girls'' hahaha to ako budu bile bliznakinje :) :)
thrash forever Posted June 6, 2007 Author Report Posted June 6, 2007 Јавите кад се испуцате да затворим тему. Много сте ми симпатични маторци да бих је сда затварао. ma kakvo zatvaranje teme prijatelju vidiš da sam pokrenuo pravu temu , prilično je posećena, sad ću da pootvaram još par zanimljivih...
RNA Posted June 6, 2007 Report Posted June 6, 2007 Таман да имам мало посла. Давно нисам затвароа теме.
dr.lecter Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Elem, podseti me sad na jednu takvu - pre par meseci posla Sova na bitan poslovni sastanak - obukla se kao "prava" zena - kompletic, stikle, cak sam i pundju imala :) Stojim na semaforu i bezobrazno piljim u neke "zle" klince Metalere. Oni uzvracaju poglede pune hejta i misle - sta nas bre ova ovako gleda i ja se iskezim i pokazem Siti smo se ispricali... :) Joj ovo jelegendarno Posalji mi jednu fotku ako imas kad se tako ukokis da te malo iskomentarisem, ja sam uvijek trzao na one zalizane ribe sa pundjom iz Palmerovih(R.I.P.)spotova. Jedno pitanje...kako tvoja grublja, da nekazem ruznija polovina,trpi ove tvoje "ispade" sa Metalom ili je i on jedan od "Brace"???
Vlaja Buraz Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 A taman sam pomislio, "Šta ovaj momak radi na ovoj staračkoj temi?!", kad tamo on: Posalji mi jednu fotku ako imas kad se tako ukokis da te malo iskomentarisem, ja sam uvijek trzao na one zalizane ribe sa pundjom iz Palmerovih(R.I.P.)spotova.
Kali Agna Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 eh, sta da kazem - ponosna sam sto sam rodjena iste godine kad su izdati reign in blood, pleasure to kill, peace sells, master of puppets, darkness descends, the upcoming terror, doomsday for the deceiver, game over, zombie attack itd. najveca ironija je sto me je u thrash metal uvela zena () pre par godina, koja to vise aktivno ne slusa. premda ne mogu da stavim thrash iznad heavy-ja, posto ih podjednako volem, svakako mislim da to nije prolazna faza u evoluciji metala, kao sto mnoge moje kolege misle. thrash jeste zapao 90-ih u krizu, ali verujem da ce ove nove generacije bendova imati sta da kazu, bez optuzbi da su nepovratno izgubljeni u 80-im.
thrash forever Posted July 1, 2007 Author Report Posted July 1, 2007 I am the man that defends all things profane 6000 years is the time that I shall reign And with a grin drank the blood of holy swine Impurity made the blood turn into wine [Chorus:] Old man, dead hand If only their insanity The lie feeds off their greed Jesus wept
Metal King Posted October 14, 2008 Report Posted October 14, 2008 Koji ste vi metuzalemi majko mila pola vas mogu da mi roditelji budu :Djbt. meni je oko 3-3, 5 godine thrash emtala pre toga sam samo heavy/hard rock slusao :D:D:D
Bata Trokrilni Posted October 14, 2008 Report Posted October 14, 2008 A ja sam počeo da slušam metal sa thrash metalom, ako se Metallica računa u thrash.
S.R.T. Posted October 14, 2008 Report Posted October 14, 2008 24 godine, doktor koji me je porodio je slušao Venom. hehehe kult
Recommended Posts