ZmYchE Posted July 6, 2007 Report Posted July 6, 2007 Hmz... nema teme o ovom bendu koji je skakao iz pravca u pravac od powera do heavy-ija do thrash-deatha... Ajd pošto ga oficijelni metal sajtovi svrstavaju u thrash, otvaram temu ovde. Nastali su 1984. godine u USA. Prvi naziv benda je bio Paradox i posle su već 1983.godine promenili naziv u HEXX.. Članovi benda: Clint Bower - gitara, vokali Bill Peterson - bass gitara Dan Watson - gitara John Shafer - bubanj Diskografija: No Escape 1984 Under The Spell 1986 Morbid Reality 1991 Quest for sanity EP, 1988 Watery graves EP, 1990 METAL ARCHIVES page Meni omiljeni je album: Quote
Angelystor Posted July 6, 2007 Report Posted July 6, 2007 Prvi album je melodicniji thrash/us power, dok drugi bash ima chvrshcu i vishe speed/thrash crtu..svejedno, svrstavanje me u poslednje vreme zesce zamara, oba albuma su stvarno podobra, i bogami mogao bih malo da ih vratim u listu Treci mi se nikad ne svide...na njemu bese ima i tih thrash/death elemenata? Quote
RNA Posted July 6, 2007 Report Posted July 6, 2007 Била тема коју сам отворио пре 6 година, али било једва једна цела страна постова на њој. Наравно, нестала је у Великом брисању. Елем, обожавам прва два албума овог бенда. Штета само што су се од феноменалног пауер бенда претворили у лош треш, касније и у дет. (како је до јаја писати овако) "Under The Spell" ме је одувао кад сам га први пут набавио на плочи. "No Escape" никако да нађем за испод 20 евра. Омиљена песма - 'On The Edge Of Death'! Quote
Kali Agna Posted July 9, 2007 Report Posted July 9, 2007 dobra mjuza, stvarno. ne znam sta drugo da kazem. dajem glas za 'no escape' inace, to cepidlacenje oko pravaca pocinje da me nervira. najvaznije je da dobro zvuci. Quote
Download_manager Posted July 9, 2007 Report Posted July 9, 2007 On njih slušam samo prva dva albuma. Jako mi se sviđa vokal a i pesme su dosta originalne. Quote
RNA Posted July 9, 2007 Report Posted July 9, 2007 dobra mjuza, stvarno. ne znam sta drugo da kazem. dajem glas za 'no escape' inace, to cepidlacenje oko pravaca pocinje da me nervira. najvaznije je da dobro zvuci. Нема цепидлачења, оба вокала су одлична, само што ја преферирам нешто грубљи стил Дена Брајанта, то је све. Quote
Kali Agna Posted July 10, 2007 Report Posted July 10, 2007 Нема цепидлачења, оба вокала су одлична, само што ја преферирам нешто грубљи стил Дена Брајанта, то је све. a ko je na kom albumu pevao? Quote
ZmYchE Posted July 11, 2007 Author Report Posted July 11, 2007 Na NO ESCAPE - Menzo, na UNDER THE SPELL - Dan Bryant i na MORBID REALITY - Clint Bower! Ma extra su obojica I oba trojica Quote
RNA Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 Боуер је певао и на два ЕП-ја између другог и трећег албума и не свиђа ми се. Нашао сам "Quest For Sanity" пре извесног времена у одличном стању на зеленом винилу и мислио да ће ме одувати, кад... моша. Quote
Kali Agna Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 meni se bo'me najvise svidza kako menzo peva, iako preferiram grublje vokale Quote
RNA Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 Мало превише пишти за мој укус, али је супер легао тој музици. Quote
Kali Agna Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 ne, nego ima svetao i unjkav glas koji ne kontrolise uvek kako treba. zato mu povremeno izlecu neki nedefinisani, 'pistavi' tonovi. uh, povlacim se pre nego sto me neko banuje zbog ovoga Quote
RNA Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 Могу само ја, али нема сврхе. Води се конструктивна расправа. Quote
Kali Agna Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 ne znam koliko je konstruktivno komentarisati necije pevanje, ali sta cu, profesionalna deformacija inace, vec sad mi 'terror' ide u top 100 naj thrash pesama Quote
RNA Posted July 13, 2007 Report Posted July 13, 2007 Сад кад се осврнем на целу њихову каријеру, не знам ни што су уопште примили Боуера у бенд. Добро су функционисали и са једном гитаром. Него, знате ли да им је Џон Маршал, гитариста Metal Church, онај што је мењао Хетфилда на турнеји када је спржио руке, продуцирао касније радове? Quote
ZmYchE Posted July 13, 2007 Author Report Posted July 13, 2007 Nismo znali, sad znamo. I dalje zivot tece... haha :P Metal Church Quote
RNA Posted July 13, 2007 Report Posted July 13, 2007 Зато сам и рекао. Hexx су 1989. урадили турнејицу по Калифорнији са Gammacide. Питам се шта ли су у то време свирали са прва два албума и како је Боуер то певао. Quote
SAVAGE Posted July 17, 2007 Report Posted July 17, 2007 Jesi Bosko,n.si me na Hexx! Prvi si ih otkrio! Iz moje kolekcije vinila,recimo... !!!K U L T!!! Ako treba da izdvajam,recimo sa 'Under The Spell' - 'The Hexx'!!! Quote
RNA Posted July 17, 2007 Report Posted July 17, 2007 See through the hexx, the hexx on you! She'll put her spell upon you, the one that will never end. Quote
Mega_Deda Posted July 26, 2007 Report Posted July 26, 2007 ja nashao na soulseeku prva 2 albuma, trenutno su u procesu skidanja... Quote
Kali Agna Posted July 26, 2007 Report Posted July 26, 2007 skidaj, skidaj, posle se neces skinuti sa hexx-a Quote
lemmy sixx Posted July 26, 2007 Report Posted July 26, 2007 Ja nasao torrent za album "Under The Spell",skinulo se do nekih 50% i onda je stalo.Ali preslusao sam malo ovo sto je skinuo,i mogu reci da je to dobar album.Ali tu nema bas mnogo thrash-a...to je tipicicni Painkiller-ovski heavy.Ali sacekacu da se oporavi taj sugavi torrent,pa cu konkretne komentare kad cujem komplet,a ne ove fragmente. Quote
Recommended Posts