VooDoo Chile Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Jeste li čitali 'Kosmos' ili raman 'Kontakt' i sl. od Carl Sagana, bio je američki astronom, astrobiologičar, učestvovao je u promovisanju SETI programa... Postoji i istoimena serija Kosmos pa ako neko ima neki link gde bi mogla da se skine bio bih vam vrlo zahvalan! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 (edited) E svasta ce jos ljudi da pitaju ovde . Pa ja otisao da studiram kvantnu mehaniku zbog coveka. Jes' da nisam stigao do Cornell-a na vreme, sad sta je tu je. Bio Kosmos pre par meseci repriziran na lokalnoj televiziji, u celosti. Svih trinaj'st epizoda. Sa prebudzenom grafikom i animacijama, 25 godina kasnije, ono, ILM. Ludilo. Edited June 12, 2007 by Dersu Uzala Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDoo Chile Posted June 29, 2007 Author Report Share Posted June 29, 2007 Ček,ček... šta studiraš??? Jebiga ja ne mogu da nađem nigde gde bih mogao da skinem sve to...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Cuj studiras. Studirao. Davno proslo vreme. Zavrsio '88. Kvantna mehanika na katedri za matematiku mehaniku i astronomiju Prirodno Matematickog Fakulteta u Bgd-ju. Studentski trg/park brate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDoo Chile Posted June 30, 2007 Author Report Share Posted June 30, 2007 Respect! Pa čekaj gde sad radiš inače sa tim faxom i šta konkretno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 (edited) Pisac. Pisem softver za kojekak'e klijente ove firme gde radim kao savetnik da ne kazem konsultant. Ne'am dana radnog staza u struci . Doduse, zvao me ortak svojevremeno u JPL a ja se neckao, videcemo. Ne vozi mi se u Pasadenu svaki dan, ja sam beach bum. Edited June 30, 2007 by Dersu Uzala Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedOrange981 Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 (edited) citao sam verziju na engleskom, interesantna i poucna knjiga, kontakt. Edited August 11, 2007 by Dionis6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 sta ce ovaj pisac na ovom delu foruma. fantazija? science FICTION? role playing? ni jedno od ta tri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Prince of Dorkness Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Cao.Bas super sto se neko setio Sagana.Covek je bio i ostao jedan od mojih heroja.Za sada od njega imama na engleskom-Cosmos,Brocas Brain,Demon-haunted world i Dragons of Eden-stvarno jebitacne knjige pogotovo Demon-Haunted zato sto je prozeta zestokim skepticizmom koji je karakterisao Sagana. Kontakt i dalje sam za sebe ostaje kao klasik SF.Skoro Klarkovski-tako uverljiva prica spada u rang Odiseja serijala od Clarke-a.Takodje sam gledao neke dokumentarce sa njim u kojima on recimo objasnjava Drake-s equation(teorija o nastanjenosti kosmosa) i njegov bit o biblioteci u Aleksandriji kao i price o trenutnom problemu globalnog zagrevanja.Svakako treba napomenuti da je Sagan bio pionir exobilogije(istrazivanja i spekulacije o zivotnoj evoluciji na drugim planetama)-takodje je malo znana cinjenica da je Sagan ceo zivot bio zestoki korisnik marihuane-koja(prema njemu) mu je pomogla u pisanju svojih naucnih teorema.Takodje Kontakt mi je jedan od omiljenih filmova.Za sve ostale koji su zainteresovani za teoriju kosmicke evolucije-takodje preporucujem Kena Krosvela-Vasiona u ponoc i Nastanci- Nil de Gras Tajsona i Donalda Goldsmita-izdala laguna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts