krezavy Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 (edited) ko nije obavezno neka zguta ovo shtivo!!!!! prva knjiga je super. Deca u svemiru itd... veoma svezhe ideje.... ender je neshto kao john conor u terminatoru,samo shto je skoro ceo svet svestan njegove vrednosti za chovechanstvo..... druga knjiga i sve do pete su heavy, filozofiranje o novim inteligentnim oblicima zhivota, pokajanju, ljudzkoj prirodi, i xsenofobiji.... i to sve u rasponu od 3000 godina od prve knjige peta knjiga nas vraca na pochetak priche. ovaj put iz drugog ugla, posmatramo stvaranje legende!!!! kolko ja znam ima 8 ili 9 delova... kod nas u knjizharama sam nashao jedino prvi ali imam sve delove u audio mp3 formatu ako vam zatreba... smislicu kako da mi se oduzhite. BUHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!!!!! definitivno preporuchujem ukoliko vas interesuje antropologija i slichne folk logije xe,xe! Edited July 20, 2007 by krezavy
Nimrod Posted August 15, 2007 Report Posted August 15, 2007 Jedina knjiga iz serijala koju sam procitao je "Enderova igra" . Slucajno sam naleteo i odusevio se. Knjiga je objektivno fenomenalna,preporucujem. Ima da se kupi u boljim knjizarama i cena je uobicajena
Azizam Posted August 16, 2007 Report Posted August 16, 2007 Znam da su prve tri knjige defnitivno prevedene ali nisu reizdate. Na Polarisovom disku se nalaze druga i treća ako se dobro sećam, znam barem da Ksenofobe ima. Odlična saga btw.
Zyel Posted August 16, 2007 Report Posted August 16, 2007 Baš sam razmišljao da započnem ovaj topik! Genijalna knjiga! '91. sam nabavio "Govornik za mrtve", a pre nekih 5 godina sam u biblioteci našao i "Enderovu igru". Pravo da kažem, nisam imao pojma da ima toliko delova. U ovom mom primerku piše da je trilogija (izdanje "Dnevnik", Novi Sad, 1989.). I ja sam se nekoliko puta na sahrani zapitao: "Šta ga zakopavaju? Ne očekuju valjda da će drvo izrasti iz njega?!". Hehe...
krezavy Posted August 17, 2007 Author Report Posted August 17, 2007 kako mi je drago da ste pronashli ovu temu! ima enderovaca i ovde!
Nimrod Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 Snima se film,sto mi se bas i ne svidja,ali ajde... http://imdb.com/title/tt0400403/
Azizam Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 Valjda će ispoštovati knjigu kako treba. Mogao bi odličan spektakl da se napravi, još je dobra priča...
krezavy Posted October 21, 2007 Author Report Posted October 21, 2007 zavrshio sam sve shto imam njegovo. nadam se da ima josh nastavaka, shta se deshava sa binom i ostalom njegovom super decom?
Dandy Posted October 27, 2007 Report Posted October 27, 2007 (edited) Baš sam pre par dana pročitao Shadow of the Giant, fino štivo. Posle propriličnog filozofiranja u Ender seriji (nemojte me shvatiti pogrešno, u pitanju je jako DOBRO filozofiranje ), Shadow serija je nekako ipak bliža korenima. Ima dosta taktike, diplomatije i onog osećaja da genijalnost pojedinca može da promeni svet. Edited October 27, 2007 by Dandy
krezavy Posted October 28, 2007 Author Report Posted October 28, 2007 ma da tek sad tebi krce zezanje... chekaj da chujes celu prichu o binu i petri... njihovoj deci i istinu o piteru... ZAKON
krezavy Posted November 12, 2008 Author Report Posted November 12, 2008 zar ovo stvarno tako malo nas obozhava??? ako se pitate shta da chitate probajte ovo definitivno vi shto vrebate iz coshkova foruma!
DBrave Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 (edited) ok zainteresovalo me je ovo sto sam procitao ovde... jel moze neko da mi pomogne, gde da nadjem knjige (prevedene ako moze ) Edit: ok nadjoh sad ovo http://www.carobnaknjiga.co.yu/index.php?o...0&Itemid=27 jel to prvi deo??? Ima li prevedenih nastavaka? Edited November 12, 2008 by DBrave
krezavy Posted November 13, 2008 Author Report Posted November 13, 2008 to je prva!!!! nemam pojma koliko je prevedeno na nashki chini mi se sve... mad mi se u zhivotu svashta prichinjavalo
DBrave Posted November 13, 2008 Report Posted November 13, 2008 danas sam kopao po netu i nasao stari polarisov cd sa gomilom knjiga (prevedenih)... Izmedju ostalog ima i treca knjiga iz ovog serijala... Sad mi ostaje samo da nabavim jos drugu i cetvrtu :)
Wolfshade Posted October 16, 2009 Report Posted October 16, 2009 Djole...daj nadji ostale knjige, ali da nisu audio, majke ti Genijalna knjiga sve u svemu! Iako nisam toliki fan SFa...ovo je savrseno
Recommended Posts