Josif Visarionovič Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Ja mislim da je najnormalnije slušati black metal i cecu, da li se slažeš sa mnom? Nisi ukapirao poentu mog posta. Значи, није нормално да ако пропагира нешто, не мора да буде Сатанизам, и да стоји иза тога и понаша се у складу са тиме? Znaci tebi je normalno slusati satanisticki bm i visiti po grobljima i raditi sve te 'rituale'?A sve u skladu sa muzikom Naglasio sam satanizam jer je to jedna od najdebiloznijih ideoloskih pojava u ovoj muzici. Edited December 10, 2009 by Josif Visarionovič 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Kao ni Narsil mog, al šta ćemo sad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=hSW_GJ_a14Y Dje ste, kurve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Znaci tebi je normalno slusati satanisticki bm i visiti po grobljima i raditi sve te 'rituale'?A sve u skladu sa muzikom Naglasio sam satanizam jer je to jedna od najdebiloznijih ideoloskih pojava u ovoj muzici. 'Ајде, бре, Јосифе, од тебе нисам очекивао овакве баљезгарије. Имаш идеологију, имаш став и имаш принцип. Ако стојиш иза њега и понашаш се у складу са својим уверењима то је сасвим нормално. У Америци имаш пуну слободу да вршиш ритуал на улици и нико не може да те склони са исте док год не кршиш закон. Да, мени је нормално ако неко има сатанистичке ставове и дубоко верује у њих да врши ритуале по сопоственом нахођењу. Ако прекрши закон - одстрањује се из друштва. Свако има права на сопствена уверења, теби могу да се не допадају или допадају. Ја имам права да верујем у бурек ако хоћу и да славим бурек и нико ми ништа не може. Ти то можеш сматрати ненормалним, али мене тако заболе курац. Е, али оно што ја не поштујем су људи који пропагирају своја уверења, а ван сцене дркају туђе курчеве и не држе се истих. Андрија, схватили смо сви твој пост. Edited December 10, 2009 by Narsil 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Jebiga,onda ne slazemo oko tih rituala i ostalih gluposti.Svaka cast toj osobi koja ostane dosledna svom uverenju,pa bio to burek sto ti kazes ili nesto drugo ali meni kao pojedincu te stvari nisu normalne. A u ostalom,koji od bendova je dosledan u privatnom zivotu onome sto radi zarad raspaljivanja mase na koncertima? U Americi je sistem malo drugaciji 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Ljudi, ta priča je prežvakana i ispričana toliko puta na forumu i van njega da je stvarno uzaludno po stoti put je ponavljati. Ovoj temi uopšte ne bi loše pao jedan lock, jer je čovjek već izvuko informacija koliko je bilo moguće. Ako neko ima još neki preglog neka kaže čovjeku na pp, kao što je i sam reko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Ideologija je upravo ono što je black metal i uništilo u muzičkom smislu. Sto puta sam rekao, a ponoviću i opet, za mene je licemerje korišćenje muzike zarad propagiranja svojih ideoloških stavova. Ako misliš da imaš ispravan stav i ideologiju, zašto se kriješ iza muzike, zašto ne napišeš knjigu? Zato što je ne bi pročitao niko, eto zašto, a ovako, neko će možda i da prida značaj onome što si hteo da kažeš, pravo zbog muzičke podloga. Dakle, koristiš muziku kao sredstvo, a ne kao cilj. Za mene je to licemerje. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Зашто би неко морао да се крије иза музике? Ако ти осећаш да је најбоље да искажеш свој став путем музике, онда прави музику. Само је проблем када се дух изгуби. Али, јебеш то, ионако прежвакана тема. Нема више шта да се каже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Зашто би неко морао да се крије иза музике? To pitanje treba da postaviš onima koji to rade, ne meni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svart Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Sto banalizujete toliko. Kakvi rituali i groblja.. Ako je neko protiv hriscanstva ili religije uopste i to oce da izrazi kroz svoju muziku u cemu je problem? Devedesete su odavno prosle, vecina bm bendova koji nesto znace su presrasla to sto se onda desavalo ali mnogi fanovi izgleda jos nisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Ideologija je upravo ono što je black metal i uništilo u muzičkom smislu. Sto puta sam rekao, a ponoviću i opet, za mene je licemerje korišćenje muzike zarad propagiranja svojih ideoloških stavova. Ako misliš da imaš ispravan stav i ideologiju, zašto se kriješ iza muzike, zašto ne napišeš knjigu? Zato što je ne bi pročitao niko, eto zašto, a ovako, neko će možda i da prida značaj onome što si hteo da kažeš, pravo zbog muzičke podloga. Dakle, koristiš muziku kao sredstvo, a ne kao cilj. Za mene je to licemerje. Cekaj, u ovom slucaju mjesto muzike, kao sredstvo ti predlazes knjigu?!? Kontradiktorno. A osim toga, ne kapiram zasto je licemjerno? Ako jasno ocrtavas koji ti je cilj (propagirane satanizma npr.), muzika onda dodje kao instrument za to. Licemjerno bi bilo da govoris jedno, a u praksi radis drugo... mislim da malo brkas pojmove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Upravo to, to što je knjiga "defaultni" medij za propagiranje određene filozofije ne znači da je jedini; knjiga je samo medij, kao i muzika, film itd, i to vrlo ograničen medij. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Devedesete su odavno prosle, vecina bm bendova koji nesto znace su presrasla to sto se onda desavalo ali mnogi fanovi izgleda jos nisu. Не знам шта би требало да буде "прерастање"? Је л' то оно кад ти кажу да после 25 не треба да имаш дугу косу и слушаш метал јер си зрелији него са 15 ? Или је то оно кад на првом албуму вриштиш "Сатанаааа", а на петом вриштиш " Прерастаоооо сам Сатанууууу" ? Ако под појмом "прерастање" мислиш "напредовање" онда је штета што су неки бендови "прерасли". Вечита "битка" међу фановима може да се води око ове приче. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Cekaj, u ovom slucaju mjesto muzike, kao sredstvo ti predlazes knjigu?!? Kontradiktorno. A osim toga, ne kapiram zasto je licemjerno? Ako jasno ocrtavas koji ti je cilj (propagirane satanizma npr.), muzika onda dodje kao instrument za to. Licemjerno bi bilo da govoris jedno, a u praksi radis drugo... mislim da malo brkas pojmove. Vidi, knjiga se uglavnom ne kupuje zbog lepog papira, tvrdog poveza i ukrasnih slova. Mada, ima i onih koji je kupuju zbog toga, da im popunjava mesto u vitrini. Uglavnom se knjiga kupuje zbog sadržaja. Licemerno je zato što koristiš jedno, da bi postigao drugo, da bi pridobio nekoga, ne onim što propagiraš, već nečim drugim. Ja nikako ne mogu i neću da prihvatim tezu da je muzika instrument. Znaš kada bi vas zanimala (većinu vas, svuda uvek ima izuzetaka) ta ideologija da nije muzičke podloge? Mislim da znate odgovor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Ti mozes izabrati da preneses ono sto zelis da kazes preko bilo kog medija. To moze biti film, fotografija, slika, muzika, sta god.... Muzika je u tom smislu sasvim legitimno sredstvo i uopste ne vidim nikakav problem sa tim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svart Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Не знам шта би требало да буде "прерастање"? Је л' то оно кад ти кажу да после 25 не треба да имаш дугу косу и слушаш метал јер си зрелији него са 15 ? Или је то оно кад на првом албуму вриштиш "Сатанаааа", а на петом вриштиш " Прерастаоооо сам Сатанууууу" ? Ако под појмом "прерастање" мислиш "напредовање" онда је штета што су неки бендови "прерасли". Вечита "битка" међу фановима може да се води око ове приче. Ne nije to da ne smes da imas dugu kosu i slusas metal, nisam na to mislio. I nisam mislio ni na to da su recimo Satyricon 'prerasli' black metal a narocito ne ovi 'regiozni'. Mislio sam na tu pricu oko satanistickih rituala, paljenja crkava itd. Ako govorimo o ovima old school norvezanima pa i svedjanima iako malo manje, oni se vise fokusiraju sad na muziku a manje na propagiranje ideologije nego sto su onda to radili, sto je na kraju krajeva normalno jer su stariji i zreliji. To ne znaci odricanje od svojih stavova vec jednostavno se vremena i ljudi menjaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) @Descender: Taj rad. Tako isto mozete reci nekome ko slika ili snima filmove da napise knjigu ako hoce da prenese poruku umesto sto se bavi time. Edited December 10, 2009 by Talvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Vidi, knjiga se uglavnom ne kupuje zbog lepog papira, tvrdog poveza i ukrasnih slova. Mada, ima i onih koji je kupuju zbog toga, da im popunjava mesto u vitrini. Uglavnom se knjiga kupuje zbog sadržaja. Licemerno je zato što koristiš jedno, da bi postigao drugo, da bi pridobio nekoga, ne onim što propagiraš, već nečim drugim. Ja nikako ne mogu i neću da prihvatim tezu da je muzika instrument. Znaš kada bi vas zanimala (većinu vas, svuda uvek ima izuzetaka) ta ideologija da nije muzičke podloge? Mislim da znate odgovor. Мислим да временом спознајеш нове ствари и почињеш да истражујеш. Неке ти се свиде, а неке не. Откриваш путем музике, путем књига, телевизора, новина...и мислим да није лицимерно склопити своје ставове у музику и пропагирати их. Ево, не мора да буде black метал бенд. Узмимо за пример Blind Guardian. Је л' су они лицимери што певају о Толкину и бајкама и привлаче људе ка томе? Мислим, ок, рећи ћеш да није исто кад певаш о Толкину и Сатани, али је принцип исти. Музика треба да почива на емоцијама, ма какве оне биле. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomba La Bomba Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Koliko god ja prezirao sataniste i satanizam...drazi su mi oni sto praktikuju to o cemu laju u pesmama...znaci ako vec u pesmama pominju jebanje mladih devica na sveze uriniranom grobu na kom su prvo okrenuli krst, ili ako pominju necrophiliu ili paljenje crkve...onda to neka i urade i na taj nacin pokazu da su true...jer ne mozes biti salonsko-studijski satanista, il si true il si fake, nema sredine....zalosni su oni koji o tome samo laju i zgrcu pare od prodaje lazi, a oni sto su true koliko god mi se gadili nek rade to sto rade a niko nikog ne bije po ushima da to njihovo baljezgarenje slusha kupuje ili praktikuje . Apsolutno isto misljenje imam i o drugim zanrovima, naciskinerima, redskinerima, anarhistima , ganxtaraperima... Edited December 10, 2009 by Tomba La Bomba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Открио си топлу воду, друже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomba La Bomba Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 da, istu onu toplu vodu kojom ces se ti zaprati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomba La Bomba Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 hell yeah. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Ti mozes izabrati da preneses ono sto zelis da kazes preko bilo kog medija. To moze biti film, fotografija, slika, muzika, sta god.... Muzika je u tom smislu sasvim legitimno sredstvo i uopste ne vidim nikakav problem sa tim. Možeš, nisam ja ni rekao da ne možeš. Samo sam rekao da je licemerno koristiti se jednim da bi postigao drugo. @Descender: Taj rad. Tako isto mozete reci nekome ko slika ili snima filmove da napise knjigu ako hoce da prenese poruku umesto sto se bavi time. Pa i rekao bih im. Svima koji koriste slike ili film da ispropagiraju svoju ideologiju. To onda više nije umetnost. Muzika treba da je cilj, ne sredstvo. Muzika treba da ima za cilj da pokrene emocije, baš kao što i Narsil reče, ne da služi za propagandu. Мислим да временом спознајеш нове ствари и почињеш да истражујеш. Неке ти се свиде, а неке не. Откриваш путем музике, путем књига, телевизора, новина...и мислим да није лицимерно склопити своје ставове у музику и пропагирати их. Ево, не мора да буде black метал бенд. Узмимо за пример Blind Guardian. Је л' су они лицимери што певају о Толкину и бајкама и привлаче људе ка томе? Мислим, ок, рећи ћеш да није исто кад певаш о Толкину и Сатани, али је принцип исти. Музика треба да почива на емоцијама, ма какве оне биле. Ne slušam Blind Guardian, ali oni pevaju o bajkama, ne propagiraju ideologiju. Osim ako ne misliš da se Tolkin bavio ideologijom u svojim spisima, ali sumnjam da to misliš. Za ovo boldovano se slažem. Muzici pre svega nije uopšte ni potreban tekst da bi pokrenula emocije. Neke od (meni) najboljih stvari u metalu su upravo instrumentali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Кад скупим још који плус - дајем. Ово је Томби. @Sisus Слажем се углавном, само што морам да кажем да се идеологија често везује са емоцијама, а уз музику то добија одређен смисао. Као што је Jon то радио нпр. Edited December 10, 2009 by Бритни Спирс Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts