Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

:rockdevil: ko nije obavezno neka zguta ovo shtivo!!!!!

prva knjiga je super. Deca u svemiru itd... veoma svezhe ideje.... ender je neshto kao john conor u terminatoru,samo shto je skoro ceo svet svestan njegove vrednosti za chovechanstvo.....

druga knjiga i sve do pete su heavy, filozofiranje o novim inteligentnim oblicima zhivota, pokajanju, ljudzkoj prirodi, i xsenofobiji.... i to sve u rasponu od 3000 godina od prve knjige

peta knjiga nas vraca na pochetak priche. ovaj put iz drugog ugla, posmatramo stvaranje legende!!!!

kolko ja znam ima 8 ili 9 delova... kod nas u knjizharama sam nashao jedino prvi ali imam sve delove u audio mp3 formatu ako vam zatreba... smislicu kako da mi se oduzhite. BUHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!!!!!

definitivno preporuchujem ukoliko vas interesuje antropologija i slichne folk logije xe,xe!

Edited by krezavy
  • 4 weeks later...
Posted

Jedina knjiga iz serijala koju sam procitao je "Enderova igra" . Slucajno sam naleteo i odusevio se.

Knjiga je objektivno fenomenalna,preporucujem. Ima da se kupi u boljim knjizarama i cena je uobicajena

Posted

Znam da su prve tri knjige defnitivno prevedene ali nisu reizdate.

Na Polarisovom disku se nalaze druga i treća ako se dobro sećam, znam barem da Ksenofobe ima.

Odlična saga btw.

Posted

Baš sam razmišljao da započnem ovaj topik! Genijalna knjiga! '91. sam nabavio "Govornik za mrtve", a pre nekih 5 godina sam u biblioteci našao i "Enderovu igru". Pravo da kažem, nisam imao pojma da ima toliko delova. U ovom mom primerku piše da je trilogija (izdanje "Dnevnik", Novi Sad, 1989.).

I ja sam se nekoliko puta na sahrani zapitao: "Šta ga zakopavaju? Ne očekuju valjda da će drvo izrasti iz njega?!". Hehe...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Baš sam pre par dana pročitao Shadow of the Giant, fino štivo.

Posle propriličnog filozofiranja u Ender seriji (nemojte me shvatiti pogrešno, u pitanju je jako DOBRO filozofiranje :) ), Shadow serija je nekako ipak bliža korenima. Ima dosta taktike, diplomatije i onog osećaja da genijalnost pojedinca može da promeni svet.

Edited by Dandy
  • 1 year later...
Posted

zar ovo stvarno tako malo nas obozhava???

ako se pitate shta da chitate probajte ovo definitivno vi shto vrebate iz coshkova foruma!

Posted

danas sam kopao po netu i nasao stari polarisov cd sa gomilom knjiga (prevedenih)...

Izmedju ostalog ima i treca knjiga iz ovog serijala...

Sad mi ostaje samo da nabavim jos drugu i cetvrtu :) :)

• 11 months later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...