Jump to content

Random BM diskusija [If You're a False, Don't Entry]

Recommended Posts

Posted

Ja demo snimke bendova ni ne slušam kao normalne albume, nego baš ulazim u strukturu rifa, potpuno analitički slušam; to je više neki rani dokument da vidiš kako je to sve nastalo nego što je bona fide izdanje.

• Upvote 1
  • Downvote 3
Posted (edited)

Analiticko slusanje? Ovo me podsjeca na one filmske analiticare - film im je sranje, al kad transcendentalno potones u neki njegov aspekat, naices na arhetipove o kojima je Jung rekao to i to.. lupam, al sustina jeste da 'analiticki' mozes slusati i udarce cekicem, nalazeci da su oni ko neki rani dokument dok mu kobra busilica dodje sveto pismo.

Rifovi su dobri, al proglasiti ovo izdanje kultnim, smijesno mi je. Imas toliko demo albuma koji su mnogo dobri, ili bar kompletni (ono, imaju bubanj, eventualno vokal, ne daj boze klavijature).

Edited by morbid god
Posted (edited)

Pa šta da ti kažem, taj isti Grymyrk demo sa basom i gitarom pola rane norveške scene smatra izuzetno inovativnim i inspirativnim, između ostalih Fenriz, Euronymous itd., svi su pričali o tome kako je Snorre na tom demou pokazao nove vrste rifova u black metalu. Ja demo snimak nikad ne mogu da slušam kao nešto što bi trebalo da bude kvalitetno, ne znam, to je kao kad bi očekivao od nedovršenih skripti nekog pokojnog pisca da ti pruže doživljaj i uživanje knjige - nije im to svrha.

Kapiram da će većina ovo sve otpisati kao gej kvaziintelektualno preseravanje, ali meni demo snimci zaista imaju neku neobičnu vrednost i privlačnost kad su u pitanju bendovi koje naročito volim.

Edited by oʞɾoƃ
  • Downvote 2
Posted

Sad ti Fenriz valja? :P

Actually, slažem se. Jes' minimalističko do bola, ali rifovi su zlatni. Šteta što na albumu nije uspeo to da ponovi i što je pičkica bio :twisted:

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Sad ti Fenriz valja? :P

Actually, slažem se. Jes' minimalističko do bola, ali rifovi su zlatni. Šteta što na albumu nije uspeo to da ponovi i što je pičkica bio :twisted:

c,c,c...

• Downvote 1
Posted (edited)

*gotten ;)

Može i got i gotten. :P (Pošto si to ti, proverih u gramatici malopre. :P)

Gotten uglavnom koriste Amerikanci, a got Britanci.

Ti da cutis, hipsterko. :da:

:redface:

Edited by Brynhildr
Posted

Gotten uglavnom koriste Amerikanci, a got Britanci.

Ovi Britanci koje ja znam redovno upotrebljavaju gotten :confused: Ali dobro, oni su severnjaci, nije im baš aristokratski engleski :haha:

Posted (edited)

Ovi Britanci koje ja znam redovno upotrebljavaju gotten :confused: Ali dobro, oni su severnjaci, nije im baš aristokratski engleski :haha:

Pročitala sam negde da im polako ulazi to gotten u upotrebu, ali u BrE je pravilnije got.

Dok Ameri koriste maltene isključivo gotten.

Ja znam samo ljude iz Londona, baš ću da ih pitam, ali mi se čini da ih nikad nisam čula da kažu gotten.

Edited by Brynhildr
Posted

Pročitala sam negde da im polako ulazi to gotten u upotrebu, ali u BrE je pravilnije got.

Što je vrlo interesantno, jer je gotten zapravo ispravan, u britanskom danas arhaičan oblik, koji je bio apsolutno svuda u upotrebi do 19. veka, tako da se zadržao samo preko bare. I tako Britanci polako pod uticajem američkog engleskog usvajaju oblik koji su sami izbacili iz upotrebe pre 200 godina :haha:

Posted (edited)

@Gojko - Jbg, dešava se. :haha:

Mada je čudno, s obzirom na to koliko se gnušaju američkog engleskog.

@Talvi - Vi kunne skrive på norsk/svensk, dette skulle være mer black metal! :P

Edited by Brynhildr