Svart Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Britni Spirs? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Britni Spirs? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomba La Bomba Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 ziveli Britni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Neke od (meni) najboljih stvari u metalu su upravo instrumentali. http://www.youtube.com/watch?v=xisIVhc64Ng http://www.youtube.com/watch?v=Q6g3ZTJIWYc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=mhyCgcPJEDw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=Q6g3ZTJIWYc http://www.youtube.com/watch?v=FfEJU4KUEkk I najbolji instrumental na svetu i široj okolini. http://www.youtube.com/watch?v=NeaVs6aMlSI 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azaralena Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Britni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svart Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 I najbolji instrumental na svetu i široj okolini. http://www.youtube.c...h?v=NeaVs6aMlSI Plus za ovo i ja sam hteo da postavim al me mrzelo da trazim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Britni. METAL JE RAT! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=kHmvkRoEowc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azaralena Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Bože me sačuvaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Možeš, nisam ja ni rekao da ne možeš. Samo sam rekao da je licemerno koristiti se jednim da bi postigao drugo. Pa i rekao bih im. Svima koji koriste slike ili film da ispropagiraju svoju ideologiju. To onda više nije umetnost. Muzika treba da je cilj, ne sredstvo. Muzika treba da ima za cilj da pokrene emocije, baš kao što i Narsil reče, ne da služi za propagandu. Ne slušam Blind Guardian, ali oni pevaju o bajkama, ne propagiraju ideologiju. Osim ako ne misliš da se Tolkin bavio ideologijom u svojim spisima, ali sumnjam da to misliš. Za ovo boldovano se slažem. Muzici pre svega nije uopšte ni potreban tekst da bi pokrenula emocije. Neke od (meni) najboljih stvari u metalu su upravo instrumentali. Ja nemogu da verujem da neko svesno pise ove stvari,a da je ozbiljan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Bože me sačuvaj! Оде ти на светлу страну? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Оде ти на светлу страну? http://www.metal-archives.com/band.php?id=112257 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azaralena Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Ha, znala sam! Jok, jezik pregrizli i na glavu pali i zub izbili, dabogda! Nisam, dece mi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Vidi, knjiga se uglavnom ne kupuje zbog lepog papira, tvrdog poveza i ukrasnih slova. Mada, ima i onih koji je kupuju zbog toga, da im popunjava mesto u vitrini. Uglavnom se knjiga kupuje zbog sadržaja. Licemerno je zato što koristiš jedno, da bi postigao drugo, da bi pridobio nekoga, ne onim što propagiraš, već nečim drugim. Ja nikako ne mogu i neću da prihvatim tezu da je muzika instrument. Znaš kada bi vas zanimala (većinu vas, svuda uvek ima izuzetaka) ta ideologija da nije muzičke podloge? Mislim da znate odgovor. Pa i muzicki disk kupujes zbog sadrzaja?!? Sustina je da je knjiga, kao i muzicki disk, sredstvo za postizanje odredjenog cilja. Osim toga, ne moras bukvalno da shvatas upotrebu satanizma. Neko stvarno misli ono sto propovjeda, i to postujem. A neko koristi satanizam kao sto reditelj koristi odredjenu scenografiju i ikonografiju prilikom snimanja filma. Jer to je svrha, docarati odredjenu atmosferu uz pomoc pravih simobla. Neces npr. Drakulu da snimas u osuncanoj zgradi sa gomilom hipika naokolo, vec u zamku obavijenom maglom i vukovima koji zavijaju. Isto tako, black metal tezi da postigne mracnu atmosferu, a za tako nesto je ta satanisticka ikonografija vrlo podesna. To nije licemjerje, vec umjetnicka sloboda. Muzika, pa makar to bio i black metal armatura feat. cirkular, jeste umjetnost. Ne znam sto jos da dodam... Edited December 10, 2009 by morbid god Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 http://www.metal-archives.com/band.php?id=112257 Ha, znala sam! Jok, jezik pregrizli i na glavu pali i zub izbili, dabogda! Nisam, dece mi! ж Зашто ја не знам за ово? -.- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Ja nemogu da verujem da neko svesno pise ove stvari,a da je ozbiljan. Uh, kako li ću protiv ovako jakih argumenata. Pa i muzicki disk kupujes zbog sadrzaja?!? Sustina je da je knjiga, kao i muzicki disk, sredstvo za postizanje odredjenog cilja. Osim toga, ne moras bukvalno da shvatas upotrebu satanizma. Neko stvarno misli ono sto propovjeda, i to postujem. A neko koristi satanizam kao sto reditelj koristi odredjenu scenografiju i ikonografiju prilikom snimanja filma. Jer to je svrha, docarati odredjenu atmosferu uz pomoc pravih simobla. Neces npr. Drakulu da snimas u osuncanoj zgradi sa gomilom hipika naokolo, vec u zamku obavijenom maglom i vukovima koji zavijaju. Isto tako, black metal tezi da postigne mracnu atmosferu, a za tako nesto je ta satanisticka ikonografija vrlo podesna. To nije licemjerje, vec umjetnicka sloboda. Muzika, pa makar to bio i black metal armatura feat. cirkular, jeste umjetnost. Ne znam sto jos da dodam... Razumem ja tebe, razumem u potpunosti šta hoćeš da kažeš. Ja samo ne volim bilo kakvu ideologiju u bilo kakvoj muzici i tačka. I ne pričam o svim bendovima. Ja pričam o ovome - imam neku ideološku zamisao, ali neće to mnogo ljudi prihvatiti, hajde da ja to obojim muzikom da bi mi bilo lakše da ispiram mozgove. Izbanalisao sam do jaja, ali se nadam da shvataš šta hoću da kažem. Ako neko koristi satanizam kao scenografiju, onda to u principu i nije ideološka propaganda. Mada meni lično se ni to ne sviđa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 (edited) Abalam бенд, пријатељи ми на спејсу: Ово је ваљда "вођа":, тачније то је једини човек у истом. Edited December 11, 2009 by Бритни Спирс 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 (edited) Sviđa mi se kako je okačio ćega za muda, kad mu spadnu da ih ne izgubi. Edited December 11, 2009 by Sisus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomba La Bomba Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Abalam бенд, пријатељи ми на спејсу: Ово је ваљда "вођа":, тачније то је једини човек у истом. Ajde sto se krstovi okrecu naopacke, nego sto se i bicikle okrecu naopacke ? To je izgleda neki novi trend ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 (edited) Postavlja se pitanje koliko BM muzicara zaista mogu da ispiraju mozgove svojom ideologijom. Sve i da hoce... jer to sto se provlaci kroz tekstove i imidz je tek grebanje povrsine, ti da bi se zaista ubacio u taj koncept teoloskog satanizma(npr.), moras da citas sve dalje i dalje(i to upravo onaj isti medij koji spominjes u poz. svijetlu - knjige). U sustini, satanizam je u black metalu upravo to - scenografija. Meni takav koncept odgovara, naravno ukoliko se upotrijebi na pravi nacin. Pa bilo to zajebancija koju fura Vozd, ili ozbiljan pristup koji furaju DSO i ostala ekipa. Ideologija kao takva je periferna stvar, to je konkretno pitanje samih clanova benda i njihovih religijskih uvjerenja. A mene kao slusaoca zanima samo finalni proizvod, tj. muzika, atmosfera, 'aura', buklet... Edited December 11, 2009 by morbid god Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 (edited) Razumem ja tebe, razumem u potpunosti šta hoćeš da kažeš. Ja samo ne volim bilo kakvu ideologiju u bilo kakvoj muzici i tačka. I ne pričam o svim bendovima. Ja pričam o ovome - imam neku ideološku zamisao, ali neće to mnogo ljudi prihvatiti, hajde da ja to obojim muzikom da bi mi bilo lakše da ispiram mozgove. Izbanalisao sam do jaja, ali se nadam da shvataš šta hoću da kažem. Ako neko koristi satanizam kao scenografiju, onda to u principu i nije ideološka propaganda. Mada meni lično se ni to ne sviđa. A evo kako ja gledam na to: evo, na primer, bavim se muzikom. Imam bend i pisem muziku i tekstove u njemu. Ok. I napisao sam muziku i sad mi trebaju tekstovi. I zasto ja ne bih napisao tekstove o onoj ideologiji u koju verujem, ili koju podrzavam? Narocito ako znam da ce to, preko muzike, dopreti do veceg broja ljudi (vrlo velikog, evo u slucaju Marduk-a npr). Mislim, kada je muzika vec gotova, napisana i ostanu tekstovi, ZASTO ja da pisem o nekim neobaveznim stvarima ako mogu da pevam o onome sto me u zivotu takodje zanima pored muzike i prenesem tu poruku ljudima koji ce to cuti, a koji su od raznih profila pa mi se cini da bi ta poruka zapravo stigla do daleko veceg broja ljudi putem muzike nego putem knjige koju bi procitao uski kruzok ljudi koje ta tematika zanima? Edited December 11, 2009 by Talvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Postavlja se pitanje koliko BM muzicara zaista mogu da ispiraju mozgove svojom ideologijom. Sve i da hoce... jer to sto se provlaci kroz tekstove i imidz je tek grebanje povrsine, ti da bi se zaista ubacio u taj koncept teoloskog satanizma(npr.), moras da citas sve dalje i dalje(i to upravo onaj isti medij koji spominjes u poz. svijetlu - knjige). U sustini, satanizam je u black metalu upravo to - scenografija. Meni takav koncept odgovara, naravno ukoliko se upotrijebi na pravi nacin. Pa bilo to zajebancija koju fura Vozd, ili ozbiljan pristup koji furaju DSO i ostala ekipa. Ideologija kao takva je periferna stvar, to je konkretno pitanje samih clanova benda i njihovih religijskih uvjerenja. A mene kao slusaoca zanima samo finalni proizvod, tj. muzika, atmosfera, 'aura', buklet... Sve to stoji, ali ne shvataju svi stvari na takav način. Neko satanizam predstavi kao scenografiju, onda dođe neki klinac pa to ne shvati tako i počne da glumi velikog satanistu. Zašto? Zato što je to ono pravo. Verovao ili ne, da, takav sam odgovor dobio. Zato što je to ono pravo. Pa ja se na to prevrćem od smeha. A evo kako ja gledam na to: evo, na primer, bavim se muzikom. Imam bend i pisem muziku i tekstove u njemu. Ok. I napisao sam muziku i sad mi trebaju tekstovi. I zasto ja ne bih napisao tekstove o onoj ideologiji u koju verujem, ili koju podrzavam? Narocito ako znam da ce to, preko muzike, dopreti do veceg broja ljudi (vrlo velikog, evo u slucaju Marduk-a npr). Mislim, kada je muzika vec gotova, napisana i ostanu tekstovi, ZASTO ja da pisem o nekim neobaveznim stvarima ako mogu da pevam o onome sto me u zivotu takodje zanima pored muzike i prenesem tu poruku ljudima koji ce to cuti, a koji su od raznih profila pa mi se cini da bi ta poruka zapravo stigla do daleko veceg broja ljudi putem muzike nego putem knjige koju bi procitao uski kruzok ljudi koje ta tematika zanima? Pa jesam ja rekao da ti ne smeš da pišeš o čemu ti hoćeš? Sloboda govora danas postoji, ti možeš da kažeš šta god hoćeš. A na meni je kao tvom slušaocu da to pozitivno ili negativno iskritikujem. Ja ću i dalje da smatram da ideologiji nije mesto u muzici i da je i dalje muzika ta koja uvlači ljude u tu ideologiju, a ne sama ideologija. Zato ta ideologija ima manu, što joj je potrebna muzika da bi uvlačila ljude u tu priču i zato smatram da je to licemerno. Tj. služiš se nekom vrstom podlosti da bi pridobio ljude. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 (edited) A koliko daleko ide tvoje poimanje pojma "ideologija"? Jesu li, npr, i Enslaved licemeri zato sto pevaju o Asatru-u umesto da napisu knjigu o tome ili se to odnosi samo na satanisticki orijentisane bendove? Edited December 11, 2009 by Talvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts